Panda Express

Panda Express

Zgrana drużyna miłośników Escape roomów. Mistrzowie PolandEscape 2018. Zapraszamy do śledzenia nas rónież na fb: https://www.facebook.com/pandaexpressteam

88 Odwiedzone

8 Planowane

Globtroter

248 Punkty

225
248 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Artystyczna graciarnia

26.06.2020 | data wizyty: 25.06.2020

Wiarygodna opinia

Po krótkim wprowadzeniu Pana Tomka z obsługi ukazał się nam niezbyt duży pokój i na początku wydało się, że nie ma tam nic poza tytułowymi obrazami. Jednak wraz z jego eksplorowaniem odkrywała się przed nami mnogość jego zagadek, dzięki czemu przez cały czas cała nasza czwórka miała pełne ręce roboty. Zadania były bardzo różnorodne a przy tym bardzo spójne i świetnie wpasowane w tematykę pokoju. Nie jednokrotnie też wymagały zaangażowania więcej niż jednej osoby do ich rozwiązania i kilkukrotnego sprawdzenia czy aby na pewno wszystko zrobiliśmy dobrze. Wszystko to sprawiło, że świetnie się bawiliśmy i mimo, że udało nam się wyjść po 30min, wcale nie czuliśmy, że zabawa była za krótka.
Miejsce warte odwiedzenia za równo dla małych jak i większych gróp na różnych poziomach zaawansowania.

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sex room
Sex room

Sex room bez orgazmu

26.06.2020 | data wizyty: 25.06.2020

Wiarygodna opinia

Do odwiedzenia pokoju zachęciła nas jego oryginalna tematyka. Po prowadzającym filmiku, który mógłby konkurować z Ukrytą Prawdą, rozpoczęliśmy zabawę. Przestronny pokój pełen erotycznych zabawek dobrze oddaje jego tematykę. Zagadki również zachowują klimat pokoju, ale przy tym nie są zbyt wyzywające. Jedna zagadka nie zadziałała na początku tak jak powinna, ale po kilku próbach w końcu zaskoczyło i udało się kontynuować grę bez przeszkód i po 20 min było już po wszystkim. Zakończenie można by trochę podrasować, bo gdy do niego dotarliśmy myśleliśmy, że to kolejna zagadka póki Pan Tomek z obsługi nie wszedł do pokoju i powiedział, że to już koniec.
Bawiliśmy się dobrze, choć trochę krótko i bez fajerwerków. Pokój raczej dla początkujących grup, które zaczynają swoją przygodę z ER i nie mają wygórowanych oczekiwań, ciekawa opcja na wieczór panieński/kawalerski.

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Kim jest Max Winckler
Kim jest Max Winckler

Przyjemny powrót po długiej przerwie

22.06.2020 | data wizyty: 20.06.2020

Pokój odwiedziliśmy po pięciomiesięcznej kwarantannowej przerwie stęsknieni za dobrą zabawą i wciągającymi zagadkami.
Max Winckler w 100% sprostał naszym oczekiwaniom. Już od wejścia zachwyca przepiękne wykonanie, a wraz z zagłębianiem się w fabułę widać coraz lepiej dbałość o szczegóły i spójność.
Zagadki fajnie wpisują się w historię opowiadaną przez pokój i wymagają róźnorakich umiejętności - od szukania, przez główkowanie ,aż po sprawność manualną - więc każdy z nas znalazł coś dla siebie. Zagadki nie są bardzo trudne (cały pokój zajął nam ok. 32min), ale mimo to dają dużo satysfakcji i dobrej zabawy, więc wyszliśmy całkowicie zadowoleni.
Obsługa również wspaniała, można by z nimi rozmawiać godzinami.
Już nie możemy się doczekać kolejengo pokoju i kolejnej wizyty w Mysterious Room

Przyjemny powrót po długiej przerwie Przyjemny powrót po długiej przerwie

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kopalnia węgla
Kopalnia węgla

Biała koszulka to był zły pomysł

24.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

Wiarygodna opinia

Świetnie zrobiony pokój, który pozwala na 60 min zostać górnikiem. Wszystko od wystroju, przez zagadki i fabułę, aż po walający się tu i ówdzie węgiel pozwala się wczuć w ten wspaniały klimat. Zagadki bardzo oryginalne, niektóre wymające bardzo dużej spostrzegawczości, a przy tym niezbyt trudne i sprawaiające dużo satysfakcji z rozwiązania. Do tego jeszcze bombowe zamknięcie całej przygody, które sprawiło, że wyszliśmy zachwyceni tym pokojem.

Naprawdę warto odwiedzić!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren
Muzeum okultyzmu Państwa Warren

To nie był nasz dzień :)

24.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

Wiarygodna opinia

Od wejścia jest mrocznie, czasem nawet strasznie i czuć czające się gdzieś zło, czyli dokładnie to czego się można spodziewać po horrorze. Wystrój świetnie oddaje tematykę, chociaż czasem mieliśmy wrażenie, że jest tego wszystkiego trochę za dużo i czuliśmy się przytłoczeni.
Zagadki bardzo fajne, wymagające, ale czasami trochę niespójne i niejasne - parę razy zdażyło nam się skorzystać z podpowiedzi, bo mimo, wielu różnych prób nie mogliśmy dojść co autor miał na myśli. Panujący półmrok dodawał klimatu, ale też utrudniał grę - jedna latarka więcej byłaby mile widziana :)
Bawiliśmy się całkiem dobrze, obsługa też bardzo przyjemna, a piesek w recepcji skradł nasze serca.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Syndrom Strachu
Syndrom Strachu

Strasznie, ale z niedociągnięciami

24.01.2020 | data wizyty: 20.12.2019

Wiarygodna opinia

Największą zaletą pokoju jest zdecydowanie jego klimat, który jak zapowiada nazwa cały czas trzyma w napięciu. Zagadki też wspiują się w ten mroczny temat pokoju i łączą się spójną fabułą.
Pokojowi brakuje jednak trochę dopracowania. Jedna latarka na całą grupę sprawia, że trudno się rozdzielić żeby każdy mógł zająć się czymś innym, szczególnie, że sporo opiera się na szukaniu. Jedną z zagadek pominęliśmy i przeszliśmy dalej, a później okazało się, że była ona niezbędna dalej, a ciężko było już do niej wrócić, więć ktoś z obsługi musiał nam ją przynieść - w liniowym pokoju nie powinno się tak zdarzyć. W pokoju znaleźliśmy też przełącznik do światła, który okazał się nie być zagadką, a elementem techinczynm zostawionym przez nieuważną obsługę.

Jednak mimo tych paru niedogoności wypad był całkiem udany i dobrze bawiliśmy się w pokoju. Po drobnym dopracowaniu mogłoby być jeszcze lepiej.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela nr 4
Cela nr 4

Integracja w celi

18.12.2019 | data wizyty: 11.12.2019

Do pokoju udałem się w ramach wyjścia integracyjnego z pracy z grupą osób, które nigdy wcześniej nie miały dotąd większej styczności z escape roomami. Wybraliśmy opcję wyjściu i był to strzał w dziesiątkę! Wszyscy świetnie się bawili i przekonali się na dobre do ER.
Zagadki świetnie oddawały klimat wielkie ucieczki, a przy tym były niebanalne i wymagały sporo współpracy, a czasem również odrobiny zastanowienia. Dodatkowego dreszczyku dodaje świadomość drugiej drużyny depczącej po piętach i konieczność walki z czasem. Było też parę technicznych niedociągnięć, ale nie psuły one rozgrywki.

Warto spróbować samemu opcji wyścigu bo z pewnością jest to coś czego nie da się znaleźć w innych pokojach.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Abrakadabra!
Abrakadabra!

Znikające Pandy

18.12.2019 | data wizyty: 15.11.2019

Wiarygodna opinia

Pokój bardzo fajnie urządzony, wszystkie zagadki świetnie wpisane w tematykę, a przy tym ciekawe i oryginalne.
Jedyny minus to, że było tego mało; wyszliśmy po około 30 min z pewnym niedosytem. Bawiliśmy się jednak dobrze i gorąco polecamy ten pokój, szczególnie początkującym grupom.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Świat to za mało
Świat to za mało

Prosty, ale fajny

04.11.2019 | data wizyty: 19.10.2019

Wystrój pokoju nie zachwyca, ale jest spójny i wpisany w fabułę. Wygląd udało się nadrobić zagadkami, które są ciekawe i wymagają nie tylko myślenia, ale również spostrzegawczości i zwinności.
Udało nam się wyjść sporo przed czasem, ale mimo to bardzo dobrze się bawiliśmy.
Obsługa bardzo miła i pomocna.
Dobry pokój dla osób zaczynających przygodę z ER.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Tutenchamona
Klątwa Tutenchamona

Pokój z potencjałem, ale do renowacji

21.10.2019 | data wizyty: 19.10.2019

Wiarygodna opinia

Na pierwszy rzut oka pokój zrobiony w fajnym egipskim kilmacie. Jednak wraz z rozpoczoczęciem gry daje się zauważyć, że ma on najlepsze lata za sobą i mówiąc krótko się sypie. Zaczynając od fatalnego nagłośnienia, przez które w ogóle nie zrozumieliśmy wprowadzenie, przez poobkruszane dekoracje i elemnty gry, po zacinające się kłódki wszystko to utrudnia rozgrywkę i wpływa na wrażenia z pokoju. Mimo to pokój nam się podobał, ma ciekawe zagadki, dobrze wpisane w klimat i ostatecznie dobrze się bawiliśmy. Po gruntownym odświeżeniu będzie świetny.
Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne