rahn niejasny

rahn niejasny

Łażę po po pokojach dla rozrywki. Czasem rodzinnie czasem koleżeńsko.

30 Odwiedzone

1 Planowane

Nawigator

107 Punkty

100
107 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Centrum Sterowania Temperaturą
Centrum Sterowania Temperaturą

Kontynucja kryminalnych zagadek

13.02.2020 | data wizyty: 13.02.2020

Pokój dość luźno nawiązuje do poprzedniego pokoju tej samej firmy. W pokoju jest dużo ciekawie wplecionej elektroniki. Wpisuje się ona dobrze w fabułę, widać duże zaangażowanie i pomysłowość elektronika. Pokój jest dość łatwy, ale są momenty które wymagają skupienia i spostrzegawczości. Niektóre rzeczy łatwo przegapić, nawet po rozwiązaniu zagadki. Polecam odwiedzić wszystkie ich pokoje w Jeleniej. Jest w nich dużo świeżości. Bardzo miła obsługa.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Testament Podróżnika
Testament Podróżnika

Pod nieobecność podróżnika

13.02.2020 | data wizyty: 11.02.2020

Ciekawie zawiązany fabularnie pokój. Kilka niebanalnych zagadek. Momentami nieliniowy innymi momentami wymaga silnej współpracy w drużynie. Można wybrać wersję pokoju, trudniejszą lub łatwiejszą - polecam trudniejszją, warto w pełni zanurzyć się w pokoju. Kilka zdecydowanie świeżych pomysłów na elektroniczne zagadki.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnice Elfandiru
Tajemnice Elfandiru

Dopracowany

03.02.2020 | data wizyty: 01.02.2020

Wiarygodna opinia

Bardzo dopracowany i dopieszczony pokój. Zagadki logiczne i sensowne, bardzo ładnie wpisane w klimat i w fabułę. Pokój dość trudny ze względu na bogaty wystrój, który rozprasza ale który jednocześnie jest tam konieczny dla klimatu. Są nieliniowe momenty - tu również trzeba uważać żeby się nie pogubić. Pokój zrobiony z dużą dbałością o szczegóły, dlatego też na te szczegóły warto zwracać uwagę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Odpowiedź firmy LockER

Serdecznie dziękujemy za opinię i wspólną zabawę!

Escape room Skrytka powstańców
Skrytka powstańców

Autentyczny

28.12.2019 | data wizyty: 28.12.2019

Bardzo ciekawy i autentyczny pokój. Muzeum Śląskie gwarantuje wysoką jakość pokoju. Rekwizyty i scenografia prawdziwe. Fabuła pokoju również ciekawa. Pokój dość liniowy ale potrafi zaskoczyć.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Jumanji
Jumanji

Niebezpieczna planszówka

09.11.2019 | data wizyty: 09.11.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo ciekawy i fabularnie spójny pokój. Trzeba być uważnym, do rozwiązania niektórych zagadek nie wystarczy rutynowe podejście. Miła, wyjaśniająca wszystko obsługa. Pokój trzyma klimat filmu, potrafi trochę postraszyć. Są momenty "creepy". Polecam gorąco.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Obiekt 3000
Obiekt 3000

Preapo

20.07.2019 | data wizyty: 20.07.2019

Wiarygodna opinia

Preapokaliptyczny klimat zimnej wojny. Ciekawy i logiczny ciąg zagadek, w dodatku wszystkie w klimacie. Dobre połączenie kłódek i elektroniki. Kila fajnych rozwiązań. Minus w postaci mocno dobitej kłódki, którą ciężko ustawić. Drugi minus za słabe oświetlenie (robi dobry klimat) i brak latarki czy czegoś podobnego, żeby przyświecić w ciemniejszych zakamarkach przy otwieraniu kłódek. Pokój dość trudny ale za to bardzo ciekawy.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Kryminalne Zagadki Jeleniej Góry
Kryminalne Zagadki Jeleniej Góry

Poszukiwania rozproszone

03.05.2019 | data wizyty: 03.05.2019

Główną zaletą pokoju jest możliwość rozwiązywania kilku zagadek jednocześnie. Można rozproszyć ekipę i pracować nad innymi częściami rozwiązania. Ciekawe, osadzone w fabule i sensowne zagadki. Pokój trochę kłódkowy, trochę elektroniczny - zrównoważony.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy King of the Lock

Dziękujemy bardzo za opinię! Prosimy o wskazówki co możemy zrobić lepiej, by pokój wart był większej liczby gwiazdek :)

Escape room Cień Małej Moskwy
Cień Małej Moskwy

Klasyczny pokój

13.03.2019 | data wizyty: 12.03.2019

Klasyczny liniowy pokój. Wszystko jak najbardziej w porządku. Świetna obsługa. Zagadki na średnim poziomie. Momentami brakło kilku więcej smaczków związanych z Armią Czerwoną i jej stacjonowaniem w Legnicy. Kilka naprawdę dobrze przemyślanych zagadek.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Składnica Szyfrów

Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy :)

Escape room Operacja "Wrocław"
Operacja "Wrocław"

przedwojenne klimaty

22.02.2019 | data wizyty: 21.02.2019

Opinia archiwalna

Bardzo miły i klimatyczny pokój. Nie należy może do najmłodszych ale nie zestarzał się jakoś szczególnie. Zagadki ciekawe i spójne logicznie, i wszystko utrzymane w kliamacie pokoju. Bardzo miła obsługa pokoju.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Bermudy Quest

Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy :)

Escape room Al Capone
Al Capone

Al w Głogowie

04.01.2019 | data wizyty: 03.01.2019

Ciekawy pokój, niebanalne prowadzenie rozgrywki, które dość miesza plany wyjścia. Dość szybko trzeba porzucić rutynowe pokojowe myślenie, jeśli chce się wyjść o czasie. Nam się udało choć były momenty zwątpienia. Jak się już złapie cug to potem idzie dość liniowo.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Lockout

dziękujemy za odwiedziny i opinie, do zobaczenia w następnych pokojach.

Pokaż następne