Simeon

Simeon

Hej, jestem Simeon. Mam na swoim koncie 65 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

65 Odwiedzone

4 Planowane

Pionier

173 Punkty

150
173 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Se7en
Se7en

Świetny

11.08.2019 | data wizyty: 10.08.2019

Bardzo dobry pokój, choć trochę wysłużony. Fajna interakcja Mistrza Gry z grupą. Ciekawe zagadki, liniowość wpływająca na niewysoki poziom trudności. Moim zdaniem zdecydowanie nie jest to pokój dla doświadczonych.
Początkująca część grupy wyszła zachwycona, doświadczona część - zadowolona z przejścia ciekawego pokoju.
Polecam.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Komnata Tajemic
Komnata Tajemic

Liczę na ciąg dalszy przygód z HP w nowej lokalizacji

14.02.2019 | data wizyty: 10.02.2019

Pokój odwiedzony na ostatnią chwilę. Na szczęście pojawiła się dobra wiadomość, będą nowe pokoje w innej lokalizacji. A ci co jeszcze nie byli w tych jeszcze przez kilka dni otwartych, w te pędy, żeby później nie żałować. Odwiedziliśmy Komnatę we dwójkę. Pokój trudny nie jest, ale współpraca jak najbardziej wskazana. Bawiliśmy się świetnie i czekamy z niecierpliwością na kolejne pokoje.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Koneser
Koneser

Po prostu WOW!

14.02.2019 | data wizyty: 10.11.2018

Przed odwiedzeniem tego pokoju, miałem mieszane uczucia. Bo tematyka nie do końca do mnie przemawiała. Zdecydowała pozycja w rankingu. I nie zawiedliśmy się, ba, gdy mam wybrać najlepszy z 60 do tej pory odwiedzonych pokoi, wymieniam jednym tchem 3, Koneser jest wśród nich. Idealne jest tutaj wszystko, Fantastyczne różnorodne zagadki, mega oddany klimat, ciąg logiczny zagadek bez zarzutu. Przygoda którą czuje się od pierwszej minuty aż do wyjścia. Satysfakcja z wyjścia ogromna, a to się nie zawsze zdarza. Będąc kolejny raz w Poznaniu na pewno odwiedzę drugi pokój tego ER. Polecam wszystkim, bardzo :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kuźnia Krasnoluda
Kuźnia Krasnoluda

Tutaj nie da się niżej na 10

14.02.2019 | data wizyty: 13.10.2018

Ocenianie pokoi w Escape Me jest nudne. Klimat na 10, obsługa na 10, opinia na 10. I tak za każdym razem.
Już nawet nie wiem co napisać, żeby nie kopiować tekstu z ostatniej mojej opinii pokoju tego ER. Wszystko tu gra. Te pokoje po prostu trzeba odwiedzić, wszystkie w tej lokalizacji.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Leśne Trolle
Leśne Trolle

Świetna zabawa

14.02.2019 | data wizyty: 14.07.2018

Polecam wszystkim. Byliśmy w czwórkę z dwójką dzieciaków w wieku 9-10 lat. Bawili się świetnie, my również ;).
Zachwyt (po raz kolejny w tym miejscu) powoduje, że trzeba odwiedzić trzeci pokój. Poziom trudności idealny dla młodszych. Przemiła obsługa. Świetnie oddany klimat i zagospodarowana przestrzeń pokoju.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec

Jest ok

14.02.2019 | data wizyty: 10.06.2018

W pokoju byłem z dwoma początkującymi osobami, z czego jednej pokój się podobał, drugiej nie zachęcił do dalszych wizyt. Jeżeli o mnie chodzi, pokój jest ok. I tyle. Brak ochów i achów, ale też nie ma się do czego przyczepić. Są lepsze pokoje w tym miejscu i je polecam odwiedzić w pierwszej kolejności.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klub dżentelmenów
Klub dżentelmenów

WOW!

14.02.2019 | data wizyty: 29.10.2017

Wiarygodna opinia

Świetny pokój! Wszystko w nim grało. Fantastyczna obsługa, super wprowadzenie, ciąg logiczny, bardzo różnorodne i mega ciekawe zagadki. Wystrój bardzo w klimacie. Pokój nie jest łatwy, ale polecam go wszystkim. Naprawdę warto ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Jumanji
Jumanji

Ścisłe TOP

13.02.2019 | data wizyty: 27.10.2017

Wiarygodna opinia

W pokoju byłem dość dawno, zdążyłem po nim odwiedzić kilkanaście kolejnych pokoi, Jednak dalej znajduje się w moim ścisłym prywatnym TOP3, przy czym ciężko wybrać ten najlepszy. We Wrocławiu jest to na pewno Jumanji. W pokoju gra wszystko, klimat - nie widziałem lepiej oddanego. Zagadki - ciąg logiczny bezbłędny, powiązanie z tematyką pokoju - bardziej się nie dało. Poziom trudności - idealny. Generalnie od wejścia do pokoju, aż do wyjścia czuliśmy się jak w filmie. Nigdy wcześniej i nigdy później gra w ER, aż tak mnie nie wciągnęła. Polecam wszystkim, ten pokój trzeba odwiedzić. Po prostu trzeba.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Czarny motylek
Czarny motylek

Bardzo dobry, warty odwiedzenia

13.02.2019 | data wizyty: 27.10.2017

Wiarygodna opinia

W pokoju byłem dość dawno, sporo mogło się pozmieniać, miejcie to na uwadze. Odwiedzony został jako drugi z pięciu tamtego dnia i siedmiu łącznie podczas weekendu z ER we Wrocławiu. Było kilka które mi spodobały się bardziej, ale było też kilka gorszych. W tamtym momencie był chyba na pierwszym miejscu rankingu wrocławskiego, co, nie po raz pierwszy, spowodowało u mnie że oczekiwania były zbyt duże i sprawiły że czegoś w tym pokoju zabrakło. Niby zagadki logiczne, ciąg zachowany, klimat ok. Jednak zabrakło mi w tym pokoju jakiegoś WOW. Mimo wszystko, zdecydowanie warty polecenia, zwłaszcza że przez ponad rok mogło się dużo na plus pozmieniać i znając ekipę Fox O'clock, dużo się w tym kierunku pozmieniało.
Pozdrawiam i polecam

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tożsamość
Tożsamość

Zderzenie z inną rzeczywistością

13.02.2019 | data wizyty: 27.10.2017

Wiarygodna opinia

Wyjazd ze Szczecina i odwiedzenie nowo otwartego pokoju (wtedy) w mieście gdzie możliwości i wymagania są zupełnie inne, to duże zderzenie z rzeczywistością. Rozwiązania, które (na tamten czas) wprawiały nas w osłupienie i co chwilę na naszych twarzach pojawiało się nieme "jak?".
W kwestii ER wszystko poszło do przodu i zdaję sobie oczywiście sprawę, że takie pokoje to teraz standard, zwłaszcza w większych miastach. Jednak Tożsamość odwiedzić zdecydowanie warto. Polecam wszystkim

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne