Kalafior

Kalafior

Hej, jestem Kalafior. Mam na swoim koncie 26 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

26 Odwiedzone

10 Planowane

Skaut

91 Punkty

50
91 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Świta Króla Artura

02.02.2020 | data wizyty: 25.01.2020

Wiarygodna opinia

Jak każdy z pokoi Wyjścia Ewakuacyjnego, ten pokój również zasługuje na swoje wysokie opinie i miejsce w rankingu. Odzwierciedlenie czasów Króla Artura wydawałoby się niełatwym zadaniem, a jednak im to się udało! Cały wystrój, efekty dźwiękowe, rekwizyty i zagadki wykonane na bardzo wysokim poziomie. Dosłownie można przenieść się w czasie! Zagadki są spójne i logiczne, bardzo przemyślane i pomysłowe. Taki pokój to czysta przyjemność. Podwójna dla nas, bo udało się wyjść w dość szybkim czasie i bez podpowiedzi. Było bardzo dużo śmiechu i zabawy, polecam każdemu!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Ahoj przygodo!

02.02.2020 | data wizyty: 25.01.2020

Wiarygodna opinia

Już sam początek wprowadzenia do gry jest nietypowy. Jak wchodzisz to nie wiesz gdzie najpierw podejść, co zrobić, czym najpierw się zachwycić, tak bardzo oddany jest klimat łodzi podwodnej. Po prostu czujesz całym sobą, że za szybką znajduje się cały podwodny i niebezpieczny świat, z którego musisz się w godzinę wydostać. Początek szedł nam dość ciężko, ale po zaskoczeniu reszta szła już w miarę gładko. Nie obeszło się bez kilku podpowiedzi :) Zagadki są dość trudne, ale logiczne i spójne, przy niektórych trzeba się trochę nagimnastykować. Ale to tylko dodaje uroku! Przy średnio zaawansowanej czteroosobowej ekipie było zdecydowanie co robić, pod koniec było już trochę nerwowo, bo zegar tykał, a ostatecznie udało nam się wyjść tylko 1 minutę i 26 sekund przed czasem :) Z pewnością polecę każdemu, nawet jeśli o historii Nautilusa dowiedzieli się dopiero przy robieniu rezerwacji ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Superheroom
Superheroom

Batfalówka

02.02.2020 | data wizyty: 25.01.2020

Wiarygodna opinia

To co była za przygoda! Już sam pokój, gdzie byliśmy wprowadzani w grę pokazuje, z jaką pasją tworzyły go osoby tam pracujące. Efekty i zagadki stworzone na bardzo wysokim poziomie, przy niektórych trzeba się konkretnie zastanowić i poszukać, co sprawia że pokój jest na prawdę warty uwagi. Całość ucharakteryzowana na prawdziwą walkę (również z czasem), żeby uratować świat. Rekwizyty bardzo realistyczne, za co duży plus. Wiedza o bohaterach nie jest potrzebna, chociaż przyznaję, że dodawała pozytywnych emocji. Czteroosobowa ekipa miała co robić w środku. Po wyjściu bolały nas szczęki od ciągłego uśmiechania się :) Zdecydowanie polecam każdemu maniakowi zarówno superbohaterów, jak i kreatywnych pokoi.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Zamurowani

02.02.2020 | data wizyty: 25.01.2020

Wiarygodna opinia

Po raz pierwszy musiałam poczekać z opinią trochę czasu, żeby pozbierać myśli. Ten pokój zdecydowanie zasługuje na najwyższe noty! Już po wejściu do środka dało się odczuć, że to nie będzie zwykły escape room. Klimat jaki tam panuje powoduje, że przenosisz się w czasie i miejscu. Każdy detal, rekwizyt, posąg czy zagadka jest dopracowana na tak wysokim poziomie, że po wyjściu nie możesz otrząsnąć się i wrócić do rzeczywistości. Mimo że minął tydzień od wizyty, to do dzisiaj śnią mi się piramidy, grobowce i zagadki :) Zagadki są spójne, jest ich na tyle dużo, że czteroosobowa ekipa ma co robić, ale są jednocześnie tak przyjemne, że przechodzenie przez ten pokój sprawia czystą przyjemność. Ogromny plus za nietypowe zakończenie, z małym dreszczykiem emocji ;) Kolejny plus dla obsługi pokoju, mimo małego spóźnienia (przyjeżdżaliśmy z innego miasta) nie wpłynęło to na czas naszej rozgrywki. Ogromny szacunek dla każdej osoby, która nawet w najmniejszym stopniu przyłożyła się do stworzenia tego pokoju (a trochę ich było). Gdybym była z Bydgoszczy, odwiedzałabym ten pokój co tydzień, żeby znów móc poczuć egipski klimat :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Szum
Szum

Szumuj stąd

05.01.2020 | data wizyty: 26.10.2019

Wiarygodna opinia

Już podczas wprowadzenia można było poczuć lekki dreszczyk niepokoju. Pokój przygotowany okropnie realnie, chwilami można było poczuć dekoncentrację co jest prawdą, a co fikcją. Zagadki dla zaawansowanych, będąc w 3 osoby (dwie średniozaawansowane, jedna początkująca) nie udałoby się nam wyjść, gdyby nie podpowiedzi Mistrza Gry. Niektóre wydawały nam się nielogiczne (przydałyby się ciut lepsze oznaczenia co z czym jeść). Elementy dreszczyku robiły swoje :) Niemniej pokój polecam i żałuję, że trochę rzeczy musieliśmy pominąć, byleby tylko udało nam się wyjść :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Urok
Urok

Niesamowity

05.01.2020 | data wizyty: 16.11.2019

Przepiękny pokój, wystrój już na samym wyjściu spowodował głośnie "woow", a idąc coraz dalej tylko bardziej utwierdzaliśmy się w przekonaniu, że to najpiękniejszy pokój w którym byliśmy. Zagadki spójne, nieliniowe, pomysłowe i zachwycające. Chętnie zapomniałabym ten pokój tylko po to, żeby znów się nim zachwycić :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni