Maja S.

Maja S.

Strzeżcie się escape roomy! Nadchodzimy my :)

44 Odwiedzone

0 Planowane

Nawigator

113 Punkty

100
113 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości
Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości

Jest!

13.02.2020 | data wizyty: 10.02.2020

Wiarygodna opinia

Bardzo dobry pokój, dopracowany w szczegółach, dekoracje wykonane z wielką dbałością o szczegóły robią wrażenie. Podobnie jak w przypadku statku jedynym kulejącym aspektem w mojej ocenie jest wprowadzenie, które wysłuchaliśmy w telefonie w przedpokoju... jak już można puścić to nagranie w pokoju, przynajmniej będzie klimat.
Warto się wybrać, spokojnie 4 osoby nie będą się nudzić ponieważ zagadki są nieliniowo poprowadzone.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny
Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny

Kosmiczna ucieczka

13.02.2020 | data wizyty: 04.02.2020

Wiarygodna opinia

Spodziewałam się że będzie nieźle i się nie zawiodłam.
Na uwagę zasługuje duża dbałość o szczegóły i sposób wykonania. Dzięki relatywnie nie liniowemu podejściu do zagadek pokój można polecić dla zaawansowanej grupy 4 osobowej. Liczniejsza grupa może się nudzić (a przynajmniej jej część).
Jedyny mankament to w mojej ocenie niezaangażowanie ekipy we wprowadzeniu fabularnym do pokoju, które jest nagraniem audio. Rozumiem że to rozwiązanie wynika z potrzeb organizacyjnych, jednak nie angażuje to tak bardzo jak opowieść przekazywana z pierwszej ręki (jak to często ma miejsce w innych pokojach).

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sekret Burmistrza
Sekret Burmistrza

Idealnie we dwójkę

23.09.2019 | data wizyty: 22.09.2019

Wiarygodna opinia

Wybraliśmy się do burmistrza we dwójkę - myślę że jest to optymalna wielkość zespołu (zwłaszcza jeżeli jest się już bardziej zaawansowanym graczem). Zagadki są relatywnie proste, a rozwiązywanie ich sprawiło nam sporo frajdy. Pozdrawiamy ekipę, z pewnością wrócimy.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Plugawy HOTel
Plugawy HOTel

Faktycznie obskurnie

20.05.2019 | data wizyty: 10.05.2019

Wiarygodna opinia

Pokój jest ciekawy, ma kilka nietypowych rozwiązań jednak bardziej podobał mi się Lipnicki.
Odpowiedni dla początkujących osób albo dla 3 zaawansowanych.
Zagadki nie są trudne, może czasami trochę "toporne". Dodatkowo nie przepadam za zaznaczaniem taśmą tego czego nie można dotykać i ruszać. Wolę kiedy pokoje obsługują to bardziej klimatycznym oznaczeniem - pajęczynami, farbą itp.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tunele pod miastem
Tunele pod miastem

Pozytywnie!

20.05.2019 | data wizyty: 18.05.2019

Wiarygodna opinia

W 3 osoby bawiłam się bardzo dobrze. Gdybyśmy były w 4 to mogłoby być momentami ciasno. Zagadki raczej na prostym poziomie. Klimat i obsługa super. Polecam dla grup początkujących albo mniejszych zaawansowanych.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Lokalizacja
Lokalizacja

Znowu poprzeczka podniesiona

06.11.2018 | data wizyty: 20.10.2018

Wiarygodna opinia

Byliśmy już zespołem w Piramidzie i Tortudze, wiedzieliśmy czego można się spodziewać po Tick Tacku i byliśmy przygotowani na najlepsze. I nie zawiedliśmy się. Lokalizacja to pokój, który znowu podnosi poprzeczkę na poziom mistrzowski. Wszystko tutaj jest przemyślane i dopracowane z wielką starannością. Rozwiązania są nietuzinkowe i zrobione bez półśrodków - z przytupem. Poziom trudności zagadek jest faktycznie wysoki, do pokoju powinny iść zgrane i doświadczone grupy. Zagadki są nieliniowe, co sprawia dodatkową frajdę.
Muszę jeszcze podkreślić, że obsługa jest fantastyczna. Nie mogę się doczekać kolejnych pokoi, bardzo dziękuję za wspaniale spędzony czas. :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pionek i Kostka
Pionek i Kostka

Przygoda w krainie planszówek

17.09.2018 | data wizyty: 15.09.2018

Wiarygodna opinia

Przygoda pośród naszych ulubionych gier była super spędzonym czasem, myślę że warto dodać wariację dla bardziej doświadczonych graczy - dwie lub trzy trudniejsze zagadki, tak żeby osoby które mają już na koncie kilkanaście - kilkadziesiąt pokoi spędziły na ich rozwiązywaniu trochę więcej czasu ;P
Pozdrowienia!

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Postapo
Postapo

WOW

17.09.2018 | data wizyty: 15.09.2018

Dzięki zabiegowi polegającemu na rozpoczynaniu gry bez moderatora atmosfera już od samego początku jest piorunująca. Mieliśmy małe problemy techniczne, a nawet z nimi uważam że to jeden z lepszych pokoi w których do tej pory byłam. Brawo za pomysł, z chęcią odwiedzę pozostałe. Pozdrowienia!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Misja: Obóz Wroga!
Misja: Obóz Wroga!

Dobry na pierwsze misje

17.09.2018 | data wizyty: 05.07.2018

Nieliniowe zagadki na umiarkowanym poziomie trudności na pewno będą się podobać początkującym graczom. Bez spoilerowania powiem tyle, że zaawansowani mogą być trochę rozczarowani - niektóre zagadki nie działają tak jak mogłyby działać (są trochę "topornie" wykonane).

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Chatka Czarownicy
Chatka Czarownicy

Proszę państwa... to jest super!

25.09.2017 | data wizyty: 24.09.2017

Kiedy wydawałoby się, że wszystkie Escape Roomy toczą w miarę wyrównany pojedynek Chatka Czarownicy zdecydowanie podnosi poprzeczkę.

Pokój zrobiliśmy w 4 doświadczone osoby w 62 minuty. Jest doskonały dla doświadczonych i zgranych grup.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Strona 1 z 4

Pokaż następne