Viking
  • Escape room Kolekcjoner

    Kolekcjoner
    Time 4 Secrets
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    To niezła "kolekcja"

    02.09.2019 | data wizyty: 01.09.2019

    Bardzo dobre opinie na temat tego pokoju z ubiegłych lat są zdecydowanie trafione. Nawet dziś mimo swojego wieku "Kolekcjoner" to mocny zawodnik na poznańskim rynku. "Przyjemny", klimatyczny, ale co ważniejsze spójny. Zagadki dość trudne, kilka ciekawych kilkukrotnie szyfrowanych. W 2 osoby jest co robić by się wyrobić. Na pewno godny polecenia i odwiedzenia. Znając wasze dotychczasowe pokoje z niecierpliwością oczekuje na sequel. Pozdrawiam 😁

  • Escape room Urok

    Urok
    DreamScape
    Poznań

    Widziałem wiele, chce zobaczyć jeszcze więcej!

    17.08.2019 | data wizyty: 11.08.2019

    Myślałem, że widziałem już wiele. Myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy, a tu nagle "Urok"! Doświadczenie naszej ekipy na nic się zdało, ponieważ właściciele totalnie wykroczyli poza obowiązujące standardy i schematy. Pokój świetnie wykonany, dopieszczony na każdym możliwym kroku. Zastosowane mechanizmy, rozwiązania, tematyka zagadek, wszystko to podkręcone przez klimatyczne efekty dźwiękowe powoduje, że zabawa wchodzi na zupełnie nowy niesamowicie wysoki poziom. Ciarki przechodzą po plecach na samo wspomnienie o tym pokoju! Z niecierpliwością czekamy na następne pokoje od DreamScape. Pozdrawiamy całą ekipę i futrzaka :D

  • Escape room Szum

    Szum
    Continuum
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    Przybyłem, zobaczyłem, i się (nie) wystraszyłem :P

    17.08.2019 | data wizyty: 04.08.2019

    Bardzo, bardzo dobra pozycja na poznańskim rynku ER. Świetnie się bawiliśmy w dwuosobowym teamie, ale faktem jest, że lepiej się wybrać większą paczką. Pokój w ogóle nie jest liniowy, napakowany zagadkami. Świetnie wykonany, bardzo klimatyczny. Groza i niepokój towarzyszą przez całą grę, chociaż nie celem jest tu straszenie graczy. Dzięki wielkie za poświęcony czas i miłą rozmowę po wyjściu, na pewno do zobaczenia w następnych. Pozdrawiamy! :)

  • Escape room Plan na włam

    Plan na włam
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    No i to jest kasyno!

    06.08.2019 | data wizyty: 21.07.2019

    Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

    Zdecydowanie jest to prawdziwe kasyno. Wyglądem wpisuje się w klimat zgodny z fabułą. Nie brakuje tu niespodziewanych zwrotów akcji, ciekawych rozwiązań i zagadek. Jest co robić, pokój mimo stosunkowo nie wielkiej powierzchni nadaje się ze spokojem na 4 osoby i każdy znajdzie w nim coś dla siebie😃

  • Escape room Cela nr 4

    Cela nr 4
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Stój, bo strzelam!!

    06.08.2019 | data wizyty: 21.07.2019

    Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

    Nieco starszy pokój i właśnie w takim old schoolowym stylu wykonany. Fajna historia i budująca napięcie muzyka. Kilka ciekawych rozwiązań. Można się poczuć jak w serialu Prison Break kombinujac jak wykiwać "klawisza"😃

  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    11/10! Prawdziwa piramida!

    06.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

    Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

    "W cieniu piramid" to mój trzeci pokój w Wyjściu Awaryjnym. Jest niesamowity! Jeśli chodzi o wystrój i klimat to bije wszystkie inne pokoje w jakich dotychczas byłem. Zagadki o umiarkowanym stopniu trudności, raczej bezproblemowe. Zabawa wchodzi na zupełnie inny level, gdy w grze pojawiają się niesamowite mechanizmy i rozwiązania z efektem "wow". Atrakcje rodem z Indiana Jones'a😅 bardzo polecam!

  • Escape room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Kapitanie??

    06.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

    Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

    Pokój o umiarkowanym stopniu trudności zagadek. W sam raz na czteroosobową ekipę, jest sporo miejsca bez problemu każdy może uczestniczyć w ich rozwiązywaniu. Miejscami liniowy, miejscami nie. Oczywiście klimatyczna muzyczka, dopracowany każdy detal. Pięknie wygląda, tak sobie wyobrażam wnętrze łodzi podwodnej. Na pewno warto 😁

  • Escape room Legenda Miecza

    Legenda Miecza
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Jesień średniowiecza?

    05.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

    Tytułem wstępu chciałbym podziękować całej ekipie Wyjścia Awaryjnego za wspaniale spędzony czas :) To w jaki sposób angażujecie się w swoją pracę, pasja i entuzjazm jaki wykazujecie sprawia, że spotkanie z wami to czysta przyjemność! (Tak, nie jest to standard!)

    Legenda Miecza to pierwszy z 5 pokoi jakie odwiedziliśmy na wypadzie do Bydgoszczy. Zaznaczę, że wypad był planowany właśnie pod ER. Wiele osób ze środowiska polecało nam tę firmę, jako jedne z najlepszych ER w Polsce, i nie zawiedliśmy się! Legenda Miecza stoi na bardzo wysokim poziomie! Mamy tu budującą atmosferę muzykę, pokój pełny detali z "epoki" oraz zagadki i fabułę przyjemnie prowadzoną przez całą grę. W mojej ocenie pokój łatwy, udało się wyjść 22 min przed czasem czteroosobową grupą, ale zupełnie nie uważam tego za wadę. Każdy miał co robić, nikt się nie nudził, a na koniec mieliśmy czas by nacieszyć się samą obecnością w pokoju, po napawać wystrojem, pooglądać rozwiązania, czy podebatować o rynku ER w Polsce :)

  • Escape room Jak uratować smoka

    Jak uratować smoka
    DreamScape
    Poznań

    Niezłe jaja!

    01.07.2019 | data wizyty: 18.05.2019

    Podczas poszukiwania smoczych jaj bawiliśmy się świetnie! Pokój nie za trudny, nie za łatwy, wręcz w sam raz 🤣. Zagadki spójne, klimatyczne i tematyczne. To wszystko byłoby jednak nic nie warte gdyby nie obsługa na najwyższym poziomie. Pani od samego początku budowała fabułę, świetnie nas wprowadziła, świetnie grała przejętą zaistniałą kradzieżą jaj. W pokoju jest pewien miły dodatek dla najwytrwalszych escape roomowiczów😄 gorąco polecam i czekam na następne wasze pokoje!

  • Escape room Alladyn

    Alladyn
    EXODUS
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    Nie było dżinna, a może był Gin?

    30.06.2019 | data wizyty: 29.06.2019

    Bardzo przyjemna propozycja od EXODUSA. Jest to już nasz kolejny pokój od tej ekipy. Rozwiązania techniczne podobne jak w pozostałych, chociaż kilka drobiazgów nieco kapryśnych. Pokój niestety już lekko sfatygowany ze względu na swój wiek. Sporo zagadek, dość trudnych. Raczej ciasno, myślę że optymalnie dla 2-3 osób. W przypadku naszej 5 osobowej ekipy sporo sobie utrudnialiśmy zasłaniając to i owo. Klimat i zagadki spójne jak zawsze! Mimo kilku drobnych mankamentów, na pewno warto odwiedzić :)

Zobacz więcej opinii: 1 2 3