Konrad KKKK
  • Escape room Testament Czarodzieja - Escape Box

    Testament Czarodzieja - Escape Box
    Liga Odkrywców
    Szczecin

    Wiarygodna opinia

    Najmniejszy

    29.12.2018 | data wizyty: 28.12.2018

    Zastanawialismy sie czym bedzie zapowiadany escape box. Na szczescie pare tygodni wczesniej uczestniczylismy w podobnym projekcie. Zawsze czekamy na realizacje Ligi Odkrywcow. Dzis prowadzaca krotko objasnila nam zasady i zaprowadzila do pokoju. Bylo to czego sie spodziewalismy. Zagadki raczej logiczne i szlismy jak po sznurku. Jednak zabraklo nam czesyszych sygnalizacji uplywajacego czasu i za wolno dzialalismy. Gdy zostalo 10 minut musielismy przyspieszyc i wkradlo sie nieco chaosu. Zabraklo nam jednej instrukcji i bez podpowiedzi nie wiedzielismy co zrobic z danymi. Nieco tez przekombinowalismy ale naginajac czas jakos sie udalo. Klimat i fabula oddawaly tematyke zadania. Osobiscie nie przepadam za duza iloscia czytania w ER ale na szczescie inni sie tym zajeli. Sam box ladnie wykonany i miescil sporo techniki i elektroniki. Osobiscie wole tradycyjne pokoje ale box rowniez polecam.

  • Escape room Uratuj Święta!

    Uratuj Święta!
    Warsztatownia
    Szczecin

    Najwieksze zaskoczenie co do trudnosci

    08.12.2018 | data wizyty: 07.12.2018

    Czekalismy na kolejny klimatyczny pokoj od Warsztatowni i nie zawiedlismy sie. Mile wprowadzenie, cieszy tez to ze sporo dzialo sie na miejscu :) Pani prowadzaca nawet rozpoznala nasza grupe. Wstep do gry, nakreslenie fabuly, krotkie przypomnienie zasad i zaczynamy :) Sam pokoj bardzo klimatyczny i jak najbardziej oddaje swoim wystrojem temat. Starannie wykonane dekoracje i zagadki to niewatpliwy atut tego miejsca. Bardzo ciekawie rozwijala sie rozgrywka. Na samym poczatku wiadomo od czego zaczac, co ruszyc, co zrobic by zblizyc sie do rozwiazania. Krok po kroku rozgrywka przebiegala dosc plynnie. Bylo sporo klodek, troche elektroniki, krotkie opowiadanie i jedna zagadka trudniejsza, ale nie bede spojlerowal. Wszysko jednak bardzo pasowalo do klimatu, nie bylo oderwane od pokoju i na sile - skladalo sie to w jedna spojna calosc. Prowadzenie tez bardzo nam sie podobalo. Dostalismy podpowiedzi dokladnie w momencie kiedy byla taka potrzeba, kiedy mielismy chwile zawieszenia (akurat raz mielismy kod ale przeoczylem jedna klodke gdzie mozna bylo go wyprobowac a drugi raz zapomnielismy o posiadanym kluczu - wyszly bledy w komunikacji), ktore wynikaly tylko z naszej zawiechy. Mimo ze pokoj dziala od niedawna byl starannie dopracowany. Ogolnie pokoj jest trudniejszy niz sie spodziewalem, my spedzilismy w nim na pewno 60 minut jak nie wiecej bo zagadek jest sporo - jest co robic i napewno sie nie znudzimy. Dziekuje za mile spedzony czas i polecam pokoj.

  • Escape room Podziemia Dzikiego Ognia

    Podziemia Dzikiego Ognia
    Game Of Locks
    Szczecin

    Najbardziej analogowy pokoj

    23.09.2018 | data wizyty: 22.09.2018

    Dawno nie bylismy w ER wiec ucieszylem sie na wiesc o otwarciu Podziemii Dzikiego Ognia. Postanowilismy odczekac pare tygodni az pokoj okrzepnie ale nie moglismy sie doczekac wyjscia. Tym razem wzielismy z nami Kube, ktory wczesniej nie byl w pokoju ucieczek. Obsluga bardzo pozytywna, pozartowalismy, poopowiadalismy sobie, oczywiscie byl opis zasad dla naszego kolegi a takze wprowadzenie do gry. Samo prowadzenie rowniez w stylu jaki mi odpowiadal, czyli bez narzucania swojej obecnosci. Gdy pod koniec mielismy problem poprosilismy o sprawdzenie gdzie sie mylimy a takze dostalismy wskazowki czego nam brakuje. Klimat pokoju bardzo mi sie podobal. Po wejsciu i otworzeniu oczu bardzo przypadlo mi to miejsce do gustu. Nie bylo elektorniki za to byla dobrze i starannie wykonana robota. Sporo drewna idealnie oddawalo klimat miejsca. Rekwizyty i sposob prowadzenia zagadek rowniez budowaly klimat. Bylo dosc ciemno ale wzrok sie przyzwyczail i bylo klimatycznie. Bylo troche przeszukiwania na ktorym jak zwsze poleglismy ale nie bylo to przekombinowane. Ciekawe zagadki, moze nie byly bardzo trudne ale ladnie skladaly sie w calosc i pomogly nam zrealizowac motto ze placimy za godzine i siedzimy godzine :D Wyszlismy po 60 minutach, zadowoleni. Pokoj przerosl nasze oczekiwani - naprawde swietna robota. Ten pokoj zachecil Kube do ER - on takze swietnie sie bawil. Pokoj polecam innym z czystym sumieniem. Podobaly mi sie zadania i zagadki mechaniczne a brak elektroniki ladnie budowal klimat.

  • Escape room Sherlock - Święty Grall

    Sherlock - Święty Grall
    Escape Room Szczecin
    Szczecin

    Najbardziej irytujacy

    17.05.2018 | data wizyty: 22.04.2018

    I co tu wpisac? Chyba nigdy nie czulem sie jak glupek w ER. Obsluga ok, mila itp. Pokoj z wystoju ok, zagadki pod wzgledem tecnnicznym i starannosci wykonania tez ok. Ale fabula niestety juz nie dala rady. Co ma Sherlock do Graala? Niestety bez prowadzenia przez prowadzacego jest mega trudno przejsc pokoj. Brak tu logiki. Podpowiedzi sa mega mylace zamiast naprowadzac. Zeby wyjsc z pokoj bylismy prowadzeni niemalze za rteke bo juz nie bylo sil i checi by walczyc z tym brakiem logiki. Po wszystkim przekazalismy kilka konstruktywnych uwag co do plynnosci rozgrywki. Zobaczymy cz y cos pomoze. Niestety znow prowadzadcy dawal gotowe odpowiedzi zamiast naprowadzac na rozwiazanie.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Amazonia - Wyprawa w nieznane

    Amazonia - Wyprawa w nieznane
    Escape Room Szczecin
    Szczecin

    Najwiekszy problem z ocena pokoju

    17.05.2018 | data wizyty: 25.03.2018

    Ciezko jest mi oceniac pokoje tej firmy. No ale sprobuje. Na wejscie dziwna polityka z odsylaniem z jednego miejsca do drugiego by kupic bilet a potem pokazac go przy wejsciu do pokoju. No ok, jakos przebrnelismy :) Wejscie do pokoju i zaczynamy. Poczatek i ruszenie dosc trudne ale z momentu na moment sie rozkrecalismy. Klimat pokoju calkiem fajny choc nieco pomieszany. Azjatyckie klimaty mieszaja sie z Ameryka Poludniowa. Jest co ogladac i co robic. Zaskoczylo mnie jedno z miejsc ukrycia pewnego potrzebnego przedmiotu - zwykle w innych pokojach na wstepie mowia by nie suzkac czegos poza zasiegiem. Obsluga mila ale co mi przeszkadzalo to zamiast podpowiedzi, naprowadzenia to otrzymywalismy od razu informacje co gdzie i jak zrobic. Nie do konca o to chodzi w ER. No ale nastawialismy sie na dobra zabawe wiec bawilismy sie niezle.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Domek Ogra

    Domek Ogra

    Szczecin

    Najfajniej z najmlodszymi

    04.03.2018 | data wizyty: 04.03.2018

    Widzac tematyk pokoju i wiedzac ze pokoj bedzie przyjazny najmlodszym, obiecalismy kuzynkom Misi ze wezmiemy je znow do ER. W koncu dzis udalo nam sie zebrac. Pani prowadzaca bardzo mila, porozmawiala z nami na tematy ER i wprowadzila nas w gre. Potem jeszcze pogadalismy po pokoju o naszych wrazeniach i uwagach - bardzo milo i jak to zawsze w Find Escape ciekawie, wiec plus za rozmowe. Co do pokoju - zagadki sa logiczne ale nie sa banalnie proste. Kilka razy musielismy poprawiac nasze rozwiazania. Najmlodsza czlonkini teamu znalazla nam klucze, ktore bysmy i tak przeoczyli. Jedna z zagadek pod koniec nas zatrzymala ale delikatne naprowadzenie i juz wiedzielismy co robic. Bawilismy sie swietnie i najmlodsze czlonkinie teamu byly bardzo zadwolone z wyjscia. Pokoj polecam, szczegolnie na wyprawe z mlodszymi, a sam temat chyba jest bliski wielu pokoleniom. Pozdrawiamy

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Złoto Lannisterów

    Złoto Lannisterów
    Liga Odkrywców
    Szczecin

    Wiarygodna opinia

    Najfajniej dla dwojga

    03.03.2018 | data wizyty: 03.03.2018

    Room Jack Heroes zaskoczyli nowym pokojem. Skoro temat Gry o Tron to wiedzialem ze na Złoto Lannisterów nie będę musiał przekonywać żony. Pokój dla 2 osób więc musieliśmy rozdzielić naszą ekipę. Na poczatek o obsludze - wszystko w jak nalepszych ER, w sumie pogadalismy o pokoju i innych realizacjach tyle samo czasu co spedzilismy na wychodzeniu z pokoju, wiec bylo ciekawie. Co do klimatu to po odslonieciu oczu juz wyglad bardzo mi sie podobal. Wystroj i sprzety tworzyly klimat. Zagadki mieszane - troche elektroniki, troche klodek, ale bardzo pasowaly do tematyki. Rozwiazywalo sie bardzo ciekawie, liniowo. Byly zagadki niespotykane i takie, ktore juz znalismy ale przedstawione w inny sposob. Byl tez element zrecznosciowy. Generalnie bardzo polecamy ten pokoj. Mysle ze kazdy i poczatkujacy i zaawansowany bedzie sie dobrze bawil. Pozycja obowiazkowa dla fanow GoT.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Komnata Tajemic

    Komnata Tajemic
    Escape Me
    Szczecin

    Najwieksze oczekiwanie

    15.02.2018 | data wizyty: 15.02.2018

    Od czego by tu zaczac? Chyba od poczatku. Przy rezerwacji widzialem ze oblozenie pokoju jest duze, wiec wcale nie bylo latwo dobrac odpowiedni termin. Na szczescie sie udalo. Jak ruszalismy to Misia powiedziala ze spodziewa sie dobrej zabawy i dobrego pokoju. Uchyle rabka tajemnicy i powiem ze sie nie zawiodla :) Zacznijmy od obslugi - bardzo mila prowadzaca, latwo nawiazala z nami kontakt gdyz dzieli z nami pasje zwana ucieczki z ER :) Zaczelismy od bardzo zajmujacych rozmow, ale kiedys do pokoju trzeba bylo wejsc :) Dostalismy wersje dla zaawansowanych. I tu kolejny plus, bo pokoj latwo mozna dostosowac zaleznie od doswiadczenia gracza. Kolejny plus to wprowadzenie fabularne, ktore bylo ciekawe i juz budowalo klimat zanim wszlismy do pokoju. W srodku po zdjeciu opasek bylo WOW. Poczatki nie byly latwe ale udalo nam sie ruszyc z miejsca. Scenografia w ktora tworcy wlozyli mnostwo pracy przeniosla nas doskonale w klimat rozgrywki. Latwo wczuc sie w scenariusz. Warte podkreslenia jest to ze wystroj jest genialny i mozna ogladac pokoj w nieskonczonosc. System podpowiedzi trzymajacy sie scenariusza i dozowany z wyczuciem w napreade trafionych momentach. Zagadki bardzo zroznicowane - byly i klodki i zagadki elektroniczne, troche zrecznosciowych i sprawnosciowych - ale spokojnie - kazdy obie poradzi. Pokoj bardzo przypadl nam do gustu - jest dopracowany i wywoluje sporo emocji. Nie moge pisac wiecej by nie psuc zabawy, ale bardzo polecam wizyte w tym miejscu. Moze nie na pierwszy raz, by moc docenic ten pokoj. Escape Me potwierdzili ze naleza do czolowki szczecinskich ER.
    ps. Oczywiscie nasze serca skradla Rita :) Po wyjsciu z pokoju caly czas mialem ja na rekach i z nia oraz prowadzaca moglismy jeszcze przez dluzszy czas pogawedzic o naszej przygodzie i tym pokoju. Emocji nie brakowalo - goraco polecam (po raz kolejny sie powtorze, ale naprawde warto tu przyjsc :) )

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Zasypani

    Zasypani
    ESC Room
    Szczecin

    Najefektowniejsze wyjście ;)

    18.01.2018 | data wizyty: 18.01.2018

    W koncu pojawil sie nowy pokoj w miescie i jak na standardy szczecinskie od zapowiedzi do uruchomienia minela minimalna ilosc czasu. Malo brakowalo a przez sniezyce (sic!) nie dotarlibysmy do pokoju Zasypani :) Miejsce znajome, ale gospodarz inny. Poniewaz bylismy na styk to szybko zaczelismy gre. Obsluga bardzo mila, profesjonalna, prowadzaca nie podpowiadala dopoki sami nie poprosilismy o pomoc, wiec plus na koncie ER :) Klimat bardzo przypadl mi do gustu, wystroj ma byc jeszcze lepszy, ale i teraz bylo czadowo. Rzeczywiscie bylo sporo problemow zyciowych do rozwiazania. Moze bylo i zbyt wiele przedmiotow - rozpraszaczy, ale dzieki nim tworzony byl klimat. Bylo pare rozwiazan wczesniej nie znanych i niestosowanych. Pokoj logiczny a zacielismy sie przez wlasne gapiostwo i brak odwagi pod koniec. Wyjscie tez bylo ciekawe i zgodne z fabula. Co do trudnosci to chyba jednak sredni, ale moze sie myle? Nam zabawa zajela jakies trzy kwadranse wiec bylo co robic :) Polecamy poczatkujacym i zaawansowanym uciekajacym.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Leśne Trolle

    Leśne Trolle
    Warsztatownia
    Szczecin

    Wiarygodna opinia

    Z najmlodszym na pokladzie

    27.12.2017 | data wizyty: 27.12.2017

    Lesne trolle jako drugi pokoj dla dzieci w Szczecinie postanowilismy zwiedzic w szerszym gronie z kuzynkami mojej zony. Tym razem dolaczyl tez do nas nasz synek ktory tego dnia konczyl roczek. Na wstepie jak zawsze mila obsluga, kilka slow o pokoju i zaczynamy :) Pokoj bardzo ladnie przygotowany, widac sporo recznej pracy wlozonej w dekoracje. Duzo szcegolow na ktore warto zwrocic uwage. Naszemu roczniakowi najbardziej podobaly sie chmurki. Kilka innych elementow tez zachwycalo, mialy swoj urok i klimat. Ladnie tez wkomponowane byly skrytki, wiec od strony klimatu i wystroju niczego nie brakowalo. Bylo troche klodek i niezbyt trudne ale interesujace zagadki. Niektore bardzo oryginalne, ktore bardzo przypadaly do gustu najmlodszym. Zagadki bardzo logiczne, nie bylu tu zbyt wiele przeszukiwania co jest zdecydowanym plusem. Po drodze pojawily sie tez podpowiedzi i nawet pochwaly :) Nam udalo sie wyjsc w dwadziescia pare minut przy czym wiele zagadek zostawalo dla dziewczynek choc ciezko bylo nam sie powstrzymac :) Pokoj idealny dla calej rodziny, szegolnie jesli ktos ogladal bajke to znajdzie wyrazne odniesienia. Chyba tyl wystarczy by nie psuc zabawy. Goraco polecamy ten pokoj!

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5