fafner25

fafner25

Nauczyciel geografii a w wolnych chwilach czarodziej i tropiciel w Czterech Światach Hugona Yorcka - Quatromondis. Uwielbia gry i zagadki więc escape roomy t... [więcej]

22 Odwiedzone

1 Planowane

Skaut

71 Punkty

50
71 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Sekret Burmistrza
Sekret Burmistrza

John McQueen?

16.02.2020 | data wizyty: 15.02.2020

Wiarygodna opinia

Świetnie się bawiliśmy! Minimalistyczny ale idealnie wpisujący się w klimat wystrój, fajne zagadki, bardzo dobre rozwiązania techniczne. Uśmialiśmy się, kiedy odkryliśmy sekret burmistrza - super pomysł, super fabuła. W szczególny sposób doceniam zdjęcia burmistrza ;)
Jedyne czego mi brakowało to pamiątkowe zdjęcie na koniec.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Klątwa Czarnoksiężnika
Klątwa Czarnoksiężnika

Tajemnicze inkantacje

11.11.2019 | data wizyty: 10.11.2019

Wiarygodna opinia

Pokój nowy więc pewnie z czasem niektóre elementy zostaną jeszcze dopracowane. Na ten moment i tak trzeba ocenić pokój bardzo wysoko, a wyróżnić szczególnie:
- raptem kilka kłódek a za to więcej innych rozwiązań, bardzo dobrych technicznie
- fajne efekty specjalne
- cieszy mnie to, że trzeba stawiać na współpracę ze swoim zespołem
- surowy ale bardzo klimatyczny wystrój
- pokój bardzo angażujący, wciągający w fabułę, pozwala się wczuć
- zakończenie

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dziki Zachód
Dziki Zachód

Za garść dolarów

29.08.2019 | data wizyty: 28.08.2019

Powiedziano nam na początku, że jest to już wiekowy pokój. I kiedyś na pewno był rewelacją. Dziś już nie budzi aż takich emocji. Jednak nadal bardzo na plus wypada wystrój, faktycznie czuć Dziki Zachód (jedynie może poprawiłbym ścieżkę dźwiękową na jakąś bardziej westernową). Zaletą jest też to, że w pokoju nie mamy jedynie kłódek do otwarcia ale też innego typu zadania. Zagadki też są różnorodne, choć trzeba przyznać, że suma sumarum jest ich niewiele. Doświadczona grupa uwinie się z nimi raz dwa. Pokój więc oceniam jako bardzo łatwy, naprawdę dla początkujących grup.
Obsługa OK - choć wprowadzałbym w fabułę z większym entuzjazmem i nie używał zdania "w tym pokoju fabułę mamy taką, że...". To tylko taka drobna dygresja. Poza tym kontakt bardzo w porządku.
Ogólnie byliśmy zadowoleni z gry.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Seria Niefortunnych Zagadek
Seria Niefortunnych Zagadek

W kinie, w Pszczynie

23.08.2019 | data wizyty: 22.08.2019

Wiarygodna opinia

Absolutny hit! I choć można powiedzieć, że warunki lokalowe (stare kino) dają ogromne możliwości i co najmniej kilka rzeczy można się spodziewać już na starcie, to pokój jest rewelacyjny. Rewelacyjny pod każdym względem. Wystrój wydaje się oszczędny, bo niby nie ma ogromu gadżetów ale trzeba przyznać, że jest rozmach. Rozwiązania techniczne na wysokim poziomie. Nie ma przesadnie dużo elektroniki, a są naprawdę spoko rozwiązania. I, co najważniejsze: nie przejdziecie tego pokoju jeśli nie będziecie ze sobą współpracować. Współpraca, współpraca i WSPÓŁPRACA - to naprawdę klucz. Nie trzeba mieć dużo doświadczenia escaperoomowego ale liczy się zgranie i komunikacja z towarzyszami gry. Jeśli chodzi o poziom trudności, to powiem znowu: zależy od tego jak będziecie współpracować. Dla nas był raczej łatwy. Dość szybko udało nam się rozwiązać "Serię Niefortunnych Zagadek". Dla nas to były bardzo fortunne zagadki. Dużo zabawy, radości i przede wszystkim satysfakcja z gry. Polecam wszystkim

A i pozdrawiam Panią z obsługi - nieziemsko zakręcona, bardzo energiczna, świetnie wprowadza w klimat i fabułę pokoju.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room wyZYSKpol
wyZYSKpol

Korpo szczury

21.08.2019 | data wizyty: 21.08.2019

Konsorcjum czasu rozwija się w bardzo dobrym kierunku! Pokój bardzo udany. Widać, że właściciel musiał sam przeżyć swoją przygodę z korpoposadą. Sporo rekwizytów, dużo humoru, fajne rozwiązania techniczne, a zagadki nie polegają jedynie na wstukiwaniu kodów i otwieraniu kłódek. To wielki plus, że trzeba też coś zrobić/wykonać. I trzeba też pomyśleć! A otwieranie drzwi naprawdę może zaskoczyć ;)
Zabawa jest super. Pokój trudny, zdecydowanie nie dla początkujących

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Różowa pantera
Różowa pantera

Różowo mi

22.06.2019 | data wizyty: 22.06.2019

Bardzo różowo, bardzo kreskówkowo i mnóstwo, mnóstwo dobrej zabawy. Fantastyczny pokój. Nie bardzo wymagający ale niesamowicie satysfakcjonujący. Przez cały czas z twarzy nie znikał nam uśmiech, bo każda zagadka dawała mnóstwo frajdy.

Udało nam się wyjść sporo przed czasem i nie skorzystaliśmy z ani jednej podpowiedzi - to nasz rekord, więc cieszymy się tym bardziej.

I jak zwykle muszę podziękować fantastycznej obsłudze.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Kim Jest Max Winckler
Kim Jest Max Winckler

Biedny Max

21.06.2019 | data wizyty: 21.06.2019

Rozgrywka? Rozwiązania techniczne naprawdę fajne i różnorodne. Dzięki nim zabawa jest zaskakująca przez cały czas. Zagadki wymagające zastanowienia się. My bawiliśmy się świetnie, choć nie poszło nam tak gładko.
Wystrój? W Mysterious Room to norma; wystrój jest genialny i dopracowany w każdym szczególe.
Obsługa? Fantastyczna. Zawsze miła, uśmiechnięta, chętnie pogada, wysłucha uwag

Jeśli w najbliższym czasie macie czas, bardzo polecam wam odwiedzić Mysterious Room.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Władca pierścieni - Moria
Władca pierścieni - Moria

Powiedz przyjacielu i wejdź

21.06.2019 | data wizyty: 21.06.2019

Klimat bardzo tolkienowski. Na początku stajemy przed wejściem do kopalni Moria i cóż... musimy spróbować dostać się do środka. Gdy nam się to uda, to wystrój po prostu powala. Zagadki są raczej proste ale wymagają od nas naprawdę dobrego przeszukania pokoju, spostrzegawczości i nieco odwagi. Przyda się też trochę logiki i zręczności.

Brakowało mi może jednego: jakiś klimatycznych efektów dźwiękowych (może jakichś dźwięków z głębi kopalni, może kapiącej wody, a może po prostu instrumentalnej muzyki).

Świetny pokój dla każdego, nie tylko dla początkujących.

Szkoda, że Mysterious Room najprawdopodobniej zniknie z łódzkiej mapy... I niech to będzie manifest ale uważam, że jest to krzywdzące dla właścicieli, dla wspaniałej obsługi i dla graczy. Włodarze Łodzi: wstydźcie się!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Serce Grozy
Serce Grozy

W tym pokoju czeka w uśpieniu

29.04.2019 | data wizyty: 29.04.2019

Byliśmy w pierwszej dziesiątce odwiedzających więc w pewnym stopniu trochę jeszcze testowaliśmy. Trzeba przyznać, że pokój był trudny. Być może nie byliśmy w najlepszej formie tego dnia i nie poszło nam najlepiej ale... ale udało nam się w końcu wyjść i, co najważniejsze, bawiliśmy się bardzo dobrze. Chyba pierwszy raz escaperoomowe doświadczenie lekko mnie zawiodło, bo w rozgrywce próbowałem stosować utarte już schematy a tutaj rozwiązania były nieco inne. I bardzo dobrze! Bo nie ma nudy, zagadki raczej na myślenie i kombinowanie, brak kłódek, rozwiązania techniczne bardzo satysfakcjonujące. Pokój jest doskonale przygotowany, super wystrój świetnie tworzy klimat (tak jak w Tajemniczej Posiadłości pozostajemy w tematyce tajemniczych kultów). I obsługa jak zwykle na najwyższym poziomie.
Bez strachu polecam odwiedzać, nawet jeśli nie było się wcześniej w "Posiadłości".

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Gabinet Ignacego Łukasiewicza
Gabinet Ignacego Łukasiewicza

Rozjaśnić mrok

25.03.2019 | data wizyty: 23.03.2019

Kto nie zna postaci Ignacego Łukasiewicza zdecydowanie powinien odwiedzić ten pokój. Łączy on zarówno zabawę, jak i poznanie ważnych elementów historii polskiego farmaceuty, przedsiębiorcy i wynalazcy. Pokój raczej łatwy, liniowy, raczej dla początkujących ale nawet doświadczony gracz będzie się nieźle bawił. Na uwagę zasługuje wystrój, dobranie rekwizytów i zbudowanie klimatu, a wszystko dzięki przyjaznej i miłej obsłudze.

Polecam wszystkim! Konsorcjum czasu na pewno będzie ważnym punktem na mapie bielskich escape roomów

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne