giakeap

    giakeap

    ładniejsza połowa InstaxER zajawka na eskejpiki od marca 2019 nie idziemy na rekordziki ale się zdarzają

    239 Odwiedzone

    23 Planowane

    Skaut

    77 Punkty

    50
    77 pkt
    100

    Wszystkie opinie

    Escape room Powstanie Warszawskie
    Powstanie Warszawskie

    #239

    02.12.2020 | data wizyty: 29.11.2020

    Boże, co to jest za pokój! BlackCat oferuje nam przeżycie na zupełnie nowym poziomie wizualnym. Tak realistycznego podejścia do tworzenia ERu jeszcze na oczy nie widzieliśmy. Każdy najmniejszy szczegół jest dopracowany na niespotykanym w Polsce poziomie, aż się człowiek wzruszył jak zobaczył to arcydzieło. Zagadki nie należą do trudnych, co daje graczom więcej czasu na napawanie się udziałem w fabule, która też należy do tych bardziej dopracowanych.
    BĘDZIE TOPKA NA LOCKME, TAKO PRZEPOWIADAM!
    Tradycyjnie dziękujemy Nikoli i Oli, naszej MG :)))

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Maverick 17 - Walizka dekodująca
    Maverick 17 - Walizka dekodująca

    #237

    18.11.2020 | data wizyty: 14.11.2020

    Uwielbiam, kiedy twórcy trzymają dobry, równy poziom przez wszystkie pokoje, zwłaszcza, jeżeli mówimy tutaj o trylogii. Każdy pokój jest spójny z każdym kolejnym. Na szczęście mieliśmy okazję grać w każdym z nich niedługo po premierze, więc zachowaliśmy kolejność.
    Każdy pokój jest wystrojem do siebie podobny, ale nie jest to zła cecha. Dzięki temu od samego wejścia wiemy, że uczestniczymy w konsekwentnej całości. Fabuła opowiadana podczas gry sprawia, że jednak te pokoje mimo wszystko są od siebie zupełnie inne. Takie same, ale... inne! And I love it. Marzy nam się zagranie wszystkich trzech jeden po drugim :D
    A mówiąc o tym konkretnym pokoju:
    Zagadki nie są trudne, ale jest ich dużo, i co uwielbiam, są wieloetapowe (dla mnie staje się to wizytówką SECRETO). Dzięki temu wiem, że żadna z nich nie znalazła się tam jako przypadek, albo co gorsza, wypełniacz. Jest tam znakomita mieszanka zagadek manualnych, matematycznych i... nie spojlerując - innych fajnych :D
    Jak zwykle zostaliśmy przyjęci bardzo miło jako zmęczeni podróżni, dzięki temu zawsze miło się tam wraca.
    Czekamy na kolejne pokoje od Secreto, bo serio, firma wspina się w kierunku topowych firm. Aż nie możemy się doczekać! <3

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Zew Przedwiecznych
    Zew Przedwiecznych

    #236

    28.10.2020 | data wizyty: 18.10.2020

    Jeju, jak bardzo się cieszymy, gdy widzimy takie progresy! W porównaniu z pozostałymi pokojami ten jest istnym sztosikiem. Nie tylko w kwestii wystroju, ale także w kwestii zagadek. Oczywiście, że starsze pokoje są też dobre. Ale ten jest tak dopieszczony, że aż milutko!
    Wyjątkowo zabraliśmy ze sobą dwójkę znajomych, chcąc potwierdzić, czy jeden z pierwszych komentarzy jest tylko subiektywnym zarzutem, czy obiektywną opinią. I powiem tak: żadne z nas się nie nudziło. Potrzebna jest masa pracy zespołowej - mówimy tu o dwóch doświadczonych osobach + dwóch z max 10 pokojami. Więc nie bójcie się - pokój ma serio dużo zagadek. I serio wymagają komunikacji. My się bawiliśmy przednio.
    Jeżeli zastanawiacie się, czy warto - to warto. Wiemy jak wygląda system ocen na lockme. Nasza nie doliczy się do średniej, ale kurde, ludzie! To jest serio dobry pokój! :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Tajemnicze Domostwo
    Tajemnicze Domostwo

    #233

    01.10.2020 | data wizyty: 04.09.2020

    Oczywiście, że kochamy Dreamscapów i Simbę, więc jak tylko Tajemnicze Domostwo otworzyło swe progi, to od razu polecieliśmy na Św. Marcina żeby przekonać się, co tym razem wymyślili. No dobra, trochę też stęskniliśmy się za Simbą :D Tak bardzo, że największy chojrak poznania zdecydował się na tę przygodę!
    Sam pokój już od wprowadzenia daje nam mały mindf*ck a im dalej tym lepiej. Gdy skończyliśmy grę nie bardzo wiedzieliśmy co powiedzieć twórcom poza tym, że jaranko maxxxx! Ten creepy nastrój w środku i historia, którą poznajemy nie jest banalna - dla nas była interesująca i wciągająca. Zagadki, nie ukrywajmy, są trudne i jest ich masa. Mała grupa, jak my, spędzi w środku trochę więcej czasu, ale to nic! My się zawsze bijemy o zagadki, więc dla nas jest ich zawsze za mało xD
    Tak czy inaczej, przez Stefana chyba wezmę rozwód i podejrzewam, że nie jestem jedyną kobietą, która się zakochała w tym niewinnym spojrzeniu i lojalnością do swojego miejska zamieszkania :D

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Dom pogrzebowy
    Dom pogrzebowy

    #222

    25.08.2020 | data wizyty: 08.08.2020

    po pierwsze nie byliśmy w poprzedniej wersji pokoju, za późno zaczęliśmy łażenie po eskejpikach, ale...
    kurde, ale ten pokój był fajny max! wystrój mega realistyczny i z dużą dbałością o jakość. nasze zmysły także będą dopieszczone - DOSŁOWNIE! serio, klimat jest niesamowity!
    zagadki na zróżnicowanym poziomie trudności - Dom pogrzebowy jest łatwiejszy od Dziadka..., ale nie idzie to w stronę banalności. no i tutaj również czeka nas kilka zaskoczeń większych lub mniejszych.
    czekamy z ogromną niecierpliwością na każdy kolejny pokój w Escapelandii, uwielbiamy was wszystkich! :D

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room In da Club
    In da Club

    #227

    18.08.2020 | data wizyty: 17.08.2020

    Wiadomo, że każda większa impreza ma swoje konsekwencje - czy w postaci kaca, czy zgubionego telefonu. Tym razem melanż poniósł nas na nieznane dotąd wody i trzeba stąd spadać bo przypał max. Dobra, a na serio to gra się serio fajnie, wystrój jest mega realistyczny i aż się chce pójść w tany. Nie przekombinowujcie zagadek bo są łatwiejsze niż wyglądają, ale moja opinia się nie liczy na LOCKME więc po co się produkuje xD
    Idźcie, bo na tej imprezie nic wam się nie stanie xD

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Nieznajomi
    Nieznajomi

    #225

    17.08.2020 | data wizyty: 15.08.2020

    moja opinia na LOCKME już się nie liczy, ale gdyby się liczyła, to byłaby to najbardziej zasłużona dyszka ever. jest śmieszno i jest bawka i krejzi. ja chcem jeszcze raz! już nie chcę być prezydentem, chcę by nieznajomym! btw wszystkie oceny przemnóżcie razy milion to będzie to co ja myślę hehe

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Świt nietoperzy
    Świt nietoperzy

    #224

    11.08.2020 | data wizyty: 10.08.2020

    Gdy w Poznaniu pojawia się jakaś świeżynka, to jesteśmy pierwsi w kolejce - tak, jak i tym razem. Zwłaszcza, że firma jest nowa na mapie Poznania, a Świt nietoperzy to ich debiut. I to bardzo udany.
    Widzieliśmy już kilka ERowych debiutów, ale rzadko wtedy pokoje są w takim stopniu logiczne i dobrze rozplanowane. Twórca widać, że chce się uczyć sztuki tworzenia pokoi i nie możemy doczekać kolejnych, a czujemy, że będzie już tylko lepiej! :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Duch
    Duch

    #212

    18.06.2020 | data wizyty: 16.06.2020

    Fenomenalny pokój o ciężkim klimacie. Widać, że jest zbudowany z pasją i znajdziemy w nim mnóstwo tematycznych smaczków.
    Podczas gry warto skupić się na fabule, która nie jest tylko tłem rozgrywki - idziemy razem z nią przez cały czas. Podejście to tego elementu jest inne, niż w innych tego typu pokojach.
    Zagadki serio nie są takie trudne, warto na chwilę odetchnąć i rozwiązanie nasunie się samo.
    Jeżeli chodzi o wystrój, to można śmiało powiedzieć, że nadaje pokojowi klimat. Zmienia się również styl wystroju w zależności od tego, na jakim etapie historii jesteśmy.
    Warto, warto i jeszcze raz warto!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Nemo
    Nemo

    #213

    18.06.2020 | data wizyty: 16.06.2020

    Jako ostatni z Exodusowych pokoi odwiedziliśmy Nemo. Jako para dużych dzieciaków bawiliśmy się świetnie i była to ciekawa odmiana po wyjściu z Ducha :)
    Zagadki, jak można się domyślić są łatwiutkie, niemniej jednak dały nam niezły fun - pomimo wieku :D
    Jeżeli chodzi o wystrój, to jest on królestwem dla dzieci - bankowo nie będą się nudzić.
    Niezależnie od wieku warto odwiedzić ten ER :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Bardzo łatwy

    Strona 1

    Pokaż następne