Janek I.
  • Escape room Wikingowie · Amulety Mocy

    Wikingowie · Amulety Mocy
    Escape ARENA
    Poznań

    Prawdziwa przygoda!

    04.01.2020 | data wizyty: 03.01.2020

    Od samego wejścia widać serducho włożone w ten pokój, w jego wykonanie, zagadki, opowiedzenie historii. Klimat który buduje się od samego początku pokoju to coś wspaniałego. Wystrój-nic dodać, nic ująć. Zapach drewna unoszący się w powietrzu to również coś pięknego. Idealne zakończenie wizyty w tej firmie. Polecamy wszystkim fanom tej tematyki oraz tym mniej nią zainteresowanym.

  • Escape room Krwawy Baron

    Krwawy Baron
    Time 4 Secrets
    Poznań

    Steampunk-Nowa miłość

    04.01.2020 | data wizyty: 03.01.2020

    Całą moją opinię zacznę od wykonania pokoju. Ile tam było włożonej pracy to ja naprawdę nie mam pojęcia. Wszystko dopracowane do absolutnej perfekcji, każdy najmniejszy rekwizyt w pokoju. Mogliśmy naprawdę poczuć się jak w wiktoriańskim Londynie. Zagadki- super przemyślany element pokoju, bardzo oryginalny. W pokoju byliśmy wyjątkowo w trójkę. Jak to się stało, skoro zawsze chodzimy we dwójkę? O tym musicie przekonać się sami :)

  • Escape room Galaktyka Tajemnic

    Galaktyka Tajemnic
    Escape ARENA
    Poznań

    Niech żyje Rebelia!

    04.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

    Był to nasz pierwszy pokój w Poznaniu. Może nie był to zbyt dobry pomysł z uwagi na to, że zawiesił naprawdę wysoko poprzeczkę. W związku z tym, że jesteśmy fanami Star Warsów to był to obowiązkowy punkt na naszej mapie Poznania. Zagadki są naprawdę ciekawe oraz oryginalne, klimat jest naprawdę super, towarzysząca nam muzyka oraz efekty dźwiękowe niewątpliwie go potęgują. Ostatnia zagadka naprawdę nas zaskoczyła i dała nam możliwość poczucia się znowu jak dzieci :) Bardzo polecamy zarówno młodszym jak i starszym.

  • Escape room Sekret dziadka

    Sekret dziadka
    CentEr Poznań
    Poznań

    No tego to się nie spodziewaliśmy

    04.01.2020 | data wizyty: 03.01.2020

    Uwaga, uwaga! Z góry powiem, nie domyślicie się sekretu dziadka, nie ma szans. Spodziewaliśmy się zupełnie czegoś innego, a dostaliśmy... a właśnie, sekret to sekret. Zagadki- idealnie wpasowane, wszędzie panuje realizm, prawdziwe materiały, zero sztuczności, narzędzia są narzędziami, drewno to drewno, nie ma miejsca na udawanie, więc klimat to klasa światowa. Rekwizyty wykonane nieziemsko, widać, że w ten pokój jest włożone mnóstwo serducha. Warto również wspomnieć o sposobie podpowiedzi, który był szalenie oryginalny i bardzo nam się podobał. Obsługa również pierwsza klasa, polecamy wszystkim ciekawskim tak samo jak my. Na pewno się nie zawiedziecie.

  • Escape room Koneser

    Koneser
    DreamScape
    Poznań

    Brak słów...

    04.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

    Był to nasz drugi pokój tej firmy, pierwszy był Urok, więc poprzeczka była bardzo wysoko zawieszona. Myśleliśmy, że spotkamy podobne zagadki i w związku z tym, iż Koneser jest starszym pokojem spotykamy również podniszczone rzeczy lub wyrobione. HAHA! Nie ma szans! Ta firma po prostu nie zawodzi. To nie był zwykły pokój, czuliśmy się jak prawdziwi agenci, w szczególności w późniejszym etapie gry (Ci co byli wiedzą, ci co nie byli powinni się dowiedzieć i zobaczyć to na własne oczy). Wszystko na niesamowicie wysokim poziomie. Skala światowa. Dane nam było spełnić nasze marzenie z dzieciństwa i po rozmowie z mistrzem gry, nie tylko nasze :) Nie ma się co rozpisywać, to po prostu trzeba przeżyć!

  • Escape room Urok

    Urok
    DreamScape
    Poznań

    Przygoda ponad wszelkie wyobrażenia

    04.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

    Jeśli wahacie się czy warto iść do tego pokoju to nie myślcie dłużej- po prostu idźcie, na pewno się nie zawiedziecie. Wystrój, efekty dźwiękowe, światło, zagadki oraz ich oryginalność jest na poziomie po prostu mistrzowskim. Pan z obsługi również nie z tej ziemi, wprowadzenie do pokoju jest niewątpliwie kolejną mocną stroną pokoju. Niestety nie udało nam się zdążyć z czasem, ale spotkało nas bardzo zabawne zakończenie oraz przeprowadzenie nas do samego końca pokoju :) Bardzo polecamy i jesteśmy po prostu szalenie zauroczeni tym co tam zobaczyliśmy. To po prostu trzeba przeżyć.

  • Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren

    Muzeum okultyzmu Państwa Warren
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Opinia spoza rankingu

    Trójka odważnych (może nie do końca)

    29.09.2019 | data wizyty: 28.09.2019

    Zacznę od tego, że nasza ekipa to trzech chłopaków, 2 panicznie bojących się horrorów i solenizant który ogląda i lubi horrory. Oczywiście wiadomo kto wszędzie wchodził pierwszy :p Pokój nas naprawdę potrafił przestraszyć wielu momentach, pomimo tego, że spodziewaliśmy się, że coś się akurat ruszy. Obsługa- pierwsza klasa. [spojler]. Całego klimatu dodaje też muzyka i wszelkiego rodzaju dźwięki. Ogółem cały wystrój pokoju jest bardzo dopracowany, chociaż to co mają zamiar z nim zrobić w najbliższym czasie, przerasta moje najśmielsze oczekiwania. Wydaje mi się, że po wprowadzeniu tych zmian będzie trzeba brać bieliznę na zmianę ;)

  • Escape room Korporacja

    Korporacja
    SkillHill
    Warszawa

    Opinia spoza rankingu

    Korposzczury do roboty!

    20.08.2019 | data wizyty: 20.08.2019

    Postanowiliśmy wybrać się w trójkę do... pracy. Pomysł pokoju ciekawy. Na pewno nie można narzekać w nim na brak zagadek, ponieważ jest ich tam naprawdę nie wiele. Pokój jest nieliniowy, dlatego każdy z nas miał coś do roboty. Wszystko ze sobą współgrało, oprócz małego nieporozumienia na końcu ale udało się z niego wybrnąć. W końcu, w pracy też zdarzają się trudności. Pokój polecałbym raczej grupą bardziej doświadczonym. My bawiliśmy się bardzo dobrze i mamy nadzieję, że doczekamy się jakiegoś kolejnego pokoju od SkillHill :)

  • Escape room W odległej galaktyce

    W odległej galaktyce
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Statek pełną parą!

    18.08.2019 | data wizyty: 13.08.2019

    Od razu powiem, że dla dwóch osób pokój jest trudny. Naprawdę, ale jak najbardziej wykonalny, ponieważ my jakoś wyszliśmy. Zagadki raczej niespotykane. Różnorodne. Klimat bardzo fajny. Muzyka podbudowywała go jeszcze bardziej. Pokój na pewno jest gratką dla fanów Star Warsów. Wszystko działało jak należy a obsługa też jak najbardziej pozytywna.

  • Escape room Skarbiec

    Skarbiec
    One Hour
    Bydgoszcz

    Skarbiec jest nasz!

    18.08.2019 | data wizyty: 13.08.2019

    Wchodząc do pomieszczenia w którym będziemy się bawić nie wchodzimy do pokoju, o nie, nie, nie! TO NAJPRAWDZIWSZY SKARBIEC! Niesamowity wystrój. Klimat nie z tej ziemi. Byliśmy we dwie osoby. Mieliśmy dużo do roboty, ale udało się wyjść bez podpowiedzi. Zagadki bardzo oryginalne. Nigdy takich nie spotkałem. Da się poczuć dreszczyk emocji. Muzyka idealnie dodaje dramaturgii całemu wydarzeniu. W końcu walczymy o pieniądze które znajdują się w skarbcu! Obsługa One Hour- znakomita. Wyluzowana i można z nimi pogadać o wszystkim. Czekamy z niecierpliwością na kolejne pokoje

Zobacz więcej opinii: 1 2