MOCOF
  • Escape room Seria Niefortunnych Zagadek

    Seria Niefortunnych Zagadek
    Cinema Escape
    Pszczyna

    Po świętach czas na misję

    30.12.2019 | data wizyty: 30.12.2019

    Po zjedzeniu karpia nasza drużyna dostała cynk o nowej misji. W sumie od dobrych miesięcy planowaliśmy się na nią wybrać, i w końcu nadarzyła się okazja.
    Pokój zrobiony z rozmachem. Wszystko do siebie pasuje a miejsce to tylko kolejny atut. Zagadek sporo, lecz bardzo przyjemne. Mule zakończenie. Oczywiście udało nam się ... Wykonać co trzeba było i zadowoleni wracamy do domu

  • Escape room Złoto Majów

    Złoto Majów
    Chata Tajemnic
    Szczyrk

    Poszukiwania skarbu majów w Październiku

    14.10.2019 | data wizyty: 13.10.2016

    Podczas weekendowego wypadu w góry, oczywiście musieliśmy wstąpić do ER.
    Wybraliśmy pokój Majów.
    Zabawa zaczyna się tak na prawdę już od razu po wejściu do budynku.
    Sam pokój wygląda Niesamowicie! Wszystko dopięte na ostatni guzik. Wchodzisz i od razu czujesz klimat.
    Aby zdobyć skarb mieliśmy 60 min- wydaje mi się że jednak jest to ciut za mało - tak, tym razem nie znaleźliśmy skarbu :(
    Same zagadki, cóż w naszym odczuciu bardzo trudne. Może nie ma ich dużo ale na prawdę łamią głowę na potęgę.

  • Escape room Wesoły Salon Nowojorskiego Golibrody

    Wesoły Salon Nowojorskiego Golibrody
    Zamek Zagadek
    Wisła

    Golenia nadszedł czas

    14.10.2019 | data wizyty: 13.10.2019

    Podczas weekendowego wypadu w góry nie mogło zabraknąć wypadu do ER.
    Moja druga połówka chciała mnie Ogolić ( niedoczekanie :P )
    Pokój mieści się w starym zamku myśliwskim co już na wejściu robi wrażenie.
    Weszliśmy do pokoju. Mieliśmy zbadać co jest nie tak z tym golibrodą.
    Pełni entuzjazmu zaczęliśmy przeszukiwać salon. Faktycznie "coś " jest z nim nie tak :D ( kto chodzi do barbera ten wie :P )
    Ogólnie pokój bardzo fajny, zagadki logiczne ( niektóre dość trudne). Spostrzegawczość również mile widziana.
    Pokój zrobiony "po staremu", więc jeśli jesteś fanem elektroniki i wszystkiego co się samo rusza to idź gdzie indziej. Sam dawno ni byłem w takim klasycznym ER i muszę przyznać że fajnie wrócić raz na jakiś czas do zwykłych rozwiązań.

    Na pewno tam jeszcze wrócimy przy okazji kolejnej wizyty w górach :)

  • Escape room SALOON

    SALOON
    Open The Lock
    Zabrze

    Wiarygodna opinia

    Z rewolwerem wśród bandziorów

    30.09.2019 | data wizyty: 28.09.2019

    Kolejny raz stawiliśmy w trójkę czołu nowemu zadaniu.
    Dostaliśmy osprzęt i ruszyliśmy wykonać misję- podobna do wielu, lecz klimat który wprowadza mistrz gry robi swoje.
    Wiele zagadek, niekoniecznie łatwych, bystrość i spostrzegawczość mile widziana. Końcówka dość zaskakująca. W końcu mogliśmy zrobić na końcu coś o czym zawsze marzyliśmy ( a co to ci co byli już wiedzą a tych których nie było muszą się sami przekonać :P )

    Dodatkowo to był nasz drugi pokój w Zabrzu ( póki co są tylko dwa). Oba trzymają wysoki poziom i czekamy niecierpliwie na kolejny :)

  • Escape room Moriarty sp. z o.o.

    Moriarty sp. z o.o.
    Quest Cage
    Katowice

    Wiarygodna opinia

    Podwójna rozmowa kwalifikacyjna

    12.07.2019 | data wizyty: 11.07.2019

    Wieczorem otrzymaliśmy telefon, że mamy zgłosić na rozmowę....
    Przybyliśmy, lecz to nie była rozmowa... Mieliśmy od razu uratować przyszłego szefa.
    wkroczyliśmy do świata zagadek, które są przygotowane na najwyższym poziomie.
    Pokój bardzo rozbudowany, nieraz zaskakujący. Dodatkowo fabuła która nakręcała nas do gry.
    Szefuncio bardzo trafnie podpowiadał ( jeśli było to konieczne).
    Co trzeba było zrobić, zrobiliśmy :)

    Polecam każdemu ten ER !!!! jeden z moich ulubionych

  • Escape room Wrota Czasu - Egipt

    Wrota Czasu - Egipt
    TickTack
    Gliwice

    Wiarygodna opinia

    Stary i Nowy w Egipcie

    11.07.2019 | data wizyty: 17.06.2019

    Pokój który wszyscy znajomi już odwiedzili, więc ... wybrałem się z laikiem- bratem.

    Pokój zrobiony na prawdę na poziomie- wystrój tak dopracowany, że aż czuje się że jest się w Egipcie .
    Chyba w ogóle nie spotyka się w tym pokoju klasycznych rozwiązań. Wszystko ze sobą współgra.

    Ledwo co udało nam się wydostać z tych wrót czasu.

    Ciężki pokój ale na prawdę warty odwiedzenia.
    Zabawa gwarantowana.

    PS. brat poczuł klimat ER :)

  • Escape room Grota Mocy

    Grota Mocy
    Open The Lock
    Zabrze

    Wiarygodna opinia

    Zabrzańska grota

    11.07.2019 | data wizyty: 10.07.2019

    Wstąpiliśmy do kolejnego pokoju na naszej liście.
    Oczywiście tak jak się spodziewaliśmy- nie zawiódł nas.
    Wiele zagadek, różnego typu dodały smaczku temu pokojowi.
    Wystrój tak prawidłowo zrobiony, że aż się czuje klimat tej groty.

    W pokoju jak zwykle byliśmy we dwoje- idealna ilość, ale myślę że 3 osoby też nie będą się nudziły.

    Jak zwykle zakończony pokój z happy endem :)

    Polecam :)

  • Escape room Pokój laleczki Chucky

    Pokój laleczki Chucky
    SCARY HOSTEL KRAKÓW
    Kraków

    Strach się bać

    21.06.2019 | data wizyty: 19.06.2019

    Pokój poświęcony pewnej laleczce, przyznam się że pomimo iż nie oglądałem ani jednej części tego kultowego horroru ( wiem że to grzech ) ŚWIETNIE się tam bawiłem.
    Jeżeli ktoś lubi dreszczyk emocji i chce rozpocząć zabawę z ER- gorąco polecam!

  • Escape room Sekretny Gabinet Al'a Capone

    Sekretny Gabinet Al'a Capone
    SCARY HOSTEL KRAKÓW
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    To ten klimat

    21.06.2019 | data wizyty: 17.06.2019

    Pokój bardzo ciekawy, rozwiązywaliśmy go w dwójkę.
    Szereg zagadek i niekoniecznie oczywistych połączeń dodają temu pokojowi pikanerii.
    Ciekawe zakończenie
    Polecam każdemu kto chce się dobrze zabawić w ER

  • Escape room Fabryka Czekolady

    Fabryka Czekolady
    LOFTescape
    Chorzów

    Wiarygodna opinia

    Na słodko

    16.05.2019 | data wizyty: 15.05.2019

    Pokój fajny, całkiem rozbudowany. Kilka zagadek ciężkich ( no ale w końcu to escape ) :)
    Fani Marvela nie pozdrawiają :P