marcia33

marcia33

Hej, jestem marcia33. Mam na swoim koncie 27 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

27 Odwiedzone

4 Planowane

Nawigator

102 Punkty

100
102 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Psychopata
Psychopata

Udało się uniknąć poćwiartowania

14.07.2020 | data wizyty: 11.07.2020

Wiarygodna opinia

Póki co najlepszy pokój w jakim byliśmy w tym roku i chyba długo tak pozostanie. Świetnie stworzony klimat, spójne i ciekawe zagadki, ale przede wszystkim kapitalne wprowadzenie. Od chwycenia za klamkę jest się w grze, a dreszczyk emocji trzyma do samego wyjścia.
Pokój przechodziliśmy we dwoje, ale i większe grupy mają tam co robić.
Polecam!

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Superheroom
Superheroom

Dlaczego nie można dać 11?

10.09.2019 | data wizyty: 04.09.2019

Wiarygodna opinia

Najlepszy z najlepszych!
Bawiliśmy się świetnie od pierwszych sekund. Ba, pierwszy raz zabawa zaczęła się szybciej, już w [spojler]. Wprowadzenie do gry jest mistrzowskie, energetyczne, od samego początku wiedzieliśmy, że musimy być szybcy i skoncentrowani.
Pokój zachwyca każdym detalem. Zagadki ciekawe, spójne z fabułą, podrasowane efektami specjalnymi. Co chwilę robiliśmy wielkie wow.
Absolutny hit Bydgoszczy ale i hit w Polsce.
Pokój odwiedziliśmy we dwoje i dodam, że żadne z nas nie jest fanem ani znawcą superbohaterów, a mimo to poradziliśmy sobie bez podpowiedzi i wyszliśmy zachwyceni.
Polecamy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Jakim cudem w sekundę znaleźliśmy się w Egipcie?

10.09.2019 | data wizyty: 04.09.2019

Wiarygodna opinia

To był trzeci pokój Wyjścia Awaryjnego, do którego weszliśmy tego dnia. Kolejność jak najbardziej nam się udała i pasowała. W Cieniu Piramid jest wszystko. Klimat, zagadki, dreszczyk emocji. Jedyne czego nie ma to kłódki!
Obsługa w porządku, można było pogadać o zagadkach, wejść jeszcze raz do pokoju i podpytać.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room W gąszczu tajemnic
W gąszczu tajemnic

W gąszczu niedopowiedzeń

26.08.2019 | data wizyty: 27.12.2018

Na pewno w pokój zostało włożone mnóstwo pracy. Widać to w elementach wystroju i zagadkach opartych na ciekawych mechanizmach. Nam pokój nie podszedł. Nie wszystko wydawało nam się logiczne. Może po prostu po Moriarty sp. z o.o. mieliśmy zbyt wygórowane oczekiwania.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room 5 Morderstw
5 Morderstw

Pokój na 5! Na 5 morderstw!

26.08.2019 | data wizyty: 20.04.2019

Wiarygodna opinia

Pokój idealny na dwoje graczy, większe grupy się nie pomieszczą i nie znajdą aż tylu zagadek dla siebie.
Klimat dobrze zbudowany wystrojem i elementami gry. Zagadki ciekawe, logiczne, jeden mechanizm nie zadziałał, ale udało się mimo to wyjść z twarzą ;)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego
Sekret Profesora Lipnitzkiego

Profesorku, nie ładnie jest mieć takie sekrety

26.08.2019 | data wizyty: 29.03.2019

Pokój robiliśmy we czwórkę, a zagadek było wystarczająco dużo, aby nikt z naszej ekipy się nie nudził.
Zagadki logiczne, niektóre bardzo zaskakujące i dające sporo frajdy.
Widać, że twórcy włożyli w pokój wiele pracy.
Wszystkie mechanizmy działały jak należy.
Brakło nam dobrego wprowadzenia, było jedynie techniczne na zasadzie- tego nie dotykać, kłódki działają tak i tak.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zemsta
Zemsta

Zdążyć przed mordercą

26.08.2019 | data wizyty: 15.08.2019

Wiarygodna opinia

To nasz pierwszy pokój od Maze in Mind i na pewno nie ostatni! Nie możemy się doczekać, aż znowu przyjedziemy do Rybnika, a odległość 350km nie będzie dla nas przeszkodą, jeśli czeka na nas świetna zabawa!
Zemsta to bardzo dobrze zaplanowany i zrealizowany ER. Ciekawe zagadki, logiczne, świetnie wkomponowane w fabułę. Przez moment myśleliśmy, że już skończyliśmy grę, a tu jednak okazało się, że nadal jesteśmy w grze :D
Polecamy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Śmierć w Bractwie
Śmierć w Bractwie

Życie studenta nie jest lekkie ;)

26.08.2019 | data wizyty: 20.04.2019

Wiarygodna opinia

Niby zwykły akademik, a jednak skrywa swoje tajemnice...
Klimat utrzymany, muzyka, wystrój wszystko pozwoliło poczuć nam się jak na imprezie w akademiku.
Zagadki logiczne i pokręcone jak studenckie życie.
Wszystko działało bez zarzutu.
Byliśmy w tym pokoju we dwoje i brakowało nam rąk do pomocy, więc zdecydowanie jest to pokój dla większej ilości graczy.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dolina Trollinków
Dolina Trollinków

Ach ta Mała Mi

18.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

Wiarygodna opinia

Dolina Trollinków to łatwy i przyjemny pokój. Nie było tam zbyt wielu elementów zaskoczenia. Zagadki ciekawe, bez problemu do rozwiązania we dwoje. Jedna sprawiła nam problem, przez błąd w interpretacji, ale pani obsługująca przyznała nam rację, że faktycznie można było to tak zrozumieć. Wydaje mi się, że dla większej ilości osób pokój będzie zbyt skromny jeśli chodzi o ilość zagadek.
Klimat jest utrzymany, można przez chwilę poczuć się dzieckiem.
Wprowadzenie typowo techniczne, wiec w klimat wprowadziliśmy się sami po wejściu do pokoju.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Wrota Czasu - Tortuga
Wrota Czasu - Tortuga

Ahoj przygodo

18.08.2019 | data wizyty: 16.08.2019

Wiarygodna opinia

Już od progu zaczyna się zabawa. MG świetnie wprowadza w fabułę, więc od razu czuję się ten klimat. Sam pokój odpicowany do granic możliwości. Nie było ani jednego elementu nie pasującego stylistycznie do gry. Po prostu byliśmy na statku!
Zagadki pomysłowe, jest ich bardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie. Nam udało się "zrobić" pokój w dwójkę, ale na pewno większe grupy będą miały co robić.
Polecam jako obowiązkowy punkt w Gliwicach.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 2

Pokaż następne