AraS12

    AraS12

    członek drużyny AntiLockers

    33 Odwiedzone

    13 Planowane

    Skaut

    67 Punkty

    50
    67 pkt
    100

    Wszystkie opinie

    Wróć do pełnej listy opinii

    Escape room W cieniu piramid
    W cieniu piramid

    Egipt Last Minute

    14.07.2019 | data wizyty: 13.07.2019

    W jeden dzień odwiedziliśmy dwa ER w Wyjściu Awaryjnym. Legenda Miecza wysoko podniosła poprzeczkę, jednak W Cieniu Piramid wywindowała ją jeszcze wyżej! Zdecydowanie jest to najlepszy ER w jakim byłem! Sam pokój nie należy do najtrudniejszych, ale zagadki są interesujące, a z niektórymi rozwiązaniami spotkaliśmy się po raz pierwszy. Pokój całkowicie zautomatyzowany, wszystko działa bez zarzutu. Największą zaletą tego pokoju jest bez wątpienia jego wystrój i efekty specjalne. Będąc w środku czułem się jak w filmie z Indianą Jonesem. Jest to najpiękniejszy ER w jakim byłem, polecam każdemu ze względów estetycznych! Mistrz Gry bardzo sympatyczny i widać, że lubi swoją pracę. Wyjście Awaryjne to moim zdaniem idealny przykład jak prowadzić biznes tego typu. Duże, zadbane i dopracowane pokoje, miła obsługa, łazienka, przestronna poczekalnia, dużo szafek na rzeczy osobiste. Polecam każdemu!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Legenda Miecza
    Legenda Miecza

    Pierwszy raz w Bydgoszczy zdecydowanie 10/10

    14.07.2019 | data wizyty: 13.07.2019

    Oczekiwania co do Legendy Miecza, ale i co do całego Wyjścia Awaryjnego zostały spełnione, a nawet i przewyższone! Wszystko dopracowane co do perfekcji! Sam pokój bardzo zaskakujący, ciekawe rozwiązania zagadek i przepiękny wystrój. Każdy z ekipy ma co robić i nie można się tu nudzić. Mistrz Gry bardzo miły i sympatyczny, z którym można normalnie porozmawiać o innych ER oraz atrakcjach miasta. Definitywnie jest to najbardziej profesjonalnie przygotowana firma zajmująca się ER - dużo miejsca w pokojach, szerokie korytarze, ładna łazienka, przestronna poczekalnia, dużo szafek na rzeczy osobiste. Wyjście Awaryjne to moim zdaniem wyznacznik jak powinno prowadzić się ten biznes! :) Pokój obowiązkowy i to nie tylko dla nałogowych graczy :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Cargo 117
    Cargo 117

    Czy leci z nami pilot?

    19.05.2019 | data wizyty: 19.05.2019

    Pierwszy raz wybraliśmy się do ER w centrum handlowym i szczerze to spodziewaliśmy się czegoś więcej. Pokój był w porządku, ale dekoracje i ogólne dopracowanie pokoju mogło być trochę lepsze. Zagadki nie były zbyt trudne i skomplikowane, dlatego pokój nadaje się na początek przygody z ER. Obsługa miła i sympatyczna, ale trochę szkoda, że dano nam podpowiedź bez poproszenia o nią, ani bez wcześniejszego zapytania czy ją potrzebujemy. Ogólnie nie ma tragedii, ale przy odrobinie chęci może być lepiej.

    Ocena ogólna: 6/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 6/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Szeol - Schron Ostateczny
    Szeol - Schron Ostateczny

    Szeol, a potem do klubu :)

    07.05.2019 | data wizyty: 03.05.2019

    Pokój fenomenalny, nawiązujący tematyką i wystrojem do budynku, w którym się znajduje. Zagadki zarówno elektroniczne jak i kłódki nie pozwalają na nudę, a mimo, że byliśmy w pięciu każdy miał co robić. Mistrz gry bardzo profesjonalny i czujny, a także sympatyczny. Z niektórymi rozwiązaniami spotkaliśmy się po raz pierwszy i były bardzo ciekawe :) Polecam każdemu! A w weekend po udanym pobycie w Szeolu można wpaść piętro niżej do klubu :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Krwawy Baron
    Krwawy Baron

    Fenomenalny Steampunk

    24.02.2019 | data wizyty: 23.02.2019

    Wiarygodna opinia

    Bardzo, ale to bardzo polecam ten pokój. Brak kłódek, nieliniowe zagadki, ciekawe rozwiązania, z którymi spotkaliśmy się po raz pierwszy. Miła obsługa, ale co robi największe wrażenie to niesamowity wystrój, dopracowany pod każdym względem. Punkt obowiązkowy!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Skarb Czarnobrodego
    Skarb Czarnobrodego

    Do abordażu!

    22.01.2019 | data wizyty: 19.01.2019

    Niewątpliwie największym plusem tego pokoju jest wystrój, który jest bardzo dopracowany i oddaje charakter wyspy skarbów. W samym pokoju brak kłódek i szyfrów, a za to łamigłówki jak z pirackich filmów i książek. Z kilkoma zagadkami spotkaliśmy się po raz pierwszy, co trochę utrudniło sprawę. Obsługa bardzo sympatyczna i miła. Polecam osobom z większym doświadczeniem. I w czasach nagonki na escape roomy - jest bezpiecznie

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Excalibur
    Excalibur

    Miecz ze skały wydobyty

    29.12.2018 | data wizyty: 29.12.2018

    Nie wiem czemu, ale ten pokój nie zrobił na mnie dużego wrażenia. Może to poświątecznie objedzenie i zmęczenie? Zagadki moim zdaniem trudne i mało logiczne. Nie mogliśmy się za bardzo odnaleźć w tym ER... Plusy to bardzo ładny wystrój, miła obsługa i oryginalne położenie pokoju.

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Szaleńczy sentyment
    Szaleńczy sentyment

    Szaleńczy Stanisław

    16.12.2018 | data wizyty: 16.12.2018

    Pokój bardzo dobrze przygotowany. Zarówno wystrój jak i efekty dźwiękowe pozwalają wczuć się klimat domu szaleńczego Stanisława. Co ważne zagadki nie są liniowe, więc każdy z uczestników może się czymś zająć. Same zagadki nie są trudne, ale jest ich nawet sporo. Miła obsługa. Polecam :)

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Gdzie jest Sherlock?
    Gdzie jest Sherlock?

    "W świecie zamkniętych drzwi ten kto ma klucz jest królem. " ~ Jim Moriarty

    19.11.2018 | data wizyty: 17.11.2018

    Pokój bardzo ładny i zadbany. Czuć klimat mieszkania z Baker Street :) Ciekawe zagadki, kilka nowości, z którymi nie spotkałem się w innych ER. Miła obsługa. To był mój pierwszy pokój z Enigmy, ale na pewno nie ostatni :)

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Szaman
    Szaman

    "...A każdy z nas to Szaman, Szaman..."

    11.11.2018 | data wizyty: 11.11.2018

    Wiarygodna opinia

    Fenomenalny, cudowny, perfekcyjny, dopracowany, piękny wystrój! Dekoracja i wykończenie robią piorunujące wrażenie, jeszcze nigdy żaden wystrój nie wzbudził we mnie takiego zachwytu, zresztą nie tylko mnie, a całą grupę. Szkoda, że tylko godzina, bo chętnie zostałbym dłużej. Z niektórymi zagadkami można spotkać się w innych pokojach, niektóre były zupełnie nowe. Gdyby była osobna ocena za wystrój to 10/10 to zdecydowanie za mało. Polecam Szamana każdemu ze względu na wrażenia estetyczne oraz ze względu na najmilszą, najbardziej sympatyczną Mistrzynię Gry jaką kiedykolwiek spotkałem :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 2

    Pokaż następne