Konrad KKKK

Konrad KKKK

Lubie chodzic po ER. Mamy stala ekipe trzyosobowa i odwiedzamy wszystkie ER w Szczecinie.

50 Odwiedzone

3 Planowane

Nawigator

123 Punkty

100
123 pkt
150

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room CSI Kryminalne zagadki Szczecin
CSI Kryminalne zagadki Szczecin

Największy speed mojego teamu (ale nie moj) ;)

04.12.2017 | data wizyty: 03.12.2017

Konrad KKKK 47 opinii

No w koncu nam sie udalo. Do czterech razy sztuka, bo wczesniejsze wizyty musielismy z przyczyn losowych przekladac - jeszcze raz przepraszam ekipe Find Escape. A teraz do rzeczy :) Fajny pomysl na wejsciu z wiszacymi zdjecaimi ekip - znalezlismy sie na samym srodku :) Obsluga bardzo otwarta i mila. Szybko, konkretnie i startujemy :) Pokoj przypominal mi wystrojem komende. Byl klimat :) Bardzo ciekawe zastosowanie rozwiazan elektronicznych i pokoj dosc logiczny. Udalo nam sie wejsc w tok rozumowania tworcow i mimo ze ja sie nieco gubilem to moja ekipa szla jak dziki. Jak zawsze poleglismy na prostym przeszukiwaniu do ktorego dostalismy podpowiedz w dobrym momencie. Podobaly mi sie wskazowki do przeszukiwania pokoju a takze kilka rozwiazan mechanicznych. Pokoj jest trudniejszy od Paranormal Activity ale udalo nam sie wyjsc z dobrym czasem. Chyba rzeczywiscie zlapalismy flow i tok myslenia odpowiedni do pokoju. Po wyjsciu byla satysfakcja ze poszlo nam tak dobrze ale przede wszystkim z tego ze pokoj byl dobry i zapewnil nam sporo dobrej rozrywki. Polecamy!

Największy speed mojego teamu (ale nie moj) ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Najwiecej zagadek wow

11.11.2017 | data wizyty: 11.11.2017

Opinia archiwalna

Konrad KKKK 47 opinii

Na ten pokoj czekalismy bardzo dlugo, ale bylo warto. W koncu nadszedl czas by wykorzystac voucher i zmierzyc sie z tym pokojem. Bardzo ciekawe wprowadzenie i moglismy przystapic do dziela. Wszystko w pokoju bylo super. Wystroj i klimat pierwsza klasa. Widac reczna robote, kazdy detal i szczegol pasowal do calosci. Wszystkie zagadki byly bardzo dopracowane i kazda z nich moglaby byc finalowa. Duzy kunszt w tym wszystkim. Sposob komunikacji takze super. Ach te detale - trzeba to zobaczyc. Nie moge wiecej pisac by nie psuc zabawy, ale polecam. Warto tu wpasc.

Najwiecej zagadek wow

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Paranormal
Paranormal

Nasz najlepszy czas :)

13.10.2017 | data wizyty: 13.10.2017

Konrad KKKK 47 opinii

Nasza trojka po krotkiej przerwie znow ruszyla w teren. Tym razem mialem juz opinie od kolegi wiec wiedzac ze pokoj poleca z czystym sumieniem spokojnie moglismy zabrac sie za planowanie. W ruch poszedl street view i juz wiedzialem jak dostac sie na miejsce. Sa juz tablice, wiec znajdziecie. Mozna tez wjechac na teren obiektu - Straznik otworzyl nam brame i wskazal droge.

Bardzo mile przyjecie, okazalo sie ze kolega przygotowal nam nieskromna zapowiedz :) Nastepnie konkretne zadanie na rozgrzewke by wejsc w klimat rozwiazywania lamiglowek :) A potem juz czysta przyjemnosc. Pokoj klimatyczny. Znow zdjelismy opaski i mile zaskoczylismy sie wystrojem - klimat jak najbardziej oddany. Do malej ilosci swiatla udalo sie przyzwyczaic i ruszyc do dziela. Jest troche przeszukiwania ale nie jest to takie uciazliwe przeszukiwanie, tylko calkiem logiczne i przyjemne. Zadania nie sa trudne i mozna je rozwiazywac nieliniowo, wiec nikt nie stal bezczynnie. Zagadki sa bardzo logiczne wiec nam pasowaly. Byly tez efekty dodatkowe budujace nastroj i kilka nowych zagadek. Bawilismy sie swietnie. Po wyjsciu pogadalismy jeszcze ze sprawcami zamieszania. Zapytali nas o nasze wrazenia ale tez pierwszy raz ktos podzielil sie wrazeniami z naszej gry - to bylo bardzo ciekawe i za to dziekuje.

Pokoj polecam, moze nie na pierwszy raz, ale dla grup srednio zaawansowanych jak najbardziej.

Nasz najlepszy czas :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kompania braci
Kompania braci

Najlepszy klimat i wystroj

12.09.2017 | data wizyty: 12.09.2017

Konrad KKKK 47 opinii

Wybralismy sie do Kompanii Braci juz jakis czas po otwarciu. Bardzo ciekawa pogawedka przed wejsciem, krotko o zasadach i jedziemy. Wprowadzenie niby standardowe ale to co zobaczylismy po zdjeciu opasek bardzo nas zaskoczylo i wywolalo autentyczny efekt WOW. Jak juz pisali poprzednicy - nie ma tandety, rekwizyty robia klimat i mozna latwo wczuc sie w sytuacje. Naprawde warto to zobaczyc. Wystroj to mega atut tego pokoju. Co do zagadek i ich trudnosci to wydaje mi sie ze sa dosc trudne ale przede wszystkim logiczne. Nie bylo momentow zawachania ani problemow z dojsciem do rozwiazania. Nie mielismy chwil by zastanawiac sie o co chodzi. Szlismy jak po sznurku i wiedzielismy co i jak. Plusem na pewno jest to ze nie ma koniecznosci bezsensownego przeszukiwania - szukamy tyle ile trzeba. Pozytyw to takze uzycie sprzetow, ktore nie tylko byly dla ozdoby. Wiecej chyba nie ma co pisac by nie psuc zabawy. Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Biały Wilk
Biały Wilk

Najwieksza ilosc graczy w pokoju

18.07.2017 | data wizyty: 18.07.2017

Konrad KKKK 47 opinii

Biały Wilk od samego poczatku zapowiadal sie jako gratka dla fanow Wiedzmina. Misia jest fanka a ja z bratem i tak sie dostosujemy:) Do elipy dobralismy Kamila jako kolejnego fana serii. Pokoj przewidziany na maksymalnie 8 osob wiec wiedzielismy ze musimy sie sprezac :) Czasu na rozwiazanie zadan jest nieco wiecej niz godzina. Klimat i wprowadzenie na bardzo dobrym i wysokim poziomie. Caly scenariusz ciekawie wykonany, ladny wystroj i zadania ktore byl logiczne i nawiazywaly do przygody. Jako ze bylismy jednymi z pierwszych top odzielilismy sie uwagami z prowadzavym - nas zmylila jedna zagadka i z dwoch zadan uparcie robilismy jedno. Bylo kilka zadan wymagajacych kooperacji, do tego oryginalne zadania ktore spotkalismy po raz pierwszy. Troche czuje niedosyt bo nie poznalem calego miejsca tak jak bym chcial i uczestniczylem tylko w czesci zadan, no ale tak bywa z nieliniowa fabula. Nawet smialismy sie ze trzeba isc jeszcze raz by sprobowac przejsc pokoj od drugiej strony. Obsluga jak zawsze na najwyzszym poziomie, jak zawsze ciekawa wymiana opinii o pokoju po rozgrywce wiec mozemy byc zadowoleni. Wiemy tez o usprawnieniach ktore beda dostepne od tego tygodnia. Polecamy.

Najwieksza ilosc graczy w pokoju

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Piraci i Źródło Młodości
Piraci i Źródło Młodości

Najlepszy do wspolpracy

12.06.2017 | data wizyty: 01.06.2017

Wiarygodna opinia

Konrad KKKK 47 opinii

Na ten pokoj czekalismy od dawna. ER spod znaku Room Jack Heroes to zawsze wysoki poziom wiec wiedzielsimy ze moze byc ciekawie. Obsluga jak zawsze perfekcyjna, pelna profeska. Sam pokoj super. Klimat piracki mi odpowiada, jasno, duzo miejsca i wykonczony starannie. Sporo elektroniki ale ladnie ukrytej. Jest tu duzo zagaedek i trzeba nastawic sie na kooperacje. Podobalo mi sie prowadzenie gry, nie dostawalismy odpowiedzi a podpowiedzi i gdy mistrz gry widzial ze gdzies brniemy to zaoszczedzal nam czasu (np. informacja ze nie musze wsyzstkiego przestawiac). Zagadek jest sporo, do tego sa one ciekawe i o roznym stopniu trudnosci. Goraco polecam ten pokoj.

Najlepszy do wspolpracy

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room MiniESCape
MiniESCape

Najmniejsze i najszybsze

11.06.2017 | data wizyty: 25.05.2017

Konrad KKKK 47 opinii

Mialem okazje zagrac w 3 obecnie dostepne scenariusze w ciagu 2 dni szczecinskich Juwenaliow. Pokoje dobre na poczatek przygody, proste, pokazujace jak zaczac zabawe z ER. Bardzo ciekawa idea, szybka zabawa pokazujaca jak mniej wiecej wyglada zabawa w ER. Krotka pilka - albo wiesz i wyjdziesz albo zostajesz na zawsze :D Polecam jesli bedziecie mieli okazje sprawdzic sie z taka forma zabawy. A obsluga oczywiscie wzorowa i rozmowna.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Świątynia Bogów
Świątynia Bogów

Najtrudniejszy

08.06.2017 | data wizyty: 16.05.2017

Konrad KKKK 47 opinii

Czytajac opinie o nowych ER widzialem ze jest on oceniany jako trudny. Po dluzszej przerwie postanowilismy sobie odlozyc te przyjemnosc na pozniej. W miedzyczasie odwiedzilismy kilka innych pokojow, ale w koncu przyszedl czas i na Swiatynie Bogow. Mila obsluga, szybkie wprowadzenie i do dziela. Sam pokoj to efekt wow. Wykonanie szystkich elementow staranne, klimat wspanialy. Czulem sie jak w Indiana Jones. Do tego wszystkie zagadki mechaniczne, poza jedna, ale tam elektronika wcale nie przeszkadzala. Przyznam szczerze ze dla naszej trojki to nie byl najlepszy dzien, wiec szlo nam ciezko. Zagadek jest mnostwo i sa w sumie dosc skomplikowane. Koncowke lecielismy juz z duz pomoca prowadzacego i mam wrazenie ze dodal nam jakos 1-2 minuty zebysmy mogli wyjsc. Serdecznie polecam ten pokoj zaawansowanym, obawiam sie ze dla poczatkujacych moze byc za trudno. Na koncu dowiedzielsimy sie ze ER byl planowany jako latwy na 60 minut, ale z biegiem czasu czas na wyjscie zmienil sie na 70 minut i poziom na trudny :) Ale jak juz pisalem - Warto!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Narcos - Polowanie na Escobara
Narcos - Polowanie na Escobara

Najtrudniejsza opinia do napisania

08.06.2017 | data wizyty: 15.05.2017

Konrad KKKK 47 opinii

Zazwyczaj daje same 10 gdy mi sie pokoj spodoba i wszystko jest ok. Tu niestety mialem dylemat. Ale po kolei :) Sam opis pokoju i opinie gosci zachecily nas do wizyty w tym Escape Roomie. Zebralismy siec ekipe i ruszylismy. Wejscie do siedziby ER super. Przywital nas prowadzacy i wszystko ok tylko stwierdzil ze akurat tego pokoju nie budowal i jest za kolege ale da rade. Ok, lekko sie zaniepokoilem ale co sie moze wydarzyc? Poprosilismy tylko tradycyjnie by dal nam znac jak zobaczy ze gdzies utknelismy zebysmy bez sensu nie brneli w slepy zaulek. Weszlismy do pokoju i sama rozgrywka i klimat super . Muzyka w tle bomba - wprowadzila mnie w nastroj i moglem wczuc sie w zabawe. Do tego to slonce za oknem. Same zagadki fajne, sposob wykonania takze - no cieszylem sie z tej gry. Pozniej pojawily sie schody no ale nic to, prosimy o podpowiedzi, cos tam probjemy. Pod koniec nieco sie zacielismy i dopiero jakos 10 minut przed koncem prowadzacy zapytal jak nam idzie, bo jemu nie dzialaja kamery, bo kolega cos zle ustawil. WTF?! Czyli generalnie nie sledzil naszych poczynan. Zreszta okazalo sie ze pod presja czasu zawalislismy koncowke, ale proszac o podpowiedz uslyszelismy ze treraz pewnie wiemy co zrobic. No coz, nie widzac nas prowadzacy nie mogl wiedziec jak bardzo bladzimy. Po wszystkim dopieo dowiedzielismy sie gdzie powinnismy szukac rozwiazania. Teraz z perspektywy czasu widze jak w innych pokojach wyglada prowadzenie rozgrywki. Bawilismy sie fajnie, to ze nie wyszlismy to nasz problem, ale jakis tam niesmak pozostal, bo uwazam ze nie tak pownno to wygladac. Zabraklo mi opieki prowadzacego, bo jednak jestsmy ekipa ktora nie uwaza ze to cos zlego prosic o pomoc w momentach kiedy sie zablokujemy.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 5/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kraina Czarów
Kraina Czarów

Najbardziej magiczno-bajkowy

07.06.2017 | data wizyty: 03.05.2017

Konrad KKKK 47 opinii

Do tego pokoju zabalismy kuzynke zony. Miejsce bardzo ladnie zrobione, jasne, przestronne i nieliniowe. Kazdy znalazl jakas zagadke do rozwiazania - oczywiscie tez nie obylo sie bez gapiostwa i podpowiedzi. Bylo kilka zagadkowych nowosci i ciekawych zadan. Obsluga oczywiscie bardzo dobra, mozna bylo porozmawiac o ER. Generalnie polecamy, moze to nawet dobry pokoj dla poczatkujacych? Ale i tak zaawansowani beda sie swietnie bawic.

Najbardziej magiczno-bajkowy

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne