Waleczne Kotlety
  • Escape room Gra Miejska - Illuminati

    Gra Miejska - Illuminati
    Lock Escape
    Poznań

    Niecodzienna wycieczka

    28.11.2019 | data wizyty: 28.11.2019

    Coś ten nasz stryjek sporo sekretów miał - jak dobrze, że udało nam się je wszystkie rozwiązać i odkryć prawdę o tym niecodziennym krewnym!

    Coś nowego, coś innego. Z grą miejską mamy mniejsze doświadczenia, jednak udało nam się bezproblemowo podążyć za wskazówkami i odkrywać kolejne miejsca, na co dzień mijane, a teraz ukazane w nowym świetle. Fabularnie gra cały czas trzymała poziom, świetnie się bawiliśmy przy każdej kolejnej zagadce. Fajnie, że udało się pomimo mniejszych możliwości "aranżacji przestrzeni" zamieścić różnorodne wyzwania i w zasadzie nie było nic powtarzalnego ani nużącego. Ciekawe również były rozwiązania, jeśli chodzi o system podpowiedzi, choć, na szczęście, nie musieliśmy korzystać :)

    Bardzo również dziękujemy obsłudze za tak przemiłe dogadanie się w kwestii dostarczenia sprzętu :)

    Polecamy jaką ciekawą alternatywę dla klasycznego zamknięcia :)

  • Escape room Podwodny Świat

    Podwodny Świat
    Key To Be Free
    Poznań

    Bul, bul, bul...

    26.11.2019 | data wizyty: 26.11.2019

    Zanurkowaliśmy, popływaliśmy, rybki obejrzeliśmy i miło czas spędziliśmy ;)

    Ładny pokój, zaaranżowany na podwodną rafę koralową, przyjemny dla oka :) Klimat oddany różnymi ciekawymi aranżacjami i efektami, które w prosty, acz skuteczny sposób robią robotę :)

    Zagadki dla nas były proste, wymagana była spostrzegawczość i dopasowywanie elementów, zagadki liniowe i raczej w większości klasyczne, choć ten pokój już zawierał w sobie kilka manualnych rozwiązań, które urozmaiciły grę :)

    Jeszcze raz dziękujemy za niespodziankę - warto pobijać rekordy ;)

  • Escape room Walkiria

    Walkiria
    Key To Be Free
    Poznań

    Zmieniliśmy bieg historii!

    26.11.2019 | data wizyty: 26.11.2019

    Jako tajni agenci przenieśliśmy się w czasie, ażeby skonstruować bombę i zmienić bieg historii XX wieku. Udało się perfekcyjnie!

    Pokój bardzo klasyczny, acz przyjemny. Nastawiony na przeszukiwanie i to bardzo dokładne - jedyna podpowiedź, jakieś potrzebowaliśmy, wynikała właśnie z niedostrzeżenia pewnego elementu ;) Rozwiązania raczej kłódkowe, choć zdążyły się pojedyncze manualne, urozmaicające grę. Zagadki liniowe, raczej nie sprawiające większych trudności :)

    Klimat gabinetu fuhrera zachowany, wystrój dopasowany historycznie.

    Obsługa, jak zawsze, bardzo sympatyczna :)

  • Escape room Dolina Trollinków

    Dolina Trollinków
    Adventure Escape
    Poznań

    "W Trollinków się przenieście świat..."

    30.10.2019 | data wizyty: 29.10.2019

    Przesympatyczna rodzinka Trollinków wybrała się na kolejną wyprawę, a tymczasem my mieliśmy okazję poszperać po ich magicznym świecie - ach, co to za przygoda... :)

    Wprost cukierkowy pokój przeniósł nas do niezwykłego świata rodem z powieści Tove Jansson, gdzie mogliśmy podążyć śladami znanych i lubianych z dzieciństwa stworków. Cieszyły oko wszelkie "smaczki", które przypominały czasy oglądania z zapartym tchem przygód Muminków. Pokój wywołał w nas sporo pozytywnych emocji i za to ogromny plus :)

    Zagadek nie ma dużo i niestety nie wszystkie wpasowały się klimatem i treścią w fabułę pokoju, więc to jest element, który można by poprawić, aby udoskonalić przygodę w tym ER :)

    Obsługa sympatyczna, jednakże bardzo długie było wprowadzenie techniczne, a brakowało mi wprowadzenia w klimat i fabułę pokoju (o tym było mało powiedziane), więc to również warto podkręcić, aby zyskać na jakości całej zabawy :)

  • Escape room Golden Hajs

    Golden Hajs
    Clue Room Poznań
    Poznań

    Kotlety przejmują Golden Hajs :D

    30.10.2019 | data wizyty: 29.10.2019

    Jakoś na te kolejne wypady na ER trzeba zarobić - najszybciej po prostu wziąć worki pełne złota w banku i cichaczem się oddalić ;) Brzmi jak plan doskonały, co może pójść nie tak? ;)

    Pokój żywcem wyjęty z filmów o skokach na bank - z pełnym "wyposażeniem" musimy uwolnić się z zabezpieczonego kratami pomieszczenia i dostać do skarbca, zanim przyjedzie oddział specjalny policji. Przez całą grę czuć nieuchronnie upływający czas i oddech ochrony na plecach. Zagadki wykonane perfekcyjnie - idealnie wpisały się w fabułę, nie było tam nic przypadkowego, a pewne rozwiązania pozytywnie nas zaskoczyły :) Możliwe, że prawdziwy napad mógłby wyglądać podobnie ;) Pokój nowoczesny i bezkłódkowy, widać duży wkład pracy w przygotowanie i przemyślenie całej aranżacji :)

    Obsługa wspaniała i zaangażowana, rozmawiało nam się bardzo miło przed i po grze :) Pozdrawiamy też ciepło Philla - mistrza sztuczek :D <3

    Pokój jak najbardziej polecamy, ale raczej nieco już doświadczonym ekipom :)

  • Escape room Urok

    Urok
    DreamScape
    Poznań

    Smoki ponownie uratowane1

    14.09.2019 | data wizyty: 14.09.2019

    Magowie ponownie wezwali nas do pomocy w ratowaniu smoczątek. Tym razem niecny Czarodziej chciał je przerobić na eliksir miłosny! Nie było czasu do stracenia, wskoczyliśmy w magiczny portal i przystąpiliśmy do misji ratunkowej!

    I faktycznie, ten pokój przeniósł nas do innego wymiaru. Tak silnej immersji nie doświadcza się często. Wystrój i klimat jest tutaj tak piękny, bajeczny i magiczny, że aż żal opuszczać pokój po zabawie. Mieliśmy wrażenie, że dopiero weszliśmy, a tu już koniec! Gdybym mogła, to za ten aspekt podarowałabym ocenę 20/10! :)

    Zagadki raczej liniowe, dużo elektroniki i mechaniki, nieliczne kłódki, wszystko logiczne i wpisane w fabułę oraz tematykę pokoju. Jest kilka nawiązań do poprzedniej części smoczej opowieści, takie mrugnięcie okiem dla tych, co byli poprzednio, nieraz się z uśmiechnęliśmy na te wspomnienia :) Część zagadek kompletnie niespotykana jak do tej pory, co jest ogromnym plusem, bo doświadczonych graczy rzadko daje się zaskoczyć czymś nowym, a tu proszę, parę razy kopary nam opadły :D

    Obsługa bardzo sympatyczna, podobało mi się wprowadzenie, które od razu wprowadzało w fabułę i klimat pokoju oraz wplecenie standardowych zasad technicznych w immersyjną rozmowę - mega :)

    Podsumowując - DreamScape po raz kolejny utwierdził nas w przekonaniu, że jest zdecydowaną czołówką i przykładem, jak tworzyć Escape Roomy. Jest to firma, do której można iść za każdym razem w ciemno, bo nieważne, co otworzą, to i tak mamy gwarancję udanej zabawy! :) Dziękujemy wam za to! :)

  • Escape room Dżungla Azteków

    Dżungla Azteków
    Malta Escape Room
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    W dżungli

    20.08.2019 | data wizyty: 20.08.2019

    Co za dziwy? W jednym momencie spokojnie wędrujemy sobie po galerii handlowej, a w drugim budzimy się w jakiejś tajemniczej dżungli! W dodatku zwierzęta gadają, a naszym porywaczem jest tajemniczy goryl! Dobrze, że mamy tu kilka przyjaznych stworzeń, które pomagają w ucieczce!

    "Dżungla Azteków" robi bardzo dobrze wizualne wrażenie. Piękna gra świateł i kolorów przyciąga wzrok i dopełnia cięższy klimat gorącej dżungli, bardzo przyjemnie się grało w takim otoczeniu :) Może nie ma tu dużo ozdób typowo "dżunglowych", ale w końcu ta miała być jakaś nietypowa... no i jest :)

    Zagadki satysfakcjonujące i ciekawe, dużo elektronicznych i mechanizmów, które wciągały i niekiedy zaskakiwały nas :) Pokój myślę, że może być zachwycający dla dzieci, bo my w pewnym momencie jak dzieci się poczuliśmy w tym klimacie i udzieliła nam się "interakcja" z pomocnikami :D Poziom trudności raczej łatwy, choć wymaga dużo spostrzegawczości :)

    Obsługa sympatyczna i profesjonalna :)

    Polecamy :)

  • Escape room Cargo 117

    Cargo 117
    Malta Escape Room
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    3...2...1... Skok!

    20.08.2019 | data wizyty: 20.08.2019

    Jako groźni przestępcy jesteśmy transportowani tajnym samolotem do więzienia schowanego głęboko w dżungli. Niestety (a może stety?) samolot doznał poważnej awarii i mamy ostatnie chwile, aby się z niego uwolnić. Czas zacząć walkę o wolność!

    Pokój Cargo 117 zawiera dużo elementów ładnie nawiązujących do wnętrza samolotu, bardziej transportowego, z surowszym wnętrzem. Klimat tworzą szczególnie elementy związane z wystrojem kokpitu oraz komunikaty nadawane w czasie gry.

    Zagadki raczej liniowe, całkiem ciekawy zbiór klasycznych, kłódkowych, z kilkoma elektronicznymi niespodziankami :) raczej średni poziom trudności, pokój dobrze testuje spostrzegawczość i przeszukiwanie, z czym potrzebowaliśmy w pewnym momencie małej podpowiedzi ;) Mogłoby być więcej zagadek nawiązujących typowo do samolotu i fabuły, niektóre troszkę mniej pasowały, ale ogólnie raczej w większości dopasowane.

    Obsługa bardzo sympatyczna i profesjonalna :)

    Podsumowując : całkiem przyjemny pokój, wyszliśmy z pozytywnymi odczuciami :)

  • Escape room Kaponiera Kolejowa

    Kaponiera Kolejowa
    Ucieczka z Twierdzy
    Poznań

    Klucze zdobyte :)

    04.08.2019 | data wizyty: 04.08.2019

    Jakie to szczęście, że zdobyliśmy list od jednego z powstańców - dzięki temu odnaleźliśmy klucze do zbrojowni! Szalka zwycięstwa przechyli się teraz na naszą stronę!
    Pokój w formie atrakcji turystycznej i promocji historii jednej z części Poznania. Uważam, że jako tego typu odmiana pokoju zagadek, w dodatku promująca edukację i escape roomy same w sobie, jest świetnym pomysłem i zasługuje na wysoką ocenę. Samo przygotowanie pokoju również nie pozostawia zastrzeżeń, wykorzystano w pełni możliwości przestrzeni podziemi Kaponiery, zagadki były logiczne i urozmaicone. Klimat robiła sama z siebie Kaponiera, jako oryginalna przestrzeń odgrywanej fabuły, więc tu lepiej być nie mogło :) Oby więcej takich inicjatyw!

  • Escape room Da Vinci

    Da Vinci
    Key To Be Free
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    U Leonarda

    20.07.2019 | data wizyty: 19.07.2019

    Ugadaliśmy się z kustoszem muzeum - mamy do zgarnięcia parę ładnych walizek mamony, tylko musimy w godzinę wykraść słynny kryptekst z muzeum Leonarda Da Vinci. Kto by nie poszedł na taki układ?
    Pokój urządzony bardzo klimatycznie i artystycznie, świetnie oddana przestrzeń muzealna. Zagadki bardzo trudne, potrzebowaliśmy kilku podpowiedzi. Troszkę nas niestety zmęczyły zagadki, brakowało nam elementu zabawy grą, mieliśmy tu nastawienie rozwiązywania zagadki po zagadce, bez momentu oddechu, więc nie będzie to nasz ulubiony pokój ten firmy (Excalibur na razie wygrywa :D ), co nie zmienia faktu, że obiektywnie pokój jest bardzo dobry :) Obsługa przesympatyczna :) mamy do odwiedzenia w Key to be free jeszcze dwa pokoje, na pewno niedługo wpadniemy :)

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 7 8 9