Janek I.

Janek I.

Hej, jestem Janek I.. Mam na swoim koncie 27 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

27 Odwiedzone

12 Planowane

Nawigator

113 Punkty

100
113 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Postapo
Postapo

Przygoda w lesie...

14.06.2020 | data wizyty: 11.06.2020

Zacznę od tego co najbardziej przykuło moją uwagę, a mianowicie wykonanie całej scenografii, idealne wpasowanie całej rozgrywki w teren. Zagadki są bardzo ciekawe, wymagające współpracy oraz otwartego myślenia. Fabuła również jest świetna, mistrz gry idealnie wczuł się w swoją rolę. Pomimo tego, że byliśmy w trójkę to jednak każdy z nas miał coś do roboty. Zagadki są bardzo różnorodne oraz oryginalne. Na pewno nie jest to przygoda dla kogoś kto chcę rozpocząć swoją przygodę z escape roomami. Raczej dla tych średnio zaawansowanych lub doświadczonych. Polecam każdemu bo można się naprawdę wczuć w klimat, a nawet poczuć lekki dreszczyk emocji nawet w dzień :)

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Stara Szafa
Stara Szafa

Warto było czekać!

09.02.2020 | data wizyty: 07.02.2020

Na ten pokój czekaliśmy naprawdę bardzo długo. Oczekiwania mieliśmy spore po ostatnich pokojach Świata Zagadek. Powiem tyle-Warto było czekać! Wykonanie jest naprawdę piękne. Widać serce włożone w ten pokój. Bardzo interesujące, rzadko spotykane zagadki. Każda działała perfekcyjnie. Baliśmy się, że będzie zbyt prosto, ale dzięki nietypowym zagadkom byliśmy zmuszeni do wzięcia podpowiedzi :p Ale zabawa była przednia. Wszystkim bardzo serdecznie polecamy. A wszystko pięknie dopełnia najlepsza obsługa pod słońcem. Już przebieramy nogami w oczekiwaniu na następne arcydzieło ze stajni Świata Zagadek.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wikingowie · Amulety Mocy
Wikingowie · Amulety Mocy

Prawdziwa przygoda!

04.01.2020 | data wizyty: 03.01.2020

Od samego wejścia widać serducho włożone w ten pokój, w jego wykonanie, zagadki, opowiedzenie historii. Klimat który buduje się od samego początku pokoju to coś wspaniałego. Wystrój-nic dodać, nic ująć. Zapach drewna unoszący się w powietrzu to również coś pięknego. Idealne zakończenie wizyty w tej firmie. Polecamy wszystkim fanom tej tematyki oraz tym mniej nią zainteresowanym.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Krwawy Baron
Krwawy Baron

Steampunk-Nowa miłość

04.01.2020 | data wizyty: 03.01.2020

Całą moją opinię zacznę od wykonania pokoju. Ile tam było włożonej pracy to ja naprawdę nie mam pojęcia. Wszystko dopracowane do absolutnej perfekcji, każdy najmniejszy rekwizyt w pokoju. Mogliśmy naprawdę poczuć się jak w wiktoriańskim Londynie. Zagadki- super przemyślany element pokoju, bardzo oryginalny. W pokoju byliśmy wyjątkowo w trójkę. Jak to się stało, skoro zawsze chodzimy we dwójkę? O tym musicie przekonać się sami :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Galaktyka Tajemnic
Galaktyka Tajemnic

Niech żyje Rebelia!

04.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

Był to nasz pierwszy pokój w Poznaniu. Może nie był to zbyt dobry pomysł z uwagi na to, że zawiesił naprawdę wysoko poprzeczkę. W związku z tym, że jesteśmy fanami Star Warsów to był to obowiązkowy punkt na naszej mapie Poznania. Zagadki są naprawdę ciekawe oraz oryginalne, klimat jest naprawdę super, towarzysząca nam muzyka oraz efekty dźwiękowe niewątpliwie go potęgują. Ostatnia zagadka naprawdę nas zaskoczyła i dała nam możliwość poczucia się znowu jak dzieci :) Bardzo polecamy zarówno młodszym jak i starszym.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sekret dziadka
Sekret dziadka

No tego to się nie spodziewaliśmy

04.01.2020 | data wizyty: 03.01.2020

Uwaga, uwaga! Z góry powiem, nie domyślicie się sekretu dziadka, nie ma szans. Spodziewaliśmy się zupełnie czegoś innego, a dostaliśmy... a właśnie, sekret to sekret. Zagadki- idealnie wpasowane, wszędzie panuje realizm, prawdziwe materiały, zero sztuczności, narzędzia są narzędziami, drewno to drewno, nie ma miejsca na udawanie, więc klimat to klasa światowa. Rekwizyty wykonane nieziemsko, widać, że w ten pokój jest włożone mnóstwo serducha. Warto również wspomnieć o sposobie podpowiedzi, który był szalenie oryginalny i bardzo nam się podobał. Obsługa również pierwsza klasa, polecamy wszystkim ciekawskim tak samo jak my. Na pewno się nie zawiedziecie.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Koneser
Koneser

Brak słów...

04.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

Był to nasz drugi pokój tej firmy, pierwszy był Urok, więc poprzeczka była bardzo wysoko zawieszona. Myśleliśmy, że spotkamy podobne zagadki i w związku z tym, iż Koneser jest starszym pokojem spotykamy również podniszczone rzeczy lub wyrobione. HAHA! Nie ma szans! Ta firma po prostu nie zawodzi. To nie był zwykły pokój, czuliśmy się jak prawdziwi agenci, w szczególności w późniejszym etapie gry (Ci co byli wiedzą, ci co nie byli powinni się dowiedzieć i zobaczyć to na własne oczy). Wszystko na niesamowicie wysokim poziomie. Skala światowa. Dane nam było spełnić nasze marzenie z dzieciństwa i po rozmowie z mistrzem gry, nie tylko nasze :) Nie ma się co rozpisywać, to po prostu trzeba przeżyć!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Urok
Urok

Przygoda ponad wszelkie wyobrażenia

04.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

Jeśli wahacie się czy warto iść do tego pokoju to nie myślcie dłużej- po prostu idźcie, na pewno się nie zawiedziecie. Wystrój, efekty dźwiękowe, światło, zagadki oraz ich oryginalność jest na poziomie po prostu mistrzowskim. Pan z obsługi również nie z tej ziemi, wprowadzenie do pokoju jest niewątpliwie kolejną mocną stroną pokoju. Niestety nie udało nam się zdążyć z czasem, ale spotkało nas bardzo zabawne zakończenie oraz przeprowadzenie nas do samego końca pokoju :) Bardzo polecamy i jesteśmy po prostu szalenie zauroczeni tym co tam zobaczyliśmy. To po prostu trzeba przeżyć.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren
Muzeum okultyzmu Państwa Warren

Trójka odważnych (może nie do końca)

29.09.2019 | data wizyty: 28.09.2019

Zacznę od tego, że nasza ekipa to trzech chłopaków, 2 panicznie bojących się horrorów i solenizant który ogląda i lubi horrory. Oczywiście wiadomo kto wszędzie wchodził pierwszy :p Pokój nas naprawdę potrafił przestraszyć wielu momentach, pomimo tego, że spodziewaliśmy się, że coś się akurat ruszy. Obsługa- pierwsza klasa. [spojler]. Całego klimatu dodaje też muzyka i wszelkiego rodzaju dźwięki. Ogółem cały wystrój pokoju jest bardzo dopracowany, chociaż to co mają zamiar z nim zrobić w najbliższym czasie, przerasta moje najśmielsze oczekiwania. Wydaje mi się, że po wprowadzeniu tych zmian będzie trzeba brać bieliznę na zmianę ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Korporacja
Korporacja

Korposzczury do roboty!

20.08.2019 | data wizyty: 20.08.2019

Postanowiliśmy wybrać się w trójkę do... pracy. Pomysł pokoju ciekawy. Na pewno nie można narzekać w nim na brak zagadek, ponieważ jest ich tam naprawdę nie wiele. Pokój jest nieliniowy, dlatego każdy z nas miał coś do roboty. Wszystko ze sobą współgrało, oprócz małego nieporozumienia na końcu ale udało się z niego wybrnąć. W końcu, w pracy też zdarzają się trudności. Pokój polecałbym raczej grupą bardziej doświadczonym. My bawiliśmy się bardzo dobrze i mamy nadzieję, że doczekamy się jakiegoś kolejnego pokoju od SkillHill :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Pokaż następne