marcia33
  • Escape room Superheroom

    Superheroom
    Mr Lock Escape Room
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Dlaczego nie można dać 11?

    10.09.2019 | data wizyty: 04.09.2019

    Najlepszy z najlepszych!
    Bawiliśmy się świetnie od pierwszych sekund. Ba, pierwszy raz zabawa zaczęła się szybciej, już w [spojler]. Wprowadzenie do gry jest mistrzowskie, energetyczne, od samego początku wiedzieliśmy, że musimy być szybcy i skoncentrowani.
    Pokój zachwyca każdym detalem. Zagadki ciekawe, spójne z fabułą, podrasowane efektami specjalnymi. Co chwilę robiliśmy wielkie wow.
    Absolutny hit Bydgoszczy ale i hit w Polsce.
    Pokój odwiedziliśmy we dwoje i dodam, że żadne z nas nie jest fanem ani znawcą superbohaterów, a mimo to poradziliśmy sobie bez podpowiedzi i wyszliśmy zachwyceni.
    Polecamy!

  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Jakim cudem w sekundę znaleźliśmy się w Egipcie?

    10.09.2019 | data wizyty: 04.09.2019

    To był trzeci pokój Wyjścia Awaryjnego, do którego weszliśmy tego dnia. Kolejność jak najbardziej nam się udała i pasowała. W Cieniu Piramid jest wszystko. Klimat, zagadki, dreszczyk emocji. Jedyne czego nie ma to kłódki!
    Obsługa w porządku, można było pogadać o zagadkach, wejść jeszcze raz do pokoju i podpytać.

  • Escape room W gąszczu tajemnic

    W gąszczu tajemnic
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    W gąszczu niedopowiedzeń

    26.08.2019 | data wizyty: 27.12.2018

    Na pewno w pokój zostało włożone mnóstwo pracy. Widać to w elementach wystroju i zagadkach opartych na ciekawych mechanizmach. Nam pokój nie podszedł. Nie wszystko wydawało nam się logiczne. Może po prostu po Moriarty sp. z o.o. mieliśmy zbyt wygórowane oczekiwania.

  • Escape room 5 Morderstw

    5 Morderstw
    Questrooms
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Pokój na 5! Na 5 morderstw!

    26.08.2019 | data wizyty: 20.04.2019

    Pokój idealny na dwoje graczy, większe grupy się nie pomieszczą i nie znajdą aż tylu zagadek dla siebie.
    Klimat dobrze zbudowany wystrojem i elementami gry. Zagadki ciekawe, logiczne, jeden mechanizm nie zadziałał, ale udało się mimo to wyjść z twarzą ;)

  • Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego

    Sekret Profesora Lipnitzkiego
    Lock House
    Kraków

    Profesorku, nie ładnie jest mieć takie sekrety

    26.08.2019 | data wizyty: 29.03.2019

    Pokój robiliśmy we czwórkę, a zagadek było wystarczająco dużo, aby nikt z naszej ekipy się nie nudził.
    Zagadki logiczne, niektóre bardzo zaskakujące i dające sporo frajdy.
    Widać, że twórcy włożyli w pokój wiele pracy.
    Wszystkie mechanizmy działały jak należy.
    Brakło nam dobrego wprowadzenia, było jedynie techniczne na zasadzie- tego nie dotykać, kłódki działają tak i tak.

  • Escape room Zemsta

    Zemsta
    Maze in Mind
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Zdążyć przed mordercą

    26.08.2019 | data wizyty: 15.08.2019

    To nasz pierwszy pokój od Maze in Mind i na pewno nie ostatni! Nie możemy się doczekać, aż znowu przyjedziemy do Rybnika, a odległość 350km nie będzie dla nas przeszkodą, jeśli czeka na nas świetna zabawa!
    Zemsta to bardzo dobrze zaplanowany i zrealizowany ER. Ciekawe zagadki, logiczne, świetnie wkomponowane w fabułę. Przez moment myśleliśmy, że już skończyliśmy grę, a tu jednak okazało się, że nadal jesteśmy w grze :D
    Polecamy!

  • Escape room Śmierć w Bractwie

    Śmierć w Bractwie
    Questrooms
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Życie studenta nie jest lekkie ;)

    26.08.2019 | data wizyty: 20.04.2019

    Niby zwykły akademik, a jednak skrywa swoje tajemnice...
    Klimat utrzymany, muzyka, wystrój wszystko pozwoliło poczuć nam się jak na imprezie w akademiku.
    Zagadki logiczne i pokręcone jak studenckie życie.
    Wszystko działało bez zarzutu.
    Byliśmy w tym pokoju we dwoje i brakowało nam rąk do pomocy, więc zdecydowanie jest to pokój dla większej ilości graczy.

  • Escape room Dolina Trollinków

    Dolina Trollinków
    Adventure Escape
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    Ach ta Mała Mi

    18.08.2019 | data wizyty: 20.07.2019

    Dolina Trollinków to łatwy i przyjemny pokój. Nie było tam zbyt wielu elementów zaskoczenia. Zagadki ciekawe, bez problemu do rozwiązania we dwoje. Jedna sprawiła nam problem, przez błąd w interpretacji, ale pani obsługująca przyznała nam rację, że faktycznie można było to tak zrozumieć. Wydaje mi się, że dla większej ilości osób pokój będzie zbyt skromny jeśli chodzi o ilość zagadek.
    Klimat jest utrzymany, można przez chwilę poczuć się dzieckiem.
    Wprowadzenie typowo techniczne, wiec w klimat wprowadziliśmy się sami po wejściu do pokoju.

  • Escape room Wrota Czasu - Tortuga

    Wrota Czasu - Tortuga
    TickTack
    Gliwice

    Wiarygodna opinia

    Ahoj przygodo

    18.08.2019 | data wizyty: 16.08.2019

    Już od progu zaczyna się zabawa. MG świetnie wprowadza w fabułę, więc od razu czuję się ten klimat. Sam pokój odpicowany do granic możliwości. Nie było ani jednego elementu nie pasującego stylistycznie do gry. Po prostu byliśmy na statku!
    Zagadki pomysłowe, jest ich bardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie. Nam udało się "zrobić" pokój w dwójkę, ale na pewno większe grupy będą miały co robić.
    Polecam jako obowiązkowy punkt w Gliwicach.

  • Escape room Moriarty sp. z o.o.

    Moriarty sp. z o.o.
    Quest Cage
    Katowice

    Wielkie WOW

    01.04.2019 | data wizyty: 02.11.2018

    Zwlekałam z opinią, bo Moriarty Sp. z o.o. był pierwszym Escape Roomem, w którym byłam. Pomyślałam, że najpierw muszę iść do kilku innych, by mieć porównanie...
    I jakie mam wnioski po odwiedzeniu kilkunastu innych pokoi? Moriarty sp. z o.o. jest pokojem, który bije na łeb, na szyję wszystkie inne!
    Klimat świetny, zagadki bardzo różnorodne, o różnym stopniu trudności. Nigdzie nie spotkałam tak dobrego wprowadzenia do gry! Mistrz gry od początku mówił do nas tak, jakbyśmy byli uczestnikami tej historii. Wchodząc do pokoju wiedzieliśmy jaki jest nasz cel i nie było to jedynie wyjście z pokoju...
    Polecam gorąco! Ale pamiętajcie, że później inne pokoje będziecie przyrównywać do Moriarty sp. z o.o.

Zobacz więcej opinii: 1 2