JoaSze
  • Escape room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    U Króla Artura

    04.08.2019 | data wizyty: 29.07.2019

    Wprowadzenie ok. Wystrój MEGA! Klimat zbudowany świetnie właśnie przez ten wystrój. Chwilami po prostu patrzysz i podziwiasz a tu przecież czas leci. No właśnie czas. Niby dużo (90 min) ale zdecydowanie jest co robić. Zagadki generalnie nie są trudne ale jest ich sporo. Warto się podzielić na grupy.
    Byliśmy z dwójką dzieci (wiek 10 i 6 lat) i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Skoro jest to pokój "przyjazny dzieciom" to jeden element dekoracji [spojler] nie był konieczny, tzn nic nie wnosił do treści czy do zagadek, a nie był "przyjazny młodszym dzieciom".
    GM pozytywna i pomocna.
    Polecam!

  • Escape room Sekrety krasnoludów

    Sekrety krasnoludów
    Maze in Mind
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Ciekawa wizyta u Krasnoludów

    22.06.2019 | data wizyty: 16.06.2019

    Mega! Rewelacyjne wprowadzenie! I ten poziom jest utrzymany przez cały czas. Zagadki bardzo różnorodne, konieczne wykorzystanie różnych zmysłów [spojler]. Nie są one trudne ale jest ich sporo. Byliśmy w 4 osoby (2 dorosłych i 2 dzieci) i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Bajkowy klimat pokoju oddany w ogólnym wystroju i w wielu bardzo dobrze dopracowanych szczegółach. MG zaangażowany, mający czas na rozmowę i odpowiedzi na pytania. POLECAM!

  • Escape room Klątwa Skarbu Majów

    Klątwa Skarbu Majów
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Rewelacyjny wystrój i zagadki, ale...

    12.05.2019 | data wizyty: 03.05.2019

    10 pkt - pokój niesamowity, 5 pkt - w pewnych aspektach mogło być lepiej. A zatem średnia to 8 pkt. Ale po kolei.
    Bardzo dobre wprowadzenie przez panią MG. Świetny wystrój, kolory, muzyka... Zagadki różnorodne i było ich sporo. Ale... [spojler] nie działała jak należy. Straciliśmy przy niej dużo czasu. Tu uratował nas [spojler]. Tego typu sytuacje mogą zniechęcić. Ale my nadal chcieliśmy odnaleźć te magiczne serca. I jak ponownie poczuliśmy nastrój pokoju i zaangażowaliśmy się w analizę notatek profesora to MG powiedziała żeby tej danej zagadki nie robić bo już to w sumie mamy tylko żeby zająć się kolejną. Hmm...
    Wyszliśmy chwilę po czasie. A tu w poczekalni TŁUM. Nie było szans na rozmowę o pokoju czy powrót do niego żeby zapytać o zagadki. MG sprawdziła nasz czas (zapisany na komputerze). Na nasze słowa dotyczące [spojler] odpowiedziała, że jest tam też inna zagadka, która gracze rozwiązują jakby przypadkiem a nie korzystając z pewnych elementów... Powiedzieliśmy, że widzimy że jest tu sporo osób i możemy poczekać na omówienie pokoju. Ale usłyszeliśmy, że ma jeszcze wprowadzić jedną grupę i potem kończy pracę. Rozumiem, że było wtedy sporo graczy a mało osób z obsługi. Ale może warto zadbać o to żeby MG mieli czas na rozmowę i udzielenie odpowiedzi na pytania osób, które wyszły z pokoju.

  • Escape room Wioska Smerfów

    Wioska Smerfów
    HURRY UP
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Smerfastycznie!

    12.05.2019 | data wizyty: 03.05.2019

    Po wejściu do pokoju i otworzeniu oczu okazuje się, że naprawdę jesteśmy w Wiosce Smerfów. Ja na początku z ogromną przyjemnością po prostu się wszystkiemu przyglądałam. Dopiero po chwili przypomniałam sobie, że przecież to ER i mamy zadania do wykonania.
    Pokój przyjazny dzieciom i dorosłym. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Zagadki różnorodne zarówno jeśli chodzi o ich rodzaj jak i o poziom trudności.
    Mistrz Gry zaangażowany, pozytywny, mający czas na rozmowę.
    Polecamy!

  • Escape room Muzeum Tortur

    Muzeum Tortur
    WydostanSie Escape Rooms
    Rzeszów

    Wiarygodna opinia

    Uwięzieni w Muzeum Tortur

    24.04.2019 | data wizyty: 22.04.2019

    Mistrz gry nie tylko dobrze wprowadziła nas w nastrój pokoju ale również dbała o to podczas gry (światło, dźwięki).
    Eksponaty jak w Muzeum Tortur. Różne zagadki. Początkowo współpraca konieczna, a potem można się rozdzielić.




    .
    Brakowało nam urządzenia (nie musi to być zegar), które odmierzałoby czas.
    I według nas znak klucza na czymś w pokoju sugeruje, że jest to element gry. Obserwowanie, szukanie, dotykanie i naciskanie nie dały oczekiwanego rezultatu. I wtedy zadaliśmy o to pytanie. Okazało się, że nie jest to element gry, ale tylko rekwizyt. Nas to zmyliło.

  • Escape room Sekretny Gabinet Al'a Capone

    Sekretny Gabinet Al'a Capone
    SCARY HOSTEL KRAKÓW
    Kraków

    W Sekretnym Gabinecie

    16.04.2019 | data wizyty: 12.04.2019

    5 punktów - ocena neutralna -"ten pokój był OK - miał pewne ciekawe elementy, ale w innych aspektach mogłoby być lepiej" (informacje przy ocenach pomogły mi podjąć decyzję ile punktów dać).
    Toaleta oryginalna, warto zobaczyć, można zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie 😉 lub skorzystać.
    Wprowadzenie przez Mistrza gry - ok. Ale brakowało mi większego zaangażowania.
    Interesujący początek, wymagający współpracy. Kilka zagadek / pomysłów ciekawych.
    Niestety udało nam się przejść dalej bez rozwiązania kilku zadań. Więc pod koniec jeszcze wróciłyśmy przeczuwając, że pewne miejsca nie powinny być zamknięte, że tam w środku musi coś być.
    Mistrz gry zachęciła nas, żeby zostawić to i zająć się ostatnim zadaniem. Tak zrobiłyśmy i wyszłysmy przed czasem.
    Ale potem chciałyśmy wrócić. I rzeczywiście okazało się, że nie wiadomo czemu pewne miejsca (szafki, szuflady itp) wciąż skrywały tajemnice / zagadki.
    Podsumowując, było ok. Jednak pozostał niedosyt.
    Po wyjściu przeczytałam różne opinie na temat tego pokoju. Wiele osób zwraca uwagę na psujące sie mechanizmy. Myślę, że warto coś z tym zrobić, gdyż ten pokój ma potencjał.

  • Escape room Fabryka Potworów: Detektywistyczna przygoda

    Fabryka Potworów: Detektywistyczna przygoda
    KMK Systems
    Wieliczka

    Super pokój na rodzinne wyjście 🙂

    04.04.2019 | data wizyty: 31.03.2019

    Świetne wprowadzenie przez mistrza gry. Okazało się, że nie tylko mieliśmy znaleźć misia Boo i złodzieja (o czym wiedzieliśmy już wcześniej z opisu pokoju) ale również dowody na przestępstwo.
    Pokój rewelacyjnie oddający klimat filmu. Zagadki różnorodne - manualne, wykorzystujące zmysł słuchu, węchu, a jedna bardzo związana z tematyką pokoju. I znów (czwarty pokój w tym zestawie osób) okazało się, że dzieciaki szybciej zauważyły pewne rzeczy niż dorośli 🙂
    Czekamy na kolejne pokoje tej firmy!

  • Escape room Statek Piratów

    Statek Piratów
    Combinator Kraków
    Kraków

    Przeszukać statek żeby się wydostać!

    02.04.2019 | data wizyty: 29.03.2019

    Bardzo dobre wprowadzenie przez mistrza gry. Cała akcja dzieje się na statku pirackim. Klimat świetnie oddany przez wystrój i muzykę.
    Zagadki różnorodne (manualne, logiczne, wykorzystujące zmysły nie tylko wzroku ale też dotyku czy węchu). Byłyśmy w 4 osoby i działałyśmy w dwóch 2osobowych zespołach co bardzo dobrze się sprawdziło.
    Jedyny minus dotyczy nie pokoju ale obsługi. O godzinie wejścia do ER, nikt nam nadal nie otwierał drzwi. Po wykonaniu telefonu do firmy okazało się, że musiałyśmy czekać na pracownika.

  • Escape room Plugawy HOTel

    Plugawy HOTel
    Lock House
    Kraków

    Hotel zdecydowanie PLUGAWY

    09.03.2019 | data wizyty: 08.03.2019

    Nazwa tego pokoju zdecydowanie oddaje jego klimat...
    Rewelacyjne wprowadzenie przez mistrza gry. Następnie wejście do hotelu, z pozoru całkiem zwykłego. Po przyjemnym i niezbyt trudnym początku wszystko się zmienia. Jest trudniej, a przede wszystkim plugawo. Chwilami zdecydowanie odrażająco. Zadania różnorodne. Sporo kłódek i miejsc na wpisanie kodów. Konieczność wykorzystania zmysłu słuchu - niby prosty a bardzo ciekawy pomysł. Z jednej strony byłyśmy skupione na rozwiązywaniu zadań i miałyśmy świadomość upływającego czasu, a z drugiej miałyśmy wrażenie że zaraz ktoś wejdzie i nas tam znajdzie. A tego zdecydowanie nie chciałyśmy.
    Przedłużono nam czas dzięki czemu udało się wykonać zadania i wyjść.
    Polecam grupom, które lubią tego tylu klimat i które mają już trochę ER na swoim koncie.

  • Escape room Fabryka Czekolady

    Fabryka Czekolady
    LOFTescape
    Chorzów

    Wiarygodna opinia

    Świetna zabawa dla całej rodziny

    04.03.2019 | data wizyty: 03.03.2019

    Wybraliśmy się do tego pokoju z dwójką dzieci (wiek 6 i 9 lat). Pani z obsługi na początku zapewniła nas o bezpieczeństwie a następnie fantastycznie wprowadziła w klimat pokoju i czekające na nas zadanie. To było nasze kolejne rodzinne wyjście do ER, ale pierwszy raz dzieciaki miały takie miny jeszcze przed wejściem 🙂
    Było ciekawie, klimatycznie i słodko, każdy znalazł coś dla siebie. Najbardziej podobały nam się zadania manualne, sprawiły one frajdę zarówno dzieciom jak i dorosłym.
    Pani z obsługi pomocna i bardzo pozytywna.
    Polecamy!

Zobacz więcej opinii: 1 2