Monika2772

    Monika2772

    Hej, jestem Monika2772. Mam na swoim koncie 49 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

    49 Odwiedzone

    3 Planowane

    Nawigator

    129 Punkty

    100
    129 pkt
    150

    Wszystkie opinie

    Wróć do pełnej listy opinii

    Escape room Duch kopalni
    Duch kopalni

    Najlepszy pokój od Time of Mysteries

    14.05.2018 | data wizyty: 14.05.2018

    Pokój jest rewelacyjny! Dużo się dzieje, zagadek sporo, od stosunkowo łatwych, po takie, które sprawiły nam sporo trudności. Byliśmy w 3 osoby i myślę, że to dobra liczba graczy do tego pokoju (chociaż 4 też byłoby ok).
    Jeżeli chodzi o wystrój to dopracowany w każdym względzie, widać, że ekipa Time of Mysteries włożyła w niego mnóstwo czasu i pieniędzy, naprawdę - jest co podziwiać! Chwilami aż trudno było mi uwierzyć, że to te same pomieszczenia, w których było Studio Muzyczne.
    Obsługa to już standardowe 11/10 - jest naprawdę miło, można dłuuugo porozmawiać o rynku escape roomów i sporo się dowiedzieć.
    Podsumowując, zdecydowanie polecam i już czekam na następny pokój od tej ekipy! :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Klub dżentelmenów
    Klub dżentelmenów

    Dreszczyk emocji w klubie...

    18.04.2018 | data wizyty: 17.04.2018

    Wiarygodna opinia

    Pokój Klub dżentelmenów to ciekawa propozycja, pierwszy pokój firmy Escape8, który odwiedziliśmy. Sam pokój robi bardzo dobre wrażenie - klimat jest świetny, czuć lekki dreszcz emocji, łatwo wczuć się w sytuację, w której się znaleźliśmy. Wszystkie elementy wyposażenia, które "grają" działają, nie było żadnych problemów z elektroniką czy kłódkami.
    Wprowadzenie do pokoju bardzo pomysłowe - czegoś takiego jeszcze nie było. Zaskakuje i bardzo pasuje do tematyki pokoju.
    Niestety, muszę wspomnieć o bardzo dużym minusie w postaci obsługi. Na wejściu nie zostaliśmy nawet zapytani, czy mamy za sobą już jakieś pokoje, czy może coś wymaga wyjaśnienia, cokolwiek. Pani wpuszczająca nas do pokoju kompletnie nie chciała wchodzić z nami w jakąkolwiek interakcję, co było szczególnie nieprzyjemne po wyjściu z pokoju. Zero rozmowy, wymiany spostrzeżeń, jedynie suche pytanie: "czy coś wymaga wyjaśnienia?", zdjęcie i do widzenia. Wszystko to w jakimś dziwnym pośpiechu, jakbyśmy trochę jej przeszkadzali. Szczerze mówiąc czuliśmy się bardzo nieswojo, tym bardziej, że od dłuższego czasu standardem w escape roomach jest miła rozmowa z obsługą. Za to ocena zostaje obniżona, ponieważ dość mocno zepsuło to nasz odbiór wizyty w pokoju jako całości.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 5/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Noc żywych trupów
    Noc żywych trupów

    Trap Jungle trzyma poziom!

    12.03.2018 | data wizyty: 12.03.2018

    Wiarygodna opinia

    Nowa propozycja od Trap Jungle zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Byliśmy standardowo w trzy osoby i nikt się nie nudził, zagadek jest naprawdę sporo. Większość z nich ma średni poziom trudności, ale zdarzyło się też kilka ciężkich, przy których przydała się mała podpowiedź. Co do systemu podpowiedzi to bardzo na plus, ponieważ daje dużą dowolność, a dodatkowo nieźle wpisuje się w klimat pokoju. Obsługa - bardzo sympatycznie, można porozmawiać, dowiedzieć się czegoś na temat pokoju i działania zagadek. Na tą chwilę pokój zajmie zasłużone miejsce w moim top 3. Polecam grupom, które mają za sobą już kilkanaście pokoi, na pierwszy raz może się okazać za trudny. Miałam postanowienie, aby zacząć pokoje oceniać nieco bardziej surowo, ale Trap Jungle nie dało mi takiej możliwości - zasłużone 10/10!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Odpowiedź firmy Trap Jungle
    Jest nam strasznie miło, że pokój spełnił Wasze oczekiwania! Dziękujemy za odwiedziny i gratulujemy dobrej rozgrywki :)
    Escape room Tajemnice Leonarda
    Tajemnice Leonarda

    Ciekawe rozwiązania

    16.02.2018 | data wizyty: 16.02.2018

    Pokój przygotowany bardzo dokładnie, zagadki głównie manualne, techniczne, ale brak standardowych kłódek nie doskwiera. Poziom trudności nie jest bardzo wysoki, ale na pierwszy raz nie polecam. W trzy osoby bawiliśmy się bardzo dobrze. Plus za miłą obsługę i ciekawą fabułę.

    Zobacz zgłoszenia (1)

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Schizo
    Schizo

    Bardzo wymagający

    29.12.2017 | data wizyty: 29.12.2017

    Pokój niezwykle wymagający, jeżeli chodzi o poziom trudności. Liczba zagadek umiarkowana, jednak każda jest trudna, trzeba sporo myśleć i kombinować. Obsługa w porządku. Jedyna uwaga to taka, że większość sprzętu wygląda na dość wysłużony, część rzeczy można by nieco odświeżyć.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 7/10

    Poziom trudności: Bardzo trudny

    Escape room Seksmisja
    Seksmisja

    Zabawny

    16.11.2017 | data wizyty: 15.11.2017

    Prosty, zabawny pokój. Wystrój dopasowany do tematu, nieco już wysłużony, ale w sumie wszystko działa jak powinno. Obsługa bardzo miła, polecam :)

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Piraci
    Piraci

    Ciekawy piracki statek

    04.11.2017 | data wizyty: 03.11.2017

    Wiarygodna opinia

    Pokój jak najbardziej godny polecenia, szczególnie dla grup niedużych (2-3 osoby), a trochę doświadczonych. Wystrój jest świetnie dopracowany, wprowadza klimat. Co do zagadek, to może nie należą do najtrudniejszych, ale z pewnością jest nad czym pomyśleć. Duży plus za to, że zagadki są różnorodne. Sporo jest manualnych (za którymi specjalnie nie przepadam), ale w tym wydaniu naprawdę mi się podobały. Obsługa świetna, przemiły Pan, z którym mogliśmy swobodnie wymienić uwagi na temat samego pokoju, jak i innych wrocławskich ER.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Zdrada w Breslau
    Zdrada w Breslau

    CUDO! 11/10!

    22.08.2017 | data wizyty: 21.08.2017

    Nie będę oryginalna i powiem po prostu, że ten pokój to rewelacja! Począwszy od cudownego klimatu i muzyki, po mnóstwo przemyślanych zagadek, aż do niespodziewanych zwrotów akcji. Super pomysł na początek gry. Poza tym Pani z obsługi także bardzo miła, konkretna, profesjonalnie prowadzi grę :) Czas, jaki mamy (75 minut) wydaje się być w sam raz, godzina byłaby zbyt krótka. Zdecydowanie polecam, jednak według mnie na pokój co najmniej 10, tak aby w pełni skorzystać z tego co tam na nas czeka :)
    CUDO! 11/10!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Wstęp wzbroniony
    Wstęp wzbroniony

    Rewelacja :)

    20.07.2017 | data wizyty: 20.01.2017

    To nasz trzeci pokój w Time of Mysteries i ponownie jestesmy bardzo zadowoleni. Poziom nieco trudniejszy niz w studio czy utracie pamięci. Wystrój oddający klimat, widać, że włożono w niego wiele ciężkiej pracy. Obsługa jak zwykle rewelacyjna, przemilo się rozmawia - pozdrawiam! ;) Zdecydowanie polecam.
    Rewelacja :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Jumanji
    Jumanji

    Robi wrażenie

    25.05.2017 | data wizyty: 24.05.2017

    Wiarygodna opinia

    Jumanji to pokój o niesamowitym klimacie, bardzo dobrze dopracowanym wnętrzu. Będąc świeżo po obejrzeniu filmu można naprawdę docenić jakość wykonania i świetnie oddane szczegóły. Poziom trudności jest bardzo wysoki, ale wszystko jest logiczne. Odejmuję punkt jedynie przez to, że jedna rzecz nam nie zadziałała, co skutkowało małym zamieszaniem i stratą kilku minut. Zdecydowanie polecam.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Bardzo trudny

    Strona 3

    Pokaż następne