Niko Gajewski

Niko Gajewski

? - Statek Piracki (Find The Key, Grudziądz)
? - Ale Cyrk! (No Escape, Gdańsk) ? - Bogowie Olimpu (Break The Brain, Bydgoszcz)

16 Odwiedzone

14 Planowane

Skaut

59 Punkty

50
59 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Więzienie
Więzienie

Test komunikacji i cierpliwości

05.03.2020 | data wizyty: 05.03.2020

Wiarygodna opinia

Niko Gajewski 16 opinii

Uwaga dla par i teoretycznie zgranych ekip! Ten pokój może kończyć przyjaźnie i związki! Niezwykle irytujący początek, w którym wszelaka niezachwiana równowaga psychiczna wystawiona jest na próbę. Przebrnięcie pierwszego etapu jest niezłym osiągnięciem, mimo iż nic bardzo trudnego się nie wydarza. Jednak gdy się uda, jest już z górki. Proste, choć ciekawe zagadki szły nam bardzo szybko i nadrobiliśmy stracony wcześniej czas. Wystrój, klimat, wprowadzenie i obsługa - kapitalne.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Cela Śmierci
Cela Śmierci

Jak w filmie o więźniach

05.03.2020 | data wizyty: 14.02.2020

Niko Gajewski 16 opinii

Pokój jest liniowy, w miarę prosty, a cel wszystkiego jest z góry znany, co pozwala fajnie kontrolować ile zostało nam do ukończenia wyzwania. Mimo wrażenia pustej przestrzeni, w pokoju jest całkiem sporo. Do tego naprawdę mnóstwo świetnych kryjówek, które kojarzą się bardzo mocno z filmami o tematyce więziennej, co sprawia, że jeszcze bardziej wkręcamy się w grę. Pozwala popłynąć graczowi i grzebać tam, gdzie w innych ERach by nawet nie próbował. Momentami wysłużony i bez zaskoczeń, ale jednak trzyma całkiem dobry poziom.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Program Goździk
Program Goździk

Strach wejść

10.01.2020 | data wizyty: 10.01.2020

Niko Gajewski 16 opinii

Może to nie jest jakiś straszny pokój, ale jest to pokój, który mówiąc potocznie - ryje banię. Nie wchodząc w szczegóły, przez cały pobyt człowiek czuje się wewnętrznie źle, jakiś taki w zagrożeniu, niespokojny, poddenerwowany, znerwicowany. Są momenty, gdy cała ta otoczka potrafi skutecznie utrudnić racjonalne myślenie.
Zagadki są świetne, poruszają szeroką tematykę, od chemii, przez matmę, po informatykę, ale spokojnie, nie będąc ogarniętym w tych tematach, wystarczy być uważnym.
Pokój, jak i cały Bunkier godny polecenia. Nie graliśmy chyba jeszcze w tak klimatycznym miejscu i nie mieliśmy chyba jeszcze tak sympatycznej obsługi i pogawędek.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Podbój Kosmosu
Podbój Kosmosu

Podstarzały statek kosmiczny

10.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

Wiarygodna opinia

Niko Gajewski 16 opinii

Trochę ciężko mi ocenić ten pokój, bo pod względem pomysłowości, klimatu i zastosowanej techniki to jest naprawdę high level, ale jednak widać coraz większe zużycie pokoju, przez co wiele rzeczy nie działa idealnie i zdarza się, że w jakimś stopniu mogą zmylić. Niemniej, pomysł [spojler] - trafiony w punkt.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Okręt podwodny
Okręt podwodny

Żarty na pogrzebie

09.11.2019 | data wizyty: 08.11.2019

Niko Gajewski 16 opinii

Coś, czego jeszcze nie uświadczyłem. Fabuła prowadzona jest jak po sznurku, dostajemy wręcz bezpośrednie instrukcje, ale - o dziwo! - nie jest to nudne i sztuczne. Czułem się trochę jak w filmowej sytuacji, gdy piloci zostali zabici i to ja, z pomocą wieży kontroli lotów, muszę wylądować. Daje to sporą dawkę emocji. Dobrze mieć w ekipie kogoś choć minimalnie ogarniętego technicznie-mechanicznie, u nas tego zabrakło.
Na plus żartobliwe motywy, które w pozytywny sposób robią komedię z pogrzebu, a na lekki minus podpowiedziowe popędzanie, bo kolejna grupa umówiona była zaraz po nas (zaliczyliśmy kilkuminutowe spóźnienie), pomimo tego, że finałową zagadkę zrozumieliśmy od razu i wystarczyła minuta, by ją wykonać.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Podziemna pułapka

Dzień dobry. Niestety na podstawie samego obrazu kamery nie zawsze jesteśmy w stanie stwierdzić, czy do rozwiązania zagadki brakuje minuty czy dziesięciu (w główkach Wam nie siedzimy :)). Poza tym według regulaminu mieliśmy prawo skrócić grę o czas spóźnienia - nie zrobiliśmy tego - dostaliście nawet 3 dodatkowe minuty. Po tym czasie niestety byliśmy zmuszeni już grę zakończyć, gdyż było piątkowe popołudnie i do pokoju umówiona była grupa za grupą. A i tak musieliśmy uwijać się jak w ukropie, żeby zdążyć przygotować pokój przed następnymi graczami. Uważamy więc obniżenie oceny za obsługę za nieco krzywdzącą, gdyż nie jest naszą winą Wasze spóźnienie, a czas Wam doliczyliśmy zamiast (zgodnie z regulaminem) skrócić :( Pozdrawiamy!

Escape room Misja wojskowa
Misja wojskowa

Takie tam w czołgu...

18.09.2019 | data wizyty: 15.08.2019

Niko Gajewski 16 opinii

Wystrój robi wrażenie na pierwszy rzut oka, lecz dopiero, gdy człowiek zorientuje się jak bardzo jest on wykorzystany praktycznie zaczyna czuć prawdziwy respekt. Klimatyczny, z ciekawymi zagadkami i paroma efektownymi zagraniami. Chyba jeszcze z żadnego pokoju nie wyszedłem taki zmęczony.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Statek Piracki
Statek Piracki

Czy na pewno nie płyniemy?

14.08.2019 | data wizyty: 13.08.2019

Niko Gajewski 16 opinii

Wystrój tego pokoju jest taki, że gdyby jeszcze nim bujało, to byłbym w stanie uwierzyć, że jesteśmy na morzu. Pomieszczenie zaskakuje co chwilę, zagadki są na cudownie równym poziomie, a całość współgra ze sobą wręcz perfekcyjnie. Myślałem, że jeszcze długo to się nie stanie, ale właśnie się stało - Statek Piracki wypycha z miejsca lidera gdański "Ale Cyrk!" i zostaje najlepszym pokojem, w jakim byłem!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room The Final Show
The Final Show

Gdzie oni to pochowali...

09.08.2019 | data wizyty: 09.08.2019

Wiarygodna opinia

Niko Gajewski 16 opinii

Druga przygoda w Zorkoucie i drugi raz zadajemy sobie to samo pytanie: jak można ukrywać rzeczy tak perfekcyjnie!? Bez porządnego szperacza naprawdę ciężko tu sobie poradzić. Poza tym, pokój z klimatem, fabularnie wszystko utrzymane idealnie. Zagadki konkretne, raczej trudne niż łatwe, a rozwiązania techniczne zaskoczyły nas swą nieobliczalnością.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Spętani w raju
Spętani w raju

Prosto-trudna droga do raju

07.08.2019 | data wizyty: 30.07.2019

Niko Gajewski 16 opinii

Świetny motyw na rozpoczęcie, zagadki logiczne, ciekawe, w miarę łatwe i przyjemne. Oprócz jednej, na której rozwiązanie osobiście bym nie wpadł, choćbym siedział w pokoju miesiąc. Poza tym mocno liniowy.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajemnica 61. Kilometra
Tajemnica 61. Kilometra

Dawać to złoto!

07.08.2019 | data wizyty: 21.06.2019

Niko Gajewski 16 opinii

Mistrzostwo w ukrywaniu fantów i wybitne (według mnie, moi współgracze troszeczkę mniej entuzjastyczni) zagadki. No i ta nagroda na koniec! Szacuneczek też za szybką reakcję, gdy jedna z rzeczy potrzebnych do rozwiązania zagadki się zwyczajnie zgubiła.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne