Unii

Unii

Hej, jestem Unii. Mam na swoim koncie 47 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

47 Odwiedzone

8 Planowane

Nawigator

116 Punkty

100
116 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Przeklęta wróżba
Przeklęta wróżba

Podejdź no a wiedźma prawdę Ci powie

20.01.2020 | data wizyty: 20.01.2020

Pokój naprawdę fajnie zrobiony. Zagadki byliśmy w stanie rozwiązywać równolegle, a były one każdego typu ;) Pokój naprawdę dobrze zrobiony, a obsługa była od początku, aż do końca zaangażowana w naszą zabawę. Nie chcemy zdradzać zagadek, ale lepieje czasem sie zastanowić czy chcecie usłyszeć wróżbę [spojler].
Polecam odwiedziny w Time Of Mysteries

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dżungla Azteków
Dżungla Azteków

Na pierwszy raz

13.11.2019 | data wizyty: 09.11.2019

Wybraliśmy ten pokój, ze względu na to że część osób z którymi byliśmy dopiero rozpoczynała zabawy w takim pokoju. Obsługa jest dużym plusem, gdy podpowidzi zawierały dużą dawkę humoru. Kłudki oraz zadania wywodziły się z początków rozwiazywania escape roomów w Polsce, co jest coraz ciężej dostępnym klasykiem. Naprawdę miło spędziliśmy czas ;)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Obiekt 3000
Obiekt 3000

Tajemnicza sterownia

06.11.2019 | data wizyty: 02.11.2019

Wiarygodna opinia

Jest to kolejny pokój, który postanowiliśmy odwiedzić rodzinnie. Młodsze pokolejnie miało juz doświadczenie z różnymi pokojami w różnych miastach. Jednak jak zawsze składnica szyfrów zaskoczyła nas pozytywnie dając nam kilka nowych zagadek, z którymi nigdy nie mieliśmy doczynienia.
Niestety, ale ten pokój różni się od już zamkniętych pokoich oraz od sekretu maga wieloma czynnikami.
Wprowadzenie było bardzo słabe.
Zagadki są niepowiązane z rozwiązaniami... często musieliśmy domyślać się gdzie coś wpisać, przez co dane hasło wpisywaliśmy do każdej kłódki do której była możliwość dopasowania.
Podpowiedzi, które otrzymywaliśmy były również bardzo mało intuicyjne. Pierwszy raz brałem więcej niż jedną podpowiedź do zadania i nie wiedziałem, czy dana podpowiedź na pewno jest do tej konkretnej zagadki.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Składnica Szyfrów

Dziękujemy za opinię i pozdrawiamy :)

Escape room Kraina Wiecznej Nocy
Kraina Wiecznej Nocy

Kraina wiecznej przygody

23.10.2019 | data wizyty: 22.10.1989

Kraina Wiecznej przygody ;)
jest bardzo przyjemnym pokojem, w którym natkneliśmy na kilka bardzo przyjemnych oraz niezwykłych zagadek. Wraz ze znajomymi postanowiliśmy na chwilę zmienić klimat naszej rozrywki z mrocznych pokoi w bardziej bajkowe. Nie zawiedliśmy się, pokój był logicznie poukładany, pozwalający poznać bardzo ciekawą fabułe. Wadą pokoju jest jego duża linowość. Polecam wszystkim, którzy chcą miło spędzić czas ;)!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Sekret Maga
Sekret Maga

Wizyta rodzinna

13.10.2019 | data wizyty: 12.10.2019

Bardzo fajny i przyjemny pokój, zwłaszcza na spotokanie rodzinne. Klimat oraz poziom rozgrywki pozwolił wciągnąć się wszystkim członkom rodziny. Każdy był w stanie odnaleźć coś dla siebie. Zagadki były bardzo zróżnicowane, tak samo jak rozwiązania zadań -> kłódka, kluczyk, czy czujnik. Pokój głównie liniowy, dobry na początek rozrywki oraz na wspólne wypady rodzinne ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Odpowiedź firmy Składnica Szyfrów

Dziękujemy za opinię i pozdrawiamy :)

Escape room Cargo 117
Cargo 117

Przyjemny lot

09.06.2019 | data wizyty: 08.06.2019

Przy okazji wizyty w Poznaniu chcieliśmy grupą odwiedzić jeden z lokalnych pokoi. Wybór padł na Cargo, pokój jest naprawdę przyjemny. Zagadki są proste i na logikę, na szczęście wśród zagadek były dwie ... których dawno nie spotklaiśmy. POlecamy ;)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Syreni Śpiew
Syreni Śpiew

Czy jest z nami? No sami wiecie kto?

04.06.2019 | data wizyty: 06.03.2019

Pokój o serii Harego Pottera wywarł na nas pozytywne wrażenie. Fabuła była nielinowa, a zróżnicowanie zagadek pozwoliło znaleźć każdemu coś dla siebie - wykonanie pokoju, jak i klimat pozostawiło na nas duże wrażenie, ale też i pokazało, ze zespół stworzył kolejny świetny pokój. Dawno się tak nie bawiliśmy rozwiązując zagadki i walcząc z sługami ciemności ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wulkan na Madagaskarze
Wulkan na Madagaskarze

Gorący ten Wrocław

04.06.2019 | data wizyty: 06.03.2019

Opinia archiwalna

Pokój jest naprawdę ładnie zrobiony, do tego zagadki nie raz wymagały współpracy przynajmniej 2ch osób. Niestety, ale oczekiwaliśmy, czegoś więcej po pokoju z mistrzostw - parę razy zagadki "zacinały się" przez co byliśmy proszeni o spróbowanie rozwiązania ich raz jeszcze. W przypadku podpowiedzi, często były niejednoznacze, co prowadziło do zamieszania w zespole. Pokój skupia się na fabule, która według nas jest linowa. Wydaje nam się, że pokój jest idealny dla 3ch osób. Przy cztech osobach pokój robi się ciasny

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dooby Doo
Dooby Doo

Gdzie są scoobie chrupki?

31.07.2018 | data wizyty: 31.07.2018

Jako miłośnicy przygody oraz seriali animowanych musiliśmy odwiedzić ten pokój. Początkowo wydawało nam się, że pokój będzie w miłych klimatach oraz będzie "kilka" zagadek, więc poco aż 90 min na przygodę?
Przejdźmy jednak do opini... wprowadzenie było naprawdę ciekawe, klimatu cukierkowego nie było, zamiast niego przeżyliśmy mroczną przygodę, gdzie co krok musilismy uciekać niczym główni bohaterowie serialu.
Zagadki były naprawdę ciekawe, a niektóre z nich przerażały liczbą szczegółów (dzięki, za czas jaki został poświęcony na przygotowanie takich detali) . Wszystkiego było bardzo dużo, tak dużo, że zamiast podchodzić do wszystkiego na spokojnie było "szybko, szybko"... jednym słowem mieliśmy bardzo dobrą zabawę, z możliwością wcielenia się w głównych bohaterów bajek z dzieciństwa.

Dzięki wielkie za pokój :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wstęp wzbroniony
Wstęp wzbroniony

Wiejcie skoro sił

25.04.2018 | data wizyty: 19.04.2018

Pokój naprawdę bardzo klimatyczny. Odlczanie zostało przygotowane w bardzo przyjemny i niekonwencjonalny sposób ;) Jeżeli chodzi o trudność zagadek to zadania są dla każdego, wystarczy chwilę pogłówkować i wszystko da się rozwiązać. Niestety, ale brakowało mi zadań zespołowych. Klimat porwania i uwięzienia jest dopracowany i miły dla odwiedzających (Tfu, jak może być miłe porwanie i uwięzenie - czuliśmy się okropnie skrępowani). Właściciele są naprawdę kontaktowi oraz bardzo zaangażowani w Escape Roomy. Dobra robota ;)!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne