Dawid Sitko
  • Escape room Fabryka Czekolady

    Fabryka Czekolady
    LOFTescape
    Chorzów

    Wiarygodna opinia

    Ciasteczkowy Świat <3

    02.02.2020 | data wizyty: 01.02.2020

    Zacznę może od tego, że byłem w tym pokoju razem z moją ukochaną <3 Mamy już razem zrobionych około 18 pokoi (tylko we dwójkę). Więc jak dla Nas, ten pokój to: klimat samego pokoju, jest na poziomie 10/10, wchodząc do tego pokoju, zaczyna burczeć w brzuszku :D Ale to nie pora na jedzenie, tylko na wykonanie misji! Zagadki świetne, nie trzeba tutaj mocno wytężyć swojego umysłu, ale manualnie trzeba troszeczkę przemyśleć nie które rzeczy.. Problem prawdopodobnie zrobił fakt, że mamy tyle pokoi zrobionych, no i przekombinowaliśmy lekko nie które zagadki.. Ale to nic :) Zabawa była przednia! Poziom tego pokoju uznaję za łatwy, idealny dla dzieci, oraz par! Dla samych facetów? Hmm.. Nie wiem :D Obsługa - świetna :) Ogółem polecamy, można miło spędzić dzień! Lekki minus jak dla mnie tego pokoju, jedyny pokój, po którym czułem taki nie dosyt, że mogło być dłużej, ciężej i więcej! W większości pokoi, po jednym można sporo mówić co było fajne a co nie, a tutaj były fajne zagadki, ale nie dosyt pozostał :) Mimo to i tak polecamy :)

  • Escape room Operacja Byfyj

    Operacja Byfyj
    Open The Lock
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Byfyj - back to old times..

    16.11.2019 | data wizyty: 15.11.2019

    Witam,

    Wczoraj bylem razem z dziewczyna w pokoju, polecam goraco wszystkim ten pokoj. Wlasciciel postaral sie bardzo mocno o klimat pokoju poniewaz swietnie nawiazuje do dawnych lat, babcinych kuchni, oraz o poziom zagadek do rozwiazania 👌 Dla osob z mala iloscia pokoi polecam grupy min. 3 osobowe, razem dziewczyna wyszlismy 9 min po czasie, wiec pokoj jest trudny do przejscia, ale warto przyjsc i sprobowac swoich sil, administrator jest swietny, dobrze prowadzi gre i jest pozytywnyn czlowiekiem. 👉

  • Escape room Po drugiej stronie...

    Po drugiej stronie...
    Activity Escape Room
    Katowice

    Wiarygodna opinia

    Steampunkowy pokój na dychę!

    09.12.2018 | data wizyty: 08.12.2018

    To był nasz pierwszy pokój z wystrojem steampunkowym, który baaardzo Nas zachwycił, pomimo tego, że pokój był cały mechaniczny, to zrobił na Nas największe wrażenie oraz zachwyt, ze wszystkich dotychczasowych pokoi, ten jest na pierwszym miejscu w naszym zestawieniu :) Mega polecam! Pomysłowość i wystrój 12/10! Tutaj pomimo braku zagadek logicznych, trzeba mocno ruszyć głową i sporo szukać :D Świetny pokój, gdzie sprawdzicie swoją komunikatywność :)
    Wiele rozwiązań zrobiło na Nas tutaj ogromne wrażenie i z pewnością zapisze się w naszych głowach :) Bardzo miła obsługa :) Kolejny pokój, który w dwuosobowej grupie, pokonaliśmy na czas :) Więc polecam bardzo ten pokój odwiedzić w grupach dwu jak i kilku osobowych :) Ilość mechanizmów oraz pomysłowość robi sporą robotę ;)

  • Escape room Szalony naukowiec

    Szalony naukowiec
    Open The Lock
    Żory

    Chemiczne zagadki

    09.12.2018 | data wizyty: 04.11.2018

    Pokój bardzo wprowadził Nas w klimat laboratorium chemicznego, w skali 11/10 co było mega, pomysłowość zagadek też na wysokim poziomie, szczególnie zagadka z [spojler] :D Ci którzy byli to wiedzą :) To mnie urzekło, jak ktoś wpadł na taki pomysł by zrobić w taki sposób taką zagadkę :D za tą zagadkę wysoka 10 idzie :) jedyne co mnie osobiście zasmuciło to [spojler], które słabo było wykorzystane, bo liczyłem na więcej. Poza tym wszystko na wysokim poziomie :)
    Osobiście polecam wszystkim którzy wybierają się na ten pokój, powrócić do chemii w latach szkolnych :D No i uruchomić myślenie mocno :)

    Polecam pokój dla dwóch oraz większej ilości osób ;) Ja z moją ukochaną wyszliśmy z niego na czas :) Pomimo tego, że był to nasz wspólny drugi pokój, który przechodziliśmy we dwójkę a ogółem to już kilka pokoi za sobą mieliśmy :)

  • Escape room Baza Agenta SB

    Baza Agenta SB
    Open The Lock
    Żory

    Wiarygodna opinia

    Agent pod przykrywką starszego pana!

    09.12.2018 | data wizyty: 04.11.2018

    Pierwszy pokój który odwiedziliśmy wraz z moją ukochaną we dwoje, by sprawdzić jak Nam pójdzie, pokój mega nas zaskoczył klimatem, oraz pomysłowością no i zastosowaniem techniki, wywołał u Nas mega wspomnienia za co dziękujemy mistrzyni gry :) Klimat 11/10, idealnie oddaje przykrywkę agenta SB pod mieszkanie starszego pana :) pomysłowość zagadek i skrytek jest na wysokim poziomie :) Wiele tych zagadek pozostanie u Nas w pamięci na długie lata :) jedyna sugestia z naszej strony, to naprawiłbym teczkę, gdyż odrobinę się psuje przy wbijaniu kodów ;) Co do poziomu trudności to jest to dość ciekawy paradoks tego pokoju :) Gdyż pokój jest naprawdę łatwy, lecz dla osób początkujących, wręcz z 1 maksymalnie 2-ma pokojami :) Gdyż osoby średnio zaawansowane, przekombinują ten pokój :D Dlatego ten pokój ma w sobie taką magię :D Za co go cenię ;) Mieliśmy dwa podejścia pod ten pokój, gdyż za pierwszy razem zabrakło Nam czasu, a zrobiliśmy może około 50% tego pokoju, za drugim razem podeszliśmy na chłodno i bez przekombinowania tego pokoju, co przyczyniło się do ucieczki z niego :) Obsługa baaardzo miła i komunikatywna ;) Dlatego z wielkiego serca polecamy ten pokój dwu a nawet kilku osobowym grupom :)

  • Escape room Pracownia Geppetto

    Pracownia Geppetto
    Warsztat Tajemnic
    Żory

    Wiarygodna opinia

    Odnajdź pinokia!

    09.12.2018 | data wizyty: 25.11.2018

    Pokój baaardzo klimatyczny, idealnie oddaje pracownię Geppetta, który tworzy w swoim ciasnym zaciszu słynną postać pinokia! Wystrój 11/10, świetnie wprowadził Nas w świat Geppetta, oraz postawił nas w roli pomocników by pomóc mu ponownie ożywić Pinokia! Pokój który mnie urzekł pod względem ilości kłódek &3 Dla mnie mega, uwielbiam to właśnie w pokojach, na początku przyprawiło mnie to w osłupienie, a potem w mega zachwytm ponieważ pokój jest płynny do przejścia z wielką uciechą :) Mega polecam ten pokój, pomimo tego iż byliśmy we dwoje, czyli Ja i Moja Ukochana, to wyszliśmy z tej pracowni w nie całe 40min, gdzie dzięki temu pokojowi nakręciłem się na następny i tego samego dnia zrobiliśmy antykwariat :D Świetne zagadki, logiczne i łatwe i trudne, spora ilość kłódek za co cenię mistrza gry, za tą pomysłowość :) Oraz za klimat :) Idealnie polecam pokój dla dwóch oraz więcej osób ;)

  • Escape room Misja:Antykwariat

    Misja:Antykwariat
    Warsztat Tajemnic
    Żory

    Księgarnia

    09.12.2018 | data wizyty: 25.11.2018

    Pokój miły spokojny, przypominający bibliotekę z dawnych lat, która przenosi Nas do świata księgarni :) Zagadki na wyższym poziomie, jak dla 2 osobowej grupy, pokój jest wymagający! Pokazał świetnie Nam zastosowanie nowinek technologicznych :) Oraz trudne zagadki, z którymi mieliśmy problemy, lecz przy pomocy mistrza gry, z łatwością się Nam udało :) Idealnie wyrobiliśmy się z czasem, około 5 minut przed końcem pomimo 2 osób, więc polecam dla par :) Co do wystroju, to był klimatyczny, lecz mógłby być bardziej dostrojony, gdyż brakowało w nim tego czegoś co jest w większościach pokoi, czyli ten moment bądź element po którym pokój zapamiętujesz na stałe w swojej głowie. Polecam pokój :)

  • Escape room Dziki Zachód

    Dziki Zachód
    Open The Lock
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Teksas w Rybniku

    09.12.2018 | data wizyty: 02.12.2018

    Pokój jak dla Nas bardzo klimatyczny, wystrój naprawdę wprowadził nas w klimat dzikiego zachodu, a nawet chwilowo poczułem się jak szeryf! Zagadki jedne trudniejsze, drugie łatwiejsze, lecz pomimo tego, każdy je rozwiąże co powoduje zachwyt! W tym pokoju 3 zagadki mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły, ponieważ były dla mnie czymś nowym, dlatego taki zachwyt u Nas :D Pokój odwiedziliśmy we dwoje, czyli Ja i Moja Ukochana, pomimo tego czas, który jest przeznaczony na ten pokój, idealnie pasuje na dwie osoby :) My uciekliśmy z niego 8 min przed czasem, więc dla Nas ogromny plus :) Administrator gdy bardzo miły człowiek, oraz z poczuciem humoru i dystansu :D Wprowadził Nas w miłą atmosferę oraz co najważniejsze, nie podpowiadał jak rozwiązać daną zagadkę, tylko nakierowywał krótkimi słowami co dla mnie było mega, ponieważ główki cały czas pracowały na pełnych obrotach :) Co spowodowało, że ocena nie jest najwyższa? Jak dla mnie mała ilość zagadek oraz kłódek, gdyż uwielbiam gdy jest ich mnóstwo :) Lecz wiadomo, czas musi być dostosowany do zagadek, co wpasowało się idealnie :) Polecam zarówno dla par jak i dla większej grupki ludzi!