Draukharu
  • Escape room Babcie na Radarze

    Babcie na Radarze
    House Of Mystery
    Jelenia Góra

    Wiarygodna opinia

    Z historią w tle

    25.10.2019 | data wizyty: 11.10.2019

    Ogromnym plusem pokoju jest kryjąca się za nim historia - i o nią warto dopytać Mistrza Gry. Myślę, że w dużej mierze to stanowi o wyjątkowości tego ER. Wystrój pasujący do historii i dość klimatyczny. Część zagadek ciekawa, wymagająca dłuższej chwili zastanowienia. Minusem pokoju jest ogromna ilość przedmiotów, które nie grają, a są jedynie niepotrzebnym "zjadaczem czasu". Niektóre z zagadek chyba zbyt wydumane i przez to pokój sporo traci. Zdecydowanie nie polecam grupom początkującym oraz tym, którzy nie lubią brać podpowiedzi.

  • Escape room Kraina Wiecznej Nocy

    Kraina Wiecznej Nocy
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Mieszane uczucia

    24.10.2019 | data wizyty: 08.10.2019

    Kraina Wiecznej Nocy to bardzo przyjemny, klimatyczny pokój - dość prosty, ale przygotowany z dbałością o szczegóły. Pierwsze wrażenie było bardzo dobre - zagadki były spójne i ciekawe, i radziłyśmy sobie bez pomocy ze strony Mistrzyni Gry. Przy jednej z ostatnich zagadek nastąpił zgrzyt - utknęłyśmy i choć wydawało nam się, że rozwiązujemy zadanie prawidłowo, nic się nie działo. Po wielokrotnym proszeniu o wsparcie przy tej zagadce, dostałyśmy odpowiedź, że "coś nie działa" i że u Mistrzyni Gry wszystko wyświetla się prawidłowo, więc mamy robić wszystko tak, jak robimy, a zadanie zostanie rozwiązane. Na "ślepo" rozwiązałyśmy zagadkę. Udało nam się wyjść z pokoju o czasie, ale niesmak pozostał - tym bardziej, że pokój nie jest stary i zużyty, a w pokojach Secret Room jest to już druga nasza sytuacja, gdy "coś nie działa" i nie można rozwiązać zagadki.

  • Escape room Czarny motylek

    Czarny motylek
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Wielkie zaskoczenie

    24.10.2019 | data wizyty: 22.10.2019

    Zakładałyśmy, że idziemy do niepozornego pokoju, który lata świetności ma już za sobą. Czekało nas wielkie i pozytywne zaskoczenie! Niesamowity klimat, bardzo ciekawe zagadki, cały pokój spójny i świetnie grał. Fantastyczny system podpowiedzi i rewelacyjna obsługa.

  • Escape room Wstęp wzbroniony

    Wstęp wzbroniony
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Chata na końcu świata

    12.07.2019 | data wizyty: 05.06.2019

    Ten pokój okazał się bardzo miłym zaskoczeniem. Spodziewaliśmy się czegoś przeciętnego, co wypełni nam chwilę wolnego czasu, a bawiliśmy się naprawdę fantastycznie!
    Przede wszystkim ten ER tylko tak niepozornie wygląda. Na miejscu okazuje się, że diabeł tkwi w szczegółach. Ciekawa historia łączy się ze sporą ilością zagadek, a to wszystko przeplata się z atmosferą starej, leśnej chatki... Wszystko razem daje efekt całkiem sporego WOW po zakończeniu gry i niewielkiego zawodu, że to już koniec. Poza tym ogromny plus za Mistrzynię Gry - od wejścia do poczekalni, po pożegnanie cały czas nam towarzyszyła i pomagała. Myślę, że Wstęp wzbroniony to jeden z tych pokoi, w których można swobodnie rozpocząć swoją przygodę z ER, ale jest to też pokój, w którym świetnie mogą bawić się też ci, którzy mają za sobą już całkiem długą escape'ową listę.

  • Escape room Prosektorium

    Prosektorium
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Atak serca

    12.07.2019 | data wizyty: 05.06.2019

    Bardzo klimatyczny pokój. Tak bardzo, że zostanie na długo w pamięci i w zszarganych nerwach :) Ogromnym plusem był klimat, szczegóły wystroju i spójne zagadki - idealnie dopasowane do tematyki. Mistrz Gry okazał się bardzo czujnym obserwatorem i bardzo dobrze naprowadzał, gdy potrzebowaliśmy pomocy. Samych zagadek było sporo i każdy znalazł coś dla siebie. Zdecydowanie polecam dla tych, którzy mają mocne nerwy i lubią się bać - to miejsce, które zagwarantuje silne emocje :)

  • Escape room Hostel na Paharganju

    Hostel na Paharganju
    House of game
    Wrocław

    Indie w pełnej krasie

    12.07.2019 | data wizyty: 02.07.2019

    Pierwsza weryfikacja uczestników następuje na etapie poszukiwania budynku, w którym znajduje się ER. Jest w dość niezwykłym miejscu. Pierwszy rzut oka na pokój Mistrza Gry sprawia, że powoli pojawiają się wątpliwości, czy to aby dobry wybór. A później następuje wystrzał petardy!
    Mistrz Gry okazuje się niesamowicie pozytywnie zakręconym człowiekiem, który powala na kolana swoją energią. Następuje interesujące wprowadzenie i... jesteśmy w Indiach.
    Pokój to majstersztyk! Logiczny, spójny, bardzo ciekawy i wciągający. Chwilami zaskakuje, chwilami zaskakuje jeszcze bardziej :) Proste zagadki mieszają się z tymi bardziej wymagającymi i jest ich sporo... Pokój polecamy - jest naprawdę fantastyczną i bardzo ciekawą podróżą do Indii...

  • Escape room Peron 9 i 3/4

    Peron 9 i 3/4
    Trap Jungle
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Przerwa na quidditch

    12.07.2019 | data wizyty: 04.07.2019

    Pokój od początku robi ogromne wrażenie – jest zrobiony z wielką dbałością o szczegóły – zarówno wizualne, jak i słuchowe. To miejsce, w którym można poczuć się jak bohater książek o Harrym Potterze. Zagadki ciekawe, spójne i dopasowane do klimatu pokoju. Byliśmy 4-osobową ekipą i w sumie nikt z nas się nie nudził, choć zdarzały się przestoje na niesamowitą pracę umysłu. Polecamy pokój dla fanów HP, bo to miejsce ma dużo smaczków, które powinny ucieszyć przede wszystkim tych, którzy mieli już styczność z Harrym. Dodatkowym – bardzo mocnym – atutem miejsca są dwa, przecudowne koty, przez które było nam bardzo ciężko skupić się zarówno na wprowadzeniu, jak i na podsumowaniu gry.

  • Escape room Duch kopalni

    Duch kopalni
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    70 minut pod ziemią

    12.07.2019 | data wizyty: 08.07.2019

    Gdy wybierałyśmy się do tego pokoju, nie miałyśmy wielkich oczekiwań - o wyborze zadecydował wyłącznie zwiastun i zdjęcia. Tymczasem pokój okazał się świetny! Fantastycznie oddany klimat kopalni, który czuć przez całą grę. Ciekawe i zróżnicowane zagadki, które w kilku miejscach bardzo nas zaskoczyły.
    Duch kopalni nie należy do najłatwiejszych ER, ale zgrana ekipa, która dobrze się komunikuje, będzie w stanie wydostać się o czasie :) Pokój warto odwiedzić i przeżyć 70 emocjonujących minut pod ziemią.

  • Escape room Nekromanta

    Nekromanta
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Czarujące spotkanie

    27.05.2019 | data wizyty: 21.05.2019

    Rewelacyjny, bardzo dopracowany wystrój! Gdyby nie świadomość upływającego czasu, chętnie obejrzelibyśmy niespiesznie cały pokój, żeby nacieszyć oczy poszczególnymi elementami. Zagadki bardzo spójne, ciekawe, zróżnicowane i... chwilami zaskakujące. Nekromanta zdecydowanie stawia na współpracę i komunikację w grupie. Obsługa bardzo uprzejma, rzeczowa i pomocna. Polecamy zarówno tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z ER, jak i tym, którzy mają już na koncie niejeden pokój.

  • Escape room Pokój babci

    Pokój babci
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Wyzwanie u babci

    10.05.2019 | data wizyty: 08.05.2019

    Nastawiłyśmy się na prostą i przyjemną rozrywkę. Nie zawiodłyśmy się :) Był to bardzo przyjemnie spędzony czas, ale prosto nie było - kilka zagadek okazało się dla nas wyzwaniem, a czas mijał błyskawicznie. Pomimo swojego wieku (babcinego :)) wszystko w ER działało bez zarzutu. Pan z obsługi kompetentny, uprzejmy i pomocny. Pokój oznaczony jako miejsce dla 2-5 osób, ale u nas przy 4 graczach było już dość tłoczno i jedna osoba zwykle nie miała co robić, więc polecamy to miejsce dla 3 osób.

Zobacz więcej opinii: 1 2