w.rzymska

w.rzymska

Moja przygoda z ER'ami zaczęła się w 2017 roku, kiedy przekroczyłam z grupą śmiałków próg Stacji 0: Iskry w Pszczynie. Od tej pory marzyłam by zdobyć więcej... [więcej]

42 Odwiedzone

14 Planowane

Pionier

194 Punkty

150
194 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Ubik
Ubik

Na pewno się tego nie spodziewasz!

28.06.2020 | data wizyty: 27.06.2020

"Ubik" to pokój totalnie (i bardzo pozytywnie) zaskakujący! Z taką tematyką spotkaliśmy się już kilka razy ale fabuła bije tutaj wszystkie pokoje o głowę! Właściciel tego ER'a to sympatyczny entuzjasta, którego chciałoby się uściskać po grze za to, co dla nas przygotował :)
Ja cieszyłam się z rozwiązywania zagadek w tym pokoju jak dziecko, czego nie odczuwam zawsze i wszędzie! Nie wiem, co się do tego przyczyniło, ale to pozwala mi stwierdzić, że pokój klimatycznie robi robotę, a zagadkowo trzyma wysoki poziom.
Zagadki nie są super trudne, jednak rozwiązania niektórych nie są tak oczywiste, jak mogłoby się wydawać, więc trzeba chwilę pogłówkować.
Pokój jak najbardziej warty swojej wysokiej noty i obowiązkowy do odwiedzenia!

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Świątynia Zagłady
Świątynia Zagłady

Zagadkowa zagłada

28.06.2020 | data wizyty: 20.06.2020

"Świątynia Zagłady" to bardzo dobry pokój, który zaskakuje już od samego początku. Zagadki są naprawdę różnorodne, nieoczywiste, wymagają konkretnej współpracy i dobrej komunikacji w zespole. I jest ich dużo!
Za dużo o wnętrzu pisać nie możemy ale są w pokoju dwa elementy, które mi przeszkadzały. Jeden element sprawia wrażenie przypadkowego postawienia go tam na czas remontu innego pokoju o całkowicie innej tematyce :) Drugi element to bardzo myląca podpowiedź (znajdująca się w dwóch miejscach) do jednej z zagadek. Po prostu nijak nam się trzymało kupy, żeby te informacje połączyć ze sobą :)
Jeśli chodzi o klimat miejsca to jest on fenomenalny i dobrze wprowadzony, można się bardzo szybko wczuć!
Obsługa jest bardzo sympatyczna i pomocna ale po wprowadzeniu do pokoju oczekiwałabym ciut więcej entuzjazmu.
Pomimo powyższych uwag i tak uważam, że pokój jest jak najbardziej warty odwiedzenia. Po prostu, idźcie i przekonajcie się sami, że może wcale nie mam racji :)

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Morderstwo w Orient Expressie
Morderstwo w Orient Expressie

Pociąg do zagadek

11.06.2020 | data wizyty: 07.06.2020

Już od wejścia poczuć można, że twórcy tego pokoju włożyli w niego dużo serca. Jest tak klimatycznie, że można się zatracić. Obsługa jest przesympatyczna a wprowadzenie fajne (celowe tutaj jest użycie takiego neutralnego słowa, ponieważ tak nagle przeszliśmy ze small talku do wprowadzenia, że aż nam się w głowach zakręciło), ale ogólnie in plus!
Zagadki nie są skomplikowane, ale wymagają spostrzegawczości i łączenia faktów fabularnych.
W piątkę nie było nam ciasno ale nie wszyscy mieli coś do roboty, dlatego po wyjściu odczuwaliśmy niedosyt.
Polecamy raczej mniejszej, początkującej grupie!

Pociąg do zagadek Pociąg do zagadek

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Wrota Czasu - Tortuga
Wrota Czasu - Tortuga

Aye, aye, Kapitanie!

07.06.2020 | data wizyty: 06.06.2020

Wiarygodna opinia

To pierwszy odwiedzony przez nas pokój po ponad 4. miesięcznej przerwie, taki pokój "na rozruch" - nie zawiedliśmy się! TickTack oczywiście trzyma poziom pod względem jakości wykonania, wprowadzenia do pokoju, różnorodności zagadek i immersji scenariusza. Ten ER jest jednak po prostu poprawny - przemyślany, wykonany bardzo dobrze, jednak dla nas - bez efektu WOW. Niemniej jednak, bardzo polecamy ten pokój, ale raczej grupom początkującym i/lub zaczynającym swoją przygodę z ERami.

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Postapo
Postapo

Zagonieni w las zagadek

08.03.2020 | data wizyty: 07.02.2020

Wiarygodna opinia

Ten "pokój" to mistrzostwo! Przejechaliśmy prawie 300 km tylko po to, by w nim zagrać i warto by było przejechać nawet dwa razy tyle, jest bezbłędny! Klimat i immersja tego miejsca to zdecydowane 11/10, obsługa super sympatyczna i rozmowna po grze, rozgrywka poprowadzona genialnie a poziom zagadek bardzo zróżnicowany. Takie ERy lubimy!

Zagonieni w las zagadek Zagonieni w las zagadek

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wrota Czasu - Egipt
Wrota Czasu - Egipt

Gra warta pochodni

26.01.2020 | data wizyty: 14.01.2020

Wiarygodna opinia

Pokój był świetny - bardzo klimatyczny, miał w interesujący sposób napisaną historię, zagadki różnorodne. Trochę widać po nim, że powstał dawno temu, ponieważ traci już ducha nowoczesności - co nie znaczy, że nie warto go odwiedzić! Polecam szczególnie dla małych (ok. 3 osób), ale dobrze zgranych ekip. Ta podróż w czasie jest warta świeczki, czy raczej pochodni zakoszonej ze starożytnego Egiptu!

Gra warta pochodni Gra warta pochodni

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zemsta
Zemsta

Zagadkowa zemsta

26.01.2020 | data wizyty: 06.01.2020

Wiarygodna opinia

Kolejny świetny pokój od Maze In Mind - klimatyczny, zróżnicowany zagadkowo, z rozbudowanym scenariuszem, z nietypowymi rozwiązaniami, trafiony nawet dla grup z większym doświadczeniem. Nic dodać, nic ująć - po prostu trzeba iść i go przejść :)

Zagadkowa zemsta Zagadkowa zemsta

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Niepokój
Niepokój

To NIEPokój, to MEGAPokój!

03.12.2019 | data wizyty: 01.12.2019

"Niepokój, strach, niedowierzanie... Dlaczego dałem się w to wpakować?! Czy uda nam się uciec?! Proszę, zgaście tę niepokojącą muzykę! Ja nie chcę! ON tam jest! Czy wszyscy są w komplecie? TA muzyka! Obłęd!"
Te i inne myśli obijają się w głowie w trakcie gry w tym pokoju (O! A jak łatwo jest zapomnieć, że to tylko gra!). Zagadki fundują niezły fun, ale klimat i wszystko inne, co dzieje i znajduje się w tym pokoju to podstawa jego sukcesu! Jest w nim co robić a wprowadzenie jest mistrzowskie, tak trzymać!
Inny Wymiar sponsoruje 75 minut czystego niepokoju :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room PostApo: Schron
PostApo: Schron

Schrońcie się, zagadki, bo was rozwiążemy!

03.12.2019 | data wizyty: 10.11.2019

Wiarygodna opinia

Mnie osobiście ten pokój nie porwał, choć wiem, że moja ekipa była bardzo zadowolona. Klimat oczywiście, jak to w przypadku Innego Wymiaru, zasługujący na "dychę"! Wprowadzenie + element dodatkowy jeszcze przed rozpoczęciem gry super :) Zagadki były trudne, a jedna posprzątała naszą ekipę na dobre 20 minut. Cała fabuła nie była super liniowa, co jest plusem. Jednakże ja osobiście odczuwałam trochę, że zagadki są "porozrzucane" w losowych miejscach. Można by też dodać jakiś fajny element na wyjście z pokoju, żeby bardziej zgrało się z historią. Mimo tych uwag, jak najbardziej polecam!

Schrońcie się, zagadki, bo was rozwiążemy! Schrońcie się, zagadki, bo was rozwiążemy!

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Horror
Horror

Horror w starej kamienicy

03.12.2019 | data wizyty: 10.11.2019

Wiarygodna opinia

Ten pokój to coś dla fanów ciężkich i mrocznych klimatów. Oczywiście, jak już wcześniej wiele osób wspomniało, lokalizacja tego ER jest perfekcyjna, już od wejścia czuć dreszczyk. Wprowadzenie do tego pokoju jest nietypowe, świetnie nastraja do wczucia się w historię. Pokój był zaskakujący kilkoma elementami, było w nim co robić a nutka horroru nie dawała o sobie zapomnieć ;)

Horror w starej kamienicy Horror w starej kamienicy

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Pokaż następne