Niko Gajewski
  • Escape room Okręt podwodny

    Okręt podwodny
    Podziemna pułapka
    Gdańsk

    Żarty na pogrzebie

    09.11.2019 | data wizyty: 08.11.2019

    Coś, czego jeszcze nie uświadczyłem. Fabuła prowadzona jest jak po sznurku, dostajemy wręcz bezpośrednie instrukcje, ale - o dziwo! - nie jest to nudne i sztuczne. Czułem się trochę jak w filmowej sytuacji, gdy piloci zostali zabici i to ja, z pomocą wieży kontroli lotów, muszę wylądować. Daje to sporą dawkę emocji. Dobrze mieć w ekipie kogoś choć minimalnie ogarniętego technicznie-mechanicznie, u nas tego zabrakło.
    Na plus żartobliwe motywy, które w pozytywny sposób robią komedię z pogrzebu, a na lekki minus podpowiedziowe popędzanie, bo kolejna grupa umówiona była zaraz po nas (zaliczyliśmy kilkuminutowe spóźnienie), pomimo tego, że finałową zagadkę zrozumieliśmy od razu i wystarczyła minuta, by ją wykonać.

    Odpowiedź Podziemna pułapka

    Dzień dobry. Niestety na podstawie samego obrazu kamery nie zawsze jesteśmy w stanie stwierdzić, czy do rozwiązania zagadki brakuje minuty czy dziesięciu (w główkach Wam nie siedzimy :)). Poza tym według regulaminu mieliśmy prawo skrócić grę o czas spóźnienia - nie zrobiliśmy tego - dostaliście nawet 3 dodatkowe minuty. Po tym czasie niestety byliśmy zmuszeni już grę zakończyć, gdyż było piątkowe popołudnie i do pokoju umówiona była grupa za grupą. A i tak musieliśmy uwijać się jak w ukropie, żeby zdążyć przygotować pokój przed następnymi graczami. Uważamy więc obniżenie oceny za obsługę za nieco krzywdzącą, gdyż nie jest naszą winą Wasze spóźnienie, a czas Wam doliczyliśmy zamiast (zgodnie z regulaminem) skrócić :( Pozdrawiamy!

  • Escape room Misja wojskowa

    Misja wojskowa
    Ewakuacja
    Bydgoszcz

    Takie tam w czołgu...

    18.09.2019 | data wizyty: 15.08.2019

    Wystrój robi wrażenie na pierwszy rzut oka, lecz dopiero, gdy człowiek zorientuje się jak bardzo jest on wykorzystany praktycznie zaczyna czuć prawdziwy respekt. Klimatyczny, z ciekawymi zagadkami i paroma efektownymi zagraniami. Chyba jeszcze z żadnego pokoju nie wyszedłem taki zmęczony.

  • Escape room Statek Piracki

    Statek Piracki
    Find The Key
    Grudziądz

    Czy na pewno nie płyniemy?

    14.08.2019 | data wizyty: 13.08.2019

    Wystrój tego pokoju jest taki, że gdyby jeszcze nim bujało, to byłbym w stanie uwierzyć, że jesteśmy na morzu. Pomieszczenie zaskakuje co chwilę, zagadki są na cudownie równym poziomie, a całość współgra ze sobą wręcz perfekcyjnie. Myślałem, że jeszcze długo to się nie stanie, ale właśnie się stało - Statek Piracki wypycha z miejsca lidera gdański "Ale Cyrk!" i zostaje najlepszym pokojem, w jakim byłem!

  • Escape room The Final Show

    The Final Show
    Zorkout Escape Rooms
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Gdzie oni to pochowali...

    09.08.2019 | data wizyty: 09.08.2019

    Druga przygoda w Zorkoucie i drugi raz zadajemy sobie to samo pytanie: jak można ukrywać rzeczy tak perfekcyjnie!? Bez porządnego szperacza naprawdę ciężko tu sobie poradzić. Poza tym, pokój z klimatem, fabularnie wszystko utrzymane idealnie. Zagadki konkretne, raczej trudne niż łatwe, a rozwiązania techniczne zaskoczyły nas swą nieobliczalnością.

  • Escape room Spętani w raju

    Spętani w raju
    Escape Room Tczew
    Tczew

    Prosto-trudna droga do raju

    07.08.2019 | data wizyty: 30.07.2019

    Świetny motyw na rozpoczęcie, zagadki logiczne, ciekawe, w miarę łatwe i przyjemne. Oprócz jednej, na której rozwiązanie osobiście bym nie wpadł, choćbym siedział w pokoju miesiąc. Poza tym mocno liniowy.

  • Escape room Tajemnica 61. Kilometra

    Tajemnica 61. Kilometra
    Zorkout Escape Rooms
    Gdańsk

    Dawać to złoto!

    07.08.2019 | data wizyty: 21.06.2019

    Mistrzostwo w ukrywaniu fantów i wybitne (według mnie, moi współgracze troszeczkę mniej entuzjastyczni) zagadki. No i ta nagroda na koniec! Szacuneczek też za szybką reakcję, gdy jedna z rzeczy potrzebnych do rozwiązania zagadki się zwyczajnie zgubiła.

  • Escape room Schron 2.0

    Schron 2.0
    Podziemna pułapka
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Podziemny stres

    20.06.2019 | data wizyty: 18.06.2019

    Pozwala świetnie wczuć się w klimat i fabułę. Nieustanne naciski i swoiste poganiania powodują stres i niepewność na takim poziomie, że człowiek zapomina, że to tylko zabawa. Zagadki są nieuporządkowane i w większości trzymają bardzo porządny poziom. Fabuła idzie regularnie do przodu i pozwala nam odkrywać coraz to kolejne elementy pokoju. Byliśmy trochę jakoś bez formy, niemniej z kilkoma naprowadzeniami udało nam się wyjść dwie minuty przed końcem czasu. Polecam dla dwóch osób.

  • Escape room Gniew Olimpu

    Gniew Olimpu
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Kielich odnaleziony, bogowie zadowoleni

    01.06.2019 | data wizyty: 01.06.2019

    Zagadki trochę rozpięte pod względem trudności - od szybkich, łatwych i przyjemnych po takie, nad którymi męczyli się wszyscy po kolei. Ogólnie dla każdego coś miłego - zagadki logiczne, manualne, ale też takie po prostu zaskakujące rozwiązaniami technicznymi. Najmłodszy w naszej ekipie miał 11 lat, najstarszy 46, a wszyscy wyszli równo zadowoleni. Klimatyczne wejście, klimatyczny pokój, wszystko wypieszczone. Sztosik!

  • Escape room Wyspa Rozbitków

    Wyspa Rozbitków
    No Escape
    Gdańsk

    Przygoda na plaży

    13.05.2019 | data wizyty: 12.05.2019

    Kozaki wygląd dosłownie przenosi nas na bezludną wyspę. Pokój dobrze prowadzi krok po kroku, kilka razy lekko zaskakuje ciekawymi zagadkami i skrytkami. Trochę dużo kurzu (alergik pozdrawia), ale rozumiem, że stylówa nie ułatwia utrzymania porządku.

  • Escape room Alicja w Krainie Czarów

    Alicja w Krainie Czarów
    Enigmat Escape
    Gdańsk

    Magiczna fabuła

    29.04.2019 | data wizyty: 29.04.2019

    Piękny, klimatyczny pokój i dobre zagadki. Im mocniej się człowiek wgłębia, tym jest ciekawiej. Dobrze pociągnięte fabularnie, w pewnym momencie potężnie zaskakuje.

Zobacz więcej opinii: 1 2