Godric

Godric

Hej, jestem Godric. Mam na swoim koncie 11 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

11 Odwiedzone

10 Planowane

Podróżnik

41 Punkty

25
41 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości
Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości

Rodzinna przygoda na Krakowskich wakacjach

20.02.2020 | data wizyty: 17.02.2020

Wiarygodna opinia

Godric 9 opinii

Ostatni dzień pobytu w Krakowie, parę godzin do pociągu i najlepszy pomysł, który może przyjść do głowy czyli podróż do escape room!
Pokój "Starożytna Świątynia" jest bardzo fajnym doświadczeniem dla grup w różnym stopniu zaawansowania, jeżeli chodzi o rozwiązywanie wyzwań w "pokojach ucieczkach". Każdy znajdzie coś dla Ciebie poczynając od bardzo ładnych (chociaż według mnie troszkę za skromnych) dekoracji, do ciekawych rozwiązań zagadkowych. Fabuła jest bardzo interesująca, wciągająca i doskonale współgra z klimatem, który zastajemy w środku. Pan czuwający nad pokojem bardzo miły, można było chwilkę pogadać, więc całokształt uważam za bardzo pozytywny i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś uda mi się odwiedzić kolejny pokój od Secreto!

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Walentynki z dreszczykiem

20.02.2020 | data wizyty: 14.02.2020

Wiarygodna opinia

Godric 9 opinii

W walentynki wraz z moją ukochaną przeszukaliśmy pracownie naszego przyjaciela!
Już na samym początku fabuła potrafi mocno wkręcić graczy w klimat pokoju. Mroczna atmosfera i dość trudne zagadki stanowią niemałe wyzwanie dla naszej psychiki, ale również są doświadczeniem, które warto przeżyć na własnej skórze. Escape room jest naprawdę bardzo dobrze przygotowany. Zagadki nie są liniowe, a bardzo dopracowane dekoracje robią wrażanie. Oprócz tego warto wspomnieć o miłych ludziach czuwających nad lokalem i gośćmi oraz o Pani Natalii, która bardzo fajnie przeprowadziła nas przez pokój, krzepiąc nas drobnymi podpowiedziami w chwili zwątpienia!
Święto zakochanych uważamy za udane i tak to była nasza WSPÓLNA opinia ;)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Łowca Głów
Łowca Głów

Kolejne starcie z przerażeniem

03.08.2019 | data wizyty: 12.12.2018

Wiarygodna opinia

Godric 9 opinii

Łowca Głów to drugi escape room z gatunku thriller, który odwiedziłem. Czy warto przeżywać takie mrożące krew w żyłach przygody? Zdecydowanie tak. Ten pokój budzi w graczach uczucie, które ciężko jest sobie wyobrazić jeżeli samemu się tego nie doświadczy, mianowicie coś w rodzaju ciągłego strachu. Gracze doświadczają niepokoju, który wywołuje fabuła całej przygody, dekoracje i to jak wszystko współgra z otoczeniem. Nawet teren przed budynkiem, w którym znajduje się escape room budzi pewne napięcie.
Team 1:27 ubawił się świetnie i długo wspominał to wydarzenie!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Team 1:27 w służbie Króla Artura

28.10.2018 | data wizyty: 15.09.2018

Godric 9 opinii

Po świetnych wspomnieniach, które mieliśmy z Podmorską Przygodą postanowiliśmy nie odchodzić zbyt daleko i wybraliśmy się do pokoju obok.
Legenda Miecza to pokój, który może poszczycić się niesamowitym wystrojem. Wszystkie znajdujące się w pomieszczeniu artefakty i dekoracje wykonane są z dbałością o szczegóły co nadaje niepowtarzalnego klimatu. Do tego przez całą przygodę towarzyszy nam muzyka z filmu Guy'a Ritchie'go - Król Artur: Legenda miecza, którą według mojej subiektywnej opinii delikatnie bym podgłośnił. Oprócz "szturmu na zamek" zagadki nie sprawiają większych trudności, ale są bardzo zaskakujące.
Escape room z niesamowitym klimatem, godny polecenia grupom mniej jak i bardziej doświadczonym.
P.S. Zamiłowanie do fantastyki zwiększa dobrą zabawę!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Narodziny 1:27

28.10.2018 | data wizyty: 27.08.2018

Wiarygodna opinia

Godric 9 opinii

Stała ekipa zebrana i zaczynamy nasze regularne wypady! Na nasz pierwszy cel obraliśmy sobie Nautilusa. Czy grupa składająca się w większości z początkujących osób podoła wyzwaniu?
Daliśmy radę wyjść minutę i dwadzieścia siedem sekund przed czasem, ale wcale nie było łatwo. Poziom trudności zagadek podczas podmorskiej przygody jest bardzo wysoki. Każdy z nas mógł popisać się swoimi umiejętnościami, rozwiązać "swoją" zagadkę, ale kluczem do zwycięstwa jest tutaj współpraca. Wnętrze, w którym znajdują się uczestnicy jest idealnie dopracowane, żadne z mechanizmów nie zawodzi, a wszystkiemu towarzyszą odpowiednio dobrane dźwięki okrętu podwodnego i jego maszynerii. Całość zabawy osadzona jest w bardzo ciekawej linii fabularnej, więc klimat jest naprawdę dobry!
Pokój stworzony z myślą o bardziej zaawansowanych poszukiwaczach przygód i tym ekipom właśnie go polecam. Jeżeli jednak mniej doświadczona grupa zdecyduje się wziąć udział w podróży z Kapitanem Nemo to obsługa pokoju na pewno pomoże Wam dotrzeć do celu!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Powrót
Powrót

Rodzinny powrót do przeszłości

28.10.2018 | data wizyty: 18.08.2018

Wiarygodna opinia

Godric 9 opinii

Kiedy zajawka do zabawy escape room wróciła do mojego serca nie zamierzałem odpuszczać. Niedługo po ostatniej wizycie w pokoju zagadek, postanowiłem wybrać się na kolejną tym razem z rodzinką. Szukałem czegoś we wspólnej dla nas tematyce i znalazłem Powrót.
Jeżeli ktoś jest fanem lat 80' i filmów Roberta Zemeckisa ten pokój jest zdecydowanie dla niego. Dekoracje, muzyka i zagadki przywołują uczucie nostalgii i sprawiają, że serce fana bije szybciej. Przejście tego escape roomu nie sprawia większych trudności, co nie oznacza, że zagadki nie są perfekcyjnie dopracowane i każdy znajdzie jakiś rodzaj "zadania" dla siebie.
Bardzo polecam ten pokój grupom/rodzinom (4 - 5 osobowym), które przede wszystkim mają wspólne wspomnienia z Powrotem do przyszłości albo po prostu chcą poczuć magię tych pięknych lat XX wieku.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Kolekcjoner
Kolekcjoner

Chopaqi w akcji

28.10.2018 | data wizyty: 16.08.2018

Godric 9 opinii

Podczas wizyty w Poznaniu z kumplami postanowiliśmy urozmaicić sobie nieco czas i wybrać się do escape roomu. Przeglądając propozycje pokojów naszą uwagę przykuł Kolekcjoner. Mimo to, że pokój jest thrillerem, a my nie jesteśmy najodważniejszymi zawodnikami, zdecydowaliśmy spróbować swoich sił.
Już od samego początku jesteśmy wprowadzeni w mroczny klimat. Integracja otoczenia i obsługi z "ofiarami kolekcjonera" jest nie do opisania. Dekoracje nadają grozy, a my czujemy się jak uczestnicy prawdziwego horroru! Zagadki są bardzo ciekawe i na dość wysokim poziomie trudności, który przez przeszywający uczestników strach, może dodatkowo rosnąć.
Polecam ten pokój wszystkim, którzy chcą spróbować nowych doświadczeń i poczuć dreszczyk emocji. Niesamowite przeżycie warte wspominania!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Grobowiec smoka
Grobowiec smoka

Wielki powrót

16.09.2018 | data wizyty: 07.07.2018

Wiarygodna opinia

Godric 9 opinii

Po prawie dwu letniej przerwie udało mi się zebrać grupę znajomych i uderzyć w kolejny Escape Room. Grobowiec smoka okazał się być strzałem w dziesiątkę i został pokojem, do którego bardzo lubię wracać wspomnieniami.
Grobowiec smoka jest bardzo dopracowanym pomieszczeniem pełnym zróżnicowanych zagadek. Kryje w sobie wiele tajemnic i niespodziewanych rozwiązań, co tworzy niesamowity klimat.
Pokój godny polecenia grupom początkującym jak i starym wyjadaczom.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pokój Podróżnika
Pokój Podróżnika

Początek przygody

16.09.2018 | data wizyty: 05.11.2017

Godric 9 opinii

Moja przygoda z Escape Room zaczęła się właśnie od tego pokoju. Był to prezent urodzinowy dla mojego kolegi, który z dobrej woli zabrał mnie ze sobą.
Pokój podróżnika jest miejscem, które można polecić małym grupom (3, maksymalnie 4 osoby) zaczynającym obracanie się w tego typu zabawie. Pomieszczenie jest małe i niezbyt klimatyczne. Niektóre zagadki mogą sprawić trudność, ale większość z nich jest łatwa i każda grupa osób powinna sobie z nimi poradzić.
Pokój w sam raz na dobry początek, chociaż biorąc pod uwagę cenę można się delikatnie zawieść.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 5/10

Poziom trudności: Średni