JoaSze

JoaSze

Hej, jestem JoaSze. Mam na swoim koncie 22 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

22 Odwiedzone

2 Planowane

Skaut

55 Punkty

50
55 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Wrota Czasu - Egipt
Wrota Czasu - Egipt

Podróż do starożytnego Egiptu

04.02.2020 | data wizyty: 02.02.2020

Wiarygodna opinia

JoaSze 20 opinii

Pokój super! Zagadki bardzo klimatyczne i różnorodne. Czasami trzeba chwilę poczekać ale przecież w starożytności nie było tak że "naciskasz i masz" ?.
Obsługa rewelacyjna! GM ciekawie nas wprowadził w temat (co jest ważne nie tylko dla nas ale szczególnie dla dzieciaków (wiek 7 i 10)), nie podpowiadał co robić ale sugerował na czym się skupić (brawo za to!, niewielu GM tak potrafi) i miał wiedzę o innych ER.
Z pewnością przyjedziemy jeszcze do TickTack.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny
Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny

Na statku kosmicznym

11.01.2020 | data wizyty: 03.01.2020

JoaSze 20 opinii

Mega! Zgodnie z nazwą tego ER trafiamy rzeczywiście na statek kosmiczny! Wystrój świetny, dźwięki dopracowane i pasujące do konkretnych sytuacji. Zagadki bardzo różnorodne, nieliniowe. W [spojler] trochę za ciemno więc pewne rzeczy nie były widoczne. Ale całościowe wrażenie super. Nie dziwi nas, że jest to teraz czołówka krakowskich ER.
Czekamy na kolejny pokój tej firmy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Na ratunek ludzkości
Na ratunek ludzkości

Ludzkość uratowana!

11.01.2020 | data wizyty: 27.12.2019

Wiarygodna opinia

JoaSze 20 opinii

Bardzo dobry ER! Zagadki różnorodne, klimat oddany nie tylko przez wystrój ale też przez dźwięki. Byliśmy w 4 osoby. Było na tyle zadań że można było podzielić się na mniejsze grupy. Oryginalny sposób komunikowania się z MG ?.
MG super! To nasze drugie odwiedziny w tym ER i takie samo wrażenie, że MG lubi to co robi i wie o czym mówi.
Ja osobiście byłam bardziej zachwycona Drakulą (pewno jest to subiektywne) ale oba pokoje w Lock Ness to słusznie w rankingu lockme czołówka rzeszowska.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

U Króla Artura

04.08.2019 | data wizyty: 29.07.2019

JoaSze 20 opinii

Wprowadzenie ok. Wystrój MEGA! Klimat zbudowany świetnie właśnie przez ten wystrój. Chwilami po prostu patrzysz i podziwiasz a tu przecież czas leci. No właśnie czas. Niby dużo (90 min) ale zdecydowanie jest co robić. Zagadki generalnie nie są trudne ale jest ich sporo. Warto się podzielić na grupy.
Byliśmy z dwójką dzieci (wiek 10 i 6 lat) i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Skoro jest to pokój "przyjazny dzieciom" to jeden element dekoracji [spojler] nie był konieczny, tzn nic nie wnosił do treści czy do zagadek, a nie był "przyjazny młodszym dzieciom".
GM pozytywna i pomocna.
Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sekrety krasnoludów
Sekrety krasnoludów

Ciekawa wizyta u Krasnoludów

22.06.2019 | data wizyty: 16.06.2019

Wiarygodna opinia

JoaSze 20 opinii

Mega! Rewelacyjne wprowadzenie! I ten poziom jest utrzymany przez cały czas. Zagadki bardzo różnorodne, konieczne wykorzystanie różnych zmysłów [spojler]. Nie są one trudne ale jest ich sporo. Byliśmy w 4 osoby (2 dorosłych i 2 dzieci) i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Bajkowy klimat pokoju oddany w ogólnym wystroju i w wielu bardzo dobrze dopracowanych szczegółach. MG zaangażowany, mający czas na rozmowę i odpowiedzi na pytania. POLECAM!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Rewelacyjny wystrój i zagadki, ale...

12.05.2019 | data wizyty: 03.05.2019

Wiarygodna opinia

JoaSze 20 opinii

10 pkt - pokój niesamowity, 5 pkt - w pewnych aspektach mogło być lepiej. A zatem średnia to 8 pkt. Ale po kolei.
Bardzo dobre wprowadzenie przez panią MG. Świetny wystrój, kolory, muzyka... Zagadki różnorodne i było ich sporo. Ale... [spojler] nie działała jak należy. Straciliśmy przy niej dużo czasu. Tu uratował nas [spojler]. Tego typu sytuacje mogą zniechęcić. Ale my nadal chcieliśmy odnaleźć te magiczne serca. I jak ponownie poczuliśmy nastrój pokoju i zaangażowaliśmy się w analizę notatek profesora to MG powiedziała żeby tej danej zagadki nie robić bo już to w sumie mamy tylko żeby zająć się kolejną. Hmm...
Wyszliśmy chwilę po czasie. A tu w poczekalni TŁUM. Nie było szans na rozmowę o pokoju czy powrót do niego żeby zapytać o zagadki. MG sprawdziła nasz czas (zapisany na komputerze). Na nasze słowa dotyczące [spojler] odpowiedziała, że jest tam też inna zagadka, która gracze rozwiązują jakby przypadkiem a nie korzystając z pewnych elementów... Powiedzieliśmy, że widzimy że jest tu sporo osób i możemy poczekać na omówienie pokoju. Ale usłyszeliśmy, że ma jeszcze wprowadzić jedną grupę i potem kończy pracę. Rozumiem, że było wtedy sporo graczy a mało osób z obsługi. Ale może warto zadbać o to żeby MG mieli czas na rozmowę i udzielenie odpowiedzi na pytania osób, które wyszły z pokoju.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wioska Smerfów
Wioska Smerfów

Smerfastycznie!

12.05.2019 | data wizyty: 03.05.2019

Wiarygodna opinia

JoaSze 20 opinii

Po wejściu do pokoju i otworzeniu oczu okazuje się, że naprawdę jesteśmy w Wiosce Smerfów. Ja na początku z ogromną przyjemnością po prostu się wszystkiemu przyglądałam. Dopiero po chwili przypomniałam sobie, że przecież to ER i mamy zadania do wykonania.
Pokój przyjazny dzieciom i dorosłym. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Zagadki różnorodne zarówno jeśli chodzi o ich rodzaj jak i o poziom trudności.
Mistrz Gry zaangażowany, pozytywny, mający czas na rozmowę.
Polecamy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Muzeum Tortur
Muzeum Tortur

Uwięzieni w Muzeum Tortur

24.04.2019 | data wizyty: 22.04.2019

Wiarygodna opinia

JoaSze 20 opinii

Mistrz gry nie tylko dobrze wprowadziła nas w nastrój pokoju ale również dbała o to podczas gry (światło, dźwięki).
Eksponaty jak w Muzeum Tortur. Różne zagadki. Początkowo współpraca konieczna, a potem można się rozdzielić.




.
Brakowało nam urządzenia (nie musi to być zegar), które odmierzałoby czas.
I według nas znak klucza na czymś w pokoju sugeruje, że jest to element gry. Obserwowanie, szukanie, dotykanie i naciskanie nie dały oczekiwanego rezultatu. I wtedy zadaliśmy o to pytanie. Okazało się, że nie jest to element gry, ale tylko rekwizyt. Nas to zmyliło.

Zobacz zgłoszenia (1)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Sekretny gabinet Al'a Capone
Sekretny gabinet Al'a Capone

W Sekretnym Gabinecie

16.04.2019 | data wizyty: 12.04.2019

JoaSze 20 opinii

5 punktów - ocena neutralna -"ten pokój był OK - miał pewne ciekawe elementy, ale w innych aspektach mogłoby być lepiej" (informacje przy ocenach pomogły mi podjąć decyzję ile punktów dać).
Toaleta oryginalna, warto zobaczyć, można zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie ? lub skorzystać.
Wprowadzenie przez Mistrza gry - ok. Ale brakowało mi większego zaangażowania.
Interesujący początek, wymagający współpracy. Kilka zagadek / pomysłów ciekawych.
Niestety udało nam się przejść dalej bez rozwiązania kilku zadań. Więc pod koniec jeszcze wróciłyśmy przeczuwając, że pewne miejsca nie powinny być zamknięte, że tam w środku musi coś być.
Mistrz gry zachęciła nas, żeby zostawić to i zająć się ostatnim zadaniem. Tak zrobiłyśmy i wyszłysmy przed czasem.
Ale potem chciałyśmy wrócić. I rzeczywiście okazało się, że nie wiadomo czemu pewne miejsca (szafki, szuflady itp) wciąż skrywały tajemnice / zagadki.
Podsumowując, było ok. Jednak pozostał niedosyt.
Po wyjściu przeczytałam różne opinie na temat tego pokoju. Wiele osób zwraca uwagę na psujące sie mechanizmy. Myślę, że warto coś z tym zrobić, gdyż ten pokój ma potencjał.

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Fabryka Potworów: Detektywistyczna przygoda
Fabryka Potworów: Detektywistyczna przygoda

Super pokój na rodzinne wyjście ?

04.04.2019 | data wizyty: 31.03.2019

JoaSze 20 opinii

Świetne wprowadzenie przez mistrza gry. Okazało się, że nie tylko mieliśmy znaleźć misia Boo i złodzieja (o czym wiedzieliśmy już wcześniej z opisu pokoju) ale również dowody na przestępstwo.
Pokój rewelacyjnie oddający klimat filmu. Zagadki różnorodne - manualne, wykorzystujące zmysł słuchu, węchu, a jedna bardzo związana z tematyką pokoju. I znów (czwarty pokój w tym zestawie osób) okazało się, że dzieciaki szybciej zauważyły pewne rzeczy niż dorośli ?
Czekamy na kolejne pokoje tej firmy!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne