moai-pp

moai-pp

Hej, jestem moai-pp. Mam na swoim koncie 193 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

193 Odwiedzone

0 Planowane

Globtroter

246 Punkty

225
246 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Swietny kosmos

02.04.2020 | data wizyty: 16.02.2020

Z jednej strony te Marsy juz troche nudne, z drugiej jak sie wchodzi do takiego pokoju, to dlaczego nie?
Lamiglowki, klimat, obsluga, roznorodnosc - super!
W tym pokoju we dwoch naprawde mozna doznac mindfuck'a przez brak liniowosci ;-)
Kawal dobrej roboty, duze uznanie dla autorow za niespotykana wielowatkowosc i utrzymanie poziomu immersji.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Stara Szafa
Stara Szafa

Bardzo dobry

02.04.2020 | data wizyty: 16.02.2020

Nie jest latwo oceniac pokoj po zrobieniu z grubsza 200.
A wlasciwie moze latwiej? ;-)
W kazdym razie: klimat bardzo fajny, obsluga mega, lamiglowki swietne. Klodki? Czegos takiego nie widzialem przez 200 pokoi.
Jakosciowo troche brakuje do najlepszych w Warszawie, ale wciaz Swiat Zagadek uwazam za Top10 warszawskich firm (i to sie nie zmienilo po przenosinach z Senatorskiej do Marek).
Reasumujac - koniecznie trzeba isc!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Okup
Okup

Wybor miedzy wersja Light i Hard, to jakby nie bylo wyboru ;-)

19.01.2020 | data wizyty: 06.01.2020

Wiarygodna opinia

Na dzien dobry chcialbym polecic wersje Hard - nie mam porownania rzecz jasna, ale zwyklem mawiac, ze taki wybor, to jakby nie bylo wyboru i na pewno nikt tu nie bedzie rozczarowany ;-)
Lokalizacja jest dosyc mocno na uboczu, ale to oczywiscie otwiera szereg mozliwosci, jakie sa niedostepne dla wiekszosci Escape Room'ow. I szczerze mowiac, dla takiej przygody warto przyjechac znacznie dalej, niz na Kepe Tarchominska.
No to po kolei:
1. Klimat - kompletny sztos od samego poczatku zabawy, az do... konca? Ci ktorzy mysla, ze koniec nastapil wraz z wyjsciem, moga sie pomylic ;-)
2. Wystroj - calkowicie adekwatny, wszystko sie zgadza;
3. Lamiglowki - niby ich niewiele, ale nie jest tak prosto, zwlaszcza jak... no, prosto nie jest;
4. Obsluga - rozbrajajaca to chyba odpowiednie slowo...

To jest kolejny dowod na to, ze tylko wyobraznia jest ograniczeniem i wciaz mozna wymyslac elementy (czy to przed, w trakcie, czy po), ktore sa calkowicie unikalne w skali 200 pokoi.
Wielki szacun i juz nie mozemy doczekac sie kwietnia, bo spoznilismy sie na Kemping w tym roku ;-)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Rozdział I: Szepty
Rozdział I: Szepty

Forest Escape sie zna na robocie

27.12.2019 | data wizyty: 27.12.2019

W Prologu i Postapo bylismy w lipcu 2018, ale warto bylo tyle czekac na kolejne podobne doswiadczenie. Pokoj w pelni dorownuje klimatem i trudnoscia lamiglowek Prologowi: wszystko jest zupelnie spojne i logiczne, a rownoczesnie elementow rozpraszajacych uwage jest tak wiele, ze poziom trudnosci rosnie.
Dbalosc o klimat jest naprawde na najwyzszym poziomie, duzy szacunek dla pomyslowosci jesli chodzi wystroj i jego poszczegolne czesci. Okazuje sie, ze nie trzeba [spojler] i glosnych odglosow odpalanych z zaskoczenia, zeby stworzyc prawdziwy klimat grozy. Jestem w stanie wyobrazic sobie jaka adrenalina towarzyszy tutaj podczas rozgrywki w ciemnosci - gralismy w kilku miejscach outdoorowych w nocy i to naprawde dodaje do pieca, zwlaszcza w takim mrocznym klimacie.
Swietna robota - oby Rozdzial II szybko powstal ;-)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Zielona Mila
Zielona Mila

Bardzo dobry pokoj!

11.11.2019 | data wizyty: 28.10.2019

Dawno nie bylismy w tej lokalizacji, ale zdecydowanie oplacalo sie odwiedzic dla tego nowego pokoju: swietny klimat, ciekawe i nieszablonowe zagadki, bardzo dobra obsluga.
Zdecydowanie warto sie wybrac i przy okazji odwiedzic ich starsze, wciaz dzialajace pokoje.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Wreszcie nowy pokoj od Room Escape ;-)

11.11.2019 | data wizyty: 04.11.2019

Mamy sentyment do Room Escape, bo to u nich kilka lat temu zarazilismy sie eskejpowym bakcylem. I tym bardziej ucieszylismy sie, ze zrobili nowy pokoj (zastapil Laboratorium przy ul. Sniadeckich).
I oczywiscie jak przystalo na Room Escape, pokoj jest bardzo dobry: roznorodne lamiglowki, wystroj bez zarzutu, swietny klimat - koniecznie trzeba odwiedzic!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Abrakadabra!
Abrakadabra!

Zyskuje przy dluzszym pobycie ;-)

11.11.2019 | data wizyty: 01.10.2019

Wiarygodna opinia

Pierwsze wrazenie po wejsciu do pokoju jest calkiem przyzwoite, ale po chwili ustepuje poczuciu, ze otacza nas taniocha i niezbyt wyszukane lamiglowki. Ale to naprawde jest dobra abra-kadabra: po kilkunastu minutach zaczyna sie doceniac calosc zabawy i wysilek tworcow. Naprawde mile zaskoczenie i kilka rzadkich, lub nawet unikalnych trickow - gratulacje!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Space Wars
Space Wars

Fajny kosmos

11.11.2019 | data wizyty: 03.10.2019

Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane, wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
Troche szkoda, ze pokoj jest 3-osobowy, ale dzieki kreatywnosci obslugi dalismy rade we dwoch z niewielka pomoca ;-)
A obsluga nie dosc, ze kreatywna, to do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy - czego chciec wiecej? :-)
Zdecydowanie warto odwiedzic!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kuba Rozpruwacz
Kuba Rozpruwacz

Swietny pokoj z klimatycznym wystrojem

11.11.2019 | data wizyty: 03.10.2019

Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na bardzo wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane, odpowiedni klimat, wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
Do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy obsluga - czego chciec wiecej? :-)
Zdecydowanie warto odwiedzic!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Labirynt Minotaura
Labirynt Minotaura

Bardzo dobry!

11.11.2019 | data wizyty: 01.10.2019

Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na bardzo wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane (jedna z nich to prawdziwy 'mindfuck' - szacun ;-), wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
Do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy obsluga - czego chciec wiecej? :-)
Zdecydowanie warto odwiedzic!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne