Klaudia L. 5

Klaudia L. 5

Hej, jestem Klaudia L. 5. Mam na swoim koncie 9 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

9 Odwiedzone

0 Planowane

Podróżnik

48 Punkty

25
48 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego
Sekret Profesora Lipnitzkiego

Ah, ta Wolska...

17.02.2020 | data wizyty: 15.02.2020

Wiarygodna opinia

Klaudia L. 5 5 opinii

Idąc za strzałem, skoro byliśmy w plugawym postanowiliśmy, że odwiedzimy również drugi pokój. Wzięliśmy ten jako drugi, ponieważ z opinii wydawał nam się cięższy, aniżeli plugawy. Warto iść w tej kolejności - myślę, że bez plugawego nie wydostalibyśmy się z sekretu.

Jeśli chodzi o sam pokój i klimat, to polecam w 100%. Niektóre zagadki trochę obrzydliwe (w tych momentach to narzeczony musiał przejąć pałeczkę), trochę wbrew sumieniu, ale jaki mógłby być pokój, skoro musimy rozgryźć zagadkę naukowca?

Jesteśmy bardzo zadowoleni z spędzonego czasu w LockHouse, na pewno każdy, kto zdecyduje się pójść do jednego z dwóch pokoi, będzie zadowolony!

Mistrz Gry, tak jak w plugawym - rewelacyjny :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Plugawy HOTel
Plugawy HOTel

Naprawdę plugawy HOTel

17.02.2020 | data wizyty: 15.02.2020

Wiarygodna opinia

Klaudia L. 5 5 opinii

Pokój zaskakujący. Mimo, że mamy na koncie kilka dobrych,bądź bardzo dobrych pokoi, żaden z poprzedników nie wywarł na nas takiego wrażenia. Klimat genialny, wpasowany do obskurnego hotelu na Krowoderskiej. W końcu można było spełnić swoje marzenie i pokonać maszynę, która na pewno nie raz stawiała opór.
Byliśmy w dwójkę, oboje na koncie mieliśmy 8 pokoi. Potrzebowaliśmy kilku wskazówek (tutaj duży plus za to, że Mistrz Gry naprowadzał na wskazówkę, a nie podpowiadał "idźcie tam, zróbcie to, etc.).

Jeśli macie chwilę wolnego, naprawdę polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Saloon
Saloon

Rewolwerowcy

13.01.2020 | data wizyty: 12.01.2020

Wiarygodna opinia

Klaudia L. 5 5 opinii

Świetny pokój. Zagadki klimatyczne, kojarzące się z dzikim zachodem. Pewnie dlatego mieliśmy problem z niektórymi, bo w klimacie nie siedzimy. Na szczęście Mistrz Gry bacznym okiem nas obserwował i pomógł, gdy utknęliśmy w miejscu. Jeśli chodzi o podpowiedzi - nie były one oczywiste, tylko nas naprowadzały :) W dwójkę do przejścia, choć bez kilku podpowiedzi się nie obyło.

Wystrój na ogromny plus. Dobrze wykończony pokój, nie ma się wrażenia, że jesteśmy w kamienicy, na drugim piętrze. Pokój bardzo dobrze zagospodarowany.

Obsługa na bardzo wysokim poziomie, w każdym pokoju chciałoby się mieć takiego Mistrza. Na pewno jeszcze wrócimy do Zabrza :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Fabryka Czekolady
Fabryka Czekolady

Re-we-la-cja!

09.01.2020 | data wizyty: 07.01.2020

Klaudia L. 5 5 opinii

Pokój inny niż inne. Klimat, zagadki, wprowadzenie - wszystko na najwyższym poziomie.

Pierwszy raz spotkałam się z tego typu zagadkami - trzeba się pomęczyć, pogłówkować, natrudzić. Wymagana sprawność manualna! Wciąż jestem pod wrażeniem niektórych łamigłówek.

Mimo, że był to nasz pierwszy pokój od Loftescape, na pewno wrócimy.

Jeśli chcesz z powrotem poczuć się jak dziecko - musisz wybrać się do fabryki czekolady!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zemsta
Zemsta

Zemsta

07.01.2020 | data wizyty: 28.12.2019

Klaudia L. 5 5 opinii

Pokój świetnie wystrojony, bardzo ciekawy i warty zobaczenia. Trzymał w napięciu i z każdą rozwiązaną zagadką chciało się coraz więcej. Mimo, że była z nami osoba doświadczona, każdy z nas główkował w niektórych momentach i nie "ogarniał" o co chodzi. Wszystko z powodu presji czasu :) Niemniej, udało nam się wyjść!

Małym minusem było to, że zagadki były jedno liniowe - będąc w czwórkę nie każdy miał co robić. W dwie, bądź trzy osoby zabawa będzie dużo lepsza, bo każdy będzie miał ręce pełne roboty, a pamiętajcie - zemsta czeka tuż za rogiem :)

Cóż więcej rzec - polecam! :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni