moai-pp

moai-pp

Hej, jestem moai-pp. Mam na swoim koncie 193 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

193 Odwiedzone

0 Planowane

Globtroter

246 Punkty

225
246 pkt
300

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Krypta wampira
Krypta wampira

Jakosc wykonania rzadzi!

12.04.2016

moai-pp 187 opinii

Jeden z tych pokoi, w ktorym polozono nacisk na jakosc wykonania - naprawde robi wrazenie!
Poziom trudnosci to pojecie wzgledne, ale lamiglowki bardzo ciekawe i zroznicowane (zero klodek), a przynajmniej jedna super-oryginalna :-)
Zdecydowanie polecam, planuje juz wizyte w drugim pokoju i czekam az trzeci pokoj ruszy - do zobaczenia!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Grey's room
Grey's room

Klimatycznie

08.04.2016

moai-pp 187 opinii

Fajny klimat i zagadki calkiem calkiem, chociaz zgadzam sie z jedna z wczesniejszych opinii: jeden z przedmiotow troche zbyt mocno eksploatowany.

W moim prywatnym rankingu pokoi na podium sie nie zalapal, ale zdecydowanie warto odwiedzic.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Piramida
Piramida

Podium w Warszawie

02.04.2016

moai-pp 187 opinii

Mialem cholernie wysokie oczekiwania wzgledem tego pokoju i samego Domu Zagadek.
1. Pokoj
Plusy: bardzo fajny klimat, wiekszosc zagadek ciekawa i oryginalna, sporo robiacej wrazenie automatyki - super!
Minusy: ilosc klodek, zwlaszcza ilosc podobnych klodek szyfrowych rownoczesnie.
2. Dom Zagadek
Ze wzgledu na skrzywienie zawodowe zwiazane z praca w uslugach staram sie nie byc czepliwy.
Ale jak w zadnym innym ER w ktorym wczesniej bylem, obsluga byla chlodna, oschla i sztywna.

Tak czy inaczej poszedlem tam zeby sie dobrze bawic i nie moglbym przyznac Piramidzie pierwszego miejsca w Wawie, ale podium jest niewatpliwie.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 4/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Sekret sierocińca
Sekret sierocińca

Zero kłódek

26.03.2016

moai-pp 187 opinii

Calkiem fajny klimat, mechanika lamiglowek naprawde rzadko spotykana, kompletnie zero klodek - ciekawie i mozna polecic, ale to niezupelnie moj klimat (mowie teraz o obu pokojach), podium poki co niezagrozone.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Horror Room
Horror Room

Sa ciarki!

19.03.2016

moai-pp 187 opinii

Nazwa pokoju w pelni trafna - poszedlem samodzielnie i po odkryciu otoczenia pomyslalem "fuck, trzeba bylo poprzestac na poprzednich dwoch" :-)
Naprawde ida ciary, ale jak juz sie wezmie w garsc, to naprawde swietna zabawa.
Moim subiektywnym zdaniem najciekawszy pokoj ekipy Mystery House, zwlaszcza pod wzgledem klimatu i roznorodnosci/innowacyjnosci lamiglowek.
Z drugiej strony wyszedlem z tego pokoju najszybciej (ale byc moze dlatego, ze mialem juz tego dnia rozgrzewke w pozostalych dwoch pokojach) - poziom trudnosci to zawsze pojecie wzgledne.
Obsluga swietna, klimatyczna i z pasja - dzieki i do zobaczenia w nowym pokoju? :-)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Mystery House

Dziękujemy za takie długie odwiedziny i soczyste recenzje :) Wszystkie 3 pokoje na raz i na dodatek samemu to nie lada wyzwanie. Dziękujemy, że Ci się u nas podobało i zapraszamy po zmianie pokoi w przyszłości o czym poinformujemy na naszym fanpage'u i stronie internetowej. Szerokiej drogi !

Escape room Siedziba Tajnego Agenta
Siedziba Tajnego Agenta

Low-budget daje rade!

19.03.2016

moai-pp 187 opinii

Kolejny dowod na to, ze mozna zrobic fajny, pojedynczy pokoj niewielkim kosztem.
Kilka ciekawych rozwiazan cyfrowych (w odroznieniu od Hrabiego) odpowiadajacych tematowi i fabule.
Obsluga super - sprawiacie, ze chce sie wejsc do nastepnego pokoju zaraz po wyjsciu z poprzedniego :-)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Mystery House

Dziękujemy za takie długie odwiedziny i soczyste recenzje :) Wszystkie 3 pokoje na raz i na dodatek samemu to nie lada wyzwanie. Dziękujemy, że Ci się u nas podobało i zapraszamy po zmianie pokoi w przyszłości o czym poinformujemy na naszym fanpage'u i stronie internetowej. Szerokiej drogi !

Escape room Pokój Hrabiego
Pokój Hrabiego

Niezly wystroj, fajna zabawa

19.03.2016

moai-pp 187 opinii

W kilku punktach:
1. obsluga super, zarowno na etapie rezerwacji jak i na miejscu - dzieki!;
2. fajny klimat i wystroj pokoju;
3. poziom trudnosci jest pojeciem wzglednym, ale raczej dla poczatkujacych;
4. zagadki ciekawe, mimo ze dosyc 'niskobudzetowe'.
Dobrze sie bawilem i to jest najwazniejsze :-)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Mystery House

Dziękujemy za takie długie odwiedziny i soczyste recenzje :) Wszystkie 3 pokoje na raz i na dodatek samemu to nie lada wyzwanie. Dziękujemy, że Ci się u nas podobało i zapraszamy po zmianie pokoi w przyszłości o czym poinformujemy na naszym fanpage'u i stronie internetowej. Szerokiej drogi !

Escape room Testament
Testament

Bez elektroniki

15.03.2016

Opinia archiwalna

moai-pp 187 opinii

Okazuje sie, ze mozna zrobic swietny pokoj w pojedynczym pomieszczeniu i bez elektroniki.
Calkiem fajna historia, dobry klimat, spojne zagadki, kilka bardzo ciekawych klodek.
O ile sie nie myle to byl moj dziesiaty ER, ale zdecydowanie jest minimum w Top 3.
Czekam na kolejny pokoj!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Morderstwo w barze
Morderstwo w barze

Nie docenilem...

13.03.2016

moai-pp 187 opinii

Proponuje nie isc samemu i na kacu... nie docenilem miejsca, naprawde mozna zrobic niezly pokoj bez zadnej klodki!

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wehikuł Czasu
Wehikuł Czasu

Fantastyczny!

01.03.2016

moai-pp 187 opinii

Niestety ostatni z szesciu pokoi ekipy Room Escape, jaki mialem odwiedzic. Po wyrazistym i efektowynym Rycerskim i nowoczesnym Muzeum na Inzynierskiej, nie wiem czemu, ale nie obiecywalem sobie zbyt wiele pod katem klimatu.
Jak bardzo sie mylilem... :-)
Wiekszosc zagadek o umiarkowanym poziomie trudnosci, kilka naprawde ciekawych i niespotykanych gdzie indziej (takze u konkurencji ktora dotychczas widzialem), ale klimat, wystroj i specyfika wspolpracy wplynela na moja ostateczna ocene - to byl pokoj w ktorym najlepiej sie bawilismy z moim stalym escape'owym partnerem.
Room Escape - otworzcie trzecia lokalizacje, zanim z nudow sam zaczne myslec o stworzenu konkurencji... :-)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Odpowiedź firmy Room Escape

Nam też łezka w oku się kręci , jak czytamy, że to Wasza ostatnia ucieczka z naszego Room Escape :( Jednocześnie bardzo się cieszymy czytając pełen pozytywnych wibracji i emocji komentarz. Zaskakujemy uciekinierów nieszablonowymi rozwiązaniami, ciekawymi zagadkami i fantastycznym wystrojem. Kto wie, może zaskoczymy Was czymś wiecej ;)

Pokaż następne