Randall Martin

Randall Martin

Hej, jestem Randall Martin. Mam na swoim koncie 40 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

40 Odwiedzone

1 Planowane

Pionier

167 Punkty

150
167 pkt
225

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Osadzeni w Bunkrze
Osadzeni w Bunkrze

BUNKIER BREAK

23.12.2018 | data wizyty: 09.12.2018

Wiarygodna opinia

Jak dla mnie topowy pokój w którym byliśmy, a w sumie to bunkier :D, chyba nawet na razie nr1. (za sobą już 15pokoii).
Nie trudno znaleźć podobieństwa do filmu Prison Break, bo czuje się trochę jak Michel Scofield :D
Tutaj faktcznie chodzi o ucieczkę. Co do Zabawy to fajna fabuła, chyba najlepsze wprowadzenie jakie miałem, naprawdę świetnie wymyslone i klimatyczne, dalej już jest tylko lepiej. Wszystko w klimacie łacznię z podpowiedziami, których prawie nie potrzebowaliśmy bo wszystko jest logiczne, ale czasem spostrzegawczość zawodzi (z reguły zawsze to nas zawodzi, odpowiedzi pod nosem a my ich nie widzimy) pamiętajcie oczy dookoła głowy... Wymaga myślenia i łaczenia faktów ale wszystko jes spójne i sensowne.
Żałuję bardzo że nie poszliśmy pierw do drugiego ich pokoju który ponoć jest wprowadzeniem fabularnym do tego. Więc wydaję mi się że najfajniej umówić się na 2 pokoje pod rząd, żeby mieć ciągłość fabuły... Naprawde polecam, świetna zabawa, byliśmy w dwie osoby i było spoko, i wydaje mi się że 2, lub 3 jest idealnie.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

Detektyw Moulder i Scully przyjeli sprawę.

23.11.2018 | data wizyty: 18.11.2018

Wiarygodna opinia

Jeden z moich ulubionych pokoi zdecydowanie. To jest to co osobiście lubię czyli fabułę która jest spójna i wszystkie zagadki są ściśle z nią powiązane. Jest sprawa trzeba ja rozwiązać, w raz z żoną agent Moulder i Sculy wyruszają na miejsce zbrodni. Zbierają wskazówki i analizują, na końcu wielki twist, kto jest mordercą dowiecie się sami odwiedzając pokój. Klimat naprawde super, scenografia oddaje to co powinna, przez te 75min możemy naprawde wczuć się w rolę detektywów niczym z seriali. Przeszliśmy praktycznie bez podpowiedzi, trochę końcówka przez nasze gapiostwo musieliśmy się podpytać, ale większość jest dość liniowo ale za to spójnie fabularnie co tylko potęguje efekt końcowy.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Dobry mars na głód

23.11.2018 | data wizyty: 12.11.2018

Wiarygodna opinia

na Marsa wybraliśmy się z bratem w dodatkowy wolny dzień niepodległości. Pokój chyba jeden z najfajniejszych w jakim byłem do tej pory, Od wejścia już fajnie się robi, dostajemy coś co mnie zaskoczyło i bardzo podniosło klimat pokoju. Od razu widać co nas dalej czeka i tylko człowiek się niecierpliwi żeby tylko dalej eksplorować nasze laboratorium. Dużo się dzieje pokój nie jest chyba mocno liniowy ma wiele zadań które można rozwiązywać, dla nas 2ch było tego sporo. Zagadki i logiczne i manualne, trochę kluczyków ale żadnej kłódki. Brat zawodowy gracz bardzo szybko rozpykał zagadkę zręcznościową, ale pewnie nie jednemu przysporzyła wiele trudu. Potrzebowaliśmy jednej podpowiedzi bo ciężko było się początkowo połapać. Pokój wydawał się dość trudny ale bardzo solidnie wykonany i nie wyobrażam sobie żeby ktoś mógłby być niezadowolony z wizyty. Podoba mi się że fabuła tutaj wiedzie prym i przez chwilę można się poczuć jak na prawdziwej misji.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Nie taki Łatwy Harry

23.11.2018 | data wizyty: 11.11.2018

Wiarygodna opinia

Pokój bardzo fajny, opis mówi że pokój dla początkujących jednak mimo to sprawiło nam to wiele kłopotów, wyszły braki w podstawowej matematyce którą ostatni raz uprawiałem w podstawówce 25lat temu, Pokój można przejść na pewno szybko ale nam ledwo starczyło czasu i z kilkoma podpowiedziami udało nam się ukończyć. W pokoju jest kilka kłódek i trochę liczenia ale jest też sporo zadań zręcznościowo logicznych i ciekawe mechanizmy. Mimo że pokój ponoć ma już swoje lata to wygląda na całkiem zadbany. Kilka rekwizytów można by odświeżyć lub zupgrejdować ale nie wpływa to dobrą zabawę. Wyobrażam sobie to super pokój do wzięcia jakiegoś młodego adepta łamigłówek, na pewno będzie się dobrze bawił. My czekamy na kolejny pokój w tym miejscu Starą Szafę :D i będzie zaliczony komplet.
P.S BARDZO dobra lokacja w przeciwieństwie do wielu ER tutaj duży parking, w samym centrum handlowym, 100% wygody.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Panie Kapitanie, misja zakończona.

10.11.2018 | data wizyty: 03.11.2018

Nautilusa odwiedziłem zupełnie przypadkiem i był to mój pierwszy ER, Wraz z żoną wybraliśmy się spróbować nowej rozrywki o której słyszeliśmy od dawien dawna, I od razu można powiedzieć złapałem bakcyla.
Ponoć jeden z najlepszych pokojów w warszawie i polsce i jak na pierwszy raz ponoć trudny, ale nie bałem się wyzwania, jako wielki miłośnik EscapeRoomów na Komputerze i na VR, liczyłem że ta wiedza i doświadczenie online pomoże w realnym świecie. I tak się stało z kilkoma podpowiedziami od mistrza gry tępo rozwiązywania zagadek było coraz szybsze, Ostatecznie zabrakło nam kilku może minut do ukokńczenia pokoju i ostatniej gry/zagadki i trochę żałuję bo jednak ukończenie pełne dawało by większe poczucie zadowolenia, nawet z podpowiedziami.
Myślę że dla doświadczonych graczy pokój nie będzie stanowił problemów a i tak da dużo zabawy, a także mniej doświadczonym również dostarczy sporo rozrywki. Kilka zaskakujących elementów, kilka zmyłek, i naprawdę piękne i solidne wykonanie. Na plus Parking na miejscu (płatny no ale za luksusy kosztują).
Polecam zarówno to i Legendę Miecza każdemu bez wyjątków.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Napad na bank
Napad na bank

NAPAD z GRUBASKIEM

05.11.2018 | data wizyty: 04.11.2018

Na świeżo, to drugi w życiu ER, i kolejny sukces, Pierwszym był Genialny Nautilus, i tutaj spontanicznie z bratem późnym niedzielnym wieczorem postanowiliśmy zrobić mały napad.
Od początku pokój robi wrażenie, lasery są super, I mimo swojej dość dużej wagi miałem na początku obawy czy uda mi się po przeciskać i dało radę. Napeno pokój wymaga jakejś minimalnej gibkości, więc osoba mega wysoka i duża będzie miała dodatkowe utrudnienie. Pokój wymyślony bardzo sprytnie, fajnie fabuła tutaj dodaje autentyczności, większość zagadek nie jest na siłę zmyślona tylko odnoszą się do fabuły. Udało nam się prawie bez podpowiedzi ukończyć napad. Idealne uważam dla 2ch osób współwłamywaczy wtedy fajnie się uzupełnia, więcej niż 3 było by moim zdaniem tłoczno. Uważam że dla średnio wprawnych idealnie sformatowany na godzinę. Polecam gorąco

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny