Maja S.
  • Escape room Wrota Czasu - Egipt

    Wrota Czasu - Egipt
    TickTack
    Gliwice

    Wiarygodna opinia

    No proszę, proszę.

    03.04.2017 | data wizyty: 02.04.2017

    Do Tick Tacka wybraliśmy się z wysokimi oczekiwaniami. Dobre opinie innych graczy nas zachęciły do zaliczenia dwóch pokoi za jednym zamachem. Zaczęliśmy od Egiptu, bo tak nam godzinowo bardziej spasowało i myślę, że to była dobra decyzja.
    Egipt jest bardzo dobrym pokojem. Na każdym kroku widać jak wiele pracy i serca właściciele włożyli w dopieszczenie każdego detalu. W szczególności zachwyca to, że wszystkie mechanizmy mogłyby być zastosowane kilka tysięcy lat temu, wow!
    Poziom trudności oceniam na średni bo udało nam się wydostać bez podpowiedzi przed czasem. Jednak same zagadki są na wysokim poziomie. W szczególności urzekło mnie to, że zagadki są tak dobrze osadzone w realiach i faktycznie opowiadają historię. Super :)

  • Escape room Koszmar z Ulicy Długiej

    Koszmar z Ulicy Długiej
    Escape Land Kraków
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Dobra zabawa

    13.02.2017 | data wizyty: 12.02.2017

    To już drugi pokój Escape Land, który odwiedziliśmy.
    Byliśmy w 4 osoby, ilość zagadek i ich nieliniowość sprawiła, że wszyscy mieli ręce pełne roboty.
    Poziom trudności zagadek jest umiarkowany, początkujące grupy lub zgrane pary powinny też dać radę ze zmieszczeniem się w czasie.
    Klimat bardzo przyjemny i przekonujący. Jest wiele ciekawych rozwiązań elektroniki i tricków.
    Jedyny minus pokoju to moim zdaniem jednoznaczne lokalizacje wielu zagadek. Lubię kiedy zagadki są bardziej zakamuflowane i przez to mniej oczywiste.
    Pozdrowienia i do zobaczenia!

  • Escape room Night Club

    Night Club
    Come Come
    Kraków

    Inny pokój

    24.01.2017 | data wizyty: 22.01.2017

    Odwiedziliśmy pokój w 4 osoby. Poziom zagadek dla mnie był na raczej średnim poziomie. Zagadki nie są liniowe więc w wiele osób nie idzie się nudzić.

    Sam klimat jest dosyć specyficzny dlatego pokój można zaliczyć do nietypowych. Poleciłabym go dla początkujących i jako wstępniak do dalszej imprezy. Bardziej doświadczone grupy mogą czuć niedosyt bo zagadki nie są skomplikowane.

    W pokoju jest parę interesujących rozwiązań, których nie spotkaliśmy w innych pokojach. Przyjemne jest też to, że zagadki nie są na siłę powiązane z tematem i w większości tworzą spójną całość. Chwali się, że elektroniczne elementy zagadek nie są na widoku.

  • Escape room Tajemnica Hrabiego Cromwell'a

    Tajemnica Hrabiego Cromwell'a
    It's a Trap
    Kraków

    Wow

    19.11.2016 | data wizyty: 18.11.2016

    Swietny ER, w rewelacyjnym klimacie! Fantastycznie sie bawilismy 4osobowa calkiem doswiadczona drużyną. Pozdrawiamy i z niecierpliwoscia czekamy na kolejny pokoj od Its a Trap!

  • Escape room Statek Piratów

    Statek Piratów
    Combinator Kraków
    Kraków

    Swietny

    10.10.2016 | data wizyty: 09.10.2016

    Od pierwszej chwili az do ostatniej sekundy bawilismy sie wyśmienicie. Poziom dopracowania pokoju jest niespotykany, dynamika, ilosc oraz zroznicowanie typow zagadek sa rewelacyjne.
    Combinator ma swietne podejście, w ktorym kazda zagadka jest w klimacie, wszystko laczy sie w calosc. Nie tylko pod wzgledem zagadek ale przede wszystkim fabuły.

  • Escape room Kraina Ludożerców 2.0

    Kraina Ludożerców 2.0
    Gamescape Kraków
    Kraków

    W klimacie Indiany Jonesa

    23.06.2016

    Pokój odwiedziliśmy w 4 osobowej, zgranej i doświadczonej drużynie. Udało się nam uciec na 8 minut przed czasem (z drobnymi podpowiedziami).
    Udanym pomysłem jest wprowadzenie dwóch wersji trudności, my wybraliśmy wariant trudniejszy. Jestem zadowolona z tej decyzji. Łatwiejsza opcja jest lepsza albo dla mniejszej grupy (3 osoby), albo dla mniej doświadczonej lub mniej zgranej paczki. Mnie bardzo podobał się dodatkowy wątek z opcji trudniejszej i przy nim bawiłam się najlepiej!

    Jeżeli chodzi o pomysł i fabułę to bardziej się nam podobała od Gwiezdnych Wojen. Tutaj wszystkie zagadki bardziej nawiązywały do fabuły i całość się też lepiej kleiła.

    Kilka elementów w pokoju sprawiają wrażenie bardzo delikatnych lub już nieco uszkodzonych. Sugerowalibyśmy usprawnienie tego aspektu. Momenty: "Ups, chyba coś zepsułem." potrafią zepsuć atmosferę ;)

    Jeżeli chodzi o klimat i o wykończenie pokoju to początkowo robi fenomenalne wrażenie (dym, oświetlenie, efekty dźwiękowe). Na przyszłość warto rozważyć dodanie jeszcze więcej dodatków rodem z buszu, tak aby po rozświetleniu nadal czuć się jak w dżungli.

    Na pewno wrócimy, pozdrawiamy!

  • Escape room Gwiezdne Wojny/Star Wars

    Gwiezdne Wojny/Star Wars
    Gamescape Kraków
    Kraków

    W punkt

    17.06.2016

    Pokój przetestowaliśmy w dwie osoby, ponieważ pomieszczenie nie jest zbyt duże przy większej ilości osób chyba czulibyśmy się klaustrofobicznie.
    Ilość i trudność zagadek była wystarczająca aby się dobrze bawić, a jednocześnie wyjść kilka minut przed upływem czasu.
    Nie rozumiem skąd tyle narzekań na ilość światła w pokoju. Światło, które rozświetla kolejne obszary jest idealnym rozwiązaniem przy takim pomieszczeniu, dlatego uważam to za całkiem udany pomysł.
    Jedyne co byśmy sugerowali to urozmaicenie ścieżki dźwiękowej, która jest dobrze dobrana, ale po paru chwilach zaczyna dawać we znaki ;)
    Na pewno wrócimy do innego ER GameEscape

  • Escape room Nocny Marek 1.1

    Nocny Marek 1.1
    kryptotex.pl
    Kraków

    Numer jeden w Krakowie

    04.06.2016

    Pokój zdecydowanie na szczycie krakowskiego podium escape roomow. Zagadki są trunde ale nie przekombinowane. Wszystko świetnie przemyślane. Właściciele włożyli wiele serca żeby zabawa była na bardzo wysokim poziomie. Warto się wybrać zgranym zespołem. Nie polecałbym tego pokoju dla mniejszej grupy niż 3 osoby. Z niecierpliwością będę wyczekiwac informacji o kolejnym pokoju kryptotexa.

  • Escape room Skarb piratów

    Skarb piratów
    Lock & Roll
    Kraków

    Kreatywnie

    01.06.2016

    Wybraliśmy się w dwie osoby i prawie zmieściliśmy się w czasie.
    Trudność zagadek jest na umiarkowanym poziomie, jednak są dosyć "obszerne" i trochę przydługawe momentami.
    Podobało się nam podejście do tematu i z chęcią spróbujemy innych pokoi.

  • Escape room Uprowadzona

    Uprowadzona
    kryptotex.pl
    Kraków

    Klimatycznie

    31.05.2016

    Bardzo ciekawe podejście, duży plus za historię i za klimat.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4