Triss M.

Triss M.

Hej, jestem Triss M.. Mam na swoim koncie 66 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

66 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

65 Punkty

50
65 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

tak jak należy

10.11.2019 | data wizyty: 09.11.2019

Triss M. 60 opinii

Super pokój: wystrój, zagadki, obsługa.

Zdecydowanie polecam.
Bardzo oryginalnie.
Czekamy na kolejny pokój.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tesla
Tesla

Łatwo nie było...

04.09.2018 | data wizyty: 31.08.2018

Opinia archiwalna

Triss M. 60 opinii

Na kolejny pokój w Domu Kluczy trzeba było dłuuugo poczekać.
Tesla jest jednak pokojem, na który warto było czekać, choć pokojem specyficznym.

Plusy:
- ciekawe, niecodzienne zagadki
- zagadki stricte związane z tematem
- duża przestrzeń
- klimatyczny wystrój
- prowadzenie gry; możliwość podyskutowania po grze

Nie mogę powiedzieć, że jestem zachwycona, bo nie do końca leży mi temat pokoju. Absolutnie to nie jest zarzut! Raczej plus, że temat, zagadki i wystrój są spójne. Po prostu trochę mnie te wszystkie wynalazki... onieśmielają ;)

W każdy razie wszystkim polecam, a fanom Tesli, wynalazków, itp - szególnie.

Z niecierpliwością czekam na kolejne pokoje w Domu Kluczy!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Spętani w raju
Spętani w raju

Pokój, który nas pokonał...

19.08.2018 | data wizyty: 14.08.2018

Triss M. 60 opinii

Zainteresowani opiniami, postanowiliśmy wypróbować naszych sił w tym wyjątkowym ze względu na temat, pokoju.

Niestety, wypadliśmy bardzo marnie.

To bardzo ciekawy pokój i wart uwagi, po prostu nie trafił w nasz sposób myślenia.

Wiele bardzo ciekawych rozwiązań i zagadek.
Warto sprawdzić

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Noc w Las Vegas
Noc w Las Vegas

Uciekliśmy mafii i zgarnęliśmy główną wygraną.

19.08.2018 | data wizyty: 14.08.2018

Triss M. 60 opinii

Pokój ogólnie wart polecenia.
Może nie należy do tych, które będę jeszcze długo wspominać, ale niczego mu nie brakuje.

Zróżnicowane zagadki, ciekawe rozwiązania, kłódki + elektronika - wszystko tak, jak należy.
Do tego miła obsługa.
Będąc w okolicy - warto zajrzeć.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica starszej pani
Tajemnica starszej pani

Last but not least!

19.08.2018 | data wizyty: 13.08.2018

Triss M. 60 opinii

Za jednym razem odwiedziliśmy we dwójkę wszystkie pokoje, ten był ostatni, na deser. Pokój wymiata!
Nie spodziewałam się, że w niepozornym Stargardzie odwiedzę TAKI pokój. Pokój, który udowodnił, że na niewielkiej przestrzeni, w jednym pomieszczeniu, można przygotować takie maleńkie mistrzostwo.

Temat, wystrój, zagadki - wszystko na wieli, wielki plus!

Bardzo jest mi przykro, że firma się zamyka z powodu zbyt małego zainteresowania. Wszystkie pokoje bardzo dobre, rzetelnie przygotowane, a Tajemnica starszej Pani - brak słów. Przy większym nakładzie finansowym w realizację pokoi, taka firma w Warszawie była by w czołówce.

Starogardczycy - wstyd, że nie odwiedzacie...

Serdecznie pozdrawiam właścicielkę i mam nadzieję, że nie będzie to dla niej koniec z ER.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pokój medyczny
Pokój medyczny

Drugi

19.08.2018 | data wizyty: 13.08.2018

Triss M. 60 opinii

Za jednym razem odwiedziliśmy we dwójkę wszystkie pokoje, ten był drugi.

Wystrój bardzo klimatyczny - gabinet lekarski z czasów PRL-u, a do tego niebanalne zagadki i rozwiązania. I podobnie jak w majsterkowiczu, bardzo dużo zagadek. I, za co wielki plus, wszystkie w temacie. Pokój spójny fabularnie, co zawsze bardzo cenię.

Podobnie jak w maksterkowiczu: elektroniki bardzo mało, ale zagadki tak zróżnicowane, że nam to nie przeszkadzało.

Ogólnie pokój nam się bardzo podobał i wyszliśmy bardzo zadowoleni.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pokój majsterkowicza
Pokój majsterkowicza

pierwszy z trzech

19.08.2018 | data wizyty: 13.08.2018

Triss M. 60 opinii

Za jednym razem odwiedziliśmy we dwójkę wszystkie pokoje, majsterkowicz był pierwszy.

Choć wystrój nie powala, jest dostosowany do tematu, a zagadek jest... dużo.... bardzo dużo! We dwoje mieliśmy pełne ręce roboty, a 60 min wykorzystaliśmy niemal maksymalnie.

Elektroniki bardzo mało, ale zagadki tak zróżnicowane, że nam to nie przeszkadzało.

Ogólnie pokój nam się bardzo podobał i wyszliśmy bardzo zadowoleni.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Interactive
Interactive

Hmm...

01.08.2018 | data wizyty: 30.07.2018

Triss M. 60 opinii

Ciężko wypowiadać mi się o tym pokoju, gdyż był zdecydowanie inny, a jego inność niekonieczni przypadła nam do gustu, co nie oznacza, że wszystkim się nie spodoba...

Największy minus, który można obiektywnie określić, to absolutna liniowość. Co prawda ma pewne uzasadnienie fabularne, nie zmienia to faktu, że bardzo tego nie lubimy. Tutaj, jak utknie w jednym miejscu to kompletnie nie ma co rozbić.

Ponadto 5 osób to zdecydowanie za dużo. Nie można się rozproszyć, trzeba zagadki rozwiązywać po kolei, więc 4 osoby to maks, optymalnie - 3.

Wystrój - nic specjalnego.

Zagadki - jak już się rzekło, zupełnie innego typu. Mają swój urok, doceniam, ale były by wg mnie lepsze jako urozmaicenie pokoju, a nie jego baza. Zagadki w innym stylu, zdecydowanie nie naszym.

Określam pokój jako bardzo trudny, bo dla nas taki był, aczkolwiek myślę, że znajdzie się wiele osób, którym nie sprawi problemu.

Inna sprawa, że obiektywnie zagadek jest mało, tylko nam jedna zajęła ponad 10 min.

Dla mnie to nie do końca udany eksperyment, ale dostrzegam jego plusy.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 5/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Spisek Kardynała
Spisek Kardynała

Misja wykonana

01.08.2018 | data wizyty: 30.07.2018

Triss M. 60 opinii

W pokoju byliśmy w 5 osób i każdy miał co robić.

Wykonanie pokoju na wysokim poziomie. Zagadki zróżnicowane, raczej trudne. Żadnej kłódki. Obsługa profesjonalna.

Co prawda, bardziej podobał nam się Olimp, natomiast Muszkieterowie również są zdecydowanie godni polecenia.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Olimp
Olimp

O, Bogowie!

15.06.2018 | data wizyty: 14.06.2018

Triss M. 60 opinii

W moim odczuciu pokój zasługuje na ocenę 11/10!
Dawno tak się nie bawiłam, dawno żaden pokój aż tak nie spełnił moich oczekiwań!

Zaczynając od jakości wykonania, poprzez zagadki i rozwiązania techniczne, a na obsłudze kończąc - wszystko doprowadzone do perfekcji.

Pokój do trudnych nie należy, ale na ilość zadań do wykonania nie można narzekać.
Co prawda wyszliśmy w 27 min, tym samym pobijając rekord :) ale ile się napracowaliśmy!

Wielki plus, ze pokój nie jest liniowy, będąc w cztery osoby, cały czas mieliśmy zajęcie, a rozwiązując zagadki w tym tempie, niektóre po prostu mnie ominęły, gdyż często pracowaliśmy w parach przy różnych zadaniach.
Ponadto pokój jest bardzo spójny tematyczne i fabularnie, co bardzo sobie zawsze cenię.
I jest logiczny - ani przez moment nie zastanawialiśmy się "co twórcy mieli na myśli".

Razem z Cyrkiem Dziwadeł, to mój nowy pokój nr 1 w Warszawie!

Gorąco polecam, zachęcam i śmiem dać gwarancję satysfakcji!

Nie możemy się już doczekać naszej wizyty w kolejnych pokojach.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne