Anita P. 7
  • Escape room Kopalnia węgla

    Kopalnia węgla
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Umorusani węglem

    01.11.2019 | data wizyty: 20.10.2019

    W pokoju byliśmy we czwórkę. Był to nasz któryś z kolei pokój. Dlaczego kopalnia? Byliśmy w tej firmie w pokoju Warrenów i zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Postanowiliśmy więc dać też szansę kopalni. I słusznie. ER jest bardzo dopracowany i można poczuć się jak w prawdziwej kopalni. Zagadki są dosyć zróżnicowane i trzeba przy nich ruszyć głową, chociaż nie ukrywam, że przy naszym doświadczeniu nie mieliśmy z nimi raczej problemów. Wyjść nam się udało jakieś 15-20 minut przed czasem, ale nie mieliśmy wrażenia, że jakoś strasznie szybko nam to minęło. Ten pokój jest dużo łatwiejszy od Warrenów, zagadek jest chyba też mniej. Myślę więc, że spokojnie nada się dla mniej doświadczonych grup. Jeżeli chcecie odwiedzić ten pokój, to warto się pospieszyć, bo podobno może się niedługo zamykać :( Mam nadzieję, że na jego miejsce powstanie kolejny warty odwiedzenia ER!

    PS. Podobno da się wyjść bez ubrudzenia węglem, ale przecież w tym jest najwięcej radochy :D

  • Escape room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Kolonizacja zakończona sukcesem

    01.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

    W pokoju byliśmy we czwórkę. Wybraliśmy go, bo bardzo zaciekawiła nas tematyka i nietypowe podejście do tematu ER. Bo wiecie - w tym pokoju nie chodzi o to, żeby z niego uciec. Kiedy weszliśmy do środka, poczuliśmy się od razu jak w laboratorium. Pierwsze zagadki poszły gładko, ale później zaczęły się schody. Ostatecznie udało nam się skończyć chyba nawet chwilę przed czasem, ale nie było tak łatwo mimo sporego doświadczenia. Dlaczego? Bo zagadki są dosyć nieoczywiste, a jedna jest nawet zręcznościowa (ale do przejścia, nie zniechęcajcie się). Pokój jest bardzo dopracowany i daje dużo radochy :) Obsługa jest pomocna, miła i mega sympatyczna! Polecamy gorąco każdemu, kto szuka odmiany w świecie ER.

  • Escape room Asasino

    Asasino
    Master of Escape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Pokój wypełniony zagadkami po brzegi

    19.10.2019 | data wizyty: 13.10.2019

    W pokoju byliśmy we dwoje. Mamy za sobą już kilkanaście ER, ale ten był dla nas wyzwaniem. Nawet nie chodzi o trudność zagadek, ale o ich liczbę! W pokoju znajdziecie całe mnóstwo zagadek i trzeba się dobrze uwijać, żeby ze wszystkim się wyrobić. I to jest ogromny plus 🙂

    W drzwiach przywitała nas przemiła właścicielka, która zarówno przed jak i po zabawie poświęciła nam dużo czasu. Opowiedziała nam o wszystkim i przyznam, że szczerze żałuję, że ma u siebie na razie tylko jeden pokój 😞

    Klimat pokoju jest oczywiście lekko nawiązujący do gry o tym tytule, ale nie przytłacza. Więc osoby, które nie kojarzą tej serii nie powinny czuć się zagubione. My grę znamy, więc wyłapaliśmy kilka dodatkowych smaczków.

    Bardzo podobały mi się niektóre rozwiązania - były zaskakujące. No i pamiętajcie, żeby na samym początku BARDZO dokładnie przeszukać pokój. To podstawa 😉

    Podsumowując - pokój naprawdę bardzo dobry. Wyszliśmy z niego z dużymi uśmiechami 🙂

  • Escape room Napad na bank

    Napad na bank
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Niby wszystko super, ale jednak czegoś zabrakło

    07.10.2019 | data wizyty: 06.10.2019

    To była nasza pierwsza wizyta w Akcja Ewakuacja (i od razu zaznaczam, że drugi pokój na pewno też sprawdzimy). Samo wejście do lokalu wygląda bardzo zachęcająco. Miła odmiana po wszystkich magazynach i piwnicach :) Sam pokój zaskakuje sposobem prowadzenia rozgrywki. Pojawiają się elementy, których do tej pory nie spotkaliśmy (mimo wielu odwiedzonych ER). Byliśmy we czwórkę i mimo fajnego pomysłu całość zajęła nam jakieś 40 min. Nie mieliśmy też żadnej podpowiedzi. W naszej opinii pokój jest po prostu zbyt prosty. Brakowało czegoś, może jeszcze kilku zagadek. Jakiegoś zaskoczenia. Czegokolwiek. Poszło po prostu za szybko. I czujemy niedosyt. Niemniej uważam, że na przykład dla totalnie początkujących graczy powinno być akurat.

  • Escape room Osadzeni w Bunkrze

    Osadzeni w Bunkrze
    8 Gates Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Autentyczny klimat bunkra

    16.09.2019 | data wizyty: 15.09.2019

    Byliśmy w tym pokoju we czwórkę i wydaje mi się, że to maksymalna liczba osób, żeby nie zrobił się tłok. Nawet we czwórkę momentami było ciasno. To jednak nic w porównaniu z pozytywami! Samo wprowadzenie do historii jest niesamowite. Z czymś takim jeszcze się nie spotkałam. Zagadki w większości są naprawdę ciekawe. Chociaż nie ukrywam, że ostatnia zagadka jest bardzo czasochłonna i mam wrażenie, że jednak za mocno przekombinowana. Ale potwierdzam - jej rozwiązanie daje ogromną satysfakcję. Nam udało się wyjść z bunkra kilka minut przed czasem i nie potrzebowaliśmy żadnej podpowiedzi. Bawiliśmy się przednio, więc z czystym sumieniem polecamy. Ale niekoniecznie jako pierwszy wybór, bo może okazać się za trudny :)

  • Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren

    Muzeum okultyzmu Państwa Warren
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Zawsze chciałam zajrzeć do Warrenów

    09.09.2019 | data wizyty: 08.09.2019

    Usłyszeliśmy, że pojawił się w Warszawie nowy pokój, do tego utrzymany w konwencji horroru, więc oczywiście musieliśmy go odwiedzić. Widać bardzo dobry pomysł. Zdarzyło mi się nawet dwa razy krzyknąć ze strachu ;) Z tego, co mówiła obsługa, z czasem okazji do krzyku będzie więcej. Same zagadki są całkiem ciekawe, aczkolwiek moim zdaniem za dużo kłódek, za mało innowacyjnych rozwiązań, które lubię najbardziej :) Jest też sporo liczb i trochę matematyki. Ja miałam poczucie, że to taki klasyczny pokój w starym stylu. Stąd też nie maksymalna ocena. Ale warto pokój odwiedzić, bo przechodzenie go daje dużo frajdy.

  • Escape room Legenda Miecza

    Legenda Miecza
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Średniowieczny klimat!

    09.09.2019 | data wizyty: 01.09.2019

    To była nasza trzecia wizyta w Wyjściu Awaryjnym. Myślałam, że po piramidzie i łodzi podwodnej nic mnie już nie zaskoczy. Bałam się też, że Legenda Miecza będzie najsłabsza. Ach, jakże się pomyliłam. Ten pokój nie zawodzi! Widać w nim ogrom włożonej pracy. Zagadki nie są bardzo trudne, ale niecodzienne i wymagające spostrzegawczości. Krótko mówiąc trzyma poziom. Naprawdę warto odwiedzić także ten pokój :)

  • Escape room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Niesamowity klimat

    26.08.2019 | data wizyty: 25.08.2019

    To nasz drugi pokój w Wyjściu Ewakuacyjnym. Po Piramidzie myśleliśmy, że lepiej być nie może, a okazało się, że Nautilus trzyma poziom! Zagadki są bardzo ciekawe i zróżnicowane. Nas zatrzymała jedna, na której rozwiązanie za nic w świecie byśmy nie wpadli bez podpowiedzi. Bawiliśmy się świetnie i na pewno odwiedzimy jeszcze Średniowiecze ;)

  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Egipskie noce!

    19.08.2019 | data wizyty: 18.08.2019

    To nasz pierwszy pokój w Wyjściu Awaryjnym, ale na pewno nie ostatni. Egipski pokój jest dopracowany w każdym szczególe. Klimat w środku jest mega wciągający! Byliśmy we czwórkę i mysle, że to optymalna liczba osób. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem tego pokoju! I polecamy każdemu :)

  • Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

    Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Świetny!

    05.08.2019 | data wizyty: 04.08.2019

    Udało nam się wyjść 14 min przed czasem. Zagadki są bardzo różnorodne i wymagające spostrzegawczości. Historia ciekawa, co nie zawsze się zdarza :)

Zobacz więcej opinii: 1 2