Łukasz J. 17
  • Escape room Saloon

    Saloon
    Open The Lock
    Zabrze

    <3

    14.08.2019 | data wizyty: 13.08.2019

    Od momentu otworzenia pokoju byłem "kupiony". Bardzo brakowało mi pokoju o tematyce dzikiego zachodu, który może służyć za nieskończoną kopalnie pomysłów. W końcu się otworzył i to niemal po sąsiadzku, więc odwiedziliśmy.

    Mistrz Gry widać, że mega żyje ER, dobry człowiek na dobrym miejscu ;)

    Zaś sam pokój - urywa głowe ;) rewelacyjny wystrój, mega zbudowany klimat, niebanalne zagadki, fajne wyważenie kłódek do rozwiązań elektronicznych(jednak Dziki zachód moze sie kojarzyć bardziej z kłódkami, ale fani elektroniki też nie będą zawiedzeni ;) ).

    Udało nam się stawić czoła legendzie Jessiego Jamesa - i każdemu polecam to samo :)

  • Escape room Grota Mocy

    Grota Mocy
    Open The Lock
    Zabrze

    Zaś ratujemy świat

    14.08.2019 | data wizyty: 13.08.2019

    Pokój odwiedzony przez nas bezpośrednio po Saloonie, przez co bałem się kontrastu między świeżo otwartym pokojem, a starszym, to jednak nie ma się o co obawiać. Grota Mocy broni się klimatem(te dźwięki &3), wystrojem i po prostu przyjemnymi(choć łatwiejszymi) zagadkami. Dodatkowe emocje wprowadzał przejeżdżający obok kamienicy... tramwaj :) lekkie wstrząsy od niego też pasowały do klimatu :) Myślę, że dla grup początkujących Grota będzie stanowić fajne wyzwanie, za to dla doświadczonych mega przyjemne spędzenie kilkudziesięciu minut swojego czasu ;)

  • Escape room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Mroczna historia Wrocławia

    03.05.2019 | data wizyty: 02.05.2019

    Drugi po Obłędzie pokój od Exit19 tego dnia. Tym razem rozwiązanie mrocznej historii przedwojennego Wrocławia. Ponownie pokój z niesamowitą dbałością o szczegóły i wystrój. To w połączeniu z ogromem trudnych zagadek + nieubłaganie mijającymi 75 minutami tworzy naprawdę trudny pokój gdzie nie raz można poczuć się, ze nie wiesz co się dookoła dzieje - oby pozostałe osoby z grupy w tym momencie nadrobiły ;) Udało się wyjść z 12 minutami zapasu i jest to nasz niesamowity sukces. Zdrada w Breslau i wcześniejszy Obłęd pokazały nam, że Exit19 definitywnie zna się na tym fachu i przy następnym wyjeździe nadrobimy ich pozostałe pokoje :)

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    *_*

    03.05.2019 | data wizyty: 02.05.2019

    Drugi z wyprawy do wrocławskich ER... i moim zdaniem najlepszy. Każdy kto oglądał bajkę będzie zachwycony klimatem, zagadkami czy innymi mrugnięciami do fanów... No i rzecz jasna - potworem, który gdzieś w mroku może się czaić ;) Zagadki bardzo przyjemne, ale w przytłaczającej wręcz ilości(największą trudność tego pokoju) - trzeba naprawdę dobrze się podzielić i nie skupiać cała grupa nad jedna zagadka. 90 minut szybko w tym pokoju umyka :) Pozycja obowiązkowa! No i jedno z lepszych wprowadzeń z jakimi mieliśmy do czynienia :)

  • Escape room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Cóż to jest za pokój <3

    03.05.2019 | data wizyty: 02.05.2019

    Wyprawe pod tytulem "Wrocławskie ER" rozpoczelismy rano od Obłędu. Lepiej wybrac nie moglismy! Od samego poczatku rozgrywka staje sie meega emocjonujaca. Wystroj pokoju niesamowity, tak wyobrazam sobie wnetrze szpitala psychiatrycznego z tajemnicza historia! Zagadki mega fajne i w klimacie, udalo sie je zrobic z tylko lekkimi kopniaczkami w podpowiedziach. 90min to fajny czas zeby wszystko tam dokladne eksplorowac, mino ze pokoj latwy nie jest, to w tym czasie i z lekka pomoca mysle, ze nawet mniej doswiadczonym grupom sie uda :)

    A, no i klimat jest tak mocny, ze w poniedzialki z aktorem warto wziac w razie czego majty na przebranie :D

  • Escape room Kopalnia Złota

    Kopalnia Złota
    Strych
    Chorzów

    Wiarygodna opinia

    !

    18.03.2019 | data wizyty: 17.03.2019

    Do Kopalni weszliśmy kilkadziesiąt minut po wizycie w Kryjówce Genialnego Wynalazcy, więc na świeżo wiedzielismy, że właściciel umie stworzyć fajny klimat.... i to przeszło całkowicie nasze oczekiwania! Świetny pokój, rewelacyjne zagadki które dają bardzo dużo satysfakcji, fantastyczny wystrój i klimat! WIĘCEJ, WIĘCEJ, WIĘCEJ takich pokoi! Całkowita perełka! Zagadki na przyjemne kominowanie, jedna pewnie niejedną grupę zaskoczy i trochę dłużej zatrzyma :)

  • Escape room Kryjówka Genialnego Wynalazcy

    Kryjówka Genialnego Wynalazcy
    Strych
    Chorzów

    Wiarygodna opinia

    Świetna rozgrzewka

    18.03.2019 | data wizyty: 17.03.2019

    Lokalizacja niepozorna, z zewnątrz nic nie zapowiadało świetnego pokoju(poza obsługą, która jest wyborna i bardoz żyje tym co robi :)!), a tymczasem w miarę zagłębiana się w historię Ernesta klimat coraz bardziej rośnie :) Z niektórymi zagadkami spotkaliśmy sie po raz pierwszy, czasem naprawde trzeba sie wyciszyć i wsyzstko bedzie jasne :D

    Wyciśnięte ze strychu ile się da, naprawde fajny klimat, a jesli do tego dodać, że Kryjówka jest idealna rozgrzewką przed Kopalnią Złota... to warto oba zrobić w jedna wizyte ;) POLECAMY!

  • Escape room Sekrety krasnoludów

    Sekrety krasnoludów
    Maze in Mind
    Rybnik

    O jak cudownie!

    05.02.2019 | data wizyty: 04.02.2019

    Po krótkiej przerwie z ER, postanowiliśmy wrócić grając w najnowsze dziecko Rybnickiego Maze in Mind. Mocno zachęceni opiniami o klimacie i wystroju pojechaliśmy i.... pokój jeszcze przebił nasze oczekiwania!

    Przede wszystkim warto odwiedzić pokój dla klimatu! Rewelacyjne odwzorowanie świata krasnali. Co pomieszczenie byliśmy zachwyceni. Dodatkowo zagadki. Jeśli macie za sobą kilka ER, to zagadki raczej nie będą przeszkodą nie do przejścia, ale bywają takie, gdzie jeśli nie wpadnie sie na dobre "flow" można się zaciąć na dłużej. Do tego same rozwiązania zagadek zaskakują realizacją i dbałością.

    POLECAM Z CAŁEGO KRASNOLUDZKIEGO SERCA!

  • Escape room Cicha Noc

    Cicha Noc
    DO NOT ENTER
    Rybnik

    Świeta, święta i po świętach?

    06.12.2018 | data wizyty: 05.12.2018

    Z wielką niecierpliwością czekaliśmy na otwarcie Cichej Nocy. Po ukończeniu Kolekcjonera(który dla mnie jest w TOP3 odwiedzonych pokoi) chłopaki opowiadali o planach na historię ze świetami i Krampusem. Pozostało tylko czekać.

    I wybrać się w najlepszym momencie :) Grudzień, zaraz Mikołaj, Boże Narodzenie, świąteczna atmosfera. I co można powiedzieć? Tyle, że z szaro-burej rzeczywistości zadymionego(czy zamglonego?) Rybnika weszliśmy do pokoju, a tam... inny świat! Rozmowy z chłopakami nie ma co komentować, niewiele jest ekip które potrafią tak fajnie wprowadzić w klimat rozgrywki. Za to pokój.... no mistrzostwo. Wizualne, klimatyczne i zagadkowe mistrzostwo. Widać, że wsadzone całe serce. Polecam każdemu, zarówno doświadczonemu jak i nowicjuszowi :)

    Czekam na zapowiedziane pokoje (koniecznie zobaczcie Memento! wy wiecie ;) ) i już wiem, że jakiejkolwiek tematyki nie ruszą, to szykuje się dyszka ;)

  • Escape room Lokalizacja

    Lokalizacja
    TickTack
    Gliwice

    Skromnie.

    22.11.2018 | data wizyty: 21.11.2018

    Jako, że skromny opis pokoju sporządzony przez właścicieli ma uzasadnienie w dalszym odkrywaniu zagadek, ja również postawię na skromny opis.

    Ten pokój to jest absolutnie mistrzostwo, tak wizualne jak i fabularne i gadżetowe. Absolutny TOP. Nogi się uginają. Każda minuta oczekiwania na otwarcie była tego warta

    Dziękuję za uwagę.

    W tej skromnej ocenie osobny wątek należy się dla prowadzących, którzy są cudowni &3 Nie tworzą żadnej bariery z graczem(zwłaszcza językowej ;) ), rewelacyjnie wprowadzają w klimat, a po rozgrywce widać, że tym żyją i nie wyganiają grupy, żeby robić hajs już od razu zaraz na kolejnych, tylko chętnie dzielą się przeżyciami, anegdotami i wszelkimi spostrzeżeniami na temat pokoju.

    Myślę, że w jakiś piątek wieczór chętnie jeszcze raz tam pójdziemy z drużyną ;)

    P.S. ocena trudności z perspektywy niedoświadczonej drużyny

Zobacz więcej opinii: 1 2