zmorcia
  • Escape room Sherlock Holmes

    Sherlock Holmes
    LetMeOut
    Wrocław

    Nowa propozycja Let Me Out

    28.02.2020 | data wizyty: 04.01.2020

    Pokój przewyższa poziomem wykonania i zagadek inne pokoje firmy LetMeOut. Spędziliśmy tam bardzo miłe chwile. Niektóre zagadki nietypowe, wystrój ładny, ale pokój sam w sobie raczej dla osób początkujących. Dla naszej grupy czteroosobowej trochę tych zagadek za mało, niektórzy z nas momentami się trochę nudzili, bo zagadki raczej liniowe.
    Ogólna ocena: polecamy dla osób początkujących lub mniej licznych (2-3 osobowych), pokój ładny i zagadki ciekawe.

  • Escape room Prosektorium

    Prosektorium
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Trochę strachu wieczorową porą

    12.02.2020 | data wizyty: 06.02.2020

    Pokój utrzymany jest w klimacie, który sugeruje jego nazwa. Dobrze zaaranżowana przestrzeń sprawia wrażenie jakbyśmy faktycznie znajdowali się w prosektorium. Pokój niestety swoje lata świetności przeżył i można to zauważyć. Nie wpływa to jednak mocno na przebieg gry. Poziom trudności pokoju raczej łatwy, zagadek nie ma aż tak dużo, więc doświadczone drużyny uwiną się raczej szybko. Przyda się umiejętność współpracy. Polecam pokój na początki swojej przygody escape roomowej i wcale nie jest taki straszny. ;)

  • Escape room American School Story

    American School Story
    Fox O'clock
    Wrocław

    Kosmos dosłownie i w przenośni

    12.02.2020 | data wizyty: 28.01.2020

    Nowa lokalizacja Fox o'clock została świetnie wykorzystana do stworzenia nowego rodzaju pokoju, z interakcją jakiej do tej pory nie widzieliśmy. Trzeba to traktować jako przeżycie, po skończeniu którego potrzeba chwili na ponowne zebranie myśli i rozważenie wszystkiego co zaszło.
    Sam pokój nie jest trudny, ale doświadczenie kilku-kilkunastu pokoi bardzo sprzyja wykonywaniu zagadek. Wszystkie zagadki spójne z wystrojem i klimatem pokoju. Widać ogrom pracy przyłożony do każdego z elemenetów w tym pokoju.
    Polecamy drużyną 3-4 osobowym z pewnym doświadczeniem. Przygotujcie się na odjechane 90 minut dobrej zabawy. ;)

  • Escape room Tożsamość

    Tożsamość
    Exit19.pl
    Wrocław

    Potwierdziliśmy

    24.01.2020 | data wizyty: 21.01.2020

    Zamknęliśmy listę pokoi Exitu Tożsamością. Mimo, że pokój jest raczej łatwy i dla grup początkujących, to trochę zacięliśmy się w jednym miejscu. Jednak wystarczyło bardziej poszukać i udało nam się wyjść z pokoju.
    Pokój całkowicie elektroniczny, nie ma w nim kłódek. Pozwala sprawdzić swoją współpracę w grupie. Kilka pomysłowych zagadek, ale jako doświadczona grupa niektórzy się czasami nudzili.
    Polecam iść w 2-3 osoby maksymalnie, a będzie więcej do roboty dla każdego.
    Jednak pokoje Exitu nigdy nie zawodzą, również obsługa jak zawsze wygadana ;)

  • Escape room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

    Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Wynalazki, wynalazki, wynalazki...

    24.01.2020 | data wizyty: 21.01.2020

    Pokój jest niesamowity, widać ogrom pracy włożony w przygotowanie pokoju. Zagadki są powiązane tematycznie, nie tylko z samymi czasami do których się przenosimy, ale również z samymi pracami Leonardo da Vinci. Duża nieliniowość pozwala na równoległe rozwiązywanie zagadek, także nikt z naszej 4 osobowej drużyny się nie nudził.
    Tak szybko nam poszło, że teraz żałujemy, że nie mogliśmy nacieszyć się tym pokojem dłużej.. :)
    Do tego nowa poczekalnia robi ogromne wrażenie, czekamy na kolejne niespodzianki...
    Obsługa jak zawsze super, rozmowa przed i po grze jak najbardziej naturalna.
    Polecamy grupom bardziej doświadczonym. Jak już raz pójdziecie do Exitu to żaden inny pokój nie będzie na Was robił wrażenia ;)

  • Escape room HexIT

    HexIT
    LetMeOut
    Wrocław

    Na ratunek światu

    17.01.2020 | data wizyty: 16.01.2020

    Pokój odwiedziliśmy w 4 osoby, w tym 3 osoby pracujące w IT.
    Pomysł na pokój świetny, a wykonanie jeszcze lepsze. ;) Tak naprawdę wszyscy się dobrze bawili, każdy miał co robić. Niestety bez podstawowej wiedzy około komputerowej nie uda się tego pokoju przejść. Trzeba przyznać, że każdy szczegół był dopracowany. Obsługa bardzo sympatyczna.
    Polecamy osobom doświadczonym w escape roomach i siedzących w temacie IT.

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Duchy istnieją?

    16.01.2020 | data wizyty: 12.01.2020

    Zacznę od pozytywów: pokój zaskakuje rozbudowaną fabułą, która zaskoczy nawet doświadczonych graczy. W pokoju znajdziemy mnóstwo zagadek, które do tego są różnorodne i angażują cały zespół. Wiele rzeczy w pokoju może dziać się jednocześnie dzięki nieliniowym zagadkom, przez co nikt nie będzie się nudził. Świetny sposób na podpowiedzi, dopasowany wystrój, wszystko jak najbardziej profesjonalnie, ale niestety...
    Przechodząc do minusów: rozumiemy, że klimat w pokoju miał być straszny, dlatego też światło w większości było przygaszone, ogólnie w pokoju dość ciemno. Niestety jeżeli napotykamy zagadki opierające się na [spojler] to przydałoby się lepsze oświetlenie, a dostępne w pokoju "latarki" nie zapewniają wystarczającego światła do ich rozwiązania, przez co zajęło nam to trochę czasu. No i jeszcze jeden minusik za obsługę, ale nie napiszę więcej, żeby nie spoilerować zabawy. ;)
    Podsumowując pokój zasługuje na 10, ale niestety pozostawił delikatny niesmak, więc muszę obniżyć ocenę.
    Wszystkim wybierającym się do tego pokoju, życzę aby wszystko przebiegło bez problemów i żebyście nacieszyli się świetnym pokojem, jednym z lepszych we Wrocławiu. Pokój dla grup bardziej doświadczonych, bo liczba zagadek w pokoju może was przerosnąć.

  • Escape room Zakład Karny

    Zakład Karny
    LetMeOut
    Wrocław

    3, 2, 1 - ucieczka!

    04.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

    Pokój dla grup początkujących, ale nie wiem czy odpowiedni na pierwszy raz. Wystrój rodem z zakładu karnego, ale widać że pokój już trochę wymeczony przez kilka lat korzystania.
    Zagadki logiczne, ale trzeba trochę pokombinować. Jak zawsze w Let Me Out można liczyć też na zagadki manualne.
    Nasza ucieczka się udała, więc życzymy innym powodzenia.

  • Escape room Psychiatryk

    Psychiatryk
    LetMeOut
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Dużo krzyków

    04.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

    Pokój starszej generacji, zagadki ciekawe, lecz proste.
    Kilka fajnych mechanizmów, znalazły się też zagadki manualne.
    Pokój dla grup początkujących, ale grupy doświadczone też będą się tutaj bawić.
    Na arenie wrocławskiej uplasowuje się gdzieś w połowie stawki.

  • Escape room Tajemnica Księgi Lasu

    Tajemnica Księgi Lasu
    LetMeOut
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Leśny klimat

    04.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

    Pokój dość nowy, wystrój bardzo dopracowany. Zagadki dość proste i nie zawsze liniowe, da się robić kilka równocześnie.
    Pokój raczej dla początkujących, idealny 3-4 osobowych. Miło spędziliśmy czas.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4