Simeon
  • Escape room Cela

    Cela
    Dom Ucieczki
    Reda

    Kolejna cela, kolejna ucieczka.

    26.09.2015

    Udało mi się już uciec z celi w Szczecinie, tym razem zostałem zamknięty w Redzie. Pokoje z tematyką więzienną, są bardzo popularnym tematem i chyba bardzo "łatwym" do stworzenia. To niestety sprawia, że "Cele" nie są pokojami, które wywierają duże wrażenie, zwłaszcza na tych, którzy w Escape Roomie są nie po raz pierwszy.
    Cela w Redzie, tak jak ta w Szczecinie nie powala wystrojem (w sumie cela więzienna, powinna być skromnie wyposażona, chyba że nie jest to cela z polskiego więzienia ;) ), wystrój i klimat też pozostawia sporo do życzenia, nadrabia za to poziomem obsługi. Widać, że nie jest to biznes, który ma przyciągnąć tłumy, jednak skoro mają tu powstać nowe pokoje, trzeba mieć nadzieję, że "Cela", to pierwsze koty za płoty i kolejne pokoje, po nabraniu doświadczenia, będą pomysłowe, klimatyczne i wyjątkowe.
    Polecam na rodzinne wyjście i trzymam kciuki za następne pokoje i rozwój Domu Ucieczki, tak abym po następnych odwiedzinach mógł napisać wow, wow i jeszcze raz wow.

  • Escape room Szepty

    Szepty
    Escape Room Szczecin
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Niezłe pomysły, super klimat.

    22.09.2015

    Jeden z najstarszych Escape Room'ów w Szczecinie, pomimo stworzenia dwóch nowych pokoi, dalej trochę traci do konkurencji. Ale jest już dużo lepiej niż było! Pomysł dwóch różnych wyjść jest świetny, rzekomo jako pierwszym udało nam się w przeciągu 60 minut wyjść obydwoma rozwiązaniami. Klimat jest super, zagadki dopracowane i ciekawe. Dalej jest mały problem z obsługą, mistrz gry, który nas wpuszczał kojarzył nas z poprzednich pokoi i jest spoko, natomiast w międzyczasie pojawił się drugi, który zachowywał się jakby przyniósł wszystkie swoje problemy do pracy. Ale to tylko mała drobnostka do dopracowania. Ogółem byliśmy bardzo zadowoleni i na pewno pojawimy się jeszcze w ich czwartym pokoju - Iluzjoniście. Polecam, zwłaszcza zaczynającym zabawę z Escape'ami.

  • Escape room Indiana Jones i świątynia Majów

    Indiana Jones i świątynia Majów
    ESC Room
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Po prostu WOW!

    20.09.2015

    Mocno się obawiałem tego pokoju. Gry wojenne - pokój, który został zamknięty jakiś czas temu, nie był pokojem trudnym, w miarę ciekawym, ogółem bez szału, ot taki zwykły pokój. Nie tak dawno odwiedziłem drugi pokój - Milczenie Owiec, z tego też wyszliśmy, jednak byliśmy bardzo zniesmaczeni, zagadki dobre, ale bez ładu i składu, nijak nawiązujące do tematyki pokoju.
    Po tych dwóch pokojach miałem duże obawy przed pójściem do nowego pokoju w ESC, Indiany Jonesa i Świątyni Majów. Jakże te obawy były mylne! To jeden z najlepszych pokoi w Szczecinie! Świetnie zrobiony z super zagadkami, takimi jakich nie spotkacie nigdzie indziej w tym mieście. Wystrój, rekwizyty, zagadki, całość jest po prostu bezbłędna. Nawet szybkie wyjście z pokoju (37 minut - zagadki nie są skomplikowane) nie psuje zabawy. To był mój dziewiąty pokój w Szczecinie i chyba tylko pokoje Dragona dorównują mu klimatem i świetną zabawą jaką zapewnia.
    Polecam wszystkim!

  • Escape room Milczenie owiec

    Milczenie owiec
    ESC Room
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Średnio, bez szału.

    21.08.2015

    Poziom trudności nie za wysoki. Niektóre zagadek bardzo fajne i wyjątkowe, których wcześniej nie widzieliśmy. Jednak to czego zabrakło, i to bardzo, to klimatu. Zagadki nijak były połączone z tematyką pokoju, brakowało "tego czegoś", co spowodowało, że po wyjściu z pokoju nie cieszyliśmy się jak zwykle. Po prostu wyszliśmy i tyle. Szkoda, bo jest tutaj fajny pomysł i potencjał.
    Polecam początkującym.

  • Escape room Wyspa szalonego naukowca

    Wyspa szalonego naukowca
    Dragon Escape Room
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Dragon - inna liga wśród szczecińskich escape'ów

    30.07.2015

    To nasz drugi pokój w Dragonie, drugi z którego wyszliśmy, poziom trudności dużo łatwiejszy niż pokój milionera, ale pokój tak samo świetnie dopracowany. Super klimat, obsługa na wysokim poziomie. Zostały nam jeszcze cztery pokoje do odwiedzenia w Szczecinie (na tą chwilę) i oba pokoje Dragona są na podium w naszym rankingu.

  • Escape room Sherlock

    Sherlock
    Escape Room Szczecin
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    "Gdybyśmy dostawali 1000 funtów za każdego nieszczęśnika, który zakończył żywot w tej dziurze, bylibyśmy milionerami."

    28.05.2015

    Gdyby nie to, że do wyjścia z pokoju zabrakło nam kilkunastu sekund, poszedłbym tam raz jeszcze. Super klimat, muzyka, rekwizyty. Wszystko jest tu dopięte na ostatnią kłódkę. Polecam!

  • Escape room Komenda

    Komenda
    Find Exit
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Jeden z lepszych w Szczecinie

    28.05.2015

    Z pokoi, które już odwiedziłem umieściłbym go w pierwszej trójce. Ze względu na klimat, rekwizyty świetnie oddają tematykę pokoju. Z pokoju nie udało się wyjść, ale kiedyś było 45 minut, teraz widzę, że jest 60, a nam tych kilku minut zabrakło, żeby dotrzeć do końca.
    Łamigłówki nie tylko "stacjonarne", co stawia go w mojej ocenie bardzo wysoko.

  • Escape room Ostatnie pożegnanie

    Ostatnie pożegnanie
    Find Exit
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Dobry na początek

    28.05.2015

    Generalnie, fajny pokój na rozpoczęcie przygody z escapami. Nie jest trudny, nawet dla początkujących. Zabrakło trochę więcej wampirzego klimatu.
    Polecam.

  • Escape room Cela

    Cela
    Escape Room Szczecin
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Mój pierwszy raz

    28.05.2015

    Pierwszy Escape Room do którego trafiłem.
    Wykonany świetnie, bardzo klimatyczny.
    Obsługa fantastyczna.
    Poziom trudności, w porównaniu do pozostałych pokoi, które już odwiedziłem trochę niższy. Na malutki minus, wszystkie zagadki "stacjonarne", kto był w kilku innych miejscach w Szczecinie, będzie wiedział o co chodzi.
    Za klimat i obsługę polecam! Świetne miejsce na rozpoczęcie przygody z escape'ami!

  • Escape room Pokój milionera

    Pokój milionera
    Dragon Escape Room
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Najlepszy pokój w Szczecinie!

    28.05.2015

    Bardzo klimatyczny wystrój, profesjonalna obsługa, ciekawe zagadki.
    Brakuję monitora z pozostałym do końca czasem.
    I coś co dodaje temu pokojowi "WOW", czego inne pokoje nie mają. Nie napiszę, bo nie chcę spojlerować. Trzeba tam iść!

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5