Panda Express
  • Escape room Kopalnia węgla

    Kopalnia węgla
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Biała koszulka to był zły pomysł

    24.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

    Świetnie zrobiony pokój, który pozwala na 60 min zostać górnikiem. Wszystko od wystroju, przez zagadki i fabułę, aż po walający się tu i ówdzie węgiel pozwala się wczuć w ten wspaniały klimat. Zagadki bardzo oryginalne, niektóre wymające bardzo dużej spostrzegawczości, a przy tym niezbyt trudne i sprawaiające dużo satysfakcji z rozwiązania. Do tego jeszcze bombowe zamknięcie całej przygody, które sprawiło, że wyszliśmy zachwyceni tym pokojem.

    Naprawdę warto odwiedzić!

  • Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren

    Muzeum okultyzmu Państwa Warren
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    To nie był nasz dzień :)

    24.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

    Od wejścia jest mrocznie, czasem nawet strasznie i czuć czające się gdzieś zło, czyli dokładnie to czego się można spodziewać po horrorze. Wystrój świetnie oddaje tematykę, chociaż czasem mieliśmy wrażenie, że jest tego wszystkiego trochę za dużo i czuliśmy się przytłoczeni.
    Zagadki bardzo fajne, wymagające, ale czasami trochę niespójne i niejasne - parę razy zdażyło nam się skorzystać z podpowiedzi, bo mimo, wielu różnych prób nie mogliśmy dojść co autor miał na myśli. Panujący półmrok dodawał klimatu, ale też utrudniał grę - jedna latarka więcej byłaby mile widziana :)
    Bawiliśmy się całkiem dobrze, obsługa też bardzo przyjemna, a piesek w recepcji skradł nasze serca.

  • Escape room Syndrom Strachu

    Syndrom Strachu
    FunEscape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Strasznie, ale z niedociągnięciami

    24.01.2020 | data wizyty: 20.12.2019

    Największą zaletą pokoju jest zdecydowanie jego klimat, który jak zapowiada nazwa cały czas trzyma w napięciu. Zagadki też wspiują się w ten mroczny temat pokoju i łączą się spójną fabułą.
    Pokojowi brakuje jednak trochę dopracowania. Jedna latarka na całą grupę sprawia, że trudno się rozdzielić żeby każdy mógł zająć się czymś innym, szczególnie, że sporo opiera się na szukaniu. Jedną z zagadek pominęliśmy i przeszliśmy dalej, a później okazało się, że była ona niezbędna dalej, a ciężko było już do niej wrócić, więć ktoś z obsługi musiał nam ją przynieść - w liniowym pokoju nie powinno się tak zdarzyć. W pokoju znaleźliśmy też przełącznik do światła, który okazał się nie być zagadką, a elementem techinczynm zostawionym przez nieuważną obsługę.

    Jednak mimo tych paru niedogoności wypad był całkiem udany i dobrze bawiliśmy się w pokoju. Po drobnym dopracowaniu mogłoby być jeszcze lepiej.

  • Escape room Cela nr 4

    Cela nr 4
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Integracja w celi

    18.12.2019 | data wizyty: 11.12.2019

    Do pokoju udałem się w ramach wyjścia integracyjnego z pracy z grupą osób, które nigdy wcześniej nie miały dotąd większej styczności z escape roomami. Wybraliśmy opcję wyjściu i był to strzał w dziesiątkę! Wszyscy świetnie się bawili i przekonali się na dobre do ER.
    Zagadki świetnie oddawały klimat wielkie ucieczki, a przy tym były niebanalne i wymagały sporo współpracy, a czasem również odrobiny zastanowienia. Dodatkowego dreszczyku dodaje świadomość drugiej drużyny depczącej po piętach i konieczność walki z czasem. Było też parę technicznych niedociągnięć, ale nie psuły one rozgrywki.

    Warto spróbować samemu opcji wyścigu bo z pewnością jest to coś czego nie da się znaleźć w innych pokojach.

  • Escape room Abrakadabra!

    Abrakadabra!
    Wykluczone Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Znikające Pandy

    18.12.2019 | data wizyty: 15.11.2019

    Pokój bardzo fajnie urządzony, wszystkie zagadki świetnie wpisane w tematykę, a przy tym ciekawe i oryginalne.
    Jedyny minus to, że było tego mało; wyszliśmy po około 30 min z pewnym niedosytem. Bawiliśmy się jednak dobrze i gorąco polecamy ten pokój, szczególnie początkującym grupom.

  • Escape room Świat to za mało

    Świat to za mało
    Quest Hunt
    Warszawa

    Prosty, ale fajny

    04.11.2019 | data wizyty: 19.10.2019

    Wystrój pokoju nie zachwyca, ale jest spójny i wpisany w fabułę. Wygląd udało się nadrobić zagadkami, które są ciekawe i wymagają nie tylko myślenia, ale również spostrzegawczości i zwinności.
    Udało nam się wyjść sporo przed czasem, ale mimo to bardzo dobrze się bawiliśmy.
    Obsługa bardzo miła i pomocna.
    Dobry pokój dla osób zaczynających przygodę z ER.

  • Escape room Klątwa Tutenchamona

    Klątwa Tutenchamona
    Zagadkownia
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Pokój z potencjałem, ale do renowacji

    21.10.2019 | data wizyty: 19.10.2019

    Na pierwszy rzut oka pokój zrobiony w fajnym egipskim kilmacie. Jednak wraz z rozpoczoczęciem gry daje się zauważyć, że ma on najlepsze lata za sobą i mówiąc krótko się sypie. Zaczynając od fatalnego nagłośnienia, przez które w ogóle nie zrozumieliśmy wprowadzenie, przez poobkruszane dekoracje i elemnty gry, po zacinające się kłódki wszystko to utrudnia rozgrywkę i wpływa na wrażenia z pokoju. Mimo to pokój nam się podobał, ma ciekawe zagadki, dobrze wpisane w klimat i ostatecznie dobrze się bawiliśmy. Po gruntownym odświeżeniu będzie świetny.
    Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna.

  • Escape room Przeklęta wyspa

    Przeklęta wyspa
    Escape Project
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Przeklęte Pandy

    10.10.2019 | data wizyty: 06.10.2019

    Do pokoju udaliśmy się zachęceni jego pozcyją w warszawskim rankingu i jak się okazało jest ona w pełni zasłużona.
    Już od wejścia pokój zachwyca realizmem, a im bardziej zagłębialiśmy się w rozgrywkę tym ciekawiej się robiło. Super zagadki wymagające wykorzystania wszystkich zmysłów dawały wiele zabawy i rozbudziły aptety na więcej.
    Z niecierpliwością czekamy na kolejny pokój od Escape Project. 😃

  • Escape room Spisek Kardynała

    Spisek Kardynała
    Room Escape
    Warszawa

    Jedna panda za wszystkie, wszystkie za jedną

    09.08.2019 | data wizyty: 08.08.2019

    Drugi po Olimpie pokój, który mieliśmy przyjemność odwiedzić w Room Escape i podobnie jak poprzednik dał nam mnóstwo świetnej zabawy. :)
    Wszystko w pokoju, zaczynając od wystroju i na zagadkach kończąć, bardzo spójne i logiczne. Bardzo ciekawe rozwiązania użyte w zagadkach, miło nas zaskoczyły, z jednym z nich spotkaliśmy się pierwszy raz, mimo prawie 90 pokoi na koncie. Podobnie jak w Olimpie, tu też nie było czasu na nudę i każde z naszej trójki znalazło coś dla siebie i mimo wyjścia 20min przed czasem byliśmy bardzo zadowoleni.
    Jedyny minus to brak klimatyzacji, a raczej jak się później okazało niewłączona klimatyzacja plus brak jakiejkolwiek wody w poczekalni, ale mimo to wypad uważamy za udany.

  • Escape room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Pandy z wizytą u greckich bogów

    09.08.2019 | data wizyty: 08.08.2019

    Obsługa bardzo sympatyczna i profesjonalna, sprawnie wyjaśniła zasady pokoju i bez zbędnej zwłoki mogliśmy zacząć grę.
    Wystrój pokoju dość minimalistyczny, ale za to wszystko bardzo ładnie wykonane i spójne. Szczególne uznanie należy sie za piękne obrazy na ścianach i rekwizyty - widać, że ktoś włożył w nie dużo pracy.
    Zagadki bardzo intuicyjne (no może poza jedną, nad którą spędziliśmy prawie 10min) i logiczne, a przy tym bardzo przyjemne i dające mnóstwo zabawy. Pokój odwiedziliśmy w trójkę i każdy z nas miał cały czas coś do roboty. Ostatecznie udało nam się wyjść 25min przed czasem, ale mimo to byliśmy bardzo zadowoleni i świetnie spędzilismy czas.
    Bardzo fajny pokój, szczególnie na początek przygody z escape roomami.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 5 6 7