mariuszkowalczyk3

mariuszkowalczyk3

Hej, jestem mariuszkowalczyk3. Mam na swoim koncie 11 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

11 Odwiedzone

0 Planowane

Podróżnik

34 Punkty

25
34 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Bogowie Egiptu
Bogowie Egiptu

Ok

10.06.2019 | data wizyty: 08.06.2019

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Nie byl zly. Obsluga ok pomoc podpowiedzi tez. Jak na geobowiec rzeczywiscie dopasowany wystroj jednak beakowalo mi troche ... czegos. Rozrywka fajna przyjemna mozna isc choc nie bylo szalu. Ale milo spedzilismy czas.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Super polecam

10.06.2019 | data wizyty: 09.06.2019

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Swietna zabawa. Doskonaly dopracowany wystrój. Profesjonalna obsluga. Ciekawe zagadki. Dosc trudna bez pomocy sie nie obylo ale satysfakcja z ukonczenia jest. Polecam

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Ale Cyrk!
Ale Cyrk!

Świetna zabawa

28.02.2019 | data wizyty: 24.02.2019

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Bardzo fajny escape, naprawdę polecam, sporo zręcznościowych wyzwań, sporo główkowania. Pokój był momentami na tyle trudny że bez podpowiedzi ani rusz , na szczęście udało nam się w 2 osoby go ukończyć i to na 10 minut przed czasem. Jedna zagadka narobiła nieco trudności gdyż w 2 osoby było ciężko ją przejść - polecam iść przynajmniej w trójkę, zwłaszcza że i pewne elementy zabawy sprawią radość pozostałym uczestnikom. Duży plus za możliwość zrobienia na końcu zdjęcia wewnątrz pomieszczenia, zawsze to ciekawsza pamiątka po escapie.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wyspa Rozbitków
Wyspa Rozbitków

Ciekawa wyspa

28.02.2019 | data wizyty: 23.02.2019

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Bardzo fajny escape room , klimatyczny, dobrze zrobiony i wykończony, momentami wymagający. Trzeba niestety uważać na ostre elementy. Polecam , udało nam się w 2 z małymi podpowiedziami ukończyć pokój na 2 sekundy przed końcem. Najwięcej kłopotu sprawiło nam otwarcie kłódki bez cyferek, kręciliśmy nie w te stronę co trzeba, pomimo że z podpowiedzi na niej można było odczytać właściwą kolejność :) Tak czy inaczej dobra zabawa i radość z ukończenia , tym większa że dosłownie na 2 sekundy przed końcem czasu.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Powrót do przeszłości
Powrót do przeszłości

Można zwiedzić

23.12.2018 | data wizyty: 14.12.2018

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Mam mieszane uczucia względem tego pokoju. Przeszedłem już kilka escape - roomów i nie przypuszczałem że poziom łatwy okaże się zbyt trudny dla naszej doświadczonej już nieco ekipy. Z jednej strony niestety sami byliśmy sobie winni przez źle odczytane zagadki i nim skapnęliśmy się że coś jest nie tak i poprosiliśmy o pomoc minęło zbyt dużo czasu. Niestety sporo czasu tez zajęło nam załapanie niby prostej obrotowej kłódki - gdyż wbrew początkowemu instruktażowi - prawo lewo prawo trzeba było przekręcić o całą długość żeby załapało odpowiednią liczbę . Podpowiedź niestety także i tu przyszła nieco zbyt późno , gdyż byliśmy przekonani że po prostu niezbyt dokładnie wbijamy liczby a nie że wykonujemy źle obroty - wszak robiliśmy to jak nas na początku poinstruktowano. Zwracam na to uwagę by zapytać i poprosić o pokazanie jak zakręcić kłódką by ktoś - jak my , nie stracił na tym za wiele czasu. Suma sumarum kilka błędnie odczytanych, źle zrozumianych zagadek i nie wyszliśmy z pokoju przed czasem. A szkoda. Pokój generalnie na pewno dla tych którzy mają z 30 - stkę na karku , niektóre elementy na pewno wywołają uśmiech na twarzy, choć - jak już ktoś pisał, można byłoby dorzucić trochę klimatycznych elementów. Padająca bateria w telefonie która wymusiła dodatkowe wejście prowadzącego nieco zepsuła klimat, zwłaszcza że drzwi wejściowe otwierały się łącznie 3 razy - raz gdy doszedł spóźniony kolega ( to już nasza wina, aczkolwiek szkoda że nie było możliwości poczekania na niego z rozpoczęciem gry ) a drugi raz gdy próbowałem mu odtworzyć nagranie z wstępu aby załapał klimat - czym bardzo zdenerwowałem prowadzącego. Ogólnie pokój jest ok , nie jest wybitny , ale na solidną 7 zasługuje.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Super pokój na początek

16.11.2018 | data wizyty: 11.11.2018

Wiarygodna opinia

mariuszkowalczyk3 10 opinii

3 graczy zmierzyło się z pokojem, byliśmy już nieco doświadczeni innymi lock roomami - od 2 do 5 pokoi na łepka, niemniej ten pokój z jednej strony stanowił dla nas wyzwanie z drugiej był to pierwszy pokój który przeszliśmy bez żadnych podpowiedzi :) Z czego jesteśmy dumni :) Logiczne fajne zagadki. nie wiem jak udało nam się jakoś rozwiązać jedną troche po omacku ale grunt że przeszliśmy dalej. Końcówka pokoju wymiata :D Było z tym zabawy. Kto stoi na bakier z matematyką niech się podszkoli nim tu przyjdzie :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Chata guślarki
Chata guślarki

Ciekawy pokój

30.10.2018 | data wizyty: 14.10.2018

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Fajny pokój z efektami specjalnymi dla chemików :) Niektóre zagadki bardzo zaskakujące inne łatwiejsze ale sprawiające manualny kłopot. Nie obyło się bez pewnych minusów - stąd pomniejszona ocena. Napiszę o tym właścicielowi pokoju żeby nikogo nie zniechęcać i mam nadzieje że na przyszłość poprawią drobne mankamenty. Wystrój co prawda nie powalał na kolana, ale nie było za to pokój nadrabiał niektórymi elektro-technicznymi zagadkami. Polecam dla nieco bardziej rozwiniętych grup bo niektóre momenty ostro nas przyblokowały no ale udało się z sukcesem opuścić pokój. Dla tych paru zagadek i efektów specjalnych myślę że warto.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Złoto Lannisterów
Złoto Lannisterów

Polecam ładnie i ciekawie

30.10.2018 | data wizyty: 26.10.2018

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Fajny pokój, ładnie wykończony , oddający klimat. Zagadki różne - nie wiem czy w sam raz dla początkujących, ale z podpowiedziami szliśmy do przodu. 3 osobowa ekipa wciąż świerzaków, ale po kilku pokojach już. Niektóre zagadki proste ale przyjemne , inne wymagające - a przynajmniej my mieliśmy kłopot z załapaniem takiej jednej :) Polecam.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Gniew Wulkanusa
Gniew Wulkanusa

Polecam

07.10.2018 | data wizyty: 07.10.2018

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Byliśmy w 2 jako początkujący. 2 i 3 lockroom. Było fajnie. Momentami trudno zwłaszcza jedna zagadka reszta już dużo łatwiejsze logiczne przyjemne. Z podpowiedzi ami w sam raz dla swierzaków. Fajny wystrój. Polecam.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zasypani
Zasypani

Polecam

26.09.2018 | data wizyty: 25.09.2018

Wiarygodna opinia

mariuszkowalczyk3 10 opinii

Drugi lockroom w którym byłem. Wystrój mega :) Naprawdę się postarali. Zagadki - część prosta ale pojawiały się tez trudniejsze. Bez pomocy byśmy utknęli w ekipie w której dwóch było zupełnie początkujących. Zresztą polecam dla tych co nie mają doświadczenia lub mają niewielkie ale i dla wytrawnych graczy na pewno będzie miło zwiedzić ten scenariusz, rekwizyty , wystrój. Miła profesjonalna obsługa i fajne wprowadzenie. Zaskakujące - pod względem "efektów specjalnych" :) zakończenie. Może nie mam za wielkiej skali porównawczej, ale mi się po prostu podobało i nie mam się do czego przyczepić.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni