Randall Martin
  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    PRZYGODA jakich mało

    12.07.2019 | data wizyty: 01.07.2019

    Ot przykład jaki Standard powinien mieć każdy Escape Room, niezmiennie każdy pokój Wyjście Awaryjne, to klasa sama w sobie. Nie bez przyczyny zajmuje czołowe miejsce w Warszawskich i nawet polskich EscapeRoomach bo poziom dopracowania przekracza pojęcie... Scenografia na poziomie światowym, dźwięki, klimat, wykonanie zagadek i rekwizytów, fabuła, wszystko to sprawia że czujemy się jak w filmie wykonując tajną misję, tak jak to powinno być. Bez kłódek i liczenia X i rozszyfrowywania kodów tylko czysta przyjemność z przygody. pokój zaskakuję na każdym kroku i bardzo fajny finał, żałuje że już mamy to za sobą i ogólnie że Escape roomy są tylko na raz, to największy minus.
    Nie można być fanem ER i nie odwiedzić piramidy kropka.

  • Escape room Tajemnica starej kamienicy

    Tajemnica starej kamienicy
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Dla nas lepsze niż Siłownia

    07.07.2019 | data wizyty: 06.07.2019

    Po genialnym Pokoju Hotelowym, i super Solidnej Chatce wiedźmy czekaliśmy na nowy pokój na Majdańskiej, i nie rozczarowaliśmy się raczej. Dało nam to zaskakująco dużo wysiłku fizycznego niż byśmy się spodziewali a dla osób +size było to dość skomplikowane i dostaliśmy dobry wycisk, na szczęście klima jest więc nie było tragedii, chociaż ręcznik by się przydał. Zagadki są na przyzwoitym poziomie dla osób z dość już przyzwoitym doświadczeniem nadal kilka sprawiło chwile zastanowienia i małych podpowiedzi, ale wszystko fajnie po kolei się rozwiązuje. Nie jest strasznie ale jest klimatycznie i nawet zaskakująco. Jest trochę mniej fabularnie niż byśmy się spodziewali ale nad tym można nadal pracować zważywszy że to nowy pokój. Obsługa oczywiście bez zarzutu, wszystko miło i bezpiecznie.
    Godny polecenia pokój w którym trzeba się nagimnastykować.

  • Escape room Zaginiony dziennikarz śledczy

    Zaginiony dziennikarz śledczy
    Lost Rooms
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    NIE DLA DUŻYCH

    20.04.2019 | data wizyty: 26.01.2019

    Pokój bardzo fajny, klimaty PRLu fajnie oddane, miałem wrażenie przeniesienia się w czasie :D
    Scenografia starannie dopracowana. Jeden plus lub minus, pokój nie dla osób PlusSIZE, niestety gdyby nie fart że poszedł z nami chudszy brat byśmy nie mieli szansy ukończyć pokoju :D Ale uważam na plus ciekawe zwroty akcji i logiczne zagadki, Warto odwiedzenie choćby dla samego klimatu. Pewne elementy dla młodszych mogą być mocno abstrakcyjne jak kasety VHS itp :D

  • Escape room Sekret iluzjonisty

    Sekret iluzjonisty
    Lost Rooms
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Powinien być wyżej

    20.04.2019 | data wizyty: 26.01.2019

    Moim zdaniem pokój powinien byc w rankingu wyżej bo byłem w wielu innych gorszych które sa wyżej. Klimat ciekawy moim zdaniem i nie wszystko jest takie jak na pierwszy rzut oka widać co jest własnie fajne w tego typu escaperoomach. Trochę można by odświeżyć pewne elementy które z czasem się zużywają ale ogólnie bardzo pozytywnie.
    Trzeba uważać na głowę bo można zaliczyć guza ale taka własnie specyfika piwnic. Do obsługi nie mam zastrzeżeń wszystko miło standardowo.

  • Escape room ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice

    ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice
    House Escape
    Warszawa

    SZOK I NIEDOWIERZANIE

    18.02.2019 | data wizyty: 13.02.2019

    mam już ponad 20 pokoi na koncie i byłem bardzo podekscytowany nową Piłą Ultimatum, i przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. Pokój dopracowany niesamowicie, klimat to coś czego nie da się opisać i wizyta w pokoju niezależnie od tego co by się w nim nie działo i zagadek już dla samego klimatu i zobaczenie tego pokoju jest tego warta. Idealne dla 4 osób i w sumie minimalnie dla 4 osób, jest to wszystko tak wymyślone że każdy ma coś do zrobienia.
    Pokój oparty na prawie samych mechanizmach, urządzeniach i niesamowitych systemach które plasują pokój prawdopodobnie na światowym poziomie. Obsługa i ekipa to mega pasjonaci i z opowieści wiem że pracowali 2 lata nad tym więc chylimy czoła za włożony wkład, trud, pomysłowość kreatywność i budżet bo nie ma tam tandety i to wyidać. wydane pieniądze są w 100% uzasadnione i spieszcie się bo cena moim zdaniem jest nawet za niska w porównaniu z innymi biednymi pokojami za tą samą cenę, więc pewnie wzrośnie i słusznie.

    Odpowiedź House Escape

    Dziękujemy ! Faktycznie trochę nas poniosło przy tworzeniu Pokoju...

  • Escape room Wojna Gangów

    Wojna Gangów
    Escape Room BANK
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Bardzo pozytywne zaskoczenie

    02.02.2019 | data wizyty: 02.02.2019

    Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ten pokój, ciekawe zagadki których wcześniej nie widziałem, kilka zręcznościowych bardzo fajnych. Pomogło doświadczenie i udało nam się pokój ukończyć przed czasem i bez podpowiedzi.
    Jeden był moment bardzo fajny i nietypowy śmieszny, nikt nie chciał się odważyć :D
    Nie wszystko widać na pierwszy rzut oka co na duży plus. Na pewno jeden z topowych w warszawie, miła obsługa, na miejscu szafki i toaleta, solidne zaplecze, godny polecenia. Problem z parkingiem bo to jednak praga więc dość ciasno tam.

  • Escape room Tajemnica Drukarza

    Tajemnica Drukarza
    Adventure Hunters
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Tajemnica odkryta ?

    26.01.2019 | data wizyty: 19.01.2019

    Kolejny pokój juz po odwiedzeniu kilkunastu pokoji, w poszukiwaniu czegoś nowego i wyjtkowego, postanowiliśmy odwiedzić Drukarza. Uczucia mam mieszane ale ogólnie bardziej pozytywne. Bardzo klimatyczne i mroczne miejsce w którym znajduje się pokój już nadaje klimatu. Po wejściu na pierwszy rzut oka trochę rozczarowuje pokój, wszystko jakieś takie stare zniszczone ale potem sobie człowiek zdaje sprawę że w sumie to o to chodzi w tej historii. Potem okazuje się dalej że nie wszystko widać od razu i im dalej tym zaczyna być bardziej ciekawie, i są zaskoczenia.
    Ogólnie poleciłbym pokój do zaliczenia ale nie na początku żeby się nie zrazić do Escape Roomów.
    Zagadki były w porządku, kilka podpowiedzi potrzebowaliśmy, ale dało by się bez. Mimo wylądu nie brakuje ciekawych rozwiązań technologicznych. Ogólnie 8/10

  • Escape room Osadzeni w Bunkrze

    Osadzeni w Bunkrze
    8 Gates Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    BUNKIER BREAK

    23.12.2018 | data wizyty: 09.12.2018

    Jak dla mnie topowy pokój w którym byliśmy, a w sumie to bunkier :D, chyba nawet na razie nr1. (za sobą już 15pokoii).
    Nie trudno znaleźć podobieństwa do filmu Prison Break, bo czuje się trochę jak Michel Scofield :D
    Tutaj faktcznie chodzi o ucieczkę. Co do Zabawy to fajna fabuła, chyba najlepsze wprowadzenie jakie miałem, naprawdę świetnie wymyslone i klimatyczne, dalej już jest tylko lepiej. Wszystko w klimacie łacznię z podpowiedziami, których prawie nie potrzebowaliśmy bo wszystko jest logiczne, ale czasem spostrzegawczość zawodzi (z reguły zawsze to nas zawodzi, odpowiedzi pod nosem a my ich nie widzimy) pamiętajcie oczy dookoła głowy... Wymaga myślenia i łaczenia faktów ale wszystko jes spójne i sensowne.
    Żałuję bardzo że nie poszliśmy pierw do drugiego ich pokoju który ponoć jest wprowadzeniem fabularnym do tego. Więc wydaję mi się że najfajniej umówić się na 2 pokoje pod rząd, żeby mieć ciągłość fabuły... Naprawde polecam, świetna zabawa, byliśmy w dwie osoby i było spoko, i wydaje mi się że 2, lub 3 jest idealnie.

  • Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

    Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Detektyw Moulder i Scully przyjeli sprawę.

    23.11.2018 | data wizyty: 18.11.2018

    Jeden z moich ulubionych pokoi zdecydowanie. To jest to co osobiście lubię czyli fabułę która jest spójna i wszystkie zagadki są ściśle z nią powiązane. Jest sprawa trzeba ja rozwiązać, w raz z żoną agent Moulder i Sculy wyruszają na miejsce zbrodni. Zbierają wskazówki i analizują, na końcu wielki twist, kto jest mordercą dowiecie się sami odwiedzając pokój. Klimat naprawde super, scenografia oddaje to co powinna, przez te 75min możemy naprawde wczuć się w rolę detektywów niczym z seriali. Przeszliśmy praktycznie bez podpowiedzi, trochę końcówka przez nasze gapiostwo musieliśmy się podpytać, ale większość jest dość liniowo ale za to spójnie fabularnie co tylko potęguje efekt końcowy.

  • Escape room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Dobry mars na głód

    23.11.2018 | data wizyty: 12.11.2018

    na Marsa wybraliśmy się z bratem w dodatkowy wolny dzień niepodległości. Pokój chyba jeden z najfajniejszych w jakim byłem do tej pory, Od wejścia już fajnie się robi, dostajemy coś co mnie zaskoczyło i bardzo podniosło klimat pokoju. Od razu widać co nas dalej czeka i tylko człowiek się niecierpliwi żeby tylko dalej eksplorować nasze laboratorium. Dużo się dzieje pokój nie jest chyba mocno liniowy ma wiele zadań które można rozwiązywać, dla nas 2ch było tego sporo. Zagadki i logiczne i manualne, trochę kluczyków ale żadnej kłódki. Brat zawodowy gracz bardzo szybko rozpykał zagadkę zręcznościową, ale pewnie nie jednemu przysporzyła wiele trudu. Potrzebowaliśmy jednej podpowiedzi bo ciężko było się początkowo połapać. Pokój wydawał się dość trudny ale bardzo solidnie wykonany i nie wyobrażam sobie żeby ktoś mógłby być niezadowolony z wizyty. Podoba mi się że fabuła tutaj wiedzie prym i przez chwilę można się poczuć jak na prawdziwej misji.

Zobacz więcej opinii: 1 2