Blondynka.cc
  • Escape room American School Story

    American School Story
    Fox O'clock
    Wrocław

    Opinia spoza rankingu

    Najlepszy z najlepszych

    09.01.2020 | data wizyty: 05.01.2020

    Idąc do Foxów wiadomo, że będzie sztos. I to jest jedyna rzecz, której można być pewnym idąc do tego pokoju. Cała rozgrywka jest fantastycznie wciągająca i pozwala się zaangażować nawet tym, którzy w pokojach nie przepadają za udziałem w historii, a chcą tylko zagadek. Fabuła rozwija się w tak dziwne strony, że ciężko traktować ją poważnie - cała gra jest nieustanną zabawą.
    Zagadki są łatwe, ale jest ich bardzo dużo. Można by powiedzieć, że wszystkie są idealnie wpisane w klimat, ale to jest taka psychodela, że w sumie nie wiadomo co to miałoby znaczyć :)
    Obsługa jak zawsze na najwyższym poziomie.
    To zdecydowanie najlepszy pokój w jakim kiedykolwiek byłam.

  • Escape room Pogrzebane Tajemnice

    Pogrzebane Tajemnice
    No Way Out
    Gdańsk

    Opinia spoza rankingu

    Genialny!

    11.12.2016 | data wizyty: 10.12.2016

    Klimat, klimat, klimat - naprawdę nie wiem jak twórcom pokoju udało się osiągnąć taki poziom realności. Można całkowicie zapomnieć, że to escape room i dać się ponieść historii.
    Zagadek jest sporo, ale nasza dwójka ze wszystkim sobie na spokojnie poradziła - być może początkujące ekipy powinny iść w większym składzie, ale doświadczona grupa raczej da sobie ze wszystkim radę. Wszystko jest bardzo logiczne i nie wymaga zastanawiania się "co autor miał na myśli".
    Obsługa fantastyczna, pozostaje nam tylko czekać na nowy pokój w NWO :)

  • Escape room Baza Szpiega

    Baza Szpiega
    Escape Room Tczew
    Tczew

    Opinia spoza rankingu

    Na tropie

    25.11.2016 | data wizyty: 23.11.2016

    Przy okazji odwiedzin w Tczewie nie mogliśmy sobie odpuścić możliwości zaliczenia wszystkich pokoi, jakie tylko były dostępne :) Szpieg jest świetnym pokojem, z bardzo ciekawymi zagadkami, które nie sprawiły nam specjalnej trudności. Jednak zdecydowanie wymaga absolutnie dokładnego przeszukania w najmniej oczywistych miejscach. Obsługa jak zawsze na najwyższym poziomie.

  • Escape room Noc w Las Vegas

    Noc w Las Vegas
    Escape Room Tczew
    Tczew

    Opinia spoza rankingu

    Co się dzieje w Vegas..

    25.11.2016 | data wizyty: 23.11.2016

    W Vegas jest przede wszystkim dużo szukania w najdziwniejszych miejscach. Jedna z zagadek to absolutny trolling dekady :) Zadania angażują wiele zmysłów i będą wymagać pomysłowości. Bardzo fajnie oddany klimat kasyna, świetna obsługa.

  • Escape room Komnata Króla Artura

    Komnata Króla Artura
    Escape Room Tczew
    Tczew

    Opinia spoza rankingu

    Księżniczki i książęta

    24.11.2016 | data wizyty: 23.11.2016

    Bardzo dobry pokój, moim zdaniem najlepszy w Tczewie. Świetny klimat, sporo raczej nietrudnych zagadek, kilka ciekawych mechanizmów. Pokój wykonany bardzo solidnie i pomysłowo. Niektóre zadania wymagają współpracy i bystrego oka.
    Bardzo miła obsługa.

  • Escape room Piwnica dziadka

    Piwnica dziadka
    Podziemna pułapka
    Gdańsk

    Opinia spoza rankingu

    Zaskakujący.

    19.11.2016 | data wizyty: 18.11.2016

    Piwnica zaczęła nas zaskakiwać już od wejścia - to budynek, w którym mieści się firma jest bardzo oryginalny i już od samego początku zaczęło być klimatycznie. Mimo, że to prawdziwa piwnica, to pokój jest czysty i zadbany. Kryje w sobie sporo ciekawych mechanizmów, które świetnie urozmaicają grę.
    Obsługa bardzo sympatyczna i zaangażowana. Świetna propozycja dla mniej doświadczonych grup.

  • Escape room 3miasto 44

    3miasto 44
    No Way Out
    Gdańsk

    Opinia spoza rankingu

    Świetny!

    19.11.2016 | data wizyty: 18.11.2016

    Pokój jest mega trudny. Ilość zagadek, ich skomplikowanie (chociaż czasem to sami sobie komplikowaliśmy coś, co było o wiele łatwiejsze) i ukrycie sprawia, że zdecydowanie nie polecę go początkującym ekipom.
    Wystrój i dopracowanie szczegółów to majstersztyk. Tu się dzieje prawdziwa historia!
    Świetna obsługa i żal tylko, że musieliśmy lecieć do kolejnego eskejpa i nie mogliśmy dłużej pogadać. Nadrobimy przy kolejnym pokoju :)

  • Escape room Zagubiony Hipis

    Zagubiony Hipis
    LetMeOut
    Gdańsk

    Opinia spoza rankingu

    Na haju

    19.11.2016 | data wizyty: 18.11.2016

    Pokój hipisa zaczyna się od całkiem fajnego konceptu, który niestety szybko zostaje zastąpiony pasmem walk z nie do końca logicznymi zagadkami. Większość zagadek miała duży potencjał, ale za każdym razem było jakieś "no ale". Kilka rozwiązań nas pozytywnie zaskoczyło, więc targają mną mieszane uczucia. To nie jest całkiem zły pokój - to po prostu pokój, z którego tematyki i zagadek można wycisnąć więcej.

  • Escape room Obłęd

    Obłęd
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Opinia spoza rankingu

    Obłędnie :)

    15.11.2016 | data wizyty: 13.11.2016

    Długo się zbieraliśmy do Obłędu, ale warto było. Świetny koncept całego pokoju sprawił, że mimo, iż byliśmy grupą 4-osobową, to nikt się nie nudził.
    Same zadania są dość łatwe i mimo dużej przestrzeni odnoszę wrażenie, że w większych grupach może być za prosto - dwie pary o różnym poziomie doświadczenia to był naszym zdaniem układ idealny do tego pokoju. Najważniejsza w Obłędzie jest komunikacja i współpraca.
    To już nasz ostatni pokój w BTB i z niecierpliwością czekamy na coś nowego :)

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Garaż słynnego żużlowca

    Garaż słynnego żużlowca
    Dom Kłódek
    Toruń

    Opinia spoza rankingu

    Żużel

    11.11.2016 | data wizyty: 10.11.2016

    Bardzo przyjemny pokój, fani żużla zapewne będą zachwyceni. Dużo szczegółów i przedmiotów związanych z żużlowym światkiem. Jak zwykle w pokojach Domu Kłódek zagadki są bardzo logiczne i powiązane.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 6 7 8