Lech O.

Lech O.

Lubię zagadki. Gram w gry.

44 Odwiedzone

1 Planowane

Nawigator

123 Punkty

100
123 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Muzeum
Muzeum

Lasery pew pew

06.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

Fajny pokój, fajne zagadki. Najlepsze wykorzystanie [spojler] jakie dotąd spotkałem w ER bo były tylko drobnym elementem całego doświadczenia a nie dominowały. Pokój nie wymaga wiedzy o sztuce i kulturze ale może ona lekko pomóc co daje dodatkową satysfakcję.
Większość zagadek przyjemna i logiczna chociaż niekiedy były trochę chaotyczne i niezbyt klimatyczne. Jak w pozostałych 7 pokojach RE, w których byłem filmiki wprowadzające były spoko to ten jakoś osłabił mój zapał, chyba troszkę za długi i bez treści.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

I'm Harry Potter

06.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

Wiarygodna opinia

Trochę czasu zużyliśmy na przebieranie się, udawanie czarodziejów i rzucanie zaklęć, ale na szczęście pokój jest prosty więc i tak bez problemu wyrobiliśmy się w czasie. Zagadki logiczne i klimatyczne. Nie ma tu jakiś genialnych rozwiązań technicznych, ale dla fana Harrego efekt wow i tak będzie. Nie poleciłbym nikomu kto nie zna lub nie lubi HP, ale dla reszty to obowiązkowa pozycja.
Obsługa 10/10

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Teraformacja

06.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

Wiarygodna opinia

Super pokój, zagadki logiczne i klimatyczne.
Wystrój dopracowany. Byłem w niejednym laboratorium, ale ta wizyta była zdecydowanie najprzyjemniejsza.
Obsługa na medal, po grze rozmawialiśmy przez 1.5h z gamemasterką i właścicelką.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Korporacja
Korporacja

ASAP

06.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

Wiarygodna opinia

Klasyczny pokój z bardzo dużą ilością zagadek. Mimo dużej ilości kłódek i niewyszukanemu wystrojowi (zwykłe biuro) klimat jest bardzo przyjemny. Pogrążyliśmy się w pracy, aby zdążyć przed deadlinem i bawiliśmy się doskonale. Solidna klasyka ER.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Abrakadabra!
Abrakadabra!

czary mary

04.01.2020 | data wizyty: 30.11.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo przyzwoity pokój. Technicznie wszystko jest poprawnie, zagadki dość logiczne i w klimacie ale jednak brak ciekawych technicznych rozwiązań i obecność kłódek. Jest ok, ale po nowych pokojach więcej oczekuję.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

bul bul bul

04.01.2020 | data wizyty: 29.12.2019

Żadnych kłódek, kilka ciekawych rozwiązań, bardzo logiczne zagadki, ładny klimatyczny wystrój, ośmiornice oraz [spoiler] - Wszystko co lubię w ERach.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Indiana
Indiana

grobowiec

04.01.2020 | data wizyty: 01.01.2020

Pokój raczej starszy i klimatem nie powala. W grobowcu trochę tandety, duży kaloryfer na ścianie i widoczny czujnik ruchu. Zagadki bardzo przyjemne, choć troszkę mi przeszkadzała za duża ilość przeszukiwania. Generalnie pozytywne odczucia i warto zawitać i tu, gdy już się zrobiło pozostałe pokoje w tej lokalizacji.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Piwnica
Piwnica

Piwniczak

04.01.2020 | data wizyty: 29.12.2019

Bardzo prosty pokój - piwnica z garścią zagadek, ale trzyma poziom. Jest przyjemny lekko niepokojący klimat. Zagadki logiczne, ale dość proste więc polecam dla mniej doświadczonych ekip.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Hollywood: Misja specjalna
Hollywood: Misja specjalna

Meh

03.01.2020 | data wizyty: 14.12.2019

Dość elegancki pokój hotelowy wypełniony zagadkami.
Trochę wytrąca z klimatu pokoju fakt, że jest on lekko zużyty i nie zadbany jak powinien być pokój w prestiżowym hotelu. Zagadki w większości logiczne, choć nie miały nic a nic sensu jeżeli patrzeć przez pryzmat fabuły. Dwa ciekawe rozwiązania, z którymi nie spotkałem się w żadnym innym ER były mocno na plus, ale poza tym to całe doświadczenie było co najwyżej 'w porządku'.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 3/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Rycerski
Rycerski

Sir

03.01.2020 | data wizyty: 01.01.2020

Wiarygodna opinia

Trochę przestarzały pokój ale trzyma poziom. Zagadki w większości przyjemne i logiczne. Troszkę za dużo przeszkadzajek i elementów wystroju, oraz za duży nacisk na szukanie rzeczy.
Klimat niemniej jednak fajny, obsługa przemiła, przez zamieszanie w systemie zrobiliśmy rezerwacje poza godzinami pracy, wiec duże podziękowania za to, że GM została dłużej w pracy zamiast odwołać rezerwację.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne