Waleczne Kotlety

Waleczne Kotlety

Wesoła grupa uciekinierów poznańskich o zaszczytnej nazwie Waleczne Kotlety! ;) Słyniemy z szukania przez pół h światła w pokoju i klaskania w rytm Rubika w... [więcej]

117 Odwiedzone

12 Planowane

Globtroter

291 Punkty

225
291 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Gra Miejska - Illuminati 2
Gra Miejska - Illuminati 2

Spotkanie z Illuminati po raz drugi

29.08.2020 | data wizyty: 27.08.2020

Wiarygodna opinia

Po pierwszej bardzo udanej wyprawie śladami Illuminati, bardzo chętnie skusiliśmy się na drugą wycieczkę - i również tym razem nie zawiedliśmy się :)
Okazuje się, że wystarczy wziąć przemyślaną walizkę z niecodzienną zawartością pod pachę i już odkrywa się fascynującą historie z dreszczykiem emocji i końcowym zaskoczeniem. Poznawanie mijanych codziennie, a niedostrzeganych tak dokładnie miejsc w Poznaniu jest dla rodowitych mieszkańców również ciekawym doświadczeniem ;) Naszym zdaniem druga część była o wiele prostsza, a na pewno krótsza - ukończyliśmy grę w około półtorej godziny w dość spokojnym tempie rozwiązywania :) Polecamy serdecznie - jest to bardzo miła i przyjemna odskocznia od standardowych eskejpów ;)

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Nieznajomi
Nieznajomi

!!

29.08.2020 | data wizyty: 25.08.2020

To, co tu się wydarzyło jest nie do opisania - to trzeba przeżyć na własnej skórze. To jest pokój, w którym kompletnie nie chodzi o zagadki, czy uciekanie - to jest po prostu doznanie! :D Jak już wiele osób przede mną wspomniało - z tego pokoju tak naprawdę nie chce się wychodzić ;) Dla osób z dystansem i dużą dawką czarnego humoru jest to opcja idealna :) Jest to wyjątkowo krótka jak na nas opinia, ale nie chcemy niczego zdradzić, więc powiemy po prostu: idźcie tam koniecznie!! Continuum - jesteście niesamowici!
!! !!

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Świt nietoperzy
Świt nietoperzy

Szykujcie batarangi!

29.08.2020 | data wizyty: 25.08.2020

Są takie momenty, kiedy nawet sam Batman nie daje rady i wzywa swoich wiernych pomocników - nadeszła więc nasza chwila, aby uratować świat!

Na poznańskiej scenie escape roomowej do tej pory brakowało pokoi w klimacie superbohaterów i ich nemezis. Całe szczęście, że pojawiła się nowa firma Evadere i te pustkę w pięknym stylu wypełniła. Pokój w klimacie jednego z najbardziej czaderskich i najsłynniejszych obrońców uciśnionych robi bardzo pozytywne wrażenie. Widać wkład pracy i pasji włożony w tej escape room, z jednoczesną dbałością o bezpieczeństwo zabawy. Wystrój i zagadki były zróżnicowane o średnim poziomie trudności, dopasowane do fabuły i spójne, zostawiały też przestrzeń do podziału zadań w drużynie - każdy u nas miał co robić i dobrze się przy tym bawił :) Zastosowano tu całkiem harmonijne połączenie zarówno bardziej klasycznych łamigłówek, jak i tych nowocześniejszych w połączeniu ze sprytnymi mechanizmami. Świt Nietoperzy odwiedziliśmy w zasadzie niedługo po otwarciu, zapewne jeszcze będzie się dalej rozwijał i udoskonalał, ale już na ten moment uznajemy debiut Evadere za niezwykle udany :) Ponadto Mistrz Gry był bardzo sympatyczny, widać, że cieszył się tym, co robił i z przyjemnością nam się rozmawiało po grze, aż szkoda, że tak krótko, bo gonił nas czas ;) Czekamy na kolejne pokoje, wzmianki o nich były bardzo intrygujące, na pewno przyjdziemy :)
Szykujcie batarangi! Szykujcie batarangi!

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pachnidło
Pachnidło

Ach, te zapachy

16.08.2020 | data wizyty: 13.08.2020

Wiarygodna opinia

Cóż to się z naszymi znajomymi, którzy zawsze w porze zbiorów byli gotowi na sprzedaż? Przecież przygarnęli pracowitego parobka do pomocy, a tu ani widu, ani słychu... Pojechaliśmy to sprawdzić... po czym obudziliśmy się w jakimś tajemniczym miejscu, pełnym zapachów... i grozy.,,

Pokój Pachnidło nie bez powodu jest numerem 1 nie tylko w Escape Time, ale ogólnie w regionie. Widać, że firma idzie z duchem czasu i stosuje niecodziennie, nietuzinkowe rozwiązania i efekty, aby doznania były jak najbardziej pełne - dla wszystkich zmysłów! :) Tak właśnie było tutaj, zagadki, fabuła i klimat świetnie współgrały i stworzyły niezapomniane wrażenia, które trzeba poczuć na własnej skórze.

Na pewno jest to pokój dla większych grup i to doświadczonych, bo my mieliśmy pełne ręce roboty przy 4 osobach, a i tak udało nam się wyjść rzutem na taśmę w czasie i z użyciem podpowiedzi. Ale któż nie lubi wyzwań? ;)

Obsługa sympatyczna, z humorem i entuzjazmem, miło się rozmawiało :)

Jesteśmy zachwyceni i zdecydowanie czekamy na kolejne pokoje, do których na pewno wpadniemy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Chata guślarki
Chata guślarki

Guślarskie czary

16.08.2020 | data wizyty: 12.08.2020

Wiarygodna opinia

Wioskę opanowała dziwna zaraza i tylko pewna guślarka może ocalić chłopów przed śmiercią! Musiała co prawda opuścić swoją chatę, ale zostawiła nam swoją miksturę i magiczne medykamenty. Czas działać!

Pokój bardzo do nas trafił, w końcu jak gdzieś można się pobawić magią, to my jesteśmy tam pierwsi ;) Zagadki były w większości łatwe, więc w pełni mogliśmy oddawać się cieszeniu się guślarską alchemią i innymi smaczkami, które fantastycznie budowały klimat. To jeden z tych pokoi, które warto odwiedzić, jak się jest początkującym graczem, żeby złapać ducha escape roomów i zaczątki nowej pasji, ten pokój na pewno zachęci każdego :)

Obsługa jak zawsze sympatyczna - dziękujemy za długie rozmowy po grze ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Krwawy wódz
Krwawy wódz

Howgh!

16.08.2020 | data wizyty: 12.08.2020

Wiarygodna opinia

Morderca, opętany indiańską obsesją skalpowania swoich ofiar, uciekł z więzienia i porwał nas, aby dołączyć do kolekcji swoich ofiar! Czas uciekać

Pokój z tych starszych. ale naszym zdaniem się nie zestarzał i potrafi zrobić wrażenie. Po spokojnym i dość standardowym początku, nagle zostajemy wciągnięci w wir fascynujących wydarzeń, z dreszczykiem grozy - klimat się rozkręcał jak w dobrym filmie, w miarę postępu opowieści ;) Zagadki były dobrze dopracowane, w większości pasujące fabularnie do całej historii. Znalazło się w nich miejsce i na klasykę i na nowoczesność, były dobrze wyważone. Naszym zdaniem, jakby jednak jeszcze unowocześnić nieco i odświeżyć Wodza, to na pewno przyciągnąłby kolejne tłumy chętnych mocnych wrażeń, bo jest potencjał ;) Ale i na ten moment warto odwiedzić, polecamy :)
Howgh! Howgh!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sala Przesłuchań
Sala Przesłuchań

Przesłuchani

16.08.2020 | data wizyty: 11.08.2020

Wiarygodna opinia

Lubimy odwiedzać pokoje eliminacyjne dawnych edycji PolandEscape i poczuć się jak drużyny, które w ferworze emocji i sportowego stresiku przechodziły je wcześniej. Tym razem pokój z edycji 2017, w którym po udanym śledztwie zamiast laurów i gratulacji, zostajemy oskarżeni o przestępstwo, którego nie popełniliśmy.

Pokój bardziej klasyczny, choć elementy elektroniki i mechanizmów również się znalazły. Kilka ciekawych rozwiązań, w tym takie, z którymi wcześniej się nie spotkaliśmy, za to duży plus i wyższa ocena, bo zrobiły na nas wrażenie. Rozwiązywało się całość liniowo, zagadki bywały dość trudne, choć na rozgrzewkę na samym początku było łatwiej, więc można było złapać fajny flow :) Z obsługą po raz kolejny mogliśmy sobie sympatycznie porozmawiać po grze :) Polecamy, bo warto zobaczyć czasem też nieco starszy pokój, który nadal potrafi wywołać wiele pozytywnych wrażeń :)
Przesłuchani Przesłuchani

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ale Cyrk!
Ale Cyrk!

Proszę Państwa... Oto cyrk!

16.08.2020 | data wizyty: 11.08.2020

Wiarygodna opinia

To skandal, żeby jeden klaun przejął cały show - w dodatku strzelając z rękawa jedynie sucharami! Musieliśmy przejąć arenę i ocalić występ tej trupy!

Pokój Ale cyrk! jest jedynym w swoim rodzaju wytworem, przepełnionym wyobraźnią i humorem. Bawiliśmy się tu jak dzieci, odgrywając role artystów i ich charakterystycznych sztuczek, jednocześnie rozwiązując zagadki, które fantastycznie wkomponowały się w fabułę. Czuliśmy się jak dzieci, bawiąc się w tym pokoju i właśnie takiego podejścia do tego escape roomu trzeba, żeby w pełni się nim nacieszyć ;) Nawet nie ma co więcej opisywać o samych zagadkach, bo to jeden z tych pokoi, do których idzie się coś przeżyć :)

Obsługa bardzo sympatyczna i pozytywna :)
Proszę Państwa... Oto cyrk! Proszę Państwa... Oto cyrk!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Russian Horror Story
Russian Horror Story

Nieprzyjaźni ci Rosjanie

24.07.2020 | data wizyty: 23.07.2020

My tu sobie zwiedzamy spokojnie, a nagle jakiś przemiły człek zaprasza nas gościnnie na klasyczną wódeczkę. No i wylądowaliśmy w jego piwnicy , czekając na rychłą rzeź. Co to był za wieczór...

Pokój klimatyczny i całkiem creepy, jak przystało na thriller. Fabuła i zagadki całkiem współgrały ze sobą, elementy "straszące" dodawały fajnego smaczku całości, choć nie były aż tak intensywne, jak w wielu innych horrorach. Trudność była średnia, należy tutaj wytężyć mocno spostrzegawczość, żeby nie przeoczyć pewnych rzeczy, jak nam się zdarzało ;) Można by dodać więcej elementów wskazujących na rosyjskie "korzenie" fabuły. Obsługa bez zarzutów.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Rycerski
Rycerski

Podróż w czasie

24.07.2020 | data wizyty: 23.07.2020

Jacyś nieodpowiedzialni zbóje przenieśli się w czasie i narobili bałaganu, którzy może zmienić bieg historii - pora to naprawić!

Fabularnie pokój zapowiadał się ciekawie, jednak czegoś w nim zabrakło. Zagadki były średniej trudności, w większości klasyczne z pewnymi wyjątkami, ale mało porywające. Klimatycznie było całkiem poprawnie, jednakże dałoby radę zdecydowanie podkręcić wystrój i zwiększyć efekt wizualny. Fabuła gdzieś tam krążyła, ale brakowało głębszego zagłębienia w nią i szerszych odniesień co do czasu, w którym jesteśmy i co się akurat dzieje, a to pogłębiłoby immersję. Generalnie pokój można odwiedzić, ale przydałoby zainwestować nieco czasu w modernizację i na pewno robiłby lepsze wrażenie :) Obsługa sympatyczna.
Podróż w czasie Podróż w czasie

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 11

Pokaż następne