Viking

Viking

Mój osobisty ranking ER: "Urok" (DreamScape Poznań) "Coś" (Black Box Poznań) "Legenda Miecza" (Wyjście Awaryjne Bydgoszcz) "Duch" (EXODUS Poznań) "W cieniu... [więcej]

37 Odwiedzone

5 Planowane

Nawigator

104 Punkty

100
104 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Duch
Duch

SupeeeeeER!!!

07.06.2020 | data wizyty: 06.06.2020

Wiarygodna opinia

Czas poświęcony na odwiedzenie pokoju Exodusa nigdy nie jest czasem straconym! Kolejny pokój zaliczony i znów wywołał na nas niesamowite wrażenie. Klimat, tematyka zagadek i wystrój bardzo spójny. Trudność zagadek optymalna, dobrze wyważona, pokój nie banalny, ale też nie upierdliwie trudny. "Przyjemnie" było w nim przebywać! Dzięki za rozwinięcie nam historii po wyjściu (jak zwykle przeoczyliśmy tego typu aspekty - natomiast bardzo nam imponuje jak głęboko zakorzeniony potrafi być pomysł na wasze pokoje). Pozdrawiamy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kolekcjoner
Kolekcjoner

To niezła "kolekcja"

02.09.2019 | data wizyty: 01.09.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo dobre opinie na temat tego pokoju z ubiegłych lat są zdecydowanie trafione. Nawet dziś mimo swojego wieku "Kolekcjoner" to mocny zawodnik na poznańskim rynku. "Przyjemny", klimatyczny, ale co ważniejsze spójny. Zagadki dość trudne, kilka ciekawych kilkukrotnie szyfrowanych. W 2 osoby jest co robić by się wyrobić. Na pewno godny polecenia i odwiedzenia. Znając wasze dotychczasowe pokoje z niecierpliwością oczekuje na sequel. Pozdrawiam ?

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Urok
Urok

Widziałem wiele, chce zobaczyć jeszcze więcej!

17.08.2019 | data wizyty: 11.08.2019

Myślałem, że widziałem już wiele. Myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy, a tu nagle "Urok"! Doświadczenie naszej ekipy na nic się zdało, ponieważ właściciele totalnie wykroczyli poza obowiązujące standardy i schematy. Pokój świetnie wykonany, dopieszczony na każdym możliwym kroku. Zastosowane mechanizmy, rozwiązania, tematyka zagadek, wszystko to podkręcone przez klimatyczne efekty dźwiękowe powoduje, że zabawa wchodzi na zupełnie nowy niesamowicie wysoki poziom. Ciarki przechodzą po plecach na samo wspomnienie o tym pokoju! Z niecierpliwością czekamy na następne pokoje od DreamScape. Pozdrawiamy całą ekipę i futrzaka :D

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Szum
Szum

Przybyłem, zobaczyłem, i się (nie) wystraszyłem :P

17.08.2019 | data wizyty: 04.08.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo, bardzo dobra pozycja na poznańskim rynku ER. Świetnie się bawiliśmy w dwuosobowym teamie, ale faktem jest, że lepiej się wybrać większą paczką. Pokój w ogóle nie jest liniowy, napakowany zagadkami. Świetnie wykonany, bardzo klimatyczny. Groza i niepokój towarzyszą przez całą grę, chociaż nie celem jest tu straszenie graczy. Dzięki wielkie za poświęcony czas i miłą rozmowę po wyjściu, na pewno do zobaczenia w następnych. Pozdrawiamy! :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Plan na włam
Plan na włam

No i to jest kasyno!

06.08.2019 | data wizyty: 21.07.2019

Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

Zdecydowanie jest to prawdziwe kasyno. Wyglądem wpisuje się w klimat zgodny z fabułą. Nie brakuje tu niespodziewanych zwrotów akcji, ciekawych rozwiązań i zagadek. Jest co robić, pokój mimo stosunkowo nie wielkiej powierzchni nadaje się ze spokojem na 4 osoby i każdy znajdzie w nim coś dla siebie?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela nr 4
Cela nr 4

Stój, bo strzelam!!

06.08.2019 | data wizyty: 21.07.2019

Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

Nieco starszy pokój i właśnie w takim old schoolowym stylu wykonany. Fajna historia i budująca napięcie muzyka. Kilka ciekawych rozwiązań. Można się poczuć jak w serialu Prison Break kombinujac jak wykiwać "klawisza"?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

11/10! Prawdziwa piramida!

06.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

"W cieniu piramid" to mój trzeci pokój w Wyjściu Awaryjnym. Jest niesamowity! Jeśli chodzi o wystrój i klimat to bije wszystkie inne pokoje w jakich dotychczas byłem. Zagadki o umiarkowanym stopniu trudności, raczej bezproblemowe. Zabawa wchodzi na zupełnie inny level, gdy w grze pojawiają się niesamowite mechanizmy i rozwiązania z efektem "wow". Atrakcje rodem z Indiana Jones'a? bardzo polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Kapitanie??

06.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

Pokój o umiarkowanym stopniu trudności zagadek. W sam raz na czteroosobową ekipę, jest sporo miejsca bez problemu każdy może uczestniczyć w ich rozwiązywaniu. Miejscami liniowy, miejscami nie. Oczywiście klimatyczna muzyczka, dopracowany każdy detal. Pięknie wygląda, tak sobie wyobrażam wnętrze łodzi podwodnej. Na pewno warto ?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Jesień średniowiecza?

05.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

Legenda Miecza to pierwszy z 5 pokoi jakie odwiedziliśmy na wypadzie do Bydgoszczy. Zaznaczę, że wypad był planowany właśnie pod ER. Wiele osób ze środowiska polecało nam tę firmę, jako jedne z najlepszych ER w Polsce, i nie zawiedliśmy się! Legenda Miecza stoi na bardzo wysokim poziomie! Mamy tu budującą atmosferę muzykę, pokój pełny detali z "epoki" oraz zagadki i fabułę przyjemnie prowadzoną przez całą grę. W mojej ocenie pokój łatwy, udało się wyjść 22 min przed czasem czteroosobową grupą, ale zupełnie nie uważam tego za wadę. Każdy miał co robić, nikt się nie nudził, a na koniec mieliśmy czas by nacieszyć się samą obecnością w pokoju, po napawać wystrojem, pooglądać rozwiązania, czy podebatować o rynku ER w Polsce :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Jak uratować smoka
Jak uratować smoka

Niezłe jaja!

01.07.2019 | data wizyty: 18.05.2019

Podczas poszukiwania smoczych jaj bawiliśmy się świetnie! Pokój nie za trudny, nie za łatwy, wręcz w sam raz ?. Zagadki spójne, klimatyczne i tematyczne. To wszystko byłoby jednak nic nie warte gdyby nie obsługa na najwyższym poziomie. Pani od samego początku budowała fabułę, świetnie nas wprowadziła, świetnie grała przejętą zaistniałą kradzieżą jaj. W pokoju jest pewien miły dodatek dla najwytrwalszych escape roomowiczów? gorąco polecam i czekam na następne wasze pokoje!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne