Maciej S. 55

Maciej S. 55

Hej, jestem Maciej S. 55. Mam na swoim koncie 6 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

6 Odwiedzone

2 Planowane

Podróżnik

32 Punkty

25
32 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Tajemnica Władcy Nilu
Tajemnica Władcy Nilu

Kolejny raz odmenty Egipskich piramid

24.02.2020 | data wizyty: 22.02.2020

Wiarygodna opinia

Maciej S. 55 4 opinie

Pokój Bardzo fajny.
Wprowadzenie do pokoju to majstersztyk :). Musieliśmy śmiesznie wyglądać. Potem zaczyna się magia piramid.
Architektura pokoju stoi na bardzo wysokim poziomie. Może to dziwne, ale nie podobał mi się kolor kamienia. Uważam, że to nie ten odcień i denerwowało mnie to przez całą rozgrywkę. Poza tym przepiękny i potrafi oczarować, chociaż jak dla mnie za mało zagadek typu "przesuń"

Zagadki bardzo zróżnicowane i kilka z nich wyjątkowo mi się spodobało. Nie spodobało mi się, że jedna/dwie zagadki ma w sobie arabskie liczby co trochę psuło efekt bycia w piramidzie. Reszta zagadek mega klimatyczna. Zagadki w sumie proste i intuicyjne poza jedną, gdzie rozwiązaliśmy ją nie do końca wiedząc co robimy. Niestety z mojego punktu widzenia rozwiązaliśmy je wszystkie za szybko. Może to kwestia ilości osób, ale jeden świerzak i 4 osoby po raptem 4-8 pokojach. Zostało nam około 13 minut, więc czułem niedosyt, że to już koniec pokoju.

Obsługa bardzo fajna i praktycznie nam nie podpowiadała kiedy się zacinaliśmy. Kontrolowała doskonale czas i wiedziała, że spokojnie możemy jeszcze sobie poradzić.

Gorąco polecam dla fanów przygodówek, chociaż wg mnie łatwiejszy niż się spodziewałem.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Średniowiecze i magia witają

24.02.2020 | data wizyty: 18.01.2020

Wiarygodna opinia

Maciej S. 55 4 opinie

Klimat pokoju urzeka, choć nie powala. Widać, że pokój jest już kilka lat na rynku. Brakuje mi jakości w wystroju wnętrza.

Zagadki za to są mega ciekawe, nieoczywiste i czasami tylko dzięki przypadkowi znajdujesz rozwiązanie. Do tego niektóre zagadki są bardzo fajnie dopracowane. Rekwizyty do zagadek bywają niesamowite. Pamiętajcie by mocno sie rozglądać.

Rekwizytów jest za dużo i czasami wydaje Ci się, że do czegoś będą potrzebne, a tu nic...

Generalnie pokój fajny, ale spodziewałem się, że bardziej mnie zaskoczy. Jakoś miałem niedosyt po rozwiązaniu wszystkich zagadek.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Podwodna przygoda

24.02.2020 | data wizyty: 13.01.2020

Wiarygodna opinia

Maciej S. 55 4 opinie

Jest to mój 2 ulubiony pokój w Bydgoszczy. Byłem w nim już 2 razy i pewnie jeszcze kiedyś się wybiorę z nowymi "ofiarami" :)
Kocham 20000 mil podwodnej żeglugi i ten pokój daje mi możliwość wzięcia udziału w wyprawie Nautilusa :)

Pokój jest mega ciekawy i zagadki bardzo zróżnicowane. Jest kilka kłódek, ale generalnie zagadki są bardzo wpisane w to co może być na łodzi podwodnej. Wystrój wnętrza jest bardzo fajny i byłem zachwycony jak wszedłem.

Zagadki bywają trudne i trzeba się bardzo rozglądać., ale wszystkie są do rozwiązania.
Byłem zachwycony. Polecam!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Superheroom
Superheroom

CZAD!!!

23.02.2020 | data wizyty: 22.02.2020

Wiarygodna opinia

Maciej S. 55 4 opinie

Pokój jest niesamowity. Wystrój wnętrza i efekty specjalne takie, że szczęki czasami zbieraliśmy z podłogi.
Wartka akcja nie pozwalała na chwilę wytchnienia. Zagadki w dużej części niestandardowe, ale niektóre niestety nieintuicyjne co powodowało, że stawaliśmy na długi czas. Na koniec okazywało się, że były prostsze niż nam sie wydawało.
Pokój wg mnie o wyższym poziomie trudności niż podany.

Polecam!!!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny