Monika2772

Monika2772

Hej, jestem Monika2772. Mam na swoim koncie 47 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

47 Odwiedzone

3 Planowane

Nawigator

129 Punkty

100
129 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Nekromanta
Nekromanta

Klimatyczny pokój

16.02.2020 | data wizyty: 28.12.2019

Klimatyczny pokój, budzący pewien dreszczyk emocji. Fajne rozwiązania dotyczące wykorzystania przestrzeni. Obsługa bez zarzutu

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Hostel na Paharganju
Hostel na Paharganju

9/10

25.11.2019 | data wizyty: 23.08.2019

Bardzo fajny pokój, dużo się dzieje. Wystrój idealnie dopasowany do tematu

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wulkan na Madagaskarze
Wulkan na Madagaskarze

Wesoły pokój

21.08.2019 | data wizyty: 04.07.2019

Bardzo wesoły pokój, naprawdę świetnie przygotowany i zaskakujący. Zagadki różnorodne, od łatwych po takie wymagające spostrzegawczosci i użycia innych zmysłów

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Syreni Śpiew
Syreni Śpiew

Magicznie

15.04.2019 | data wizyty: 14.04.2019

Pokój Syreni Śpiew jest pokojem z niesamowitym klimatem. Wystrój został dopracowany tak, że od pierwszych minut można wczuć się w postawione przed nami wyzwanie. Widać ogrom pracy i serca włożony w wykonanie tego pokoju. Za to głęboki ukłon w stronę twórców!
Jeśli chodzi o zagadki to pierwsza jest zdecydowanie najtrudniejsza. Kolejne natomiast są już nieco łatwiejsze, ale nadal stanowią wyzwanie. Generalnie wszystko w tym pokoju zostało idealnie wpasowane w tematykę Pottera i całego Turnieju Trójmagicznego.
Obsługa niezmiennie na najwyższym poziomie, zarówno podczas prowadzenia gry, jak i później - dziękujemy za miłą rozmowę :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zbrodnia
Zbrodnia

Tak źle jeszcze nie było

17.02.2019 | data wizyty: 14.02.2019

Niezmiernie przykro jest mi wystawiać po raz pierwszy aż tak negatywną opinię. Niestety, do trzech razy sztuka i nasza trzecia wizyta w Tkalni zamiast odmienić naszą kiepską opinię o tym miejscu, tylko ją potwierdziła.
Moje opinie nie należą zazwyczaj do najdłuższych, tutaj jednak pokuszę się o dokładniejszy opis naszego "doświadczenia".
Przede wszystkim, już od wejścia byliśmy ignorowani, jeden z właścicieli był zajęty klientami przy symulatorze - to rozumiem, natomiast nie rozumiem braku zainteresowania ze strony drugiej osoby obsługującej, zajętej opieką nad małym dzieckiem, które - jak bardzo słodkie by nie było - generowało straszny hałas, raczej niepożądany w takim miejscu. Po jakimś czasie zostaliśmy jednak poproszeni, aby usiąść w wyznaczonym miejscu . I tutaj zrobiło się całkiem zabawnie, ponieważ obsługa była tak mocno zdziwiona, że przyszliśmy na Zbrodnię ("a wy na pewno nie na Eksperyment?"), że zapytała nas o to w ciągu 5 minut co najmniej dwa razy. Gdy już udało się ustalić, że "tak, przyszliśmy na Zbrodnię", to otrzymaliśmy do przeczytania instrukcję obsługi pokoju. Zostaliśmy tym samym pozostawieni sami sobie na kolejne minuty, dopiero po upomnieniu się, że już skończyliśmy czytać, ktoś do nas podszedł, aby opisać fabułę pokoju. Tutaj ciężko mi powiedzieć, o czym pokój był, ponieważ dziecko na kolanach obsługi skutecznie zagłuszało chaotyczne wprowadzenie. W tym momencie dotarło do nas, że panuje to niemały chaos, więc z ciekawości (chociaż jestem fanką escape roomów od dawna i wiem, że wrocławskie pokoje są bezpieczne), zapytałam się, czy obsługa będzie nas obserwować przez cały czas gry. Otrzymałam odpowiedź, że oczywiście, tak będzie.
Idziemy dalej - wiemy już do jakiego pokoju idziemy, nasze opóźnienie wynosi dobre 15 minut, zostajemy poproszeni o wyjście na korytarz, pod drzwi prowadzące do pokoju. Tutaj niespodzianka - musimy poczekać jeszcze chwilkę, bo jak usłyszeliśmy "nie wiadomo, co tam zastaniemy", więc obsługa dopiero wchodzi dokończyć przygotowanie pokoju. W końcu, udaje nam się wejść do środka. Na szczęście nie jesteśmy zamknięci na klucz.
Sam wystrój pokoju zadowalający, lecz dziwne jest dla mnie to, że praktycznie połowa pokoju nie gra, o czym jesteśmy poinformowani. Zagadki - nic innowacyjnego, niektóre trudniejsze, niektóre łatwiejsze. Prosiliśmy o podpowiedź, lecz za pierwszym razem musiałam odzywać się przez krótkofalówkę kilka razy, zanim ktoś się odezwał. I ewidentnie nasza gra nie była obserwowana, ponieważ musiałam tłumaczyć co już zrobiliśmy, a co nie. Standardowo jak to w Tkalni, mnóstwo niepotrzebnych zmyłek, trochę mechanizmów zepsutych - otwarta szafka, sprzęt bez ładowarki (w czasie gry nam się wyładował, na szczęście tuż po dokończeniu zagadki). Czyli pod tym względem wizyta wyglądająca jak te w Porwaniu (od początku otwarta szafka z sejfem) czy Eksperymencie (totalnie wariujące, niedziałające radio).
Ale dobrze, jakoś dokończyliśmy pokój, wychodzimy. I tutaj jeszcze większe zaskoczenie. Za drzwiami nikt nie czeka, na korytarzu pusto. Ok - myślę sobie, że może obsługa czeka na nas przy monitorze. Wchodzimy do poczekalni, a tam też pusto, gry nikt nie obserwował. W tym momencie nasze zażenowanie sięgnęło zenitu. Ubraliśmy kurtki, i na korytarzu usłyszeliśmy osobę z obsługi, więc wyszliśmy do niej, żeby zapłacić. Wręczając pieniądze widziałam, że osoba obsługująca trzyma kilka krótkofalówek, wyraźnie obsługując kilka pokoi naraz. O jakiejkolwiek rozmowie, wymianie doświadczeń, pytaniach o zagadki, czy zdjęciu nie było mowy. Totalne zaniedbanie, na tle standardu w innych wrocławskich pokojach jest to niestety najgorsze doświadczenie.
Nie czuję się dobrze, stawiając aż tak niską ocenę, lecz cała wizyta była ogólnie mówiąc fatalna. Z szacunku do wielu fantastycznych właścicieli escape roomów, którzy potrafili zadbać o klienta, Tkalnia nie zasługuje na wyższą ocenę. Może byłaby ona nieco łagodniejsza, gdyby nie fakt, że jak wspominałam, już dwa razy doświadczyliśmy wątpliwej przyjemności wizyty w tym miejscu, ocenianej wcześniej z duża pobłażliwością.
Pokoju nie polecam, szczególnie jeśli ktoś idzie pierwszy raz, a jeśli ktoś jest fanem escape roomów i chce to miejsce koniecznie odwiedzić to radzę nie nastawiać się na pozytywne wrażenia i obsługę na dobrym poziomie.

Ocena ogólna: 4/10

Obsługa: 1/10

Klimat: 4/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dooby Doo
Dooby Doo

Polecam

02.02.2019 | data wizyty: 02.02.2019

Dooby Doo zasługuje na swoje wysokie miejsce! Fabuła jest wprost idealnie zaplanowana - wszystko zgodnie z tematem, do tego łatwo wczuć się w klimat. Jest zabawnie, czasem trochę strasznie ;) Generalnie liczba zagadek jest baaardzo duża - kilka razy podczas gry myśleliśmy, że to już koniec, po czym okazywało się, że jeszcze coś przed nami. Zagadki same w sobie trudne nie są, natomiast właśnie ich ilość potrafi przytłoczyć. Obsługa świetna, zaangażowana i panująca nad całym przebiegiem gry wprost idealnie. Pokój dobry dla 3-4 osób.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Opuszczony Teatr Lalek
Opuszczony Teatr Lalek

Pokój "starej daty", ale dalej trzyma poziom!

02.01.2019 | data wizyty: 31.12.2018

Opuszczony Teatr Lalek, mimo że jest już pokojem z długim stażem, to nadal może się podobać. W wersji trudniejszej zagadek jest dużo, są ciężkie, ale nie nazwałabym ich przekombinowanymi. Domyślam się, że kilka lat temu, gdy pokój się pojawił to musiał robić niesamowite wrażenie. Oprócz tego Pan z obsługi bardzo miły i rozmowny.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Łowca Głów
Łowca Głów

Dużo emocji

29.12.2018 | data wizyty: 29.12.2018

Pokój Łowca Głów zdecydowanie zasługuje na swoją wysoką ocenę! Zagadek jest dużo, o różnym stopniu trudności, na plus fakt, że zrobienie pokoju w czasie wyznaczonych 75 minut udaje się nielicznym, czyli Amazeing zapewnia naprawdę długi czas emocjonującej gry. Obsługa jest świetna, rozmawiało nam się bardzo dobrze. Na moją wysoka ocenę wpływa też fakt, że pokój posiada kilka naprawdę mocnych momentów! Klimat 11/10 ?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

Porządnie przygotowany pokój

10.12.2018 | data wizyty: 06.12.2018

Wiarygodna opinia Opinia archiwalna

Pokój Skarbówka jest bez wątpienia pokojem przygotowanym z dbałością o szczegóły i fabułę. Generalnie podobał się nam, ale niestety podczas rozwiązywania pokoju pojawia się trochę elementów spowalniających rozgrywkę [spojler] i po wyjściu z pokoju zgodnie stwierdziliśmy, że trochę nas to usypiało. Nie mniej jednak cały gabinet robi świetne wrażenie, wszystko działało jak należy i obsługa także super!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Super przygoda!

14.11.2018 | data wizyty: 12.11.2018

Świetny przygodowy pokój, jak to zwykle bywa w exit19 wszystko dopracowane idealnie! Byliśmy w cztery osoby i pod względem przestrzeni było w porządku. Zagadki różnorodne, zarówno manualne, jak i logiczne i angażujące inne zmysły. Dobry pomysł na escape room do odwiedzenia z dziećmi! Obsługa na plus, w związku z zaistniałą nietypową sytuacją zostaliśmy potraktowani bardzo profesjonalnie :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne