sadek22b

    sadek22b

    Hej, jestem sadek22b. Mam na swoim koncie 103 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

    103 Odwiedzone

    0 Planowane

    Pionier

    150 Punkty

    150 pkt
    225

    Wszystkie opinie

    Ubik
    Ubik

    Esencja ER!

    30.09.2020 | data wizyty: 27.09.2020

    Wiarygodna opinia

    Ubik to zbudowany z pasją i świetnym pomysłem pokój, który może nie ocieka złotymi ozdobami, ale wciąga lepiej niż niejedno "dzieło sztuki" z branży. Uśmiech nie schodził nam z twarzy, kiedy pokonywaliśmy kolejne przeszkody stojące nam na drodze, choć ich zasady działania znaliśmy już bardzo dobrze. Tajemnicą Ubika jest po prostu świetna historia z wciągającą fabułą i zgrabnie wplecionym zwrotem akcji.
    Pokój nie jest trudny, choć przyda się odrobina doświadczenia, żeby nie korzystać z podpowiedzi. Zagadki zadowolą zarówno szperaczy jak i wielbicieli kombinacji. Zdecydowanie polecam ten pokój wszystkim fanom ER - początkujący mogą łatwo połknąć bakcyla, natomiast doświadczeni z satysfakcją powalczą z czasem i unikaniem podpowiedzi.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Seria Niefortunnych Zagadek
    Seria Niefortunnych Zagadek

    tego jeszcze nie grali...

    30.09.2020 | data wizyty: 18.07.2020

    Wiarygodna opinia

    Trudno dodać coś nowego do opinii, które na temat tego pokoju zostały już napisane. Tu wszystko jest na swoim miejscu, każdy szczegół jest dopięty na ostatni guzik, a przestrzeń i jej wykorzystanie są wręcz przytłaczające! Zdecydowanie jest to pokój, który każdy fan ER powinien odwiedzić. Bez wyjątków!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Zemsta
    Zemsta

    Pomszczono!

    01.03.2020 | data wizyty: 29.02.2020

    Wiarygodna opinia

    Zemsta to bardzo dopracowany pokój, który całkowicie zasłużenie zbiera tak wysokie opinie! Przestrzeń, w której będziecie walczyli z czasem jest wprost imponująca! Napotykane zamki i skrytki w żaden sposób nie rażą, ponieważ są sprytnie wkomponowane w zarys historii i wystrój [spojler]. Kilka mechanizmów spotkaliśmy pierwszy raz, jednak są na tyle logiczne, że nikt nie będzie miał problemu z rozpracowaniem ich działania.
    Klimat jest skutecznie budowany już w pierwszej części rozgrywki, jednak finalne sceny niejedną osobę powstrzymały od zrobienia kolejnego kroku w mrok. Osoby bardziej wrażliwe z pewnością mogły poczuć tu lekki niepokój.
    Ponieważ czas życia tego pokoju dobiegł końca, nie mogę go już nikomu polecić. Żałować, że tu nie dotarli powinni jednak wszyscy fani ER :)

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Sekrety krasnoludów
    Sekrety krasnoludów

    Sekrety ujawnione!

    01.03.2020 | data wizyty: 29.02.2020

    Wiarygodna opinia

    Istna bomba! Klimat jaki zbudowano w tym pokoju jest po prostu niesamowity! Może pomyślicie, że to miejsce wyłącznie dla dzieciaków, jednak nie moglibyście być w większym błędzie!
    Już samo wprowadzenie pozwala przyjemnie wczuć się w nastrój rozgrywki. Z każdym kolejnym krokiem wpada się jednak po uszy w rasowy domek krasnoludów, gdzie nie brakuje niczego poza wysokością stropu ;) Same [spojler], meble, rekwizyty, dosłownie wszystko jest tu na swoim miejscu. Co więcej, większość z tych elementów aktywnie gra w całej zabawie - BRAWO!
    Zagadki są bardzo logiczne, choć niejednokrotnie wymagają zaangażowania większej liczby zmysłów. Pokój dobrze nagradza współpracę i bawi się wieloma konwencjami, których na pierwszą myśl nie powiązałbym z taką historią. Poziom trudności lekko rośnie wraz z pokonywaniem kolejnych zagadek, jednak nie powinien nikogo zatrzymać na dłużej. To bardzo dobre miejsce, by zarazić ER młodszych adeptów tej rozrywki.
    Niestety, ponieważ czas życia pokoju dobiegł końca mogę wyłącznie powiedzieć, że ci z Was, którzy nie zdążyli tu dotrzeć mają czego żałować!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Cisza Nocna
    Cisza Nocna

    Kiedy następny pokój?

    18.02.2020 | data wizyty: 08.02.2020

    Tego, że Can you Escape? to sprawdzona firma nikomu mówić nie trzeba. Cisza nocna ponownie dowodzi, że trafiliście w dobre ręce. Rozgrywkę rozpoczyna klasycznie wprowadzenie i wyjaśnienie zasad. Po przeniesieniu do celi nie będzie już tak miło, lecz to tylko podkręca klimat.
    Wystrój pokoju jest poprawny. Wszelkie niuanse można lekko powiązać z "eksperymentalnością" instytucji która nas gości, więc zabieramy się za zagadki. Początek zabawy mocno nagradza współpracę i spostrzegawczość dlatego polecam dużo konsultacji i szeroko otwarte oczy. Podpowiedzi nie są sztucznie ukrywane, więc zabawa przebiega bardzo przyjemnie. Z czasem atmosfera nieco się rozweseli i po kilku krokach dobrniecie do sedna. Ostatnia zagadka jest wspaniała i daje ogrom satysfakcji - amatorzy ruchomych mechanizmów będą mieli na co popatrzeć.
    Zdecydowanie polecam pokój wszystkim fanom ER - po prostu będzie się tu dobrze bawili!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Serce Grozy
    Serce Grozy

    Ból serca

    18.02.2020 | data wizyty: 04.01.2020

    Pokój wita dopracowanym klimatem. Z każdej strony wylewa się wszechobecny mrok i dowody niedawnych, mrożących krew w żyłach scen. Do wystroju i rekwizytów nie można mieć zarzutów.
    Wprowadzenie przenosi nas w kontynuację Tajemniczej Posiadłości, więc jesteśmy w bardzo dobrych nastrojach. Niestety już po kilku chwilach czar pryska i zaczynamy borykać się na każdym kroku z zawiłościami pokoju. Trudno nie docenić zbudowanych tu mechanizmów, jednak ich działanie nie zawsze jest jasne czy choćby przewidywalne. Nie jestem fanem pokoi, w których po kilku minutach działania po omacku decyduję się na podpowiedź, żeby dowiedzieć się z jakim mechanizmem właściwie mam do czynienia. Tu niestety na każdym kroku napotykamy sztuczne bariery, zdawkowe podpowiedzi i kilka obiektów, które trudno nawet nazwać, a trzeba czegoś się z nich dowiedzieć odpowiednio nimi manipulując. Brak tu również satysfakcji z rozwiązywania kolejnych zagadek (poza ostatnią), co niestety odbiera sporo zapału do dalszych działań.
    Pokój oceniam jako trudny, choć moim zdaniem jest on niestety po prostu nielogiczny. Z tytułowym "bólem serca" wystawiam tę opinię i mam nadzieję, że po lekkiej reorganizacji pokój będzie w stanie dawać graczom tyle satysfakcji, ile pracy pochłonął.

    Ocena ogólna: 5/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Tajemnicza Posiadłość
    Tajemnicza Posiadłość

    Tajemnica rozwiązana

    18.02.2020 | data wizyty: 04.01.2020

    Tajemnicza Posiadłość to dobry pokój, łączący całkiem spójny klimat z najlepszą moim zdaniem odmianą ER, czyli takich, gdzie kłódki i zamki oczywiście występują, ale nie widać ich gołym okiem.
    Wystrój pokoju jest bardzo spójny, trafnie podkreśla zarys historii jaka towarzyszy całej przygodzie, jednocześnie skrywając niejeden ciekawy mechanizm. Proporcja zagadek logicznych do konieczności przeszukiwania każdego zakątka również jest tu zdrowo wyważona, więc fani obu typów zabawy będą mogli znaleźć wyzwanie dla siebie. Cieszy niebanalność kilu rozwiązań, zmuszenie gracza do większej otwartości i odwagi w posługiwaniu się rekwizytami. Po prostu wszystko jest tutaj na swoim miejscu.
    Jedyny minus jaki wychwyciłem to etykiety na kluczach, które definiują gdzie należy ich użyć. Obsługa wspomina o takim rozwiązaniu oraz możliwości zepsucia sobie zabawy, jednak trudno było o tym pamiętać w ferworze walki z czasem i z zapałem mniej doświadczonych uczestników grupy.
    Pokój bez wątpienia mogę polecić wszystkim, choć mniej doświadczone grupy zachęcam do korzystania z podpowiedzi. Warto rozwiązać tu każdą zagadkę by zobaczyć na czym polegała.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Licencja 00
    Licencja 00

    Licencje zdobyte!

    14.12.2019 | data wizyty: 14.12.2019

    Wiarygodna opinia

    Od pierwszych minut rozgrywki czuć niepowtarzalny klimat, a wprowadzenie jest wprost rewelacyjne. Pokój jest bardzo spójny i przemyślany, a zagadki logiczne. Wielki plus za minimalną liczbę kłódek! Jakość wykonania pokoju również zasługuje na wyróżnienie. Sama historia jest bardzo ciekawa, a rozwiązanie każdej kolejnej zagadki niesie ze sobą dużo satysfakcji. Jedynym minusem jest jedna z zagadek, której wynik niestety jest w dużej mierze zależny od losu, a nam nie 'zagrały' aż dwie zmienne. Dobrze, że mieliśmy spory zapas czasu, bo utknęliśmy na tej zagadce na dobrych kilka minut. ;) Pokój jest naprawdę godny polecenia, nie tylko dla fanów przygód Agenta 007.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    5 Morderstw
    5 Morderstw

    We dwoje też można świetnie się bawić!

    14.12.2019 | data wizyty: 13.09.2019

    Wiarygodna opinia

    Bardzo ciekawa opcja dla duetów. Świetnie wykorzystana przestrzeń, ciekawe mechanizmy i narzędzia, niebanalna historia. Zdecydowanie nie spodziewaliśmy się tak dobrej zabawy w pokoju skonstruowanym wyłącznie dla dwóch graczy. Polecam wszystkim - poziom trudności zagadek nie odstrasza, a można naprawdę miło spędzić czas.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Lokalizacja
    Lokalizacja

    10/10!

    14.12.2019 | data wizyty: 05.10.2019

    Wiarygodna opinia

    Pomysł, realizacja, rozmach, dosłownie każdy aspekt jakości ER jest tu dopięty na ostatni guzik. Każde kolejne zdanie będzie zbędne lub zepsuje Wam zabawę. Po prostu musicie odwiedzić ten pokój!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne