Natu
  • Escape room Czarnobyl – ostatnia godzina

    Czarnobyl – ostatnia godzina
    Questrooms
    Sopot

    Wiarygodna opinia

    Napromieniowani

    30.12.2019 | data wizyty: 28.12.2019

    Podczas wizyty w Sopocie postanowiliśmy odwiedzić er - ze względu na to, że jesteśmy fanami przygodówek, padło na Czarnobyl. Jako, że musieliśmy uratować świat, od początku panowała napięta atmosfera, a cztery osoby spokojnie miały się czym zająć. Było sporo nawiązań do fizyki, chemii, elektroniki, co uznaję za zgodne z tematyką pokoju oraz samą fabułą. Znalazły się zagadki bardziej wymagające, jak i luźniejsze. Co najmniej jednego z rozwiązań wcześniej nie spotkałam. Plusik za rozmownego, pozytywnie nastawionego Mistrza gry. Jedyny minus za wykończenie niektórych elementów pokoju, przez co jednak trochę odstaje od nowoczesnych (a zarazem wysokobudżetowych) er.

  • Escape room Ale Cyrk!

    Ale Cyrk!
    Escape Time
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Artyści w cyrku

    30.12.2019 | data wizyty: 28.12.2019

    Z pewnością wizyta w tym er była innym doświadczeniem - liczyła się zabawa, a patrzenie na zegar odeszło na dalszy plan :)
    Dobrze poprowadzona fabuła, zagadki i zadania w pełni odpowiadały przyjętej konwencji.

    Po czołówce Trójmiasta spodziewałabym się jednak ciekawszej, bogatszej aranżacji. Dobrze, że pokój jest w pełni automatyczny, aczkolwiek odbieram to już jako standard na rynku.

  • Escape room Misja wojskowa

    Misja wojskowa
    Ewakuacja
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Inwazja wroga

    30.12.2019 | data wizyty: 24.11.2019

    Poprawny pokój starszego typu. Największym plusem jest główna atrakcja :) Zagadki powiązane z tematyką.
    Najbardziej zadowolone będą osoby gustujące w klimatach wojskowych. Mnie nieco zabrakło aranżacji przestrzeni czy dodatkowych efektów.

  • Escape room Na Dzikim Zachodzie

    Na Dzikim Zachodzie
    Element
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Western

    30.12.2019 | data wizyty: 12.10.2019

    Miło spędziliśmy czas na Dzikim Zachodzie. Jest to chyba jeden z bardziej wymagających pod względem zagadek er w Bydgoszczy - na szczęście zagadki są logiczne, nie ma tu zapychaczy czasu. Wystrój jak najbardziej pasuje do tematyki, aczkolwiek wykończenie już odstaje od trendów wprowadzanych przez nowsze pokoje.

  • Escape room Statek Piracki

    Statek Piracki
    Find The Key
    Grudziądz

    Na pokład

    23.11.2019 | data wizyty: 10.08.2019

    ŚWIETNY POKÓJ

    Genialny, autentyczny wygląd statku pirackiego, świetnie zagospodarowana przestrzeń, niestandardowe zagadki. Mistrz gry bardzo sympatyczny i rozmowny, ale również stanowczo zbyt skromny! Pokój na pewno nie odstaje poziomem od bydgoskiej czołówki, a wręcz stanowi dla niej silną konkurencję. Uważam też, że za taką klasę er właściciele mogliby spokojnie podnieść ceny :)

  • Escape room Pokój Czarnego Pana

    Pokój Czarnego Pana
    Find The Key
    Grudziądz

    Zbierz wszystkie horkruksy

    23.11.2019 | data wizyty: 10.08.2019

    Pięknie i klimatycznie urządzony pokój. Tematyka, jak na okolice Bydgoszczy, czyli stolicy escape roomów, również dość oryginalna. Zagadki należały do prostych, aczkolwiek gra toczyła się miło i przyjemnie. Daję najwyższą ocenę ze względu na fakt, że nie jest to najnowszy pokój, a aranżacją i różnorodnością zagadek nadal trzyma poziom.

  • Escape room Odmęty Angkor Wat

    Odmęty Angkor Wat
    EGO
    Bydgoszcz

    Dzielne serca i tęgie umysły

    21.07.2019 | data wizyty: 20.07.2019

    Bardzo miło spędzony czas! Czuć przygodę, płynnie przechodzi się przez kolejne etapy wyprawy po skarb. Rzeczywiście oddany jest klimat niczym z filmów o Indianie Jones. Zagadek nie jest dużo, ale są one logiczne i pomysłowe - z niektórymi rozwiązaniami spotkałam się pierwszy raz. Mimo niedużej powierzchni, ciekawie udało się zaaranżować przestrzeń.

    Moje największe uznanie za to, że jest to er stworzony przez jedną rodzinę i przyjaciół. Widać tu pasję, zaangażowanie i troskę o pokój. Czułam się naprawdę miło ugoszczona.

    Czołówka bydgoskich pokoi jest bardzo mocna, ale wydaje mi się, że wystrojem, fabułą i logiką gry Odmęty wcale od niej nie odstają!

    A przy tym mojej ekipie (2 os. po 12 pokoi, 2 os. po 7 pokoi) niemal udało się pobić rekord czasu ;)

  • Escape room Klątwa starej wiedźmy

    Klątwa starej wiedźmy
    Park17 Sp. z o.o.
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Wywar szczęścia

    21.07.2019 | data wizyty: 30.06.2019

    Przyjemny pokój przygodowy. Er jest ładnie zaaranżowany, a zagadki są ciekawie wkomponowane w wystrój. Ma on odpowiednio wyważone proporcje zadań zręcznościowych i rozwiązań mechanicznych do tradycyjnych kłódek.

    Zagadki są dość łatwe. Myślę, że ten er największą frajdę sprawi rodzinom z dziećmi :)

    Plus za uśmiechniętego i rozmownego Mistrza Gry.

  • Escape room Gniew Olimpu

    Gniew Olimpu
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Grecka przygoda

    21.07.2019 | data wizyty: 30.06.2019

    Gniew Olimpu klasyfikuję jako poprawny er. Na duży plus fakt, że zagadki nawiązują do mitologii greckiej. Wydaje mi się, że zadań jest dość sporo i są one zróżnicowane. Jednakże, tym bardziej jak na tematykę starożytności, pokój mnie nie zaskoczył ani nie zachwycił. Mimo ciekawego wystroju, fabuła raczej nie jest wyczuwalna. Widoczne jest lekkie zużycie elementów pokoju.
    Mimo wspomnianych uwag, uważam, że warto odhaczyć ten er, zwłaszcza jeśli gustuje się w lekkich pokojach przygodowych.

  • Escape room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Ewakuacja czy zatonięcie?

    16.07.2019 | data wizyty: 14.07.2019

    Byliśmy już we wszystkich propozycjach Wyjścia Awaryjnego, a Nautilusa zostawiliśmy sobie na koniec, sugerując się opiniami, że jest to najtrudniejszy pokój tej firmy. Jak wiadomo - apetyt rośnie w miarę jedzenia ;) Jako, że wszystkie pokoje Wyjścia Awaryjnego bardzo przypadły mi do gustu, moje oczekiwania były wysokie.

    No i się nie zawiodłam ;) Pokój 11/10! Po pierwsze zastaliśmy dobrze poprowadzoną fabułę z jasnym celem rozgrywki. Zagadki są dopasowane do tematyki pokoju, komponują się z wystrojem, a spora część związana jest bezpośrednio z fabułą. Zadania bazują na logicznym myśleniu i współpracy między członkami drużyny. Poziom trudności oceniam jako średni.
    Kolejną świetną sprawą jest aranżacja pokoju - wszystko jest tu przemyślane i w pełni oddaje klimat łodzi. Tutaj też dodatkowy plus ode mnie, jako inżyniera sanitarnego, za niejako branżowy wystrój ;)
    Obsługa jak zawsze na medal! Jacek to najsympatyczniejszy Mistrz Gry jakiego poznałam!

Zobacz więcej opinii: 1 2