Och K.

Och K.

Hej, jestem Och K.. Mam na swoim koncie 35 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

35 Odwiedzone

1 Planowane

Skaut

64 Punkty

50
64 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Rodzina Addamsów
Rodzina Addamsów

Mój nr 1 we Wrocławiu!

03.08.2020 | data wizyty: 02.08.2020

Trudno napisać coś, czego nie napisali już poprzednicy. Wspaniały wystrój, zaskakujące i mega pomysłowe zagadki, doskonały klimat (upiorny, ale nie straszny - Ci którzy kojarzą serial z dzieciństwa na pewno będą się świetnie tam czuli :) ). Pokój szybko powinien wspiąć się na szczyt wrocławskiego rankingu. Obsługa na najwyższym poziomie, super sympatyczni ludzie, po grze moglibyśmy rozmawiać jeszcze kolejną godzinę :).

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

Cały czas pod ogromnym wrażeniem

27.08.2019 | data wizyty: 21.06.2019

Na każdym kroku w pokoju czuje się ogrom pracy włożonej w jego przygotowanie i dbałość o detale. Wystrój, klimat, "efekty" , przez cały czas ma się szeroko otwarte oczy i buzię :). Zagadki bardzo oryginalne i różnorodne - są zarówno takie, które nie wymagają większego kombinowania jak i bardziej skomplikowane. Jak na razie mój ulubiony pokój od Exitów (wizyta w Obłędzie jeszcze przede mną),

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Postapo
Postapo

Ciężko opisać słowami to co tam zobaczyliśmy

27.08.2019 | data wizyty: 10.08.2019

Gdybym miała wybrać pomiędzy Prologiem a Postapo to zwycięża Postapo (chyba jednak nie lubię się bać :p). A skoro Prolog dostał ode mnie 10 to wyobraźmy sobie, że Postapo oceniam na 11. To miejsce trudno opisać słowami, dodam że byliśmy tam nocą, w deszczu i uświadomienie sobie, że to tylko gra i tak na prawdę jest 2019 nie było łatwe w takiej scenerii. Zagadki nie były trudne, ale było ich całkiem sporo. Obsługa na najwyższym poziomie, po grze znalazł się też czas na rozmowę, z której dowiedzieliśmy się, że szykuje się kolejny pokój - czekamy z niecierpliwością!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Prolog
Prolog

Strach się bać

27.08.2019 | data wizyty: 09.08.2019

Do Łodzi wybraliśmy się wyłącznie po to, aby odwiedzić Forest Escape - i było warto. Prolog w nocy to horror do kwadratu. Przez całe 120 minut towarzyszył nam dreszczyk emocji, cała sceneria oraz las nocą sam w sobie na każdym kroku potęgowały ten efekt. Już samo eksplorowanie było świetną zabawą a do tego dodajmy jeszcze mnogość ciekawych zagadek i mamy doskonale spędzony wieczór. Obsługa świetna, widać że chłopaki ciężko pracują (przygotowanie tak ogromnego terenu do gry - jak Wy to robicie? :D) aby wszyscy się dobrze bawili. Byliśmy 4-osobową grupą z kilkunastoma pokojami na koncie i daliśmy radę :).

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Chciałabym dać 10 ale ...

27.08.2019 | data wizyty: 18.08.2019

Zacznę od pozytywów: klimat, wystrój, zagadki - w 100% zgadzam się z pozostałymi opiniami -10/10. Niestety muszę odjąć kilka punktów i wystawić opinie "neutralną" ze względu na obsługę. Przed grą usłyszeliśmy instrukcję dotyczącą podpowiedzi oraz standardową informację, że jeśli Mistrzyni Gry zauważy, że nam nie idzie bądź tracimy za dużo czasu, to sama coś nam zasugeruje. Niestety tak się nie stało. I tak część naszej grupy spędziła ok. 40 min zajmując się zagadkami, których na tym etapie nie dało się rozwiązać, podczas gdy druga część "z pewnego powodu" (bez spoilera) spędziła ten czas nie mając zupełnie nic do roboty. Wiem, że zawaliliśmy nie otwierając zamka mając w posiadaniu klucz (za pierwszym razem nie udało się go otworzyć, może źle został włożony, może kłódka się zacięła) ale wtedy, po kliku minutach, uważam że Mistrzyni Gry powinna nam zasugerować, żeby spróbować raz jeszcze, a nie dopiero po tym jak same poprosiłyśmy o podpowiedź, tracąc uprzednio masę czasu :( . Na plus trzeba dodać, że doliczono nam kilka minut, abyśmy mogli ukończyć grę - za to dziękujemy. Podsumowując - bardzo czekaliśmy na wizytę w Zdradzie, a niestety połowa naszej grupy wyszła z niej z poczuciem niedosytu, nie zdążyła się nacieszyć pokojem a druga połowa z lekkim poczuciem winy, że "nie ogarnęła" :/ .

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Jumanji
Jumanji

Wow wow wow

27.08.2019 | data wizyty: 14.08.2019

Przed pójściem do pokoju zrobiliśmy sobie dla przypomnienia wieczór z Jumanji, więc z klimatem byliśmy na bieżąco i z pewnością można stwierdzić, że pokój ten klimat oddaje w całej rozciągłości. Wspólnie również stwierdziliśmy, że zagadki były jednymi z ciekawszych i "logiczniejszych" z jakimi się zmagaliśmy. Do tego trzeba dodać obsługę, która moim skromnym zdaniem jest najsympatyczniejsza we Wrocławiu i mamy pokój na zasłużone 10/10! Poziom oceniam na trudny, bo ciężko nam było zacząć ale potem już szliśmy jak po sznurku, więc wystarczy się mocno skupić na początku i myślę, że każda średnio zaawansowana grupa da radę. Z niecierpliwością czekamy na budujący się nowy pokój od Hurry Up.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Świetna zabawa w średniowiecznym klimacie

02.06.2019 | data wizyty: 01.06.2019

Wiarygodna opinia

Wykonanie pokoju, rekwizyty i ogólna estetyka: 10/10. Zagadki bardzo pomysłowe, w czteroosobowej grupie nikt się nie nudził. Polecałabym go osobom z chociażby niewielkim doświadczeniem, raczej nie jako pierwszy pokój (poziom początkujący moim zdaniem może być mylący). Zabrakło mi jedynie klimatycznego wprowadzenia, ale pokój nadrobił zagadkami i wystrojem, więc ode mnie najwyższa ocena. Obsługa sympatyczna, propozycja pamiątkowej fotki to niby drobiazg, ale nie zawsze pracownicy er o to pytają, więc to dodatkowy plus.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tożsamość
Tożsamość

Ciekawe miejsce, dla początkujących

25.05.2019 | data wizyty: 18.05.2019

Wiarygodna opinia

Zacznę może od tego, że do "Tożsamości" przyszliśmy zaraz po wizycie w "Porwanym samolocie", więc trudno nas było tego dnia czymś zaskoczyć. Na plus na pewno wystrój pokoju, zagadki ciekawe aczkolwiek ich liczba jest jak na nasz apetyt trochę ograniczona. Po rozwiązaniu ostatniej czuliśmy lekki niedosyt i wręcz zastanawialiśmy się, czy aby na pewno czegoś nie pominęliśmy i nie wyszliśmy przypadkiem za szybko. Obsługa dosyć "sztywna", nie było ciekawego wprowadzenia, po grze też zabrakło rozmowy. Polecałabym ten pokój grupom, które dopiero zaczynają przygodę z ucieczkami, gdyż na doświadczonych uciekinierach może nie zrobić wrażenia.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Porwany Samolot
Porwany Samolot

Najlepszy pokój ever

25.05.2019 | data wizyty: 18.05.2019

Wszystko w tym pokoju zachwyca, począwszy od samego wyglądu, poprzez niespotykane wcześniej zagadki, niestandardowe rozwiązania, skończywszy na "efektach specjalnych" i obsłudze. Rozmowa z mistrzem gry po wyjściu z pokoju to "wisienka na torcie", miło dowiedzieć się kilku ciekawych rzeczy od człowieka z pasją. Czekam z niecierpliwością na kolejne pokoje od tej ekipy.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Syreni Śpiew
Syreni Śpiew

Pokój i obsługa na najwyższym poziomie

25.05.2019 | data wizyty: 17.05.2019

Wykonanie pokoju, zagadki, mechanizmy i obsługa na najwyższym poziomie. Wystrój jest przepiękny, "efekty" robią wrażenie. Pani, która była naszym mistrzem gry, nie przerwała nam zabawy pomimo tego, że byliśmy już po czasie. Aha, no i kotek na poczekalni jest przesłodki :).

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Strona 1 z 2

Pokaż następne