Piotr R. 19

Piotr R. 19

Hej, jestem Piotr R. 19. Mam na swoim koncie 83 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

83 Odwiedzone

14 Planowane

Skaut

89 Punkty

50
89 pkt
100

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Tajemnica złotego pociągu
Tajemnica złotego pociągu

Goldener Zug

23.09.2018 | data wizyty: 16.09.2018

Piotr R. 19 83 opinie

Żeby nie psuć na start opinii, to zaczniemy od pokoju.
Jest to pierwszy z dwóch pokojów "The Grand Escape", który odwiedziliśmy w tym samym dniu.
Pokój jest klimatyczny i wciąga w fabułę. Wyposażenie pokoju oddaje jego klimat. Zagadki są logiczne i przyjemne. W pokoju wykorzystano różnorodność ciekawych zadań i zagadek.
Gra była wciągająca. 60 minut wystarczyło na dobrą spokojną grę. Pokój jest odpowiedni dla grup początkujących.

Niestety tego dnia "opiekował się" nami brat właściciela. Poziom obsługi bardzo odbiegał od poziomu, który oferowano nam (a powinien być standardem) przez inne ekipy ER.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 4/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Ostatni Templariusze
Ostatni Templariusze

Źdźbło w klapkach

23.09.2018 | data wizyty: 23.09.2018

Piotr R. 19 83 opinie

Nasze pierwsze spotkanie z "House of game" i od razu 6+.
Oczywiście profesjonalne podejście do graczy, czyli pełna swoboda, poświęcenie czasu na rozmowę przed i po grze oraz odczuwalne zainteresowanie graczami.

Pokój doinwestowany. Scenografia i rekwizyty oraz oprawa muzyczna w pełni oddają klimat scenariusza. Brak przedmiotów zakłócających rytm gry oraz odbiór klimatu scenografii. Świetny pomysł na rozpoczęcie i zakończenie gry. Zagadki i zadania do wykonania są gównie logiczno-manualne.

Cała gra była bardzo wciągająca, mimo pewnych trudności. Dla ekipy pięcioosobowej zabawa przednia. Zaplanowany czas gry jest idealny aby z uśmiechem na twarzy zakończyć grę.

Pozdrowienia dla ekipy "House of game" i życzymy samych takich graczy jak my ;) :) ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Tajemnicze podziemie

23.09.2018 | data wizyty: 23.09.2018

Piotr R. 19 83 opinie

Team "Exit19" super!!! Miła, zabawna oraz konstruktywna rozmowa. Są zainteresowani graczami i tym co mają do powiedzenia przed i po zabawie.
Gra osadzona w świetnej scenografii, która wprowadza w niesamowity klimat i nastrój. Bardzo klimatyczna oprawa muzyczna, dzięki której wzrastają emocje i odbiór otoczenia.
Zagadki i zadania do wykonania są przemyślane i dopracowane, oddają nastrój fabuły. Brak w pokoju przedmiotów/elementów niepasujących do scenografii.
Mimo zegara, który odlicza czas nikt nie spojrzał na niego więcej niż dwa razy, co świadczy o tym, że byliśmy pochłonięci grą.
Zabawa naprawdę przednia i z czystym sumieniem oraz pełną odpowiedzialnością polecamy ten tytuł.

Dziękujemy całej ekipie "Exit19" :-*

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Jumanji
Jumanji

Alan, where are you?

15.08.2018 | data wizyty: 15.08.2018

Piotr R. 19 83 opinie

Nasz pierwszy pokój produkcji ''Hurry UP''- Wrocław, który pozwolił nam poczuć się jak w tytułowym filmie.
Scenografia i zagadki świetnie oddają klimat fabuły. Gospodarze ze sporą dokładnością zadbali o szczegóły i detale wystroju pokoju oraz zagadek.
Pobyt w pokoju umila klimatyczna muzyka. Po wystroju, przedmiotach, rozwiązaniach technicznych i dokładności wykonania pomieszczenia widać, że pokój jest doinwestowany.
Gospodarze są uprzejmi i bardzo sympatyczni.

Zachęcamy do zabawy z ''Hurry Up''

Pozdrawiamy

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wioska Smerfów
Wioska Smerfów

Welcome to the Blue World

15.08.2018 | data wizyty: 15.08.2018

Piotr R. 19 83 opinie

To drugi pokój ''Hurry UP''- Wrocław w którym byliśmy. Ten pokój od razu wprowadził nas w krainie Smerfów.
Zarówno scenografia, jak i różnorodność zagadek połączonych z różnymi kłódkami i innymi ciekawymi technicznymi rozwiązaniami nie pozwoliło nam się nudzić i nie wprowadzało w monotonię.
Pokój jest starannie wykonany - wszystko działa jak powinno i nie ma zbędnych rzeczy, które rozpraszają uwagę.
Pokój jest bezpieczny, więc nie ma obawy o bezpieczeństwo dzieci.
Gra mimo tytułu jest świetna zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
Gospodarze ''Hurry UP'' są bardzo mili i przyjaźni.
Oczekujemy otwarcia trzeciego pokoju "The Addams Family'' i życzymy powodzenia.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Cień Małej Moskwy
Cień Małej Moskwy

Towarzysz

12.08.2018 | data wizyty: 06.01.2018

Piotr R. 19 83 opinie

To był nasz pierwszy pokój i ciesze się, że trafiliśmy na produkcję "Składnicy szyfrów'' ponieważ dzięki Nim wciągnął nas ten rodzaj zabawy.
Właściciele tej firmy zadbali o poziom zabawy oraz o swoją przyszłość ponieważ dzięki dbałości nad wykonaniem swoich projektów oraz po przez podejście do odbiorców myślę, że mogą być pewni sukcesu w branży.

Pokój świetny dla początkujących, dający dużo dobrej zabawy.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Odpowiedź firmy Składnica Szyfrów

Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy. :)

Escape room Operacja "Wrocław"
Operacja "Wrocław"

Tajemnica odkryta

12.08.2018 | data wizyty: 03.02.2018

Opinia archiwalna

Piotr R. 19 83 opinie

Pokój nastawiony na zadania manualne i precyzję.
Świetny klimat oraz scenografia przyprawione pomysłowymi rozwiązaniami i zagadkami. Duża dbałość o szczegóły i rekwizyty pasujące do fabuły i czasu akcji.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Bermudy Quest

Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy. :)

Escape room Sala nr 9
Sala nr 9

Sprasowana Córka

12.08.2018 | data wizyty: 12.03.2018

Piotr R. 19 83 opinie

Jak wszystkie pokoje "Składnicy szyfrów'', ten również jest dopracowany i ma świetny klimat począwszy od zagadek po przez eksponaty a kończąc na podkładzie muzycznym i grze świateł.
A propos tytułu, to jest jeden z tych pokoi w których [spojler]. W pewnym momencie wydarzyło się coś tak strasznego, że Żona odskoczyła przygniatając Córkę do ściany :) :) :).

Pokój daje zastrzyk adrenaliny i jest mroczny.

Polecamy dla wszystkich którzy lubią się bać.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Składnica Szyfrów

Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy. :)

Escape room Oddział 0
Oddział 0

;-)

12.08.2018 | data wizyty: 15.07.2018

Piotr R. 19 83 opinie

Świetny pomysł na pokój z wciągającą fabułą i do tego ciekawe rozwiązania na zagadki.
Niestety jest wiele niedopracowanych szczegółów i trochę brak logiki co w pewnym momencie wprowadza nerwową atmosferę.
Wystrój/aranżacja pozostawia wiele do życzenia.

Obsługa bardzo miła i wyglądało na to, że wezmą sobie do serca wskazówki zaproponowane przez nas więc myślę, że będzie progres co przełoży się na jakość gry i odczuć przez graczy.

Na pewno odwiedzimy również drugi pokój.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Baza Wojskowa
Baza Wojskowa

Jama

12.08.2018 | data wizyty: 15.04.2018

Piotr R. 19 83 opinie

Pokój jest pokojem "dziennym" (nie są pozasłaniane okna więc pokój jest bardzo jasny).
Główne zadania polegają na dokładnym przeszukaniu pomieszczenia, na liczeniu i manualnych zadaniach.
Jest jedno zadanie które jest bardzo charakterystyczne dla tego pokoju i tematyki i zasługuje na 10/10, ale nie mogę zdradzić o co chodzi. Pokój wymaka minimalnej znajomości tematyki wojskowej co może przełożyć się na rozwiązanie zagadek (ktoś kto nie miał PO lub styczności z przedmiotami wojskowymi to może potrzebować podpowiedzi).

Pokój otrzymał od nas średnią ocenę ponieważ choć trzyma się tematyki to jest/był słabo wykończony, żeby nie powiedzieć biedny.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 5/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne