Dubaski

    Dubaski

    Hej, jestem Dubaski. Mam na swoim koncie 33 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

    33 Odwiedzone

    1 Planowane

    Skaut

    63 Punkty

    50
    63 pkt
    100

    Wszystkie opinie

    Lokalizacja
    Lokalizacja

    Misja zaliczona!

    08.09.2020 | data wizyty: 07.09.2020

    ...ale jaka misja? Cii...

    Udaliśmy się do siedziby tajnej organizacji rządni zysku, jak przystało na złodziei... Na miejscu poznaliśmy szczegóły akcji. Gra toczyła się o wysoką stawkę, ale podjęliśmy wyzwanie... Nie do końca świadomi ryzyka węszyliśmy w kolejnych zakamarkach...

    Pokój zachwycił nas autentycznością odwzorowania miejsca akcji, dbałością o najdrobniejsze szczegóły.
    Z każdym krokiem pojawiały się nowe zagadki, bardziej i mniej złożone. Z pewnością było wiele nowatorskich rozwiązań.
    Graliśmy w dwójkę, pracy było sporo, więc dodatkowa para rąk by się przydała. Dziękujemy za możliwość dokończenia gry kilka minut po czasie :) Pozdrawiamy Mistrza Gry, który był naszym dobrym duchem podczas akcji.
    Misja zaliczona! Misja zaliczona!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Seria Niefortunnych Zagadek
    Seria Niefortunnych Zagadek

    Nieszczęście goni nieszczęście

    08.09.2020 | data wizyty: 06.09.2020

    Wiarygodna opinia

    Podjęliśmy się tego paskudnego zadania, postanowiliśmy pokrzyżować naj(nie)znamienitszemu hrabiemu Olafowi jego plan. Udało nam się!

    W pokoju panuje niezwykły klimat, już od pierwszego kroku wchodzimy w opowieść i płynnie przechodzimy w jej głąb. Zagadki są przyjemne, rozwijają się jak scenariusz tej historii. Przechodzimy kolejne zakamarki, by wejść do miejsca, które przypieczętowuje efekt WOW!

    Polecamy ten pokój, jest absolutnie magiczny!

    Miejsce powstało dzięki ludziom z pasją. Dziękujemy :)
    Nieszczęście goni nieszczęście Nieszczęście goni nieszczęście

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Dom pogrzebowy
    Dom pogrzebowy

    Ostatnie pożegnanie/ nowe powitanie?

    04.08.2020 | data wizyty: 30.07.2020

    Idźcie i grajcie w niego wszyscy, to jest bowiem pokój, który dla Was i dla wielu będzie najlepszy!

    Nie mogliśmy się doczekać otwarcia pokoju w nowym miejscu... Przerósł nasze najśmielsze oczekiwania!
    Klimat - wystrój, muzyka, nawet zapach - wszystko przenosi nas do domu pogrzebowego. Idealnie dopracowane szczegóły, ze sprytnie wplecionymi zagadkami. Szperaj, a będzie Ci dane... świetnie się bawić, główkować i zaskakiwać.
    Dynamiczny scenariusz, z każdym krokiem jest ciekawiej, lepiej, goręcej, a właściwie chłodniej! ;)

    Po naszej "ostatniej drodze" Mistrz gry z entuzjazmem i pasją odpowiadał na nasze pytania, opowiadał o zastosowanych mechanizmach i ulubionych momentach gry.
    Fun4Brain podnosi poziom pokoi zagadek w każdym aspekcie - scenariusza, dbałości o szczegóły, dopracowania zagadek i obsługi. Dla nas numer jeden w Poznaniu. Dziękujemy!
    Ostatnie pożegnanie/ nowe powitanie? Ostatnie pożegnanie/ nowe powitanie?

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Szum
    Szum

    Mroczne plany

    19.07.2020 | data wizyty: 17.07.2020

    W zakamarkach opuszczonego budynku próbowaliśmy rozwikłać sekret mrocznego filmu, ale nie było to takie łatwe, bo czuliśmy niepokojący oddech na plecach.

    Nastrój budowany od samego przekroczenia progu, z każdym krokiem tylko się wzmagał. Gra przenosi nas w miejscu, jak za sprawą teleportacji. Nastrój buduje wszystko - wnętrze, rekwizyty, dźwięki, światło. Dynamiczny scenariusz daje tempo akcji.
    Zagadki wpisane są idealnie w temat; jedne są mniej, inne bardziej wymagające. Było też kilka zaskoczeń.
    Nasz duet lubi chłonąć z pokoju jak najwięcej, zabrakło nam odrobinę czasu, mimo to zakończenie gry bardzo przypadło nam do gustu. Przydałaby nam się dodatkowa para rąk.

    Jako że najbardziej lubimy przygodówki, potrzebowaliśmy trochę czasu, by ochłonąć ;)
    Obsługa świetna, od początku do końca!
    Mroczne plany Mroczne plany

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Pinokio
    Pinokio

    Powrót z wakacji

    17.07.2020 | data wizyty: 14.07.2020

    W drodze z wakacji trafiliśmy do małego miasteczka. Gubimy się w uliczkach, szukając pomocy, by odwrócić los. Wskazówki starszej Pani pomogły nam, choć mało brakowało, a zmienilibyśmy się w osły!

    Klimat pokoju niesamowity, oddaje temat, przenosi nas w czasie i miejscu. Zagadki logiczne, dopracowane, rozwiązywanie ich sprawiło nam ogromną frajdę!
    Dziękujemy Mistrzowi Gry za rozmowę i polecenie kilku pokoi dla naszej dwójki.
    Polecamy!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Jaś i Małgosia
    Jaś i Małgosia

    Baba Jaga patrzy!

    17.07.2020 | data wizyty: 08.07.2020

    Ot, zwykła wycieczka na grzyby...
    Hmm... Czy to chatka z piernika? Zjadła nas ciekawość, zajrzeliśmy do środka i nie mogliśmy uwierzyć własnym oczom, tyle słodyczy!
    Ale zaraz! Baba Jaga depcze nam po piętach! Trzeba uciekać, bo zrobi z nas pierniczki! Tylko, czy z takiego pokoju chce się uciekać?

    Dzięki klimatowi szybko poczuliśmy się jak Jaś i Małgosia (zwłaszcza, że gramy w duecie). Przenieśliśmy się do świata bajki, poczuliśmy dziecięcą radość z rozwiązywania zagadek :)

    Zróżnicowane łamigłówki sprawiają, że każdy odnajdzie się w tym pokoju, mały i duży :)
    A obsługa sprawi, że wizyta będzie jeszcze przyjemniejsza :)
    Polecam!
    Baba Jaga patrzy! Baba Jaga patrzy!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Sanitariusz
    Sanitariusz

    Szalony sanitariusz!

    21.12.2019 | data wizyty: 20.12.2019

    Naprawdę tu jesteśmy! Już po nas! Nie możemy się dać szaleńcowi! Wkoło rozczłonkowane ciała i jeszcze ciepłe zwłoki... Te osoby najwyraźniej zawiódł spryt i brak spostrzegawczości. Jednak znaleźliśmy kilka wskazówek... W zakamarkach prosektorium, co rusz trafialiśmy na kolejne podpowiedzi. Intuicja nas nie zawiodła, udało nam się uciec saniutariuszowi, choć już w oddali było słychać jego kroki...

    Dziękujemy miłym ludziom, którzy pomogli nam się wydostać z rąk szaleńca!
    Ah! to byli cudowni mistrzowie gry :)
    Chętnie w ciemno zarezerwujemy nie tylko pokój, który przygotowujecie, ale wszystkie następne :)
    Szalony sanitariusz! Szalony sanitariusz!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Rycerski
    Rycerski

    Wehikuł czasu

    11.12.2019 | data wizyty: 10.12.2019

    Pokój przenosi nas w czasie, nie ma wątpliwości, że trafiliśmy do średniowiecza. Tutaj trzeba pracować zespołowo! Zagadki weryfikują spostrzegawczość, są logiczne.
    Sporo kłódek, ale też kilka innych ciekawych rozwiązań.
    Dwukrotnie dostaliśmy podpowiedź do zadania, które już rozwiązaliśmy. To nowy pokój, z dużym potencjałem.

    Ocena ogólna: 6/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Primadonna
    Primadonna

    Primadonna odnaleziona

    03.12.2019 | data wizyty: 27.11.2019

    Pokój wyjątkowy w swoim temacie. Przenosi nas za kulisy teatru, a tam, w jego zakamarkach kryją się pułapki, które zastawił na nas upiór i... podpowiedzi od samej primadonny.
    W pokoju jest sporo zagadek, ale wszystkie są bardzo intuicyjne. Nie kombinujcie za bardzo, dajcie się ponieść zabawie.
    Trafiliśmy do prawdziwej historii, a pasję do opery widać na każdym kroku.

    Doceniamy przyjemną poczekalnię i wodę do dyspozycji graczy.
    Primadonna odnaleziona Primadonna odnaleziona

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Sekret dziadka
    Sekret dziadka

    Dziadek stary, ale jary ;D

    03.12.2019 | data wizyty: 21.11.2019

    Pierwszy krok - pod stopami skrzypi podłoga... Otwieramy oczy i... przecieramy je ze zdumienia: znaleźliśmy się w najprawdziwszej szopie pełnej szpargałów dziadka. Senior dobrze ukrył swój sekret!
    Pokój dopracowany w najmniejszym szczególe, wiele autorskich zagadek. Takich cudów nie powstydziłby się sam MacGyver. We dwójkę mieliśmy mnóstwo pracy, ale udało nam się zmieścić w czasie. Dodatkowa para oczu jest tu na wagę złota.
    Właściciel zrobił mistrzowskie wprowadzenie, a po grze chętnie opowiadał o mechanizmach użytych w pokoju. Nasza rozmowa kipiała od pasji i zamiłowania do pokojów zagadek.
    Nie możemy się doczekać kolejnego pokoju! :D

    Przestronna poczekalnia, z wodą do dyspozycji.
    Aha! Pamiętajcie, by wziąć podpowiedź ;)
    Dziadek stary, ale jary ;D Dziadek stary, ale jary ;D

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne