Ania K. 48

Ania K. 48

Odkryłam w sobie nowe powołanie! Będę "uciekaczem". Mamo bądź ze mnie dumna! :D

18 Odwiedzone

4 Planowane

Skaut

54 Punkty

50
54 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Pokój laleczki Chucky
Pokój laleczki Chucky

Wanna play?

09.03.2020 | data wizyty: 08.03.2020

Wiarygodna opinia

Pokój dość prosty, zagadki liniowe, dużo kłódek i mini zagadek. Zdecydowanie dobra opcja jak na pierwszy raz, ale także dla grup już w jakimś stopniu doświadczonych. W mojej opinii optymalna ilość graczy to 3 osoby, gdyż przy większej ilości robi się dość tłoczno. Obsługa miła i obeznana. Klimat pokoju dobrze oddany.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Wrota Czasu - Tortuga
Wrota Czasu - Tortuga

Trochę nami zachwiało na tym statku ^^

19.11.2018 | data wizyty: 17.11.2018

Pokój idealnie przygotowany, wprowadzenie przez obsługę niezapomniane, widać i czuć ich pasję. Klimat lekko mroczny i przydymiony. Ilość przejść i zagadek przechodzi pojęcie. Niektóre bardzo intuicyjne, nad innymi trzeba troszkę bardziej pogłówkować. Pokój zaliczyłabym raczej do trudniejszych, parę podpowiedzi zawsze się przyda. Miejcie oczy do okoła głowy! Serdecznie polecam.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Fabryka Czekolady
Fabryka Czekolady

Słodka przygoda śladami Umpalumpów

19.11.2018 | data wizyty: 17.11.2018

Pokój od samego wejścia powala swoją perfekcyjnie przygotowaną aranżacją. Szczególnie jadalnymi elementami dekoracji. Pokój względnie liniowy, intuicyjny, nie posiada niedopowiedzeń, które mogłyby utrudnić zabawę. Znalazło się w nim miejsce i na klasyczne zagadki i te bardziej techniczne. Przyjemny ER dający super zabawę i satysfakcję. Polecam każdemu :D

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Napad na bank
Napad na bank

Po co iść do Milionerów jak można na napad!

12.11.2018 | data wizyty: 12.11.2018

Wiarygodna opinia

Jeden z najlepiej przygotowanych pokoi w jakim byłam. Profesjonalny sprzęt w każdym aspekcie. Toteż zalecam wygodny, obcisły ubiór, a dla dziewczyn - gumkę do włosów. Mission Impossible w realu. Niech techniczne zagadki Was nie zmylą! Warto czytać dokładnie i przeglądać każdy napotkany element. Pomysłowość również będzie miała tutaj pewne znaczenie, warto mieć otwarty umysł! Pan (jak mniemam właściciel) świetnie zorientowany w świecie ER, idealne wprowadzenie, rozeznanie w doświadczeniu grupy no i rozmowa o wrażeniach PO. To jeden z elementów wizyt w ER, które cenię sobie najbardziej!
Szkoda tylko, że brakło nam 40 sec do pobicia rekordu pokoju. :D Drugie miejsce również zaszczytne. ;p

Zobacz zgłoszenia (1)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pacjent Psychiatryka
Pacjent Psychiatryka

Coś poszło nie tak...

12.11.2018 | data wizyty: 01.09.2018

Jesteśmy grupą dość doświadczoną, ale pokój nas pokonał. Może jesteśmy zbyt "normalni" na psychiatryka. Troszkę chaos, brak składu, liniowość mogłaby tutaj pomóc, lecz jej również brak. Dużo skakania, a pokój opiera się praktycznie tylko i wyłącznie na cyfrach i literach. Co kto lubi, na pewno znajdą się miłośnicy takiego typu zagadek :D
Jeśli chodzi o wystrój i dekorację to ta przygotowana jest solidnie i ciekawie :D Może zmiana scenariusza lub rodzaju zagadek pomogłaby temu pokojowi zdobyć wiecej jego miłośników.

Ocena ogólna: 3/10

Obsługa: 5/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Operacja Byfyj
Operacja Byfyj

Sekrety omy

12.11.2018 | data wizyty: 30.09.2018

Byliśmy jednymi z pierwszych "użytkowników" tego pokoju, a od samego początku był on przygotowany na wysokim poziomie. Każdy detal dopracowany, a klimat odzwierciedlony w 100% - jak za dawnych czasów. Czasem przydaje się dokładność, czasem spostrzegawczość. Wytężcie wzrok i wszystkie zmysły, a na pewno ukończycie pokój z sukcesem. Jak na osobę ze stażem kilkunastu pokoi raczej oceniłabym go na pokój dla średnio zaawansowanych niż doświadczonych :D POLECAM! :D
Odwiedziliśmy wszystkie pokoje w tym miejscu i zawsze czekał na nas przemiły właściciel, który zaraża swoją pasją. Zawsze znajdzie się czas na pogawędkę przed oraz po - u mnie ten aspekt jest bardzo ważny i doceniam. Złoty człowiek!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Krypta
Krypta

Mroczne łoże

12.11.2018 | data wizyty: 07.11.2018

Razem z grupą znajomych odwiedziliśmy ten pokój tuż po Święcie Zmarłych. Atmosfera pasuje tutaj jak ulał - mroczny i klimatyczny. Pokój niewielki, ale dobrze przygotowany. Dość liniowy oraz posiadający spójne i logiczne zagadki. Jak najbardziej polecam dla początkujących jak i dla grup o większym stażu jak nasza - dla każdego poziomu graczy będzie to pokój zadowalajacy i na pewno przyniesie dobrą zabawę.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

Detektywistyczna zagwozdka

11.11.2018 | data wizyty: 11.11.2018

Pokój bardzo dobrze przygotowany, liczy się każdy detal. Pokój nie należy do najtrudniejszych w jakich byliśmy z grupą. Oceniłabym go raczej na średnio zaawansowany. Dzięki rekwizytom, które dostaje się na wejściu można poczuć się jak prawdziwy detektyw. Zagadki dosyć logiczne i względnie liniowe. Zdecydowanie polecam :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni