Gosia1004

Gosia1004

Hej, jestem Gosia1004. Mam na swoim koncie 13 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

13 Odwiedzone

12 Planowane

Podróżnik

45 Punkty

25
45 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

w grobowcu

28.09.2019 | data wizyty: 18.09.2019

Gosia1004 13 opinii

W pokoju byliśmy w 4 osoby (kolejny raz w tym samym zgranym składzie). Pokój robi wrażenie! Wystój i efekty dźwiękowe nadają niepowtarzalny klimat temu miejscu. Zagadki nie są liniowe, dzięki czemu każdy z nas miał co robić, a przy zagadkach nie robiło się tłoczno. Za każdym razem kiedy myślałam, że to prawie koniec to odkrywaliśmy coś nowego... Poleciłam już chyba wszystkim zainteresowanym i niezainteresowanym znajomym :D.
Obsługa miła i komunikatywna.
Nie możemy się doczekać, aż odwiedzimy kolejne pokoje!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Misja wojskowa
Misja wojskowa

misja w Bydgoszczy

28.09.2019 | data wizyty: 17.02.2019

Gosia1004 13 opinii

Pokój wybraliśmy ze względu na tematykę - militaria i te sprawy. Byliśmy w dwie osoby i daliśmy radę, chociaż niektóre zagadki sprawiły nam kilka problemów. Pokój urządzony skromnie, ale klimatycznie - robił wrażenie. Jak oni wstawili czołg do kamienicy?! Zabawa przebiegła pod znakiem - spełnienia dziecięcych wizji pola walki. Bardzo polecamy wszystkim lubiącym takie klimaty!
W Bydgoszczy byliśmy tylko na weekend - obsługa bardzo poszła nam na rękę i dostawała się do terminu.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Powstanie Warszawskie
Powstanie Warszawskie

63 dni

26.01.2019 | data wizyty: 26.01.2019

Gosia1004 13 opinii

Pokój urządzony tak, aby oddać klimat Powstania Warszawskiego. Kanał, torby wojskowe i stare listy. Ale jednak czegoś nam tu zabrakło. Wciąż mam mieszane uczucia co myśleć o tym pokoju.
Obsługa jest przemiła: pomocna i kontaktowa. Z takimi ludźmi chciałabym się spotykać w każdym ER :). Na plus, że wszystkie zagadki nawiązywały do tematu Powstania. Zagadki były trudne i wymagające. Odtworzenie wydarzeń w porządku chronologicznym było ciekawym pomysłem!
Niestety musimy wspomnieć, że dźwięki dobiegające z sąsiedniego pokoju psuły nam klimat zabawy. Zabrakło nam również ciekawszego wprowadzenia na początku.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Nawiedzony
Nawiedzony

koszmar z dzieciństwa

04.01.2019 | data wizyty: 22.02.2018

Gosia1004 13 opinii

Pokój zapowiadał się upiornie i lekko nas rozczarował. Fabuła ciekawa, jednak zbyt ubogi wystrój pokoju zaburzył klimat, jakiego oczekiwaliśmy (np. po opowieści wprowadzającej). W trakcie gry można się przestraszyć... jesteście w grupie znajomych, a jednak czujecie, że coś jeszcze jest w pokoju razem z Wami. Początek jest trudny, pokój jest dość pusty i nie wiadomo od czego zacząć. Z każdą kolejną zagadką nabiera tempa. Zabrakło mi trochę spójności i wspomnianego klimatu. Mimo to pokój wspominamy dobrze, jednak polecam dla doświadczonych grup, bo pokój nie należy do łatwych.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Zaginiony dziennikarz śledczy
Zaginiony dziennikarz śledczy

Gdzie jest ta ulica, gdzie jest ten dom?

04.01.2019 | data wizyty: 30.12.2018

Wiarygodna opinia

Gosia1004 13 opinii

Pokój, a w zasadzie mieszkanie zaskakuje od samego początku. Zabawa nie jest liniowa, co daje duże pole manewru dla czteroosobowej grupy. Wystój pokoju pozwala poczuć się znowu jak w latach '90- mega wrażenie. Podłoże kryminalne historii daje dodatkowy dreszczyk emocji. Przechodząc przez szereg ciekawych i nieoczywistych zagadek czujesz jak zbliżasz się do odkrycia tajemnicy. Podczas zabawy czujesz się jak prawdziwy śledczy. Historia jest spójna, a poszlaki są przygotowane z najwyższą starannością. Wszystko dopięte na ostatni guzik.
Byliśmy w pokoju w 4 osoby. Bawiliśmy się super! Wyszliśmy przed czasem ale działaliśmy dwutorowo, żeby na końcu połączyć siły.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Chata Wiedźmy
Chata Wiedźmy

raz, dwa, trzy...Stara Wiedźma patrzy!

27.12.2018 | data wizyty: 31.10.2018

Gosia1004 13 opinii

Mroczna chata starej wiedźmy. Na pierwszy rzut oka jest wszystko co powinna posiadać rasowa wiedźma... no może poza kocurem. Jest ponuro, skromnie i tajemniczo. Nie wszystko widzisz na pierwszy rzut oka, ale wiedźma patrzy...
Zagubione dzieciaki wchodzą na jej terytorium...
To nie jest tradycyjny pokój znany z innych ER.
Spostrzegawczość i zimna krew to jedyne co pozwoli Ci przeżyć.

Przesympatyczna obsługa, z którą aż chce się pogadać i to nie o pogodzie ;) !

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Świątynia Majów
Świątynia Majów

twarde lądowanie

27.12.2018 | data wizyty: 26.12.2018

Wiarygodna opinia

Gosia1004 13 opinii

Szukałam odpowiedniego pokoju, który będzie łatwy i jednocześnie będzie trzymał poziom. Dlaczego? Pokój był prezentem dla osób, które szły po raz pierwszy do Escape Roomu. Bardzo chciałam zaszczepić w nich zapał do tej formy spędzania czasu. Pokój sprawdził się, wyszliśmy zadowoleni!
Był trudniejszy niż przypuszczałam, szczególnie początek zabawy.
Super wystrój oddaje klimat tematyki pokoju i robi wrażenie. Lądowanie rzeczywiście było twarde, ale udało nam się przeżyć. Świątynia Majów sprawiła nam wiele frajdy.
Aaaa no i obsługa wyrozumiała dla początkującej grupy ;)!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela nr 3
Cela nr 3

więzienny klimat

24.08.2017 | data wizyty: 03.05.2017

Gosia1004 13 opinii

Czuć klimat więziennej celi, surowy wystrój, chłód oraz efekty dźwiękowe pozwalają poczuć się jak prawdziwy więzień i wprowadzają nutkę niepokoju. Pokój jest ciekawy, zagadki zróżnicowane, nie ma za wiele kłódek. Muszę przyznać, że niektóre elementy gry pojawiały się w chwilach totalnego zwątpienia, nieoczekiwanie- SUPER. Nasza czteroosobowa grupa dobrze się uzupełniała, nikt się nie nudził. Pomimo wysoko postawionej poprzeczki udało nam się wyjść sporo przed czasem. Zostaliśmy bardzo miło potraktowani przez obsługę, a w nagrodę za szybkie rozwiązanie otrzymaliśmy rabat na kolejną grę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pogrzebani
Pogrzebani

gdzie ja jestem?

24.08.2017 | data wizyty: 15.01.2017

Gosia1004 13 opinii

Wszystko fajnie, gdyby nie fakt, że gra była prezentem urodzinowym. Nie byliśmy świadomi, że zostaniemy zamknięci w 'trumnach'. Gra niekonwencjonalna, tematyka wymagająca wcześniejszego przygotowania, ale mimo wszystko intrygująca. Jedyny w swoim rodzaju pokój. Lokal, w którym znajduje się pokój gry jest równie klimatyczny jak cała reszta.
Nie polecam osobom o słabych nerwach i z klaustrofobią. Natomiast polecam wszystkim rządnym przygód i nie bojącym się wyzwań- bo jednak dać się pogrzebać- to jakieś wyzwanie- SERIO :).
Gra trudna, nawet bardzo. Cała zabawa opiera się na dobrej komunikacji oraz pewnej znajomości tematyki.
Trafiliśmy na jeden minus (zaniedbanie ze strony obsługi)- brakowało ołówka w jeden ze skrzyń, co jednak utrudniało ( i tak już trudną) rozgrywkę. Nie udało nam się wyjść z pokoju, ale uważam, że było to ciekawe doświadczenie wśród ER.
Obsługa sympatyczna, widać, że robią to z pasji. ;)
Na pewno wrócimy odwiedzić inne pokoje. ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Zemsta Gangstera
Zemsta Gangstera

Wieczór panieński w gangsterskim klimacie

24.08.2017 | data wizyty: 14.05.2017

Gosia1004 13 opinii

Ciemna strona miasta, kasyno, klub z atmosferą przestępstwa w tle i my- 4 rządne przygód kobiety. Idealnie. Zagadki okazały się nietypowe, a czas wyżyłowany. Jednak udało nam się sprostać wyzwaniu i w ostatniej minucie wyjść z pokoju.
Pomimo moich wątpliwości gra okazała się super atrakcją na wieczór panieński.
Obsługa mega sympatyczna ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne