zmorcia
  • Escape room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

    Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Szybkie śledztwo kryminalne

    18.10.2019 | data wizyty: 17.10.2019

    Świetny pokój, który zmusza do myślenia w trochę inny sposób niż tradycyjne escape roomy. Do rozwiązania jest zagadka kryminalna, która angażuje od samego początku. Wszystkie zagadki tematycznie powiązane są w klimatem pokoju, dodatkowo dość różnorodne.
    Pokój naprawdę dopracowany jest pod każdym względem. Obsługa jak to zawsze w EXIT19 na najwyższym poziomie.
    Pomimo możliwość uczestniczenia w pokoju w 7 osób, myślę że 4 osoby to optymalna liczba (w tym osób my byliśmy).
    Polecam pokój jako rodzynek na rynku wrocławskim, trzyma w napięci i zapewnia świetną zabawę. Naprawdę poczuliśmy się tam jak w urzędzie skarbowym podczas ściśle tajnej akcji.

  • Escape room Jumanji

    Jumanji
    HURRY UP
    Wrocław

    Udało się wyrzucić 5 :)

    16.10.2019 | data wizyty: 10.10.2019

    Poza pierwszą zagadką, która zajęła nam 15 minut to cały pokój zrobiliśmy w błyskawicznym tempie. Wszystkie zagadki łączy się w naszej głowie jak kawałki puzzli, by na końcu pozwolić nam uciec z gry. :)

    Pomimo swojego wieku w pokoju wszystko zadziałało bez problemu. Klimat nadają bardzo dopracowane ozdoby i szczegóły w pokoju. Zagadki nie takie trudne, ale potrzeba trochę wyobraźni i myślenia abstrakcyjnego. Nasza drużyna liczyła 4 osoby i nikt się nie nudził, zagadki częściowo nieliniowe przez co można je rozwiązywać w parach jednocześnie.

    Obsługa jak zawsze na wysokim poziomie. ;) Polecam pokój dla wszystkich fanów przygodowych pokoi, zarówno tych bardziej doświadczonych jak i początkujących.

  • Escape room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    WOW w stylu rycerskim

    04.10.2019 | data wizyty: 03.10.2019

    To już nasz czwarty pokój Exit19, więc wiedzieliśmy że można spodziewać czegoś na wysokim poziomie, ale to co zastaliśmy to przeszło nasze najśmielsze wyobrażenia. Każdy szczegół, zarówno ten dotyczący zagadki, jak i element wystroju, był dopracowany. Wiele niespodzianek i efektów specjalnych, a to wszystko nawiązujące do fabuły. Do lochów wchodzisz jak do oddzielnej historii, która pochłania cię na 90 minut (albo mniej ;)).
    Pokój zdecydowanie zasługuje na najwyższą ocenę, tak jak sama obsługa, która jak zawsze zagadywała ciekawą rozmową.
    Zagadki są częściowo nieliniowe, dzięki czemu nasz cały 4-osobowy team się nie nudził, a każdy mógł zajmować się czymś innym. Zagadki zarówno manualne jak i te na myślenie.
    Pokój polecam drużynom bardziej doświadczonym, bo zagadek jest naprawdę dużo i należy gładko przechodzić z jednej do drugiej. Ale warto się na chwilę zatrzymać i docenić wkład pracy włożony przez twórców w ten pokój.

  • Escape room Więzienie

    Więzienie
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Czy jesteście dobrą drużyną?

    04.10.2019 | data wizyty: 30.09.2019

    Do tego pokoju poszliśmy zaraz po wyjściu z innego pokoju tej firmy (Pokoju Babci), dlatego rozgrzani mieliśmy że pójdzie nam ekspresowo. Jednak okazało się, że współpraca nie jest nasza najmocniejszą stroną i skończyło się na kilku krzykach, na szczęście udało nam się pokonać wszystkie trudności.
    Pokój to prawdziwe więzienie, z liniowymi zagadkami, które wymagają logicznego myślenia. Nie należy do najłatwiejszych, ale ekipy mające na swoim koncie >10 pokoi jak najbardziej mogą się wybrać.
    Polecam wszystkim do praktycznego przećwiczenia współpracy oraz komunikacji (to chyba stanowi największy problem). Ciekawe pomysły na zagadki oraz na samą fabułę pokoju.
    My bawiliśmy się bardzo dobrze w czym swoją zasługę ma również obsługa. Na pewno jeszcze wpadniemy w odwiedziny do innych pokoi.

  • Escape room Pokój babci

    Pokój babci
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Babcia rozpracowana

    04.10.2019 | data wizyty: 30.09.2019

    Po kilku zasłyszanych niezbyt pochlebnych opiniach byliśmy raczej sceptycznie nastawieni, ale cała grupa bardzo dobrze się bawiła i zmieniła zdanie co do pokoju.
    Pokój raczej z pokroju łatwiejszych, dużo kłódek, ale nie tylko. ;) Zagadki logiczne, różnorodne i zmuszające do kombinowania, a sam pokój liniowy. Byliśmy w 4 osoby, ale myślę że w 3 osoby byłoby idealnie. Pokój świetnie sprawdzi się na początku kariery escape roomowej, ale też drużynom bardziej doświadczonym może sprawić wiele frajdy.
    Wystrój pokoju w porządku, a obsługa pierwsza klasa. Na pewno odwiedzimy jeszcze inne pokoje tej firmy.

  • Escape room Zmieniając rzeczywistość

    Zmieniając rzeczywistość
    Zagadkownia
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Rozczarowująca rzeczywistość

    04.10.2019 | data wizyty: 28.09.2019

    Był to nasz pierwszy pokój w Warszawie i porównując do poziomu pokoi wrocławskich niestety trochę nas zawiódł.
    Sama tematyka pokoju nas zaciekawiła dlatego się na niego zdecydowaliśmy, niestety pokój wymaga modernizacji. W samym pokoju było brudno, wiele kabli było niezabezpieczonych, a mechanizmy nie działały zbyt dobrze. Ostatecznie nie znajdowało się tam wiele zagadek, więcej czasu raczej zajmuje kombinowanie co jest dozwolone, a co nie. Sposób komunikacji z MG również pozostawia wiele do życzenia.
    Myślę, że po przeprowadzeniu kilku napraw pokój mógłby być naprawdę fajny.
    Nie polecam osobom zaczynającym przygodę z ER, bo można się zrazić.

  • Escape room Stranger Room

    Stranger Room
    In&Out
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Lata 80. pełną parą

    26.09.2019 | data wizyty: 25.09.2019

    Pokój bardzo klimatyczny, zagadki nawiązują do serialu. Jednak dużo zagadek jest w podobnym stylu.
    Pokój był bardzo przyjemny, ale niczym nas nie zaskoczył. Dodatkowo w ten dzień nasza drużyna wyjątkowo nie mogła się dogadać.
    Warto pójść do pokoju dla samego klimatu. Widać, że dziewczyny prowadzące ER czerpią ogromną przyjemność z tego oraz wkładają w to całe serce. Duży plus za pasję! :)

  • Escape room Porwany Samolot

    Porwany Samolot
    Escape Bus
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    10/10 a nawet 11/10

    24.09.2019 | data wizyty: 16.09.2019

    To nie jest zwykły pokój, do którego przychodzi się na 90 minut i szybko zapomina. To cała paczka doświadczeń, na którą składa się umiejscowienie pokoju, jego cały wystrój, tematyczne zagadki i wciągająca fabuła.
    Wszystkie elektroniczne zagadki zadziałały za pierwszym razem, bez żadnego problemu. Nie mieliśmy również żadnych kłopotów z powiązaniem zagadek do siebie, wszystko jest dobrze oznaczone.
    Polecam każdemu jako odmianę od standardowych escape roomów. Naprawdę warto!

  • Escape room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wizard on!

    10.09.2019 | data wizyty: 24.08.2019

    Pokój na najwyższym poziomie, zaczynając od wystroju, poprzez obsługę i na zagadkach kończąc.
    Zarówno fani magicznych przygód chłopca z blizną, jak i ci drudzy (mugole) będą dobrze się bawić, co prawda dla miłośników Harrego pokój będzie niezwykłym doświadczeniem.
    Ekipa przygotowała pokój, w którym wszystkie zagadki wpisują się w klimat i zmuszają graczy do myślenia. Pokój zachwyca dbałością o szczegóły i polecam go wszystkim szukającym dobrej zabawy.

  • Escape room Cela

    Cela
    Trapped
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Uwięzieni - na zawsze...?

    10.09.2019 | data wizyty: 04.09.2019

    Pokój bardzo ciekawy, wymaga współpracy pomiędzy graczami. Zagadki liniowe, zarówno elektroniczne jak i klasyczne. Niestety pokój już swoje przeżył, jedna zagadka lekko szwankowała, natomiast druga nie zadziałała w ogóle. Mam nadzieję, że zostanie to szybko naprawione. Obsługa bardzo starała się pomóc i wynagrodzić problemy.

Zobacz więcej opinii: 1 2