Randall Martin

Randall Martin

Hej, jestem Randall Martin. Mam na swoim koncie 40 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

40 Odwiedzone

1 Planowane

Pionier

167 Punkty

150
167 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Kim jest Max Winckler
Kim jest Max Winckler

Max i jego tajemnice

28.07.2020 | data wizyty: 19.07.2020

Wiarygodna opinia

Nowy pokój w warszawie, po odwiedzeniu prawie już wszystkich z toplisty na Lockme, trzeba było spróbować koniecznie. I to był strzał w 10, pokój naprawdę wystrój super, zagadki bardzo logiczne choć nie łatwe, trzeba trochę pogłówkować, pomogło mocno doświadczenie w innych pokojach bo pewien tryb myślenia nabiera się dopiero z czasem i tutaj pokój bez praktycznie podpowiedzi udało się przejść w nasz osobisty rekordowy czas poniżej 50minut. Pomogli znajomi z dużo mniejszym doświadczeniem ale każdy coś od siebie dodał i wspólnymi siłami wszystkie tajemnice rozwiązane.
Pokój wyjątkowo dość ciemny co oczywiście dodawało odpowiedniego klimatu ale też utrudniało rozwiązywania zagadek i poszukiwanie wskazówek, niektórzy stwierdzą że jest to tani zabieg na ukrywanie rzeczy bo ich po prostu nie widać, i mieliśmy osoby o gorszym wzroku które dużo gorzej widziały i tak to oceniły, natomiast poradziliśmy sobie mimo to, bardzo ważna jest spostrzegawczość i łączenie faktów, bo mogą się dziać rzeczy nieoczywiste i trzeba się zorientować że coś się zadziało... Moim zdaniem powinna być opcja dodatkowej małej latarki, dla chętnych jak ktoś by chciał np poziom łatwiej, do decyzji graczy na początku gry. Końcówka pokoju bardzo klimatyczna i mieliśmy małą zagwostkę jak to się stało, ale mam wrażenie że jeszcze można było by dodać jakiś element do tej końcówki, czegoś brakowało. Większość pokoi cierpi na średnie końcówki w stosunku do reszty, tutaj widzę potencjał na więcej, jakiś sposób użycia finałowej zdobyczy... Bardzo miły kontakt z Mistrzem Gry którego serdecznie pozdrawiamy. Na pewno wrócimy do drugiego pokoju.

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Tajemnica Malarza - Rozwikłana

28.07.2020 | data wizyty: 11.07.2020

Wiarygodna opinia

Nasz kolejny pokój w BlackCat, po bardzo dobrym Złocie i Pokoju Mordercy oczekiwaliśmy wysokiego poziomu. Tym razem malarz do którego jako Weterani z żoną postanowiliśmy zaprosić znajomych na ich pierwszy raz Escape Roomowy, licząc że złapią bakcyla jak kiedyś my.
I dokładnie tak się stało, pokój jest naprawdę przyzwoity, zagadki bardzo logiczne i naprawdę ciekawe. Nie ma samych kłódek tylko dodatkowo są ciekawe interaktywne, czy manualne zadania które się przyjemnie rozwiązuje. Na koniec wszystko składa się w logiczną całość, odrobina dedukcji i zabawa w detektywa i można dotrzeć do finalnego rozwiązania zagadki. Cała 4 miała ręce pełne roboty, idealna współpraca, jako że pokój nie jest liniowy można rozwiązywać zadania równolegle, stąd w mojej opinii pokój idealny na 4 osoby. Jedna zagadka wydała nam się nie logiczna i trochę nad nią spędziliśmy ale ostatecznie nasza przemiła Game Masterka Aleksandra wytłumaczyła na koniec i faktycznie po prostu to było nie oczywiste i trudne, ale do rozwiązania. Ocena 9 czyli prawie perfekcja, ponieważ wystrój nie był aż tak spektakularny jak w niektórych pokojach których byliśmy, co jednak nie oznacza że był zły, po prostu bardziej minimalistyczny co jakby było zgodne z fabułą pokoju. Znajomi jak na pierwszy raz byli zachwyceni, do tego stopnia że tydzień później kolejny pokój odwiedziliśmy razem, i bakcyl złapany, dało im to chęć na więcej więc pokój spełnił swoje zadanie tworząc nowe osoby zainteresowane ER co chyba jest najlepszą reklamą.

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Syndrom Strachu
Syndrom Strachu

Coś poszło nie tak

18.01.2020 | data wizyty: 17.01.2020

Wiarygodna opinia

Pokój zasługuje na inną ocenę niż ocena naszej wizyty. Zachęcony pozytywnymi ocenami i tym że pokój jest nowy bardzo chciałem go odwiedzić, mimo że nie lubię strasznych pokoi, bo po prostu jestem strachliwy i boję się...
Dom śmierci czy Pokój warrenów miały dla mnie mocny klimat, tu miało być jeszcze bardziej, ale co tam zaryzykujmy.

Nie wchodząc w całą historię, pokój jest naprawdę spoko, są wszystkie elementy pokoju strasznego. Zagadki co prawda są bardzo podstawowe, dla wyjadaczy nie ma tu nic czego by już nie widzieli i mimo pewnych niejasności i z częstymi zapytaniami czy to można czy tak można, nie sprawiło nam nic większej trudności. Są elementy których nie spotkałem nigdy, zwłaszcza początek który niestety kompletnie nie wykorzystał potencjału który miał... ale pokój ma swoje tajemnice i zwroty akcji, zaskoczenia i wszystko co powoduje że pokój należy do tych lepszych.

I teraz puenta, niestety firma o której słyszałem wiele niepochlebnych opinii nie jest jedynie ERem, tam są równierz imprezy i lasery itp. I własnie na takie urodziny dziewczynek z podstawówki trafiliśmy.
Przez cały nasz pobyt, jedyne co za ścianą pokoju słyszeliśmy to były, krzyki, darcie się, śpiewy, muzę dudniącą i ogólny bałagan. Komunikacja z MG była nie możliwa bo z WalkieTalkie słyszeliśmy całą imprezę jeszcze bardziej.
Nie było tam nic przez to strasznego, Cały klimat został wykastrowany do niemal zera. Prze kilka minut było ok i zapowiadało się strasznie, ale dalej tylko żarty i nic więcej...

I coś na co cierpi większość pokoju, anty klimatyczna końcówka która wynika z tego że pani przychodzi i mówi że koniec, a nie z tego że wiemy że wykonaliśmy misję czy znaleźliśmy finałowy skarb czy jakieś rozwiązanie początkowej fabuły która miała potencjał

Dodatkowo pokój wymaga sprawności fizycznej co dla osób XXL niestety jest trudne i uciążliwe, zalecane luźne ubranie.

Czy warto iść? Myślę że tak, ale upewnić się że nie ma w tym czasie imprezy, odradzam więc weekendy i wieczory.
Moim zdaniem powinniśmy dostać za tą wizytę zwrot lub jakiś rabat, zachętę na kolejną wizytę, a tak niestety nie było. Więc ocena niestety średnia mimo że zasługuje na więcej.

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 3/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

PRZYGODA jakich mało

12.07.2019 | data wizyty: 01.07.2019

Wiarygodna opinia

Ot przykład jaki Standard powinien mieć każdy Escape Room, niezmiennie każdy pokój Wyjście Awaryjne, to klasa sama w sobie. Nie bez przyczyny zajmuje czołowe miejsce w Warszawskich i nawet polskich EscapeRoomach bo poziom dopracowania przekracza pojęcie... Scenografia na poziomie światowym, dźwięki, klimat, wykonanie zagadek i rekwizytów, fabuła, wszystko to sprawia że czujemy się jak w filmie wykonując tajną misję, tak jak to powinno być. Bez kłódek i liczenia X i rozszyfrowywania kodów tylko czysta przyjemność z przygody. pokój zaskakuję na każdym kroku i bardzo fajny finał, żałuje że już mamy to za sobą i ogólnie że Escape roomy są tylko na raz, to największy minus.
Nie można być fanem ER i nie odwiedzić piramidy kropka.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica starej kamienicy
Tajemnica starej kamienicy

Dla nas lepsze niż Siłownia

07.07.2019 | data wizyty: 06.07.2019

Wiarygodna opinia

Po genialnym Pokoju Hotelowym, i super Solidnej Chatce wiedźmy czekaliśmy na nowy pokój na Majdańskiej, i nie rozczarowaliśmy się raczej. Dało nam to zaskakująco dużo wysiłku fizycznego niż byśmy się spodziewali a dla osób +size było to dość skomplikowane i dostaliśmy dobry wycisk, na szczęście klima jest więc nie było tragedii, chociaż ręcznik by się przydał. Zagadki są na przyzwoitym poziomie dla osób z dość już przyzwoitym doświadczeniem nadal kilka sprawiło chwile zastanowienia i małych podpowiedzi, ale wszystko fajnie po kolei się rozwiązuje. Nie jest strasznie ale jest klimatycznie i nawet zaskakująco. Jest trochę mniej fabularnie niż byśmy się spodziewali ale nad tym można nadal pracować zważywszy że to nowy pokój. Obsługa oczywiście bez zarzutu, wszystko miło i bezpiecznie.
Godny polecenia pokój w którym trzeba się nagimnastykować.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zaginiony dziennikarz śledczy
Zaginiony dziennikarz śledczy

NIE DLA DUŻYCH

20.04.2019 | data wizyty: 26.01.2019

Wiarygodna opinia

Pokój bardzo fajny, klimaty PRLu fajnie oddane, miałem wrażenie przeniesienia się w czasie :D
Scenografia starannie dopracowana. Jeden plus lub minus, pokój nie dla osób PlusSIZE, niestety gdyby nie fart że poszedł z nami chudszy brat byśmy nie mieli szansy ukończyć pokoju :D Ale uważam na plus ciekawe zwroty akcji i logiczne zagadki, Warto odwiedzenie choćby dla samego klimatu. Pewne elementy dla młodszych mogą być mocno abstrakcyjne jak kasety VHS itp :D

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sekret iluzjonisty
Sekret iluzjonisty

Powinien być wyżej

20.04.2019 | data wizyty: 26.01.2019

Wiarygodna opinia

Moim zdaniem pokój powinien byc w rankingu wyżej bo byłem w wielu innych gorszych które sa wyżej. Klimat ciekawy moim zdaniem i nie wszystko jest takie jak na pierwszy rzut oka widać co jest własnie fajne w tego typu escaperoomach. Trochę można by odświeżyć pewne elementy które z czasem się zużywają ale ogólnie bardzo pozytywnie.
Trzeba uważać na głowę bo można zaliczyć guza ale taka własnie specyfika piwnic. Do obsługi nie mam zastrzeżeń wszystko miło standardowo.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice
Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice

SZOK I NIEDOWIERZANIE

18.02.2019 | data wizyty: 13.02.2019

mam już ponad 20 pokoi na koncie i byłem bardzo podekscytowany nową Piłą Ultimatum, i przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. Pokój dopracowany niesamowicie, klimat to coś czego nie da się opisać i wizyta w pokoju niezależnie od tego co by się w nim nie działo i zagadek już dla samego klimatu i zobaczenie tego pokoju jest tego warta. Idealne dla 4 osób i w sumie minimalnie dla 4 osób, jest to wszystko tak wymyślone że każdy ma coś do zrobienia.
Pokój oparty na prawie samych mechanizmach, urządzeniach i niesamowitych systemach które plasują pokój prawdopodobnie na światowym poziomie. Obsługa i ekipa to mega pasjonaci i z opowieści wiem że pracowali 2 lata nad tym więc chylimy czoła za włożony wkład, trud, pomysłowość kreatywność i budżet bo nie ma tam tandety i to wyidać. wydane pieniądze są w 100% uzasadnione i spieszcie się bo cena moim zdaniem jest nawet za niska w porównaniu z innymi biednymi pokojami za tą samą cenę, więc pewnie wzrośnie i słusznie.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Odpowiedź firmy House Escape

Dziękujemy ! Faktycznie trochę nas poniosło przy tworzeniu Pokoju...

Escape room Wojna Gangów
Wojna Gangów

Bardzo pozytywne zaskoczenie

02.02.2019 | data wizyty: 02.02.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ten pokój, ciekawe zagadki których wcześniej nie widziałem, kilka zręcznościowych bardzo fajnych. Pomogło doświadczenie i udało nam się pokój ukończyć przed czasem i bez podpowiedzi.
Jeden był moment bardzo fajny i nietypowy śmieszny, nikt nie chciał się odważyć :D
Nie wszystko widać na pierwszy rzut oka co na duży plus. Na pewno jeden z topowych w warszawie, miła obsługa, na miejscu szafki i toaleta, solidne zaplecze, godny polecenia. Problem z parkingiem bo to jednak praga więc dość ciasno tam.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica Drukarza
Tajemnica Drukarza

Tajemnica odkryta ?

26.01.2019 | data wizyty: 19.01.2019

Wiarygodna opinia

Kolejny pokój juz po odwiedzeniu kilkunastu pokoji, w poszukiwaniu czegoś nowego i wyjtkowego, postanowiliśmy odwiedzić Drukarza. Uczucia mam mieszane ale ogólnie bardziej pozytywne. Bardzo klimatyczne i mroczne miejsce w którym znajduje się pokój już nadaje klimatu. Po wejściu na pierwszy rzut oka trochę rozczarowuje pokój, wszystko jakieś takie stare zniszczone ale potem sobie człowiek zdaje sprawę że w sumie to o to chodzi w tej historii. Potem okazuje się dalej że nie wszystko widać od razu i im dalej tym zaczyna być bardziej ciekawie, i są zaskoczenia.
Ogólnie poleciłbym pokój do zaliczenia ale nie na początku żeby się nie zrazić do Escape Roomów.
Zagadki były w porządku, kilka podpowiedzi potrzebowaliśmy, ale dało by się bez. Mimo wylądu nie brakuje ciekawych rozwiązań technologicznych. Ogólnie 8/10

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 2

Pokaż następne