Maja S.
  • Escape room Tożsamość

    Tożsamość
    Exit19.pl
    Wrocław

    Tożsamość

    25.09.2017 | data wizyty: 23.09.2017

    W pokoju byliśmy zaraz po "Zdradzie", więc być może kolejność sprawiła, że "Tożsamość" odebraliśmy gorzej. Klimat w pokoju jest świetny, koncepcja zagadek bez kłódek też ciekawa. Niestety dla nas zagadki były za proste - przez co skończyliśmy z lekkim niedosytem.

    Jeden element gry jest naszym zdaniem zbyt mały tak żeby wszyscy gracze mogli rozwiązywać zagadki z jednego etapu.

    Jeżeli jesteście bardziej doświadczoną warto wybrać się do niego w 2-3 osoby.

  • Escape room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Fajnie, ale...

    25.09.2017 | data wizyty: 23.09.2017

    Pokój polecano nam prawie za każdym razem kiedy odwiedzaliśmy ER. Mieliśmy wygórowane oczekiwania - zarówno jeżeli chodzi o fabułę jak i o atmosferę i pod tym względem na pewno się nie zawiedliśmy. Pokój jest bardzo dobrze dopracowany pod względem wystroju (a tematyka jest dosyć popularna, więc jest z czym porównywać).

    Byliśmy w 4 osoby, z pokoju wyszliśmy przed 40-tą minutą, dlatego poziom trudności zagadek oceniam na raczej średni, a nawet czasami łatwy. Zdecydowanym plusem jest ilość i różnorodność zagadek - w większym zespole nie idzie się nudzić. Polecam na większe i bardziej doświadczone grupy, ale z pokojem początkujący też powinni sobie poradzić.

    Ogólnie pokój jest świetny, jednak wrażenie, które pozostawiła po sobie obsługa dosyć zaniżyło całościową ocenę. Pani niespodziewanie "wcinała się" przez krótkofalówkę podpowiadając nam - bez uprzedzenia. Takie zachowanie moim zdaniem jest niedopuszczalne. Zwłaszcza w sytuacji, kiedy grupa jest doświadczona i NIE PROSI O POMOC. Rozumiem, że czasami podpowiedzi są pomocne kiedy gracze męczą się z zagadką ale moim zdaniem dobrą praktyką jest: 1) reakcja na wyraźną prośbę graczy albo 2) zasugerowanie podpowiedzi, a nie od razu mówienie co powinno się zrobić.

  • Escape room Skazani

    Skazani
    kryptotex.pl
    Kraków

    Uwielbiam!

    03.09.2017 | data wizyty: 24.08.2017

    Fantastyczny pokój. Idealny na pierwszy raz... chociaż uwaga, bo po takim poziomie poprzeczka od razu będzie bardzo wysoko, a wiele takich pokojów w Krakowie nie ma ;)
    Ewentualnie fajna opcja byłoby dodanie kilku zagadek do trybu dla bardziej zaawansowanych.
    Byliśmy w 4 osoby ale już 2 powinny sobie poradzić.
    Serdeczne pozdrowienia dla właścicieli!

  • Escape room Cela Hannibala Lectera

    Cela Hannibala Lectera
    SCARY HOSTEL KRAKÓW
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Przygoda w parze

    19.06.2017 | data wizyty: 16.06.2017

    Staramy się nie chodzić we dwójkę do Escape Roomów, jednak tym razem nie było innego wyjścia i mogę powiedzieć, że pozytywnie się zaskoczyłam.
    Pokój z fajnym klimatem, zagadki na raczej łatwe, jednak zawaliliśmy jedną rzecz na samym początku i mocno sobie utrudniliśmy zabawę.
    Lubię kiedy pokój ma dobrze zbudowaną historię dookoła - tutaj mi tego brakowało odrobinę. Bez zdradzania szczegółów: na początku dowiadujemy się, na czym polega nasza misja, natomiast właściwie misji w całym escape roomie nie rozwiązujemy.
    Osoby, które lubią "iść po rekord" mogą być rozczarowane tym, że filmik zabiera pierwsze 2 minuty gry nie dając żadnych dodatkowych wskazówek/informacji.

    Polecam dla początkujących, ale zgranych grup :)

  • Escape room Sherlock's Room

    Sherlock's Room
    Quest Cage
    Katowice

    Dobrze ale...

    19.06.2017 | data wizyty: 27.05.2017

    Sherlock to pokój dla raczej początkujących graczy. Zagadki są raczej proste, czasami może nawet trochę chaotyczne. W pokoju byłam w 4 osobowym składzie dosyć doświadczonych graczy i momentami miałam wrażenie, że jest nas za dużo w stosunku do liczby i poziomu trudności zagadek.
    Jeżeli chodzi o wystrój i klimat to jak najbardziej na plus.
    Pokój jest w porządku, jednak nasze doświadczenie nie było idealne głównie dlatego, że godzinę wcześniej (przez zmiany w harmonogramie) byliśmy w reaktorze, który mocno podniósł poprzeczkę.

  • Escape room Reaktor 404: powrót atomu

    Reaktor 404: powrót atomu
    Quest Cage
    Katowice

    Wow, świetnie!

    19.06.2017 | data wizyty: 27.05.2017

    Jestem pod wielkim wrażeniem pomysłu i wykonania tego pokoju. Zdecydowanie będę go polecać bardziej zaawansowanym graczom, bo po tym pokoju poprzeczka jest naprawdę wysoko.
    Byliśmy w 4 doświadczone osoby i moim zdaniem to była optymalna liczba, w więcej moglibyśmy się nudzić, w mniej mogłoby nie starczyć czasu. Na pochwałę zasługuje też angażujące wprowadzenie.
    Jeżeli chodzi o minusy to brakowało mi trochę zakończenia historii (już po wyjściu z pokoju), minusem dla mojej grupy też był fakt że wybraliśmy się na dwa pokoje i mimo że chcieliśmy pójść najpierw na sherlocka a potem do reaktora obsługa coś przestawiła i zamieniliśmy kolejność. Nie byłoby to problemem, ale reaktor jest tak świetny, że zawsze powinien być na tzw. "deser".

  • Escape room Sekretny gabinet Al'a Capone

    Sekretny gabinet Al'a Capone
    SCARY HOSTEL KRAKÓW
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Dobra robota

    15.05.2017 | data wizyty: 14.05.2017

    Do pokoju wybraliśmy się w 4 osobowym zespole, wyszliśmy 10 minut przed czasem.
    Poziom trudności pokoju można określić jako raczej średni, liczne podpowiedzi w pokoju sprawiają, że nie ma większych trudności z rozwikłaniem zagadek, a fabuła wciąga i trzyma w napięciu do samego końca.
    Moim zdaniem pokój jest dla małych grup, idealny dla 2 - 3 osób (bardziej z powodu małego metrażu bo zagadki są na całe szczęście nieliniowe i każdy ma co robić).

    Z pewnością wrócimy do Scary Hostel, pozdrawiamy!

  • Escape room Escape DaVinci

    Escape DaVinci
    WydostanSie Escape Rooms
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Z rozmachem :)

    15.05.2017 | data wizyty: 13.05.2017

    Jeszcze takiego ER nie widzieliśmy.

    Zachwyca przede wszystkim rozmach, bogactwo wystroju i różnorodność zagadek. Na duży plus z pewnością pokój zasługuje ze względu na próbę historycznego odwzorowania mechanizmów i zagadek. Super jest też to, że w pokoju nie ma wielu podpowiedzi, a zagadki nie są podane na dłoni.

    Pokój wymaga niewielkich poprawek w zakresie fabuły (zwłaszcza jeżeli chodzi wprowadzenie do historii). Drugą drobną zmianą którą sugerowałabym na przyszłość byłoby pozmienianie mechanizmów (kłódek/ kluczy) które wyglądem nie pasują do całej reszty.

    Trzymamy kciuki za twórców, z chęcią odwiedzimy was ponownie w kolejnym pokoju!

  • Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego

    Sekret Profesora Lipnitzkiego
    Lock House
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Bardzo, bardzo fajnie :)

    24.04.2017 | data wizyty: 23.04.2017

    Oby więcej takich dobrych pokoi w Krakowie!
    Dużo zagadek (średnio trudnych) sprawiają że zabawa nie jest liniowa i świetnie bawi się w wiele osób.
    Ciekawe i niespotykane rozwiązania sprawiają, że aż żal wychodzić :)
    Pozdrowienia dla właścicieli!

  • Escape room Wrota Czasu - Tortuga

    Wrota Czasu - Tortuga
    TickTack
    Gliwice

    Wiarygodna opinia

    Poprzeczka podniesiona

    03.04.2017 | data wizyty: 02.04.2017

    Nie polecam wypadu na Tortugę na pierwszy wypad Escape Roomowy. To świetny pokój po którym reszta wrażeń z innych pokoi po prostu blednie!
    To jest pokój którego klimat bez zastrzeżeń zasługuje na 10 gwiazdek.
    Świetnie dopracowane szczegóły, niespotykane dotąd zagadki i rewelacyjna obsługa.
    Ogromny plus za mechanizmy i rozwiązania rodem ze statku pirackiego.
    Świetna robota!

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4