Karen StynkiRunners

    Karen StynkiRunners

    StynkiRunners Team 💪🏼

    54 Odwiedzone

    6 Planowane

    Skaut

    78 Punkty

    50
    78 pkt
    100

    Wszystkie opinie

    Wróć do pełnej listy opinii

    Escape room Obcy: Operacja Aurelia
    Obcy: Operacja Aurelia

    #13 gdzie jest obcy?

    02.07.2019 | data wizyty: 29.06.2019

    Kolejna misja zakończona sukcesem :).

    Pokój odwiedziliśmy we czwórkę i jest to wystarczająca ilość osób do przejścia tego ER. Nikt się nie nudził i każdy miał co robić. Przed rozpoczęciem gry każdy dostał swoją rolę i ekwipunek, przez co rozgrywka stała się bardziej realistyczna.

    Wystrój pokoju sprawia, że czujemy się na prawdę jakbyśmy znaleźli się na pokładzie statku badawczego. Wielkie gratulacje za klimat, który tam panuje! Szczerze - warto zobaczyć to na własne oczy!

    Zagadek nie ma może jakoś baardzo dużo, ale są dokładnie przemyślane i ściśle związane z tematyką pokoju. Niektóre wymagają zaangażowania wszystkich członków grupy ;). Cieszy to, że nie ma tam wielu kłódek! Sprawdźcie sami ;)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Program Goździk
    Program Goździk

    #12 eksperymenty i trudne decyzje

    30.06.2019 | data wizyty: 25.06.2019

    Był to mój trzeci pokój w The Bunkier i w mojej opinii - najciekawszy.

    Sporo ciekawych rozwiązań i dużo główkowania. Mimo zapowiadanej liniowości, nie nudziliśmy się, każdy znalazł coś dla siebie (w grze brały udział 3 osoby). Wystrój i zadania jak najbardziej wpisują się w klimat pokoju. Oczywiście, żeby nie było zbyt łatwo i kolorowo i by podtrzymać tradycję utrudniania sobie życia, jedno z zadań było zbyt proste i usilnie próbowaliśmy sobie je utrudnić ;D! Po raz kolejny sprawdza się teoria, że najprostsze rozwiązania są najlepsze ;).

    Fabuła pokoju spójna, wymagane jest jednak duże skupienie i spostrzegawczość, by z morza informacji odnaleźć tę właściwą. A później to już tylko z górki. Przyda się również podstawowa znajomość matematyki i chemii :).

    Polecam wszystkie pokoje The Bunkier. Z niecierpliwością czekam na nowy, planowany ER w ich wykonaniu ;)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Jaskinia Hazardu
    Jaskinia Hazardu

    #11 partyjka w pokerka?

    21.06.2019 | data wizyty: 20.06.2019

    Petarda!
    Pokój rewelacyjny! Całość spójna, każdy element pasujący do fabuły. Zagadki dopracowane i przemyślane. Bardzo fajnie urządzony, nie ma tutaj przypadku.
    Pierwszy raz spotkalam się z takim rodzajem podpowiedzi - gratuluję pomysłu ;).

    Byliśmy w 6 osób, jak dla mnie to jednak za dużo, zdrzyły się momenty, że się po prostu nudziłam, dlatego najlepiej pójść w 4 osoby :).

    Szczerze polecam wszystkim Jaskinię Hazardu!

    Gospodarze przemili i było nam bardzo miło, że po zakończonej grze znaleźli dla nas czas na pogaduchy. Już nie możemy doczekać się kolejnej wizyty u Sławka :).

    BYŁO ZACNIE ;)
    #11 partyjka w pokerka? #11 partyjka w pokerka?

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Szeol - Schron Ostateczny
    Szeol - Schron Ostateczny

    #10

    20.06.2019 | data wizyty: 20.06.2019

    Schron w schronie. Idealne miejsce dla tego ER.

    Ciekawa fabuła i jeszcze ciekawsze rekwizyty! Mieliśmy pewne „zawieszenia” przy rozwiązywaniu zagadek, ale obsługa pomogła nam się szybko z nimi uporać. Okazuje się, że jednak najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze ;). Sporo ciekawych zadań. Jest to pokój, w którym zdecydowanie nie można się nudzić.

    Poszliśmy we 3 osoby. I uważam, że to optymalna ilość „graczy” do tego ER.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Coś
    Coś

    #6 nie oglądaj się za siebie

    20.06.2019 | data wizyty: 25.05.2019

    Wiarygodna opinia

    Kolejny pokój w tematyce thrillerów :). Ceepy wprowadzenie! Obsługa na najwyższym poziomie.

    Już od momentu przekroczenia progu ER pojawia się dreszczyk emocji i wszystkim przestaje być do śmiechu... Później było już tylko gorzej ;). Zadania bardzo przemyślane, niektóre wymagające większego skupienia, ale jak skupić się na zadaniu, gdy cały czas czujesz, że strach depcze Ci po piętach?!

    Wystrój pokoju nie jest przekombinowany, idealnie wpisuje się w jego klimat.
    Całość poszła nam dosyć sprawnie i wyszliśmy 18 minut przed czasem. Pokój na pewno wart polecenia.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Krwawy Baron
    Krwawy Baron

    #8 prawie!

    20.06.2019 | data wizyty: 07.06.2019

    Rewelacyjny!!! To jest jedyne okreśelnie, które przychodzi mi do głowy, gdy mam jednym słowem opisać ten pokój.

    Dzień, w którym wybraliśmy się do Krwawego Barona nie był dla nas łaskawy. Na samym początku... pomyliliśmy adresy, hahahaha! Mimo, że odwiedziliśmy już wcześniej T4S i wiedzieliśmy, że Krwawy Baron mieści się w innej miejscówce, niż pokój w którym już byliśmy, odruchowo i na pamięć pojechaliśmy do znanego nam miejsca... Klops! Za 5 minut mamy zacząć grę, a my znajdujemy się w zupełnie innym miejscu Poznania. Sick! Sprint do auta i kierunek - prawidłowa miejscówka. Spóźniliśmy się 5 minut... Słabo. Ale na szczęście nie zostało nam to odjęte od czasu gry! Za to BARDZO BARDZO BARDZO dziękujemy. A co lepsze - zabrakło nam czasu na ucieczkę :/, wyszliśmy około 5 minut po czasie - i tu kolejne pokłony za to, że dostaliśmy możliwość ukończenia gry. Jakby nie ptrzeć - nie nasz dzień ;).

    A co do pokoju. Od samego początku zaskakuje dbałością o szczegóły. Nawet te najmniejsze. Oryginalne zagadki, na bardzo wysokim poziomie, bardzo przemyślane, niektórym trzeba poświęcić więcej czasu i duuużo cierpliwości, a przy pokonywaniu kolejnych wykazać się niesamowitą zręcznością. No i nie ma opcji - nie obejdzie się bez współpracy grupy. Podczas pobytu w tym ER złapliśmy się na tym, że zamiast wykonywać zadania, skupialiśmy się na wystroju i podziwialiśmy pomieszczenie w którym się aktualnie znajdowaliśmy... Na prawdę - nie da rady się nie zachwycić!
    Tutaj wszystko ze sobą współgra - klimat, wystrój, zadania, zagadki, fabuła - wszystko!

    Jeszcze raz dziękujemy za wyrozumiałość ze strony obsługi!!!!!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Murder House
    Murder House

    #4

    20.06.2019 | data wizyty: 11.05.2019

    Wiarygodna opinia

    Mój pierwszy pokój [spojler]! Bardzo ciekawe przeżycie. Do Murder House wybraliśmy się z niedużym doświdczeniem z ER, ale podołaliśmy i udało nam się uciec :).

    Klimat pokoju rewelacyjny. Bardzo absorbujące zadania i ciekawe zagadki do rozwiązania. Uwierzcie - musicie uruchomić wszystkie zmysły, by poradzić sobie z Murder Housem!

    Aranżacji i dekoracją w Murder Housie nie można nic zarzucić. Wszystko idealnie dobrane do tematyki.

    Obsługa mega! Wprowadzenie profesjonalne.
    Warto, warto i jeszcze raz warto wybrać się do Murder House.
    Z niecierpliwością czekamy na nowy pokój Continuum!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Zaginiony Oficer
    Zaginiony Oficer

    #3 tajemnice, tajemnice...

    20.06.2019 | data wizyty: 05.05.2019

    Wiarygodna opinia

    Udało nam się odkryć tejmnice Zaginionego Oficera. Jest ona dość zaskakująca ;). Sprawdźcie sami!

    Na pierwszy rzut oka pokój wydaje się o wiele łatwiejszy niż jest w rzeczywistości, ale wszystko jest do ogarnięcia. Przy rozwiązywaniu zadań przyda się duże skupienie i spostrzegawczość, ponieważ na pozór nic nie znaczące gadżety okazują się bardzo istotne!
    W pokoju znajdziemy dużo kłódek, ale pojawia się też sporo zadań wymagających cierpliwości i większego zaangażowania niż wyszukanie kilku cyfer do kodu ;).

    Obsługa przemiła :). Dziękujemy!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Wampir
    Wampir

    #5 strach się bać

    20.06.2019 | data wizyty: 17.05.2019

    Wiarygodna opinia

    Wow! Mega mega emocje! Jak lubicie się bać to Wampir jest pokojem, który koniecznie musicie odwiedzić! Dla mnie najgorsze były pierwsze minuty gry, nawet zaczęłam się zastanawiać czy na pewno chcę brnąć w tą zabawę dalej, haha.

    W tym pokoju wszystko ze sobą współgra! Wystrój i zadania są rewelacyjne. Zagdki na pewno wymagają współpracy graczy. Element rozpraszający niestety nie ułatwia zadania, a wręcz powoduje znaczne utrudnienia! Klasycznie, w niektórych momentach zabrakło nam spostrzegawczości, ale z małą pomocą obsługi przebrnęliśmy przez całość i wydostaliśmy się ze szponów Wampira.

    Zagadki bardzo ciekawe, by je rozwiązać w niektórych przypdkach będzie trzeba wykazać się zręcznością, a w innych logicznym myśleniem, co przy ciągłym strachu i oglądaniu się za siebie nie jest łatwym zadaniem.

    Nie ma co się zastanawiać - Wampir to obowiązkowy pokój do odhaczenia na liście na liście oczekujących na odwiedzenie!

    Polecam!!!!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Kolekcjoner
    Kolekcjoner

    #2 nie daj się

    20.06.2019 | data wizyty: 05.05.2019

    Wiarygodna opinia

    Po długiej przerwie wróciliśmy do zabawy w Escape Room’ach :). Wybór padł na Kolekcjonera.

    Gra zaczęła się dość ciekawie, z nutką grozy ;). Klimat i wystrój idealnie wpsowany w tematykę pokoju! Ciekawe zagadki. Bardzo cieszyło nas to, że nie była to kłódka na kłódce, kłódką nakryta :D. Przy rozwiązaniu niektórych zadań musieliśmy się trochę nagłowić, a nawet poprosić o podpowiedź. Pokój na pewno wymaga współpracy graczy by sprawnie pokonać niektóre zadania.

    Mimo wzięcia podpowiedzi, pokój oceniam jako średnio trudny.

    Bardzo, barzo dziękujemy za profesjonalną obsługę!!!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 3

    Pokaż następne