Stef
  • Escape room Dzicy Są

    Dzicy Są
    In&Out
    Wrocław

    Przyjemna wizyta

    10.10.2019 | data wizyty: 09.10.2019

    Pokój stonowany, przygodowy, bez krwi i strachu, jasny i bardzo przyjemny oraz po prostu miły dla oka. Początkowo wydaje się, że nie ma co robić, ale finalnie okazuje się, że kazdy ma swoje zagadki do rozwiązania. Śmiało można się dzielić obowiązkami, poziom trudności od łatwego do średniego. Sporo kłódek, ale są też elektroniczne rozwiązania. Oryginalne zakończenie, niespotkane dotąd w żadnym pokoju.
    Na pewno warto :)

  • Escape room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Zasłużona pozycja w rankingu

    08.08.2019 | data wizyty: 07.08.2019

    Pokój na pewno warto odwiedzić i przygotować się na intensywną pracę przy rozwiązywaniu zagadek, których nie brakuje do ostatniej chwili. Wydaje się, że 4-5 osób to optymalna wielkość grupy tak, żeby dla każdego coś się znalazło. Zagadki logiczne, choć czasem pewne elementy bardzo łatwo przegapić. Tradycyjnie już wystrój pomieszczenia jest klasą samą w sobie, dodatkowo fabuła pokoju jest bardzo dobrze wpasowana w zagadki. Na pewno pozostanie w pamięci na długo.

  • Escape room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Czara ognia

    26.07.2019 | data wizyty: 20.07.2019

    Pokój dość dobrze oddaje klimat 4 tomu HP - zagadki, wystrój mocno nawiązują do ksiązki i filmu. Moim ulubionym gadżetem była Czara Ognia, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Ciekawy system podpowiedzi, pasuje do stylu hogwartu. Sredniozaawansowane grupy poradzą sobie ale trzeba się dobrze komunikować i być spostrzegawczym.

  • Escape room Prosektorium

    Prosektorium
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Krwiście

    27.06.2019 | data wizyty: 25.06.2019

    Dobry choć już wiekowy pokój dla średniozaawansowanych grup. Zagadki od prostych do trudnych, sporo kłódek konieczności współpracy z innymi. Byliśmy w 6 osób, każdy miał coś do robienia i udało się wyjść przed czasem ale 3-4 osoby również dałyby radę. Bardzo miła obsługa, wszystkie zagadki wyjaśnione choć bez podpowiedzi by się nie udało

  • Escape room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Wciągające zakończenie trylogii

    29.03.2019 | data wizyty: 27.03.2019

    Pierwsza część trylogii ukończona jako ostatnia. Pokój trzyma poziom pozostałych - różne formy zagadek, kłódek, dobrze urządzone wnętrze oraz miła obsługa. Bardzo dobre miejsce dla szlifowania komunikacji i współpracy, szczególnie na samym początku. Byliśmy w 6 osób i każdemu udało się rozwiązać co najmniej jedną zagadkę - tłok nie był odczuwalny, ale można pokusić się o mniejszą grupę.

  • Escape room Peron 9 i 3/4

    Peron 9 i 3/4
    Trap Jungle
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    W świecie magii

    21.01.2019 | data wizyty: 19.01.2019

    Obowiązkowy pokój dla fanów serii o HP. Bardzo dobre wykonanie - pierwsze minuty trzeba było poświęcić na zwiedzanie a dopiero później wzięliśmy się za zagadki. Sporo elektroniki (magia), kilka momentów wow i udało się wyjść przed czasem. Kilka rzeczy można by było dopracować, bo sam pokój ma predyspozycje by być we wrocławskiej czołówce.

  • Escape room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Jedno wielkie WOW

    14.12.2018 | data wizyty: 10.12.2018

    Obowiązkowe miejsce dla każdego miłośnika escape room. Zagadki o różnym poziomie trudności, czasem wymagają nieco więcej odwagi od któregoś z uczestników a ich ilość pozwaja nacieszyć oko perfekcyjnym wykonaniem pokoju - chociaż przez większość czasu miałem wrażenie, że to nie jest jakiś przygotowany escape room a po prostu przeniesione autentyczne wnętrza z opuszczonego szpitala. Nie warto się spieszyć (chyba, że komuś zależy na rekordzie) i spędzić troche czasu na podziwianiu. Wydaje mi się, że 4 osoby to idealna ilość (byliśmy w 5), żeby każdy mógł cieszyć się zabawą. Klimat i wykonanie na 11!
    Nieco mieszane uczucia mam co do udziału aktora - na pewno dodaje emocji całej grze, niemniej jednak następnym razem wolałbym grę bez udziału dodatkowej osoby.

  • Escape room Wstęp wzbroniony

    Wstęp wzbroniony
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Warto wstąpić

    05.12.2018 | data wizyty: 03.12.2018

    Jeden z pokojów, które trzeba odwiedzić we Wrocławiu. Bardzo realistyczny wystrój wnętrza sprawia, że można poczuć się jak w domu myśliwego a nie w escape room. Zagadki niezbyt trudne, chociaż czasem można utknąć na pewnych (potem dość oczywistych) łamigłówkach. Do otwarcia jest trochę kłódek ale są też zadania logiczne. Warto już mieć kilka pokojów za sobą i być w niewielkiej grupie (2-3 osoby powinny wystarczyć) a zabawa będzie bardzo przyjemna. Zdecydowanie polecam!

  • Escape room Nekromanta

    Nekromanta
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Przygoda z dreszczykiem emocji

    07.11.2018 | data wizyty: 06.11.2018

    Obowiązkowy pokój dla każdego fana tej zabawy. Ciekawe wprowadzenie, spora ilość urozmaiconych zagadek, nieliniowy charakter a do tego wizualne dopieszczenie pokoju - każdy element świetnie pasuje do fabuły i klimatu. Byliśmy w 4 osoby i udało nam się wyjść przed czasem praktycznie bez podpowiedzi. Myślę, że to idealna ilość uczestników. Nie było też przestojów - zagadki nie były na tyle trudne, żeby na którejś utknąć na dłużej (a jeśli była taka obawa to oznaczało, że taki element wykorzysta się później). Myślę, że planowane 70 minut to idealny czas na przejście pokoju, niemniej jednak chętnie odwiedziłbym pokój znacznie dłuższy ale zbudowany z taką jakościa i podobnym klimacie bo żal było wychodzić. Na pewno jest to dla mnie jeden z top 3 escape room, w których miałem przyjemność być. Oby więcej takich!

  • Escape room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

    Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
    Exit19.pl
    Wrocław

    Archival rating

    Zabawa w śledztwo

    02.11.2018 | data wizyty: 23.10.2018

    Bardzo nietypowy pokój - cieżko nawet go nazwać escape room. Trzeba po prostu przeprowadzić śledztwo a zagadki są tylko dodatkiem do całości. Na uwagę zasługuje przygotowanie historii - sporo pracy i czasu trzeba było na to poświęcić ale za to efekt sprawia bardzo realistyczne wrażenie. Same zagadki wydają się dość proste dla osób, które regularnie korzystają z tego typu rozrywki, natomiast dla początkujących osób pewne elementy mogą być wyzwaniem. Oryginalne zakończenie, w którym można mieć satysfakcję z wykonanej pracy nawet jeśli całość zostaje niepoprawnie rozwikłana. Byliśmy w 4 osoby i każdy stwierdził, że chyba jednak lepiej odnajdujemy się w bardziej tradycyjnych pokojach ale nikt nie żałował wizyty.

Zobacz więcej opinii: 1 2