Rafał H.
  • Escape room Laboratorium Dextera

    Laboratorium Dextera
    OtoPokojeZagadek
    Łódź

    Ooh! What does this button do?

    08.06.2017 | data wizyty: 08.06.2017

    Rewelacyjnie zrobiony pokój. Bardzo ładnie urządzony. Zagadek nie ma wiele, ale są ciekawe. Właściciele są bardzo mili i zapałem tłumaczą najdrobniejszy szczegół. Wyszliśmy w około 10 minut przed czasem, w 4 osoby.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room W krainie czarów

    W krainie czarów
    ExitRoom ™
    Łódź

    Kłódka za kłódką

    05.06.2017 | data wizyty: 05.06.2017

    W pokoju byłem z całkiem nową ekipą, jednak nie przeszkodziło to nam w sprawnym komunikowaniu się i rozwiązywaniu kolejnych zagadek - zwłaszcza, że jedna dziewczyna bardzo sprawnie sobie radziła. Pokój w bardzo dobrej lokalizacji. Zagadki niezbyt wymagające, całość dość poukładana. Jak na miejscówkę przystało, bardzo dużo kłódek, ale pojawiło się też kilka niekonwencjonalnych pomysłów. Polecam początkującym i średniozaawansowanym. Wyszliśmy 14 minut przed czasem i bez podpowiedzi.

  • Escape room Igrzyska Życia

    Igrzyska Życia
    SzyfroGRAm
    Łódź

    Czy wygrasz życie?

    04.06.2017 | data wizyty: 03.06.2017

    Śwetny pokój, w którym zmierzymy się z wieloma zagadkami, w tym z kilkoma niekonwencjonalnymi. Stylizowany, a jakże, na Igrzyska Śmierci. Byliśmy w 4 osoby i było w sam raz. Bardzo sympatyczna obsługa, która widać, że nie z przypadku zajmuje się escape roomami, która ma w sobie pasję do tego rodzaju zabaw. Choć pokój nie jest w centrum Łodzi, zdecydowanie polecam przejechać się tych kilka kilometrów i przeżyć wspaniałą przygodę.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Las Vegas

    Las Vegas
    ExitRoom ™
    Lublin

    Opinia archiwalna

    Czy wyjdziesz z kasyna z kasą czy Cię wyniosą bez kasy?

    12.03.2017 | data wizyty: 07.03.2017

    Lokalizacja miejsca bardzo dogodna, bo jest to ścisłe centrum miasta (gorzej z parkingiem :)). W 4 osoby wyszliśmy w 51 minut. Zagadki były logiczne, różnorodne i ciekawe. Ich poziom oceniłbym na średni. Pomieszczenie bardzo dobrze oddaje klimat kasyna. Zagadki liniowe. Polecam.

  • Escape room Ostatnia Stacja

    Ostatnia Stacja
    Portal Escape Games
    Łódź

    Czy zdążysz wysiąść?

    12.03.2017 | data wizyty: 21.12.2016

    Pokój inny niż wszystkie, ponieważ znajdujemy się w jadącym pociągu, co zrealizowano w dość sprytny i ciekawy sposób :). Z początku wydaje się dość pusty, ale zapewniam, że jest co robić do ostatniej minutki :). Poziom i styl zagadek zróżnicowany. Aczkolwiek zacięliśmy się parę razy. Polecam.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Świat Iluzji

    Świat Iluzji
    ExitRoom ™
    Łódź

    Czy to jawa czy sen?

    26.10.2016 | data wizyty: 26.10.2016

    Ciotka Agata ma właśnie bardzo dziwny sen, z którego próbujemy ją wybudzić. Ale czy na pewno? Czy nie jesteśmy sami w nim uwięzieni? Większość naszych snów jest czarno biała. Taki jest również ten pokój. Wiele elementów pokoju świetnie podkreśla iluzoryczność tego miejsca. Szkoda, że tak wiele z nich jest jedynie nieużytecznymi rekwizytami. Według mnie dobrym pomysłem byłoby szersze ich wykorzystanie. Chociaż pokój uchodzi za trudny, dla nas nie był dziś dużym wyzwaniem. Zero podpowiedzi i zabrakło nam jedynie dwóch minut do pobicia rekordu pokoju. Jest satysfakcja! :) Zdecydowanie polecam.

  • Escape room Kwarantanna

    Kwarantanna
    Portal Escape Games
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Rezydencja zła

    10.10.2016 | data wizyty: 10.10.2016

    Z pierwszej podpowiedzi skorzystaliśmy już szukając wejścia. Udało się i tak oto zostaliśmy poddani kwarantannie. Czy przeżyjmy? Wszystko wskazuje na to, że Rebece, która była zamknięta przed nami się nie udało. Czy możliwe w ogóle jest wydostanie się z tego miejsca? W pokoju znajdziemy trochę kłódek, w tym nietypowych. Również kilka sprawdzonych zagadek. Ale były też świeże, ciekawe rozwiązania, w tym kilka bardzo zaskakujących. Poziom zagadek określiłbym jako średnio-trudny - dobrze zbalansowany. Co bardzo istotne, rozwiązanie zagadek było logiczne i dało się je znaleźć bez korzystania z podpowiedzi. Zaliczyłbym go do swoich top 3 pokoi (odwiedziłem kilkanaście). W trakcie polecam zwracać uwagę na oprawę audio.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Bez Instrukcji

    Bez Instrukcji
    Splot Zagadek
    Łódź

    Życie szpiega nie jest łatwe

    17.08.2016 | data wizyty: 16.08.2016

    Pokój jest zlokalizowany na uboczu Łodzi. Z pokoju uciekaliśmy w 5 osób i każda miała co robić. Udało się to dopiero na minutę przed końcem. Wystrój wyraźnie nawiązuje do filmów z Hansem Klossem. Pomimo dużej ilości kłódek, zagadki nas nie rozczarowały. Nie bazują one, jak by się można było spodziewać na deszyfrowaniu. A jednak wiele z nich zawiera smaczki szpiegowskiej profesji. Poziom zagadek oczywiście zróżnicowany, w sam raz. Jednak ich ilość jest już ponadprzeciętnie duża. Polecam, choć na pewno nie dla początkujących.

  • Escape room Psychiatryk

    Psychiatryk
    TheGame
    Łódź

    Czy zmysły postradałeś Ty czy wszyscy pozostali?

    11.08.2016

    Ostatni pokój w The Game zaliczony. Tym razem wybraliśmy się ekipą 4-osobową. Nikt się nie nudził, chociaż w 3 osoby również było by dobrze. Nie łatwo jest dobrze ocenić klimat pokoju. Podkład muzyczny przykuwał uwagę, ale nie przeszkadzał. W pokoju były oczywiście atrybuty właściwe dla sali z sali psychiatryka, aczkolwiek było ich niewiele. Ascetyczny wystrój można by tłumaczyć tym, że w prawdziwej sali z pewnością byłaby mocno ograniczona liczba przedmiotów. Niemniej jednak odnoszę wrażenie, że twórcy nieco sobie odpuścili w tym wypadku. Zagadki liniowe, dość proste o ile nie zatniecie się na początku, to z kolejnymi powinno iść jak po maśle. Pomimo iż byłem w lepszych pokojach, ten również warto odwiedzić.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Władca pierścieni - Moria

    Władca pierścieni - Moria
    Mysterious Room
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Przenieś się do Morii

    08.08.2016

    Pomimo iż był to mój trzeci ER w danym tygodniu, nie czułem znużenia rozwiązując zagadki w Morii. Wystrój pokoju najlepszy jaki do tej pory widziałem (zaraz przed Indianą Jonesem). Grota robi niesamowite wrażenie. Wewnątrz jest dość ciemno, co dodatkowo utrudnia eksplorację. Zagadki na średnim poziomie trudności, aczkolwiek ciekawe. Ostatnia zagadka dość nieintuicyjna, ale wiedząc co, czym i gdzie należy zrobić jakoś się udało. Ostatecznie wyszliśmy w 38 minut. Poważnym minusem pokoju jest to, że jest w nim bardzo duszno i z czasem robi się jeszcze gorzej. Można powiedzieć, że jest to walka o tlen, o przetrwanie ;). Zdecydowanie polecam.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5