wnadarzewska
  • Escape room Niepokój

    Niepokój
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    To NIEPokój, to MEGAPokój!

    03.12.2019 | data wizyty: 01.12.2019

    "Niepokój, strach, niedowierzanie... Dlaczego dałem się w to wpakować?! Czy uda nam się uciec?! Proszę, zgaście tę niepokojącą muzykę! Ja nie chcę! ON tam jest! Czy wszyscy są w komplecie? TA muzyka! Obłęd!"
    Te i inne myśli obijają się w głowie w trakcie gry w tym pokoju (O! A jak łatwo jest zapomnieć, że to tylko gra!). Zagadki fundują niezły fun, ale klimat i wszystko inne, co dzieje i znajduje się w tym pokoju to podstawa jego sukcesu! Jest w nim co robić a wprowadzenie jest mistrzowskie, tak trzymać!
    Inny Wymiar sponsoruje 75 minut czystego niepokoju :)

  • Escape room PostApo: Schron

    PostApo: Schron
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    Wiarygodna opinia

    Schrońcie się, zagadki, bo was rozwiążemy!

    03.12.2019 | data wizyty: 10.11.2019

    Mnie osobiście ten pokój nie porwał, choć wiem, że moja ekipa była bardzo zadowolona. Klimat oczywiście, jak to w przypadku Innego Wymiaru, zasługujący na "dychę"! Wprowadzenie + element dodatkowy jeszcze przed rozpoczęciem gry super :) Zagadki były trudne, a jedna posprzątała naszą ekipę na dobre 20 minut. Cała fabuła nie była super liniowa, co jest plusem. Jednakże ja osobiście odczuwałam trochę, że zagadki są "porozrzucane" w losowych miejscach. Można by też dodać jakiś fajny element na wyjście z pokoju, żeby bardziej zgrało się z historią. Mimo tych uwag, jak najbardziej polecam!

  • Escape room Horror

    Horror
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    Wiarygodna opinia

    Horror w starej kamienicy

    03.12.2019 | data wizyty: 10.11.2019

    Ten pokój to coś dla fanów ciężkich i mrocznych klimatów. Oczywiście, jak już wcześniej wiele osób wspomniało, lokalizacja tego ER jest perfekcyjna, już od wejścia czuć dreszczyk. Wprowadzenie do tego pokoju jest nietypowe, świetnie nastraja do wczucia się w historię. Pokój był zaskakujący kilkoma elementami, było w nim co robić a nutka horroru nie dawała o sobie zapomnieć ;)

  • Escape room wyZYSKpol

    wyZYSKpol
    Konsorcjum Czasu
    Bielsko-Biała

    Do roboty, korposzczury!

    09.11.2019 | data wizyty: 12.10.2019

    Pokój klimatycznie jest bezbłędny, zagadki bardzo zróżnicowane i nowatorskie. Do zrobienia jest tam duuużo a deadline nieubłaganie goni!
    Do pełnej dziesiątki w ocenie brakuje tylko porządnego wprowadzenia do pokoju.

  • Escape room Sekrety krasnoludów

    Sekrety krasnoludów
    Maze in Mind
    Rybnik

    Wielki poziom niewielkich krasnoludków

    09.11.2019 | data wizyty: 14.09.2019

    Wprowadzenie do pokoju jest po prostu mistrzowskie! Klimat miejsca zasługuje na 11/10 a zagadki są tak różnorodne i na zróżnicowanym poziomie, że aż miło. W tym pokoju należy mieć oczy, uszy i nosy szeroko otwarte! Pokój jest po prostu fantastyczny, trzeba go odwiedzić a zarzucić mu można tylko to, że przygoda zdecydowanie powinna trwać, i trwać, i trwać...

  • Escape room Strych Szalonego Alchemika

    Strych Szalonego Alchemika
    Quest Cage
    Katowice

    Archival rating

    Strych szalonego matematyka

    09.11.2019 | data wizyty: 21.07.2018

    Pomimo, że minęło już sporo czasu od naszej w tym pokoju zapadł on nam szczególnie w pamięć przez najmocniej rozbudowany przez Quest Cage aspekt matematyczny ze wszystkich ich pokoi. Odnieśliśmy wrażenie, że pokój ten był nieprzerwanym liczeniem, podliczaniem i rozliczaniem każdej zagadki. I choć zagadki były bardzo logiczne to jednak liniowość fabuły i wszędobylska królowa nauk sprawiają, że pokój przeznaczony jest raczej do bardzo określonego rodzaju odbiorców. Klimat i obsługa jak zawsze w przypadku Quest Cage zasługują na dużą pochwałę.

  • Escape room Psychopata

    Psychopata
    Set Me Free
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Gdzie jesteś, psychopato?

    13.09.2019 | data wizyty: 03.09.2019

    Jedno z najlepszych wprowadzeń - mistrz gry jest specjalistą w swoim fachu! Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. A jeśli chodzi o zagadki? Interesujące, jednak bez odkrywania Ameryki - co nie znaczy, że tak łatwo je rozwiązać znajdując się pod solidną dawką adrenaliny! Pokój jest zbudowany w sposób, który ciągle zmusza do gry w stylu "watch your back!".
    Tylko jakby tego psychopaty trochę brak...

  • Escape room W gąszczu tajemnic

    W gąszczu tajemnic
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    W gąszczu zagadek

    02.09.2019 | data wizyty: 31.08.2019

    Wizyta w Quest Cage, jak zawsze, mega pozytywnie! Pokój nas oczywiście nie zawiódł, wszystko działało jak należy, klimat miejsca super, zagadki jak najbardziej na TAK, poziom zróżnicowany - nie wymagający jednak (na szczęście!) znajomości fizyki kwantowej ;)
    Nie jest to może najlepszy pokój od Quest Cage, ale zdecydowanie warty odwiedzenia!

  • Escape room Psychiatryk 2.0

    Psychiatryk 2.0
    Set Me Free
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Normalnie nienormalni

    25.07.2019 | data wizyty: 21.07.2019

    Pewnego razu w Psychiatryku...
    Klimat i dekoracje - świetne. Fabuła - super. Poziom zagadek - od b. łatwych do średnich, ich logika natomiast na najwyższym poziomie!
    Całe doświadczenie może nie było na czymś niespotykanym a Psychiatryk mimo, że zalicza się do kategorii "Horror" nie jest pokojem b. strasznym ale nie można mu odmówić zaskakujących zwrotów akcji.
    Drobne usterki techniczne zostały naszej grupie wynagrodzone, za co serdecznie dziękujemy :)
    Ogólna ocena to 8/10 tylko dlatego, że za nami kilka ciut lepszych pokoi. Jednak w swojej kategorii punktowej ten pokój zasłużył na dychę! ;)

  • Escape room Chatka Czarownicy

    Chatka Czarownicy
    Maze in Mind
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Czarująca chatka

    25.07.2019 | data wizyty: 21.07.2019

    W Chatce Czarownicy wszystko jest dokładnie tak jak należy, nie można jej nic zarzucić, może poza tym że wciąga w klimat tak, że nie chce się jej opuszczać :) Fabuła prowadzi nas gładko, zagadki są mega ciekawe a niektóre dekoracje wywołują dreszcz na plecach - nic dodać, nic ująć!

Zobacz więcej opinii: 1 2 3