MOCOF

MOCOF

Hej, jestem MOCOF. Mam na swoim koncie 22 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

22 Odwiedzone

1 Planowane

Skaut

68 Punkty

50
68 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Seria Niefortunnych Zagadek
Seria Niefortunnych Zagadek

Po świętach czas na misję

30.12.2019 | data wizyty: 30.12.2019

Po zjedzeniu karpia nasza drużyna dostała cynk o nowej misji. W sumie od dobrych miesięcy planowaliśmy się na nią wybrać, i w końcu nadarzyła się okazja.
Pokój zrobiony z rozmachem. Wszystko do siebie pasuje a miejsce to tylko kolejny atut. Zagadek sporo, lecz bardzo przyjemne. Mule zakończenie. Oczywiście udało nam się ... Wykonać co trzeba było i zadowoleni wracamy do domu

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Złoto Majów
Złoto Majów

Poszukiwania skarbu majów w Październiku

14.10.2019 | data wizyty: 13.10.2016

Podczas weekendowego wypadu w góry, oczywiście musieliśmy wstąpić do ER.
Wybraliśmy pokój Majów.
Zabawa zaczyna się tak na prawdę już od razu po wejściu do budynku.
Sam pokój wygląda Niesamowicie! Wszystko dopięte na ostatni guzik. Wchodzisz i od razu czujesz klimat.
Aby zdobyć skarb mieliśmy 60 min- wydaje mi się że jednak jest to ciut za mało - tak, tym razem nie znaleźliśmy skarbu :(
Same zagadki, cóż w naszym odczuciu bardzo trudne. Może nie ma ich dużo ale na prawdę łamią głowę na potęgę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Tajemniczy Barber
Tajemniczy Barber

Golenia nadszedł czas

14.10.2019 | data wizyty: 13.10.2019

Podczas weekendowego wypadu w góry nie mogło zabraknąć wypadu do ER.
Moja druga połówka chciała mnie Ogolić ( niedoczekanie :P )
Pokój mieści się w starym zamku myśliwskim co już na wejściu robi wrażenie.
Weszliśmy do pokoju. Mieliśmy zbadać co jest nie tak z tym golibrodą.
Pełni entuzjazmu zaczęliśmy przeszukiwać salon. Faktycznie "coś " jest z nim nie tak :D ( kto chodzi do barbera ten wie :P )
Ogólnie pokój bardzo fajny, zagadki logiczne ( niektóre dość trudne). Spostrzegawczość również mile widziana.
Pokój zrobiony "po staremu", więc jeśli jesteś fanem elektroniki i wszystkiego co się samo rusza to idź gdzie indziej. Sam dawno ni byłem w takim klasycznym ER i muszę przyznać że fajnie wrócić raz na jakiś czas do zwykłych rozwiązań.

Na pewno tam jeszcze wrócimy przy okazji kolejnej wizyty w górach :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Saloon
Saloon

Z rewolwerem wśród bandziorów

30.09.2019 | data wizyty: 28.09.2019

Wiarygodna opinia

Kolejny raz stawiliśmy w trójkę czołu nowemu zadaniu.
Dostaliśmy osprzęt i ruszyliśmy wykonać misję- podobna do wielu, lecz klimat który wprowadza mistrz gry robi swoje.
Wiele zagadek, niekoniecznie łatwych, bystrość i spostrzegawczość mile widziana. Końcówka dość zaskakująca. W końcu mogliśmy zrobić na końcu coś o czym zawsze marzyliśmy ( a co to ci co byli już wiedzą a tych których nie było muszą się sami przekonać :P )

Dodatkowo to był nasz drugi pokój w Zabrzu ( póki co są tylko dwa). Oba trzymają wysoki poziom i czekamy niecierpliwie na kolejny :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Moriarty sp. z o.o.
Moriarty sp. z o.o.

Podwójna rozmowa kwalifikacyjna

12.07.2019 | data wizyty: 11.07.2019

Wiarygodna opinia

Wieczorem otrzymaliśmy telefon, że mamy zgłosić na rozmowę....
Przybyliśmy, lecz to nie była rozmowa... Mieliśmy od razu uratować przyszłego szefa.
wkroczyliśmy do świata zagadek, które są przygotowane na najwyższym poziomie.
Pokój bardzo rozbudowany, nieraz zaskakujący. Dodatkowo fabuła która nakręcała nas do gry.
Szefuncio bardzo trafnie podpowiadał ( jeśli było to konieczne).
Co trzeba było zrobić, zrobiliśmy :)

Polecam każdemu ten ER !!!! jeden z moich ulubionych

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wrota Czasu - Egipt
Wrota Czasu - Egipt

Stary i Nowy w Egipcie

11.07.2019 | data wizyty: 17.06.2019

Wiarygodna opinia

Pokój który wszyscy znajomi już odwiedzili, więc ... wybrałem się z laikiem- bratem.

Pokój zrobiony na prawdę na poziomie- wystrój tak dopracowany, że aż czuje się że jest się w Egipcie .
Chyba w ogóle nie spotyka się w tym pokoju klasycznych rozwiązań. Wszystko ze sobą współgra.

Ledwo co udało nam się wydostać z tych wrót czasu.

Ciężki pokój ale na prawdę warty odwiedzenia.
Zabawa gwarantowana.

PS. brat poczuł klimat ER :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Grota Mocy
Grota Mocy

Zabrzańska grota

11.07.2019 | data wizyty: 10.07.2019

Wiarygodna opinia

Wstąpiliśmy do kolejnego pokoju na naszej liście.
Oczywiście tak jak się spodziewaliśmy- nie zawiódł nas.
Wiele zagadek, różnego typu dodały smaczku temu pokojowi.
Wystrój tak prawidłowo zrobiony, że aż się czuje klimat tej groty.

W pokoju jak zwykle byliśmy we dwoje- idealna ilość, ale myślę że 3 osoby też nie będą się nudziły.

Jak zwykle zakończony pokój z happy endem :)

Polecam :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pokój laleczki Chucky
Pokój laleczki Chucky

Strach się bać

21.06.2019 | data wizyty: 19.06.2019

Pokój poświęcony pewnej laleczce, przyznam się że pomimo iż nie oglądałem ani jednej części tego kultowego horroru ( wiem że to grzech ) ŚWIETNIE się tam bawiłem.
Jeżeli ktoś lubi dreszczyk emocji i chce rozpocząć zabawę z ER- gorąco polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Sekretny gabinet Al'a Capone
Sekretny gabinet Al'a Capone

To ten klimat

21.06.2019 | data wizyty: 17.06.2019

Wiarygodna opinia

Pokój bardzo ciekawy, rozwiązywaliśmy go w dwójkę.
Szereg zagadek i niekoniecznie oczywistych połączeń dodają temu pokojowi pikanerii.
Ciekawe zakończenie
Polecam każdemu kto chce się dobrze zabawić w ER

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Fabryka Czekolady
Fabryka Czekolady

Na słodko

16.05.2019 | data wizyty: 15.05.2019

Wiarygodna opinia

Pokój fajny, całkiem rozbudowany. Kilka zagadek ciężkich ( no ale w końcu to escape ) :)
Fani Marvela nie pozdrawiają :P

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni